Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Statyba  (Skaityta 414166 kartus)

Neprisijungęs petruchia

• Įrašai: 166
    • Žiūrėti profilį
Re: Statyba
« Atsakymas #375: 2011 Kovo 02, 20:03:14 »
pilnai su tuo sutinku, bet esme tame kad norisi kuo reciau i katiline koja kelti :)

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #376: 2011 Kovo 02, 20:04:30 »
planuojate kietu kuru kūrentis ?? :V Aš tai irgi ne prieš, bet mano moteris tai bijo kaip velnias kryžiaus, nes žino, kad man būnant komandiruotėje malkas teks pačiai krauti :-]

Aš asmeniškai tik malkomis planuoju... Miško daug yra, tai kito pigesnio būdo nėra.

ziuriu daugumai cia tas pats :) pas mane irgi misko sociai, pora savaitgaliu su husqvarna per virtuolius praeiti ir kurenames vos ne haliavai. zinoma ir pagalbini peciu koki tai reiks duja/dyzelis prie to pacio

Aš tai dėsiu pečių, kad teną turėtų, jei norisi ilgesniam laikui palikti.

Neprisijungęs gataz

• Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 16828
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #377: 2011 Kovo 02, 20:06:53 »
Ant malku mum gaunasi ~1000lt ziemai kurent, sia ziema kazkiek dar truks malkos :O Dujom butu zymiai brangiau.

O tai pas jus peciai ne prie kolektoriu pajungta? Nes siaip jei cirkuliacinis be elektros tai bum gali buti, neskaitant apsauginiu voztuvu...
Tesla Model 3 SR+ 239kw, '19
Audi V8 206kw, '91

Neprisijungęs Minde

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 4116
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #378: 2011 Kovo 02, 20:19:19 »
mano patirtis su peciais, kad kuo maziau navarotu, ir elektronikos, tuo maziau kam gest ir maziau su juom problemos. nes nuo mazu dienu name gyvenu, ne viena mates, tiek namie, tiek pas draugus ir pan.
kaip cia pasakius....cia tas pats kai forume buvo tema - kaip ismest kondiske,el langus ir pan.... nes kuo maziau elektros tuo maziau gedimu. o nepagalvoji kad automatika padeda gerokai sutaupyt?

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #379: 2011 Kovo 02, 20:20:04 »
Bėje, negalvojat ant namų saulės kolektorius dėtis? Mąstau tuo pačiu viską susikrauti, visai naudingas dalykas

Neprisijungęs egis

• Įrašai: 4012
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #380: 2011 Kovo 02, 20:23:46 »
viskas dažniausiai remiasi į vieno tokio maišo $ dydį :-]

Egi, tu galvoji daryti kieto kuro katilą su akumuliacine talpa + kaip papildomą prie tos pačios sistemos pajungti dujinį katilą ?? :V Dujinis katilas tada turi būti taip pat įtrauktas į projektą, jei neklystu :V
Tokia sistema ir man tiktų (+) Kol namie, pasikūreni pats, kai nėra namie, kūrensis dujomis :V Kitas dalykas: kokios dujos ?? Iš balionų ar iš centralinės trąsos ?? :V

jei bus iki namo pradejimo datempta trasa duju iki manes - jungsiu dujas (kas greiciausiai kad bus, nes jau gretima gatve turi ir projektai sparciai eina i prieki) kitu atveju statysiu Diesel Power :D su balionais zaistis neturiu nervu :) be to kiek jau ten pakurensi su tuo 50 litru, o kieme laikyt backa kaip benzino kolonelej tai ner idomumo irgi :)

Neprisijungęs Minde

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #381: 2011 Kovo 02, 20:23:58 »
galvoju,bet jau velu.bet snekejau su draugeliu,sake imanoma net jei jau ir viskas paruosta.

