Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Teisė  (Skaityta 21884 kartus)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Teisė
« Topic Start: 2008 Rugpjūčio 17, 23:21:31 »
Neatsiejama kiekviena gyvenimo dalis yra teisė, jos išmanymas, bei įstatymų ar konstitucijos žinojimas. Kada mus suves gyvenimas su teisiniais reikalais, dažniausiai nežinome, tad daugeliui kyla įvairių klausimų ką daryti, kur kreiptis pagalbos. Tad tikimės ši padės esantiems bėdoje, o gal patarti galėsime iš gyvenimiškų istorijų.

Pokalbių metu, prašome gerbti vieni kitus, įžeidinėjimai nebus toleruojami.
Pagarbiai administracija

Neprisijungęs Gabriel

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 2755
    • Žiūrėti profilį
Re: Teisė
« Atsakymas #1: 2009 Sausio 23, 23:08:13 »
Sakykit, jeigu kazkam nepatiko kaip as vaziavau. Ir tas zmogus nusprende pasakyti policijai ar parasyti pareiskima galu gale... Kaip jie gali man irodyti kad as pazeidziau kazka ar pan. nes viskas daugiau maziau is pirsto lausta jei paziurejus is sono, kaip irodysi kad buvo taip ar anaip. Kaip elgsis policija ir kokios buna proceduros siuo klausimu? Aciu is anksto uz atsakymus.

Neprisijungęs M4k1ntosh

• Įrašai: 147
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2009 Sausio 23, 23:25:55 »
Jei zmogus nufilmuos tave, uzfiksuos tavo pazeidima ir tave sedinti prie vairo, tai bus tyrimas:D o siaip gali skust ne skunde, gali siust juos i visas keturias puses :D

Neprisijungęs Gabriel

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 2755
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2009 Sausio 23, 23:39:06 »
Zodziu cia yra vejai kas ka sako ar raso tol kol nera konkreciu irodymu ir faktu kad buvo taip.

Neprisijungęs a200

• Įrašai: 1765
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2009 Sausio 23, 23:50:21 »
uz tai reik vaziuot kad visiem patiktu ir nebus ko bijot :)

Neprisijungęs M4k1ntosh

• Įrašai: 147
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2009 Sausio 23, 23:51:16 »
Zodziu cia yra vejai kas ka sako ar raso tol kol nera konkreciu irodymu ir faktu kad buvo taip.
Butent ;) Bet jei bus daug skundu kad ir be irodymu tada mentai prades rinkt medziaga apie tave, uzmatys mieste, is neturejimo ka veikt paseks ir nubaus uz tai kad posukio neparodei :D :D Krc buk ramus ir nesuk galvos, o visus ozius siusk toli ;)

Neprisijungęs Matas_

• Įrašai: 2051
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2009 Liepos 03, 18:24:29 »
Nezinau i kuria cia tema postinti , bet b.let negaliu patiketi: http://www.lrytas.lt/-12466277921245651044-laisv%C4%97s-al%C4%97j%C4%85-krauju-u%C5%BEliejusiems-kaunie%C4%8Diams-%C5%A1okiruojantis-nuosprendis.htm

Tiesiog zodziu truksta, kaip galima taip akivaizdziai, pries visa Lietuva tokius izdivonus daryti  :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E

Neprisijungęs a200

• Įrašai: 1765
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2009 Liepos 03, 19:14:43 »
Nezinau i kuria cia tema postinti , bet b.let negaliu patiketi: http://www.lrytas.lt/-12466277921245651044-laisv%C4%97s-al%C4%97j%C4%85-krauju-u%C5%BEliejusiems-kaunie%C4%8Diams-%C5%A1okiruojantis-nuosprendis.htm
Tiesiog zodziu truksta, kaip galima taip akivaizdziai, pries visa Lietuva tokius izdivonus daryti  :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E :E
nieko naujo lietuvoj

Neprisijungęs slimshady

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 13014
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2009 Liepos 05, 08:51:33 »
ziauru.....
1.4Tdi
328Ci

