Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Statyba  (Skaityta 414440 kartus)

Neprisijungęs Arvis

• Įrašai: 4984
    • Žiūrėti profilį
Re: Statyba
« Atsakymas #350: 2011 Kovo 02, 14:14:38 »
bl ta malkine :D man ir galvos skausmas konkretus :D bet jauciu, kad as ja darysiu kaip atskira pastatuka..  :V

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #351: 2011 Kovo 02, 14:31:31 »
planuojate kietu kuru kūrentis ?? :V Aš tai irgi ne prieš, bet mano moteris tai bijo kaip velnias kryžiaus, nes žino, kad man būnant komandiruotėje malkas teks pačiai krauti :-]

Neprisijungęs JR

• Įrašai: 581
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #352: 2011 Kovo 02, 15:17:24 »
Apie grindų plokštę irgi reikia lygiagrečiai mastyti.
Pigiausia - sukloti senas briaunuotas plokštes. Plokštę atremtum ant pamato  krašto ir galėtum blokelio dalį remti ant jos.
Gautum pigias ir tvirtas grindis. Aišku reikia prieš tai ir patalpas pasidelioti taip, kad plokštes būtų ant ko kabinti (viduryje).
ir taip kiekviename etape gali vis skaičiuoti, delioti ir t.t.

kas liecia grindis, as mastau jas liet is betono.. ir beje, jei dedant tas briaunuotasias plokstes kaip grindis, tai tada per tu ploksciu auksti tektu kazka burt, t.y. pjaustyt ar pirkt kur kas siauresnius blokelius, kad gautusi normali konstrukcija, ir tada i virsu kylant tai jo jau galetu detis ir ant tos plokstes, bet realiai pacioj apacioj tokie chimicinimai kazkaip idomiai atrodo..  :V o beto, labai susikelia grindys. nes juk bet kokiu atveju ir grindis reikia apsiltinti, kad neitu saltis is zemes. ar ne taip kazka as cia isivaizduoju?
Aš apie pagrindo kainą grindims kalbu. Plokštė - pagrindas. +/- eskizas

Neprisijungęs Arvis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #353: 2011 Kovo 02, 15:32:44 »
planuojate kietu kuru kūrentis ?? :V Aš tai irgi ne prieš, bet mano moteris tai bijo kaip velnias kryžiaus, nes žino, kad man būnant komandiruotėje malkas teks pačiai krauti :-]
as tai taip, nes realiai tai yra, buvo ir manau bus pats pigiausias budas sildytis... o realiai kas cia tokio tas malkas sumest i peciu, kad ir moteriai, nera gi ten kalades po 50kg... aisku jei butu lysnu lt, pasistatyciau ta geoterminio sildymo analoga tik ne kur nuo zemes, bet nuo oro vejo ar kokio ten velnio... bet tas reikalas ~40 kilogramu kainuoja, tai sakiau, gal kada ateityje :D

Neprisijungęs Arvis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #354: 2011 Kovo 02, 15:34:29 »
Apie grindų plokštę irgi reikia lygiagrečiai mastyti.
Pigiausia - sukloti senas briaunuotas plokštes. Plokštę atremtum ant pamato  krašto ir galėtum blokelio dalį remti ant jos.
Gautum pigias ir tvirtas grindis. Aišku reikia prieš tai ir patalpas pasidelioti taip, kad plokštes būtų ant ko kabinti (viduryje).
ir taip kiekviename etape gali vis skaičiuoti, delioti ir t.t.

kas liecia grindis, as mastau jas liet is betono.. ir beje, jei dedant tas briaunuotasias plokstes kaip grindis, tai tada per tu ploksciu auksti tektu kazka burt, t.y. pjaustyt ar pirkt kur kas siauresnius blokelius, kad gautusi normali konstrukcija, ir tada i virsu kylant tai jo jau galetu detis ir ant tos plokstes, bet realiai pacioj apacioj tokie chimicinimai kazkaip idomiai atrodo..  :V o beto, labai susikelia grindys. nes juk bet kokiu atveju ir grindis reikia apsiltinti, kad neitu saltis is zemes. ar ne taip kazka as cia isivaizduoju?
Aš apie pagrindo kainą grindims kalbu. Plokštė - pagrindas. +/- eskizas

bet darant pamatus sumontuojamus is bloku, toks variantas neimanomas.
kitas dalykas salcio tiltas gausis... o jei dedant is vidaus 5cm vatos ir nuleidus zemyn i pamata, butu isvengiama tos bedos...

