Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Suvirinimo aparatas TIG 315P  (Skaityta 6658 kartus)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
Suvirinimo aparatas TIG 315P
« Topic Start: 2015 Kovo 10, 14:27:52 »
Sveiki, gal kas is forumieciu sueina su ju taisymu, butent domina elektrines dalies gedimas. Kur servisai yra puikiai zinau, bet norisi savo jegom, deja informacijos labai kukliai, svarbiausia niekur nera net el. principiniu schemu. Arba bent gal kas pazysta koki meistriuka kuris kazkiek pakonsultuotu.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18270
    • Žiūrėti profilį
Re: Suvirinimo aparatas TIG 315P
« Atsakymas #1: 2015 Kovo 10, 15:22:55 »
elektrinę schemą eilinis elektrikas pažiūrėtų, jei netingi užsiimti tai įmesk pcb foto

jei kalbi angliškai tai www.badcaps.net pabandyk sukurti temą

Neprisijungęs wtf

• Įrašai: 142
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2015 Kovo 10, 17:01:10 »
Nuo pavadinimo pradėk. Jasic cia?

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2015 Kovo 10, 17:07:27 »
http://elektrotanya.com įvedus tig 315 kažko randa, matyt reikia tikslesnio pavadinimo, gali 2 schemas per dieną for free atsisiūsti, pabandyk

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2015 Kovo 10, 19:20:15 »
Nuo pavadinimo pradėk. Jasic cia?

Taip,  Tig 315P AC/DC JASIC
Kala lauk keitiklio tranzus, toliau eina į trafą, tik nesuprantu kodėl trafo pirminė realiai nulis varža :think: nors jis visiškai nei degęs, nei vizualiai kas matytusi. Po jo diodai visi geri.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2015 Kovo 10, 19:26:01 »
jei trafas aukštadažnis, o sakei kad prieš jį stovi tranzai, greičiausiai taip ir bus tada, tai normalu, kad varža arti nulio

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2015 Kovo 10, 19:39:58 »
jei trafas aukštadažnis, o sakei kad prieš jį stovi tranzai, greičiausiai taip ir bus tada, tai normalu, kad varža arti nulio

Trafas  aukštadažnis , nežinojau dėl tokios mažos varžos. Galvojau jeigu pakeičiu tranzus ,atjungti nuo trafo pirminės, kad išbandyti patį keitiklį, bet pasitarus sako lyg negalima, keitiklio įtampa reguliuojama priklausomai nuo išėjimo,kaip ir kontroleris stovi. Tuoj bandysiu žiūrėti, gal iš jūsų nuorodų tikslesnę schemą rasiu,tik tiek, kad ir pačio keitiklio darbo principas dar nėra visai aiškus ff

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2015 Kovo 10, 20:25:09 »
jo, yra feedback ryšys, jis tikrina išėjimo įtampą, ir pagal tai didina apkrovą įėjime, PWM duty cycle krč, nežinau kaip jis lt vadinasi
tik nesu tikras kas yra keitiklis?

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2015 Kovo 10, 20:41:43 »
jo, yra feedback ryšys, jis tikrina išėjimo įtampą, ir pagal tai didina apkrovą įėjime, PWM duty cycle krč, nežinau kaip jis lt vadinasi
tik nesu tikras kas yra keitiklis?

Tai reiškias atjungęs visą priekį (dažnio keitiklį iki aukštadažnio trafo)aš kaip ir išbandyti pakeitus tranzus nelabai galėsiu ff Įdomu,jeigu aš visų tranzų nelituočiau, o vietoj 6 tik po vieną, juk apkrovimo tai neduosiu, tik pabandymui? Jie juk visi 6 sujungti lygiagrečiai.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2015 Kovo 10, 21:01:29 »
tau kepa visi 6 iš karto?
jei jie tikrai lygiagrečiai visi 6, tai kaip ir logiškas variantas, išlituoji, net nejungęs gali su testeriu patikrinti kurie negyvi, bus trumpas arba be varžos kur nors

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2015 Kovo 10, 21:22:13 »
tau kepa visi 6 iš karto?
jei jie tikrai lygiagrečiai visi 6, tai kaip ir logiškas variantas, išlituoji, net nejungęs gali su testeriu patikrinti kurie negyvi, bus trumpas arba be varžos kur nors