Neprisijungęs jaroslavas

• Įrašai: 254
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2009 Gruodžio 29, 20:17:38 »
Užvežiau dabar savo žmona į baliu, prie Sigmos. Atgal važiavau pro Siemens. Na aišku įdomų gi pažiurėti kaip driftina kiti (aš buvau su vaikų kuris nekenčia suktuku). Užvažiuodamas į aikštėlė užkabinau bordiura :-( . Sustojau pažiurėti kaip ratlankis. Aha, biški. Tada nusprendžiau pora ratų apsukti kad pažiurėti kokia danga, kaip ratas elgėsi ir surasti saugia vieta nuo drifteriu. Pasukau pora ratų, suradau saugia vietą. Ir iš galo matau sirėnos - raudona ir melyną :shock: . Kaip sako rusai - zdraste , ja vasha tiotia :)
Sako policija jus pavojingai manevravote, prašome į mūsų auto. Dėkui, sakau, aš busiu savo automobilyje. Taip dar 2 kartus. Aš sėdžiu savo Forike, jie savo Jetta :) . Vėl pribėgo - sakau aš laiko turiu kruva, iki 31 d. 22.30  (kad suspėti į balių :-D ). Pasiūliau sėsti pas mane, bet prisimianiau kad jims negalima, ir patys ta patvirtino. Tada pranešė kad formins protokolą, prašom sakau, visus reikalingus dokum turite, aš ten nereikalingas. Parodžiau kad jungiu diktofoną. Bet prieš tai paaiškina už ka nori nubausti :eek:  , surinkti įrodymus pagal ATPK 256 str (jo manau šis popieriukas ir padėjo jiems apsispresti ka daryti su manimi :eek: ), o aš lauksiu.
Žodžiu pasakė kad vaizdo medžiaga bus teisme, iš Siemens arenos apsaugos kamerų. Aš: prašom nuvažiuoti ir surinkti ta vaizda. Vėl pertrauka, pora minučių.
Tada aš skambtelėjau klasiokui, kad pakonsultuotų. Sakė jei tai patruliai - tai tegul važiuoja toliau. P13 ant jų auto, reiškia patruliai. O draugas iš Kelių policijos. Ir tik kelių turi teisė bausti už tokius pažeidimus.  :shock:  :shock: Man tai naujovė ir šis klausymas taip ir liko neaiškus. (kas ka žino ne žodinių, o teisiniu budu - paaiškinkite).
Va čia aš supykau ant policininko. Išėjau iš auto, sakau davai dirbkite pagal ATPK 256, ir tik su Kelių policijos pagalba. 
Išlypa iš Jettos vairuotojas, pradeda gražiai kalbėti, maloniai taip. Duoda man dokumentus, paaiškina kad Siemens arena kviečia policija dėl driftininku, kad jis ir pats pabandytu padriftinti, kad ne jie patys ne savo noru atvažiuoja tikrinti.
Na praplepėjome apie gyvenimą, policija, politika gal 20 minučių :eek:
Na Vilniaus policija supranta savo teisės, ir žino kada reikia pasitraukti, ir bendrauti moka. Tai mane dar karta nustebino, malačiai. Aš pasiuliau savo pagalba kai bus sniego virš 30 cm :-D
Ant galo vienas pasakė - tai daugiau taip nevažinėkite aikštelėse taip pavojingai už tai baudžiama, aš: to ir nebuvo, tiesiog slydų, jėškojau saugia vieta .... :)

p.s. kai policija išvažiavo , privažiavo audistas, paklausė kiek baudos davė - tai paaiškinau kaip buvo. Nustebo
mano patarimas - policijos daug, aikštelėse nedriftinkit, tai nesaugu ir baudžiama

Neprisijungęs gataz

• Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 16827
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2009 Gruodžio 30, 02:51:48 »
Nezinau, man kuo toliau tuo jie keistesni. Vaziuoju savo kaimuke apie 12h vakare, vejasi mane su mirgalkem... Jau nebe pirma karta :) OO del ko visa tai? Patikrina dokumentus. Na paskutini karta dar paklause ar nieko negeres. Nesuprantu as ju, civilizuotose salyse taves ir su pirsteliu neuzkabintu policija jei nedarai nusizengimo. O cia kaip koki nusikelteli vaikosi :E
Tesla Model 3 SR+ 239kw, '19
Audi V8 206kw, '91

drunkenmaster

• Svečias
« Atsakymas #11: 2009 Gruodžio 30, 06:17:04 »
Man tai kažkaip dzin, jeigu esu užtikrintas, kad nieko nepadariau, tai gali nors ir kas dieną tuos dokus tikrint :P

Neprisijungęs BeFree

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 1530
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2009 Gruodžio 30, 09:55:58 »
Man tai kažkaip dzin, jeigu esu užtikrintas, kad nieko nepadariau, tai gali nors ir kas dieną tuos dokus tikrint :P
Ar jau taip dažnai būni užtikrintas?

Neprisijungęs gataz

• Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2009 Gruodžio 30, 11:27:54 »
Tai as irgi nieko pries, kad jie tikrintu dokus kai stovi kur an kelio, ar reidas. Bet tai vaikytis su mirgalkem....
Audi V8 206kw, '91

Neprisijungęs volume13

• Audi klubo prezidentas
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 19552
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2009 Gruodžio 30, 13:26:58 »
Nezinau, man kuo toliau tuo jie keistesni. Vaziuoju savo kaimuke apie 12h vakare, vejasi mane su mirgalkem... Jau nebe pirma karta :) OO del ko visa tai? Patikrina dokumentus. Na paskutini karta dar paklause ar nieko negeres. Nesuprantu as ju, civilizuotose salyse taves ir su pirsteliu neuzkabintu policija jei nedarai nusizengimo. O cia kaip koki nusikelteli vaikosi :E
Ai nemoki pasiiknisinet :) kai jau viska patikrina , tada reikia akivaidziai paprasyti dar karta patrulio prisistatyti :) O kai paklaus kodel atsakyti , kad jo laukia paskatinimas uz saunu darba :D
Kiekvienas toks auto patikrinimas turi buti uzregistruotas per racija ;)
Jei keliaujate po pasaulį, prisidėkite prie kolekcijos! :
Kolekcija

Neprisijungęs gataz

• Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2009 Gruodžio 30, 13:35:21 »
Ai nemoki pasiiknisinet :) kai jau viska patikrina , tada reikia akivaidziai paprasyti dar karta patrulio prisistatyti :) O kai paklaus kodel atsakyti , kad jo laukia paskatinimas uz saunu darba :D
Kiekvienas toks auto patikrinimas turi buti uzregistruotas per racija ;)
Man rodos po tokiu mano komentaru jie greitai susiprotetu apziuret, kad klevo lapo neturiu, o tada jau rastiskai pamatyciau ju prisitatyma :-]
Audi V8 206kw, '91

Neprisijungęs volume13

• Audi klubo prezidentas
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 19552
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2009 Gruodžio 30, 13:47:22 »
O nepaklause, kodel ne namuose, ne lovoje, kur taip velai issiruosei? :D
Tada turi kenteti pareigunu savivaliavima gimtajame mieste :D
Jei keliaujate po pasaulį, prisidėkite prie kolekcijos! :
Kolekcija

Neprisijungęs Er1kas

• Įrašai: 560
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2009 Gruodžio 30, 13:59:23 »
O nepaklause, kodel ne namuose, ne lovoje, kur taip velai issiruosei? :D
Tada turi kenteti pareigunu savivaliavima gimtajame mieste :D

man buvo taip :D kurcia tokiu laiku vazineji, kazin ka veiki? kur gyveni? kieno cia masina pasiemes? :D

drunkenmaster

• Svečias
« Atsakymas #18: 2009 Gruodžio 30, 15:53:05 »
Ar jau taip dažnai būni užtikrintas?
Pakankamai dažnai ;)

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 4387
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2010 Sausio 21, 11:18:26 »
Gal kas esate susidūę su tokia situacija: turiu teismo vykdomąjį raštą, pagal kurį iš kazkokio asmens priteista tam tikra pinigų suma. Su tuo raštu einu pas antstolius, uzpildau prašyma ir pan., sumoku jiems už jų palaugas ir laukiu. Laukiu ilgai ir nuobodžiai, nes mano, pavadinkim taip: skolininkas niekur Lietuvoje oficialiai nedirba, jokio turto neturi. Kaip elgtis toliau? Antstoliai skėsčioja rankomis ir teigia esą bejėgiai. Yra kažkokių variantų? Jei jis dirba kažkur užsienyje, gal būtų galima sužinot kur jei tas darbas legalus?

Neprisijungęs Patrakusi

• Įrašai: 1929
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2010 Sausio 21, 17:51:36 »
Gal kas esate susidūę su tokia situacija: turiu teismo vykdomąjį raštą, pagal kurį iš kazkokio asmens priteista tam tikra pinigų suma. Su tuo raštu einu pas antstolius, uzpildau prašyma ir pan., sumoku jiems už jų palaugas ir laukiu. Laukiu ilgai ir nuobodžiai, nes mano, pavadinkim taip: skolininkas niekur Lietuvoje oficialiai nedirba, jokio turto neturi. Kaip elgtis toliau? Antstoliai skėsčioja rankomis ir teigia esą bejėgiai. Yra kažkokių variantų? Jei jis dirba kažkur užsienyje, gal būtų galima sužinot kur jei tas darbas legalus?

Gali sužinoti..Kiek žinau, turi samdytis advOkatą, žinoma jis pakainuos tau nemažai...Bet tik jis galės ištraukti iš kitos šalies sodros duomenis apie tą žmogų (jei jis legaliai dirba)..Lietuvos antstoliai neturi galių knistis kitose šalyse...O šiaip tai belieka laukti...Arba bandyti susigrąžinti skolą per tam tikrus asmenis  :D bet manau gali neišsigąsti.. :D

Neprisijungęs kosmo

• Įrašai: 1408
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2010 Sausio 21, 22:43:20 »

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 4387
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2010 Sausio 22, 09:02:08 »
Patrakusi, kalbi apie kažkokį konkretų advokatą, kuris turi priėjimą prie kitos šalies sodros? Ar čia visi jie tokias galimybes turi?

Neprisijungęs Patrakusi

• Įrašai: 1929
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2010 Sausio 22, 10:49:10 »
Justai, nekalbu apie konkretų...Reik ieškotis ir klausti.....Gali būti vienas apsiima, kitas ne.. ;)

Neprisijungęs Biesas

• Įrašai: 4369
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2010 Sausio 22, 11:01:55 »
Na as toki skolininka turiu nuo 1999 m. Na bet jis sekmingai sedo i kalejima jau sesta karta..... taigi mes (kartu ir as ) visi mokam uz jo maista, siluma ir t.t. :D