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #355: 2011 Kovo 02, 15:44:13 »

Aš asmeniškai tik malkomis planuoju... Miško daug yra, tai kito pigesnio būdo nėra.

Neprisijungęs egis

• Įrašai: 4012
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #356: 2011 Kovo 02, 17:04:18 »

Aš asmeniškai tik malkomis planuoju... Miško daug yra, tai kito pigesnio būdo nėra.

ziuriu daugumai cia tas pats :) pas mane irgi misko sociai, pora savaitgaliu su husqvarna per virtuolius praeiti ir kurenames vos ne haliavai. zinoma ir pagalbini peciu koki tai reiks duja/dyzelis prie to pacio

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #357: 2011 Kovo 02, 17:10:48 »
tai čia tada tik mano motera tokia pričiūdna arba per tyliai aš jai aiškinu koks šildymas pas mus turėtų būti  :A :-]
Aš nesu iš tų, kurie bijo įmesti malkas į pečių, vis tik kaime augęs ir visą gyvenimą taip kūrenęs, bet vis tiek norėčiau namie turėti dujas + židinuką su išvedžiotais ortakiais ar pastatyta kapsule, kuris būtų kaip alternatyva + pramoga po darbų pasikurti :V Darbas mano toks, kad daug važinėti reikia tiek po Lt, tiek į užsienį, dėl to dujos/dyzelis būtų visai smagu - jokio klapato, tik susiprogramuoji zonas kur kokia temperatūra turi būti ir lafa :H
Kita medalio pusė -  $ Nieko nėra pigiau už kietą kurą, bet aš galvoju, kad norint komforto už jį reikia susimokėti ir ramiau žiūriu į tai, kad šildantis dujomis/dyzeliu, sąskaitos tikrai bus didesnės, nei šildantis kietu kuru.

P.S. Miško aš neturiu, malkas reikėtų pirkti.

Neprisijungęs Arvis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #358: 2011 Kovo 02, 17:18:53 »
kad ir perkant malkas, jos yra pigiausias sildymo budas. jei sildysi dyzeliu, tai grubiai gaunasi ~ 4 kartus brangiau nei malkomis. yra interne puslapis, kur suvedi visus duomenis ir ismeta kokia kaina gaunas kurenant skirtingais kurais per sezona... tai tikrai pamenu, kad dyzelis brungu... bet aisku, tai yra labai gerai, kai reikia kazkur isvaziuot ziema, ir palikt nama kelioms paroms...

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #359: 2011 Kovo 02, 17:33:31 »
kad ir perkant malkas, jos yra pigiausias sildymo budas. jei sildysi dyzeliu, tai grubiai gaunasi ~ 4 kartus brangiau nei malkomis. yra interne puslapis, kur suvedi visus duomenis ir ismeta kokia kaina gaunas kurenant skirtingais kurais per sezona... tai tikrai pamenu, kad dyzelis brungu... bet aisku, tai yra labai gerai, kai reikia kazkur isvaziuot ziema, ir palikt nama kelioms paroms...
dyzelis vienas iš variantų, kaip ir dujos. Skaičiau nemažai žmonių atsiliepimų apie tai, kiek kainuoja, tai tavo pateikiamas skaičius ne visai atitinka realybę (v) (Arba žmonės tik giriasi :-]) http://namusildymas.lt/sildymo-budu-palyginimas.html <-- čia šioks toks palyginimas :V Ne vienas prie tokio šildymo papildomai daro, kaip ir rašiau, židinuką, kurį pasikuria kartas nuo karto - tai padeda sutaupyti + židinys priduoda jaukumo tikrai daug daugiau nei paprastai katile degančios malkos :) Na o tie, kas neturi jokios alternatyvos (priklausomai nuo namo) vidutiniškai per sezoną sukūrena ~2t dyzelio, kas pinigais gaunasi ~4500Lt. Nepigu (+) Šildymo sezonas ~7mėn jau pasidaręs, tai ~650Lt mėnesiui. Malkomis išeitų kažkur ~1500Lt manau, tai tris kartus pigiau, bet jokio darbo, jokių pelenų, jokios malkinės ir t.t. Čia kaip kas renkasi: patogumą ar pigumą (nesakau, kad malkos blogai, nes pats rimtai irgi apie jas galvoju) (+) 

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #360: 2011 Kovo 02, 17:37:25 »
toks klausimas:
Šildymas naudojant granulinį katilą - o kiek toks laiko gali būti paliktas be priežiūros ?? :V