Neprisijungęs egis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #382: 2011 Kovo 02, 20:34:34 »
Bėje, negalvojat ant namų saulės kolektorius dėtis? Mąstau tuo pačiu viską susikrauti, visai naudingas dalykas

pas mane dabar FR ant namo toks kabo, karstas vanduo visa vasara be elektros pagalbos :)

Neprisijungęs donis7772

• Įrašai: 62
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #383: 2011 Kovo 02, 20:40:59 »
nedarykit parkiu.
pigiausias kuras buvo ir bus malka. su malkom zaidimo daugiau tik.plius malkos galima padaryt "pigiau"
duja dyzelis komfortas didelis.
jai kas bijo eit malku uzmest,ale sunku, isirenginekit dujas.

as Desiu malkini peciu.Jai reiks kada grycia palikt keliom dienom ar savaitem tada ijungi elektros tena su termostatu kad butu vanduo +5 ir valio, arbe pazystami pakurens karts nuo karto.
koks bebutu pecius,svarbu kad butu patikimas paprastas kurent, be pribumbasu., kad bobai  nereiktu ieskot kur babyna isijungia ar sklendes kokios...

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #384: 2011 Kovo 02, 20:42:29 »
viskas priklauso nuo to, kokios jų kainos yra/bus :V Turiu pažystamą, kuris taip šildosi vandenį taip pat (+) Jis ten kažkoks KTU dėstytojas, tai tokiomis technologijomis domisi, neduok Dieve susitiksi su žmogumi, kai jis bus alaus paėmęs šiek tiek, kai pradės kalbėti aukštomis frazėmis, tai aš KTU fizikos kursą praėjęs, apie elektrą taip pat turėjau nemažai paskaitų, bet nichrieną nesuprantu :-]

Neprisijungęs Arvis

• Įrašai: 4984
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #385: 2011 Kovo 02, 22:32:35 »
mano patirtis su peciais, kad kuo maziau navarotu, ir elektronikos, tuo maziau kam gest ir maziau su juom problemos. nes nuo mazu dienu name gyvenu, ne viena mates, tiek namie, tiek pas draugus ir pan.
kaip cia pasakius....cia tas pats kai forume buvo tema - kaip ismest kondiske,el langus ir pan.... nes kuo maziau elektros tuo maziau gedimu. o nepagalvoji kad automatika padeda gerokai sutaupyt?
na jei gali placiau papasakok apie ta "gerokai sutaupyt". as kalbu apie tai, kad vienas pazystamas turi atmos katila, jau pirko tipo nagla reikala ir ka... niekaip nepavyksta normaliai suderint visos sistemos, jis jau turi ~du ar tris metus ir keikiasi kiekviena ziema, kai tik reikia ji kurent... dabar ieskosi paprasto katilo be elektronikos. jei nori katilo su elektronika, reik idialiai sausu malku, dvieju metu dziovinimo ir pan, ko ne visada gaunas, jei nori isgaut is to katilo visa efektyvuma. nu vienzo, man uztenka pasimokyt is svetimu klaidu, kad paciam nereiktu moket brangiau ir spjaudytis paskui..

Neprisijungęs Arvis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #386: 2011 Kovo 02, 22:34:49 »
siaip tikrai geras dalykelis, bet manau, kad pas mane tai bus tik perspektyvoj...

Neprisijungęs donis7772

• Įrašai: 62
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #387: 2011 Kovo 02, 22:42:50 »
belekiek gal kainuoja tie saules kolektorei.kol atsipirks  :)  , atsiras ir kitas taupymo budas

Neprisijungęs Arvis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #388: 2011 Kovo 02, 22:48:11 »
del ko ir sakau, kad perspektyvoj, nes manau, kad uz poros ar kokiu penkiu metuku, jie kainuos kur kas maziau...

