Užvežiau dabar savo žmona į baliu, prie Sigmos. Atgal važiavau pro Siemens. Na aišku įdomų gi pažiurėti kaip driftina kiti (aš buvau su vaikų kuris nekenčia suktuku). Užvažiuodamas į aikštėlė užkabinau bordiura
. Sustojau pažiurėti kaip ratlankis. Aha, biški. Tada nusprendžiau pora ratų apsukti kad pažiurėti kokia danga, kaip ratas elgėsi ir surasti saugia vieta nuo drifteriu. Pasukau pora ratų, suradau saugia vietą. Ir iš galo matau sirėnos - raudona ir melyną :shock: . Kaip sako rusai - zdraste , ja vasha tiotia
Sako policija jus pavojingai manevravote, prašome į mūsų auto. Dėkui, sakau, aš busiu savo automobilyje. Taip dar 2 kartus. Aš sėdžiu savo Forike, jie savo Jetta
. Vėl pribėgo - sakau aš laiko turiu kruva, iki 31 d. 22.30 (kad suspėti į balių :-D ). Pasiūliau sėsti pas mane, bet prisimianiau kad jims negalima, ir patys ta patvirtino. Tada pranešė kad formins protokolą, prašom sakau, visus reikalingus dokum turite, aš ten nereikalingas. Parodžiau kad jungiu diktofoną. Bet prieš tai paaiškina už ka nori nubausti :eek: , surinkti įrodymus pagal ATPK 256 str (jo manau šis popieriukas ir padėjo jiems apsispresti ka daryti su manimi :eek: ), o aš lauksiu.
Žodžiu pasakė kad vaizdo medžiaga bus teisme, iš Siemens arenos apsaugos kamerų. Aš: prašom nuvažiuoti ir surinkti ta vaizda. Vėl pertrauka, pora minučių.
Tada aš skambtelėjau klasiokui, kad pakonsultuotų. Sakė jei tai patruliai - tai tegul važiuoja toliau. P13 ant jų auto, reiškia patruliai. O draugas iš Kelių policijos. Ir tik kelių turi teisė bausti už tokius pažeidimus. :shock: :shock: Man tai naujovė ir šis klausymas taip ir liko neaiškus. (kas ka žino ne žodinių, o teisiniu budu - paaiškinkite).
Va čia aš supykau ant policininko. Išėjau iš auto, sakau davai dirbkite pagal ATPK 256, ir tik su Kelių policijos pagalba.
Išlypa iš Jettos vairuotojas, pradeda gražiai kalbėti, maloniai taip. Duoda man dokumentus, paaiškina kad Siemens arena kviečia policija dėl driftininku, kad jis ir pats pabandytu padriftinti, kad ne jie patys ne savo noru atvažiuoja tikrinti.
Na praplepėjome apie gyvenimą, policija, politika gal 20 minučių :eek:
Na Vilniaus policija supranta savo teisės, ir žino kada reikia pasitraukti, ir bendrauti moka. Tai mane dar karta nustebino, malačiai. Aš pasiuliau savo pagalba kai bus sniego virš 30 cm :-D
Ant galo vienas pasakė - tai daugiau taip nevažinėkite aikštelėse taip pavojingai už tai baudžiama, aš: to ir nebuvo, tiesiog slydų, jėškojau saugia vieta ....
p.s. kai policija išvažiavo , privažiavo audistas, paklausė kiek baudos davė - tai paaiškinau kaip buvo. Nustebo
mano patarimas - policijos daug, aikštelėse nedriftinkit, tai nesaugu ir baudžiama