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #361: 2011 Kovo 02, 17:39:03 »
nusiperki dyzelinę mašiną ir ta šildymo kaina stipriai koreguojasi į malonesnę pusę  (+)
pas mane ir dabar dyzelis (v) Na be ne tame esmė.
Kiek gali pirkti dyzelio be akcizo pasako VMI (+) Eini pas juos su namo dokumentais ir gauni pažyma, su kuria skambiniesi Statoil, Lukoil, Orlen'ui ir klausi kas atveš pigiau VMI nurodytą kiekį... Taip kad daug sudeginęs automobiliu gali paskui dar brangiau šildytis :-]

Neprisijungęs Arvis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #362: 2011 Kovo 02, 17:50:45 »
jei nori daryt varke su dyzeliu, tai turi turet alternatyva kitu kuru, kad galetum dasikurent tai ka sudegini masinai. Bet Tomai, primesk, o turint dyzelini katila, tau reiks ir dyzeli atvest, ir talpa siltai daryt, kad nesaltu ir pan. as nesakau, kad tai ne gerai, bet jei jau kalbam apie patoguma, gal geriau investuot i alternatyvu sildyma? turiu galvoj geotermini, ar aerotermini ar kaip ten jis vadinas sildyma.. o trukuma, ko nepavelka sistema saltom dienom, kompensuot elektra, o elektrai galima ir koki kolektoriuka pasistatyt :)

Neprisijungęs egis

• Įrašai: 4012
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #363: 2011 Kovo 02, 18:08:07 »
jei nori daryt varke su dyzeliu, tai turi turet alternatyva kitu kuru, kad galetum dasikurent tai ka sudegini masinai. Bet Tomai, primesk, o turint dyzelini katila, tau reiks ir dyzeli atvest, ir talpa siltai daryt, kad nesaltu ir pan. as nesakau, kad tai ne gerai, bet jei jau kalbam apie patoguma, gal geriau investuot i alternatyvu sildyma? turiu galvoj geotermini, ar aerotermini ar kaip ten jis vadinas sildyma.. o trukuma, ko nepavelka sistema saltom dienom, kompensuot elektra, o elektrai galima ir koki kolektoriuka pasistatyt :)

ta alternatyva pastatyta per 20 metu sunkiai atsipirks kiek malkom sukurensi. bet cia priklauso kas ko nori. gera malkini peciu su gerom akumuliacinem talpom (jei galimybes leidzia) statyti tai jau cia 100% kad pigiausias variantas, o toliau priklauso nuo noru. del to ir statysiu papildoma dyzelini ar dujini kad jei isvaziavus ilgesniam laikui galetu palikt ramiai siltus namus :)

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #364: 2011 Kovo 02, 18:10:47 »
viskas dažniausiai remiasi į vieno tokio maišo $ dydį :-]

Egi, tu galvoji daryti kieto kuro katilą su akumuliacine talpa + kaip papildomą prie tos pačios sistemos pajungti dujinį katilą ?? :V Dujinis katilas tada turi būti taip pat įtrauktas į projektą, jei neklystu :V
Tokia sistema ir man tiktų (+) Kol namie, pasikūreni pats, kai nėra namie, kūrensis dujomis :V Kitas dalykas: kokios dujos ?? Iš balionų ar iš centralinės trąsos ?? :V

Neprisijungęs petruchia

• Įrašai: 166
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #365: 2011 Kovo 02, 19:07:44 »
toks klausimas:
Šildymas naudojant granulinį katilą - o kiek toks laiko gali būti paliktas be priežiūros ?? :V
ar tu turi omenyje granuline krosnele, kuri statoma kambaryje ir atlieka zidinio ir centrinio sildymo paskirti, ar katila su granuliniu degikliu?
Pirmu atveju prieziura tik papildyti krosnele granulemis, i ja telpa nedaug(priklausomai nuo galingumo ~20-30kg) ir labai retai isvalyti pelenus. granules uzsidega savaime kada reikia, jokios kitokios prieziuros nereikalauja.
Antru atveju prieziura priklauso nuo to, kokio dydzio granuliu bunkeri isirengsi. Degiklis taip pat uzsidega pats, sraigtu granules is bunkerio paduodamos i degikli, jei bunkeri susikonstruosi pvz 200-300l, tai apie peciu reiks atsiminti tik retkarciais(kas 4-7 ar 10dienu, priklausomai zinoma nuo kurenimo intensivumo, kiauru sienu ir tt :)jei yra vietos dar didesniam tai palengvinsi sau gyvenima dar ilgesniam laikui. Pelenu nuo granuliu(pjuvenu) praktiskai nelieka, tai prieziura labai minimali, ir isvaziuoti ilgesniam laikui gali. Degiklio pliusas dar ir tas, kad gali buti montuojamas ir i sena malkini peciu ispjaunant durelese skyle.

