kas del architektu, tai cia yra tokia loterija, kaip aukso puoda laimet... patikek, pats susiduriau... dabar jei reiktu satyt nama ir nezinociau, ko man tiksliai reikia, tai tikrai is katalogu issirinkciau kartotini projekta, tada architektas pririsa pagal visas orentacijas ir pan. prie sklypo ir psio... nes dabar kovojam su juom tai jopapa...
mes nuejom turedami eskiza, ko norim, kiek kur kambariu ir pan.... o cia yra faktas, kad architektai nemegsta, kai nori daryt kitaip, nei jie... o musu beda buvo ta, kad mes norejom taip, kaip mums reikia, o ne taip, kaip jo fucking fantazija nesa. ka tu gali paskayt zmogui, kai jis kambariuose sukala langus po 3 metrus plocio... vos ne per visa siena, tai isgirsti atsakyma: nu bet juk grazu... nu gal ir grazu, bet kai viska skaiciuoji ir pan., tai vasara ten bus siltnamis, o ziema silumos nuostoliai konkretus. tai mano patirtis su architektu yra tokia, kad ir pinigai sumoketi, ir suesta belenkiek nervu, nors dar statybos neprasidejusios...
o jei sakysit, prikaisiosit del to, kad maike plesau ir sakau ko man reik, tai iskart galiu nuramint, kad neverta vargt, mano zmona konstruktore, ir viskas yra pagrysta greita ir paprasta statyba. t,y. kad nereikia uzsakinet spec medziagu ir pan. kaip pvz perdangu plokstes.
dar vienas pavyzdys yra, kai pazystamas pasidare projekta, ne kartotini, tipo vienetini

nu tai graudu ziuret... brezinys, kaip perdanga paadaryt: plokciu ismatavimai visam namui gal 5 skirtingu ismatavimu: 4.38, 4.76, ir pan. vietom kur neina plokstes ikist parodytas monolita, bet bbz ant ko jis laikosi, nes jis aplink laiptus, o ten atvira erdve visur.. vienzo, jei kas eisit pas architekta, tikrai patariu paprasyt parodyt jo darbus, kur yra pastatyti, nuvaryt pas zmones ir pasikalbet kiek buvo reikalu su juom... nes kitaip, prazilsit...