Yra 4 schemos(pavadinsiu blokai) po 6 tranzus, tigas buvo ijungtas du kartus, pirmą kartą spogo vieno bloko tranzas, bet spogsta net kojos nudega, antrą kartą ijungus sprogo kito bloko tranzas, daugiau aišku ir nejungta. Dabar matuojant tranzų varžas, tų blokų kurie pažeisti visi6 tranzai rodo nesamones, jiems kaip suprantu visiems myšios, kitų dvieju visos varžos tvarkingai, kiek tarp tranzų tarpusavyje, tiek tarp blokų. Bet neramina mintis kur priežastis kodėl jie šovė, kodėl ne visi iš karto, juk išėjimas tai bendras , pirminė trafo apvija, jeigu jis arba kas po jos užtrumpinta,tai logiškai mastant turėjo visi 4 blokai sudegti.Gaila schemos nėra , būtų daug aiškiau. O pradžia visos bėdos , kad per aušinimo vintiliatorius itraukė didelį kiekį metalo dulkių ir kažkas užsitrumpino, nors vizualiai jokių pažeidimų nesimatė. Išvalius jau atsirado šitos problemos.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2015 Kovo 10, 21:42:42 »
na aš jūsų vietoj tikrinčiau "šaltą" pusę, už transformatoriaus. Man yra buvę kad vienas diodas kurio nepamačiau (paslėptas po didesne rite) degino pirminės pusės tranzus iškart; aišku kalba apie kur kas mažesnių gabaritų mait. šaltinį. Pasimatuok išėjimo varžą
Tranzistoriai, kaip ir diodai, geriausiai tikrinasi su multimetru per "diodo" funkciją, ne varžos.

Dėl ne visko degimo iš karto, gal kokia apsauga suveikia, nespėja pasiimti visų blokų. Realiai tik spėlioti galima.

Šiaip per daug laiko neinvestuok su manim, aš nesu išsiardęs svarkės niekad, taip kad tik žinau kaip iš bendrų principų tokie konverteriai veikia. Manau normalesnis elektrikas atrastų nesukniai

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2015 Kovo 10, 21:51:28 »
na aš jūsų vietoj tikrinčiau "šaltą" pusę, už transformatoriaus. Man yra buvę kad vienas diodas kurio nepamačiau (paslėptas po didesne rite) degino pirminės pusės tranzus iškart; aišku kalba apie kur kas mažesnių gabaritų mait. šaltinį. Pasimatuok išėjimo varžą
Tranzistoriai, kaip ir diodai, geriausiai tikrinasi su multimetru per "diodo" funkciją, ne varžos.

Dėl ne visko degimo iš karto, gal kokia apsauga suveikia, nespėja pasiimti visų blokų. Realiai tik spėlioti galima.
Šiaip per daug laiko neinvestuok su manim, aš nesu išsiardęs svarkės niekad, taip kad tik žinau kaip iš bendrų principų tokie konverteriai veikia. Manau normalesnis elektrikas atrastų nesukniai

Tai aš ir pats pirmą kartą ardau tokį daiktą :-], šiuo metu tu antras žmogus suteikęs kažkiek informacijos (y), forume liaudies šimtai, dirba visose sferose, atrodo tik paklausk, deja...ff
Bandysiu toliau ieškoti schemos,bus aiškiau, o dvi galvos tai ne viena, tuo labiau su impulsiniais pas mane žinios iš viso skurdžios. Kaune Viritekoj geras meistras yra, bet kas jį pažysta nėra, o be pažinčių atsakymas vienas, atvežk sutaisysim :-)

Neprisijungęs povilas.t

• Įrašai: 227
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2015 Kovo 10, 22:01:25 »
niekuo pagelbet negaliu bet idomumo delei pats galvoju nuspirkt svarke, ziurejau sita kazkas apie 1k naujas atrodo, kiek jis Tau atlaike? nes kazkaip labiau linkstu link ESAB tik del kokybes..

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2015 Kovo 10, 22:02:14 »
nu tai yra kas iš to gyvena ir gali sutvarkyt, nemokama pagalba retai kur egzituoja. kitas dalykas nufotkink tas plokštes iš abiejų pusių, ryškias, aiškias, sufokusuotas foto padaryk. tada tikrai daugiau norinčių padėt atsiras, žinau tą iš kitų forumų, čia tas pats kas audi klube numest vcds klaidų nuorašą, arba klausti be jo.

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2015 Kovo 10, 22:08:09 »
niekuo pagelbet negaliu bet idomumo delei pats galvoju nuspirkt svarke, ziurejau sita kazkas apie 1k naujas atrodo, kiek jis Tau atlaike? nes kazkaip labiau linkstu link ESAB tik del kokybes..

Nedirbau aš su juo, net virinti nemoku :-] man tik suremontuoti reikia :-) O tokį pirkti tai tik kai aliumas jau virš 10mm,kitu atveju yra mažesni ir pigesni. Beje šito aparato darbas be perstojo kokie 2-3 metai pramonėje be poilsio, taip, kad kokybė manau tikrai nebloga, bet nesu jų žinovas.

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2015 Kovo 10, 22:10:56 »
nu tai yra kas iš to gyvena ir gali sutvarkyt, nemokama pagalba retai kur egzituoja.

Žinai kaip abidna,kai kiekvieną dieną suteiki nemokamą informaciją forume, kaikada sutaupant žmonėms ne vieną šimtą €,o kai pačiam kartą į metus jos prireikia, tada  (B-)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2015 Kovo 10, 22:21:07 »
man rodos tavo amžiuje jau reikėjo žinoti, kad kažkam padedant tikėtis pagalbos yra savęs apgaudinėjimas ;) padėjai vienam, kažkada kažkur padės kitas, to ir nesužinosi, tiesiogiai tie mainai nevyksta ;) o dėl foto padarymo rimtai sakau, tikrai daugiau motyvacijos padėt

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2015 Kovo 10, 22:24:19 »
Žinai kaip abidna,kai kiekvieną dieną suteiki nemokamą informaciją forume, kaikada sutaupant žmonėms ne vieną šimtą €,o kai pačiam kartą į metus jos prireikia, tada  (B-)
Matai, bet tavo klausimas yra krūto levelelio ir nifiga nesuprantu apie ką jūs :bedantis:
Galiu padėti nebent morališkai :D
TIG'ą turiu vaikišką palyginus su tavo, bet man jis (y) :H taciau apie juos nifiga nesuprantu :D

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2015 Kovo 10, 23:02:33 »
man rodos tavo amžiuje jau reikėjo žinoti, kad kažkam padedant tikėtis pagalbos yra savęs apgaudinėjimas ;) padėjai vienam, kažkada kažkur padės kitas, to ir nesužinosi, tiesiogiai tie mainai nevyksta ;) o dėl foto padarymo rimtai sakau, tikrai daugiau motyvacijos padėt

Foto tik ketvirtadienį atskirai kiekvienos plokštės galėsiu padaryti, dabar tik tokia, čia dar iki išvalymo, tik nukėlus dangtį , raudonai apvesti tie keturi vienodi elementai

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2015 Kovo 10, 23:17:38 »
na jo sunkiai čia ką padėsi per atstumą, reiks manau speco.

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2015 Kovo 14, 07:43:44 »
Imetu fotkes kaip maždaug atrodo , čia pirma pakopa dažnio keitiklis

Toliau seka trafas ir diodai

Pagal turimą schemą kaip ir turėtų būti išėjimai jau, bet čia dar stovi visas blokas (antrinis impulsinis keitiklis) daug tranzistorių veinoje ir kitoje pusėje, didelis radiatorius, daugiau galima sakyti detalių nėra

« Paskutinį kartą keitė: 2015 Kovo 14, 07:47:17 sukūrė only AUDI »

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2015 Kovo 14, 07:53:25 »
Čia aprašymas , ne visai atitinka, bet labai panašu. Už diodų maitinimo plokštė, paskui seka keitiklis iš 4 tranzų tik tas gale X6 gal ir rašo, kad vietoj vieno yra po 6 lygiagrečiai.Toliau trafas už  jo diodai  ir vėl kaip ir ttranzų blokas, nes vėl gale X12 , būtent kiek ir yra.
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Kovo 14, 07:59:34 sukūrė only AUDI »

Neprisijungęs V-Power

• Įrašai: 150
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2015 Kovo 14, 22:36:54 »
Kaži ar iš nuotraukų pataisyti pavyks. Čia arba mintinai žinantis aparatą durs pirštu ir pasakys 'problema čia', arba nežinantis galimai ne vieną dieną praleis palinkęs su oscilografu.. (-)
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Kovo 14, 22:40:52 sukūrė V-Power »

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2015 Kovo 14, 22:55:41 »
Kaži ar iš nuotraukų pataisyti pavyks. Čia arba mintinai žinantis aparatą durs pirštu ir pasakys 'problema čia', arba nežinantis galimai ne vieną dieną praleis palinkęs su oscilografu.. (-)

Tikiuosi, kad iš tiek forumo dalyvių atsiras nors vienas juos remontuojantis, arba kaip Domas žinantis impulsinius maitinimus, patars kur patikrinti ir koks maždaug darbo principas. Kai baigiasi mintys, iš šono patarimas labai praverčia :-)