Neprisijungęs Minde

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #389: 2011 Kovo 02, 22:59:42 »
na jei gali placiau papasakok apie ta "gerokai sutaupyt". as kalbu apie tai, kad vienas pazystamas turi atmos katila, jau pirko tipo nagla reikala ir ka... niekaip nepavyksta normaliai suderint visos sistemos, jis jau turi ~du ar tris metus ir keikiasi kiekviena ziema, kai tik reikia ji kurent... dabar ieskosi paprasto katilo be elektronikos. jei nori katilo su elektronika, reik idialiai sausu malku, dvieju metu dziovinimo ir pan, ko ne visada gaunas, jei nori isgaut is to katilo visa efektyvuma. nu vienzo, man uztenka pasimokyt is svetimu klaidu, kad paciam nereiktu moket brangiau ir spjaudytis paskui..
o ka tau pasakot? turiu buderus dyzeli(pilna automatika), gera namo silumine varza,plius romotop stromboli krosnele. super kombinacija sildymui.

Neprisijungęs Arvis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #390: 2011 Kovo 02, 23:46:38 »
as kalbu apie automatika, kieto kuro katiliuose. Faktas, kad jei pecius yra skysto kuro, jis turi but valdomas elektronikos.

Neprisijungęs TomasRS6

• Įrašai: 292
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #391: 2011 Kovo 03, 09:12:29 »

pas mane dabar FR ant namo toks kabo, karstas vanduo visa vasara be elektros pagalbos :)

Būtų įdomu kokia schema.. kolektorius - -> akumas --> tenas?? Ar kaip?

Neprisijungęs Arvis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #392: 2011 Kovo 03, 09:49:01 »
cia variantas, bet lietuvoj gan daznai jauciu tas tenas dirbtu :D

Neprisijungęs egis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #393: 2011 Kovo 03, 13:16:15 »

Būtų įdomu kokia schema.. kolektorius - -> akumas --> tenas?? Ar kaip?

pasakysiu atvirai - nezinau kaip kas ten padaryta, nes jau cia buvo kai atsikraustem. bet cia beveik ant visu stogu yra tie saules baterijos, nes saule pas mus sviecia 310 dienu per metus :) vasara vandeni iki 90 laipsniu dakaitina ;)

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #394: 2011 Kovo 04, 09:19:24 »
6500k lt dabar komplektas su pastatymų to saulės kolektoriaus. Uošvis jau užsisakė, greitu metu turėtų pakabinti, tai atsiliepimus parašysiu.

Neprisijungęs Arvis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #395: 2011 Kovo 04, 09:24:03 »
nu va, kai turesim realu pavyzdi, kaip jis lietuvos salygom dirba, bus verta svarstyt ar statyt ji ar ne...

Neprisijungęs Arvis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #396: 2011 Kovo 04, 10:08:12 »
6500k lt dabar komplektas su pastatymų to saulės kolektoriaus. Uošvis jau užsisakė, greitu metu turėtų pakabinti, tai atsiliepimus parašysiu.
kažkada klausiau marketinginio bulšito apie tai, tai dievagojosi, kad užtenka šilto vandens paruošimui žiemą. Nu bet atsarginį boilerį kabintų - "o jeigu braškilijonas minuso, o jeigu tas, o jeigu anas".
na isivaizduok, ziema pvz kaip si, kai saules buvo labai mazai, tai faktas, kad is jo naudos bus labai mazai... bet va pastarosios kelios sav, kai buvo sauleta ir pan, manau jis dirbtu jau normaliu pajegumu...

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #397: 2011 Kovo 04, 10:12:54 »
Pas pažįstamą stovi, tik nežinau jo parametrų, tai sako žiemą vanduo pakankamai šiltas būna, kad nusimaudyti ar pan.

Neprisijungęs Arvis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #398: 2011 Kovo 04, 11:13:59 »
ta prasme tokia salta ir apniukusia ziema kaip si?

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #399: 2011 Kovo 04, 11:15:38 »
ta prasme tokia salta ir apniukusia ziema kaip si?

Na dieną kažkiek viestiek tos saulės šviesos būna, tai matyt pakanka. Nesigilinau į smulkmenas, nežinau išties, kaip ten kas tiksliai ;)