Neprisijungęs Arvis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #366: 2011 Kovo 02, 19:13:42 »
tokioj vietoj primetam viena force majore, kad dingsta elektra, o tu kur nors alpese slidineji... lauke -25 ir kas tada? sakiu rajonas... nes granulinis yra labai priklausomas nuo elektros. aisku sakysi ups'a gali pastatyt, bet tai ne iseitis, kadangi ilgai upsas tokios sistemos nepavilks... nes automatika, sraigtas ir kiti dalykai, pareikalaus jos....

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #367: 2011 Kovo 02, 19:17:56 »
Arvi, o jei pas tave elektrinis šildymas, kuris vienas iš brangiausių, tu slidinėji Alpėse ir staiga dingsta elektra :-] Tada jau totaliai B- Jei jau taip saugotis, galima statyti generatorių, kuris užsikurtų pradingus elektrai :-] Galima apsisaugoti tikrai (+) Bet čia jau reikia skaičiuoti skaičiuoti...

Plius, jei malkinis pečius, tai slidinėti galima bus tik Birštone ar Ignalinoje, nes kitur tiesiog nespėsi nuvažiuoti iki pečiui baigiant degti... (n) Alternatyvos vistiek reikia arba prašyti patikimo žmogaus, kad prižiūrėtų, pakūrentų (+)

Neprisijungęs Arvis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #368: 2011 Kovo 02, 19:19:17 »
as pvz kurenu dujom dabar, tai katilas junkeris, kurenu nuo "vamzdzio", ne balionu, tai tikrai super. jokiu parkiu, nereikia nieko.. susiprograminau kada noriu, kad issijungtu, issijungtu ir pan. termostatas ant dvieju batarkiu veikia, kurias keist kas keli metai tereikia, o degiklis nuolat dega, vos rusenancia liepsnele. kad ir dingus elektrai jis isiziebia ir turi siltus namus, tuo paciu ir komforta, kad nereikia neiko daryt, nieko valyt ir pan.
bet as vienareiksmiskai uz malkini peciu, ir jei yra galimybe pasistatyt salimais dujini :) na jei duju ner, tada dyzeliokas manau....

Neprisijungęs Arvis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #369: 2011 Kovo 02, 19:20:29 »
persidenge postai :D abu apie ta pati parasem :D

Neprisijungęs petruchia

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #370: 2011 Kovo 02, 19:29:43 »
tai praktiskai visi peciai priklausomi nuo elektros, isskyrus dujinius(neskaitant cirkuliacinio siurblio sistemoj), bet duju vamzdzio daugelyje vietu tiesig nera ir si galimybe automatiskai atkrenta.
Cia manau labiau diskutuojama apie pigesnes alternatyvas :)
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Kovo 02, 19:31:55 sukūrė petruchia »

Neprisijungęs Arvis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #371: 2011 Kovo 02, 19:31:31 »
tai praktiskai visi peciai priklausomi nuo elektros, isskyrus dujinius(neskaitant cirkuliacinio siurblio sistemoj), bet duju vamzdzio daugelyje vietu tiesig nera ir si galimybe automatiskai atkrenta.
nu papasakok tu man, kaip kieto kuro katilas priklausomas nuo elektros :D

Neprisijungęs Arvis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #372: 2011 Kovo 02, 19:37:11 »
nu ir? o termostatas i rozete ikistas ar ant batarkiu? pas mane pvz ant dvieju AA tipo batarkiu... ir jis taip pat reaguoja ne tik i laika, bet ir i temperatura, ir uzsikuria kuo puikiausiai, nesant elektros

Neprisijungęs petruchia

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #373: 2011 Kovo 02, 19:43:03 »
daugelis kieto kuro katilu kur kaskiek gudresnis valdiklis stovi jungiami i elektrostinkla. Ar tai duju generacinis kur stovi oro iputimo ventiliatorius.
Jei pecius dega lauzo principu ir reguliuojama tik oro padavimo sklende grandinele, tada zinoma, jokios elektros.

Neprisijungęs Arvis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #374: 2011 Kovo 02, 19:55:26 »
mano patirtis su peciais, kad kuo maziau navarotu, ir elektronikos, tuo maziau kam gest ir maziau su juom problemos. nes nuo mazu dienu name gyvenu, ne viena mates, tiek namie, tiek pas draugus ir pan.