Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Statyba  (Skaityta 402400 kartus)

Neprisijungęs Oizo

• Įrašai: 1405
    • Žiūrėti profilį
Re: Statyba
« Atsakymas #275: 2011 Vasario 28, 20:50:46 »
http://www.namuplanai.lt/tauras_kulikauskas/PRANO_4
ka statybininkai mano apie toki nama ?? :)
manau kad pagal toki projekta name butu mazai dienos sviesos. ir seip, projektas, ne kazka kaip sako :)

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #276: 2011 Vasario 28, 20:51:17 »
Nekažkas :) Archielage labai gerų projektų yra, aš ten sau ėmiau.
gal galima nuoroda ?? :V

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #277: 2011 Vasario 28, 20:52:03 »
as sau niekaip projekto nessirenku, tokie jau visi kosmosai :(
man irgi panasi situacija :V

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #278: 2011 Vasario 28, 20:55:32 »
manau kad pagal toki projekta name butu mazai dienos sviesos. ir seip, projektas, ne kazka kaip sako :)
cia dar priklauso ir nuo to, i kuria puse namas orientuotas :V

Neprisijungęs egis

• Įrašai: 4012
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #279: 2011 Vasario 28, 20:55:44 »
as sau niekaip projekto nessirenku, tokie jau visi kosmosai :(
man irgi panasi situacija :V

http://www.archipelag.lt/ bet ten irgi pusei projektu dizaineriai is kazkur geros travos buvo gave... :D

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #280: 2011 Vasario 28, 20:57:41 »
http://www.archipelag.lt/ bet ten irgi pusei projektu dizaineriai is kazkur geros travos buvo gave... :D
as konkrecios nuorodos klausiau :) Pagrindine zinau (+)

Neprisijungęs egis

• Įrašai: 4012
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #281: 2011 Vasario 28, 21:24:21 »
as konkrecios nuorodos klausiau :) Pagrindine zinau (+)

ai jo efka, parodyk ka nusipirkai :D

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį

Neprisijungęs VooDoo

• Įrašai: 3802
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #283: 2011 Kovo 01, 00:02:50 »
nice :)

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #284: 2011 Kovo 01, 07:51:41 »
http://www.archipelag.lt/namu-projektai/klotilda/
man tai toks šiaip sau :V plotas oficialiai didelis, bet išnaudojamas, mano nuomone, ne visai teisingai :V Kitas dalykas - garažas 31m2 - ar tikrai jame tilps dvi auto ?? :V

Neprisijungęs petruchia

• Įrašai: 166
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #285: 2011 Kovo 01, 08:46:45 »
nu blin, gyvent name ir kas ryta ziema kalent dantim isedus i masina  (-) Isedi sau i silta masina, spusteli knopke vartus pakelt ir ir riedi sau laimingas, net i lauka nereikia iseit.
Kas is tos pavesines, nei zoliapjoves nera kur pasidet...

Neprisijungęs slimshady

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 13014
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #286: 2011 Kovo 01, 09:05:44 »
O kam is vis tas garazas prie namo? Geriau kokia pavesine pasistatyt. Pas mane dabar garazas sandeliu pavirtes. :(
o tai negali prie namo būt talpus garažas dviem mašinom ir ta pavėsinė 20-čiai žmonių ;)
1.4Tdi
328Ci

Augustas

• Svečias
« Atsakymas #287: 2011 Kovo 01, 09:12:45 »
teisingai, negi paliksi savo numiletaja ir ishpuoseleta lauke shalti  :D

taipogi jau antri metai kaip statausi, letai, bet kruopshiai. http://www.namuplanai.lt/Andrej_Resser_Molkov/Brava

Neprisijungęs Arvis

• Įrašai: 4984
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #288: 2011 Kovo 01, 09:53:21 »
biski buvau apleides sita tema... kas del http://vvnamas.wordpress.com/2011/01/16/pirmo-auksto-sienos/ tai galiu pasakyt viena, viskas yra grazu, mazos islaidos sildymui ir pan, bet kodel niekas nekalba, kiek elektros iseina priverstiniam vedinimui? t.y. rekuperatoriaus maitinimui? mano zmona konstruktore, jos kolega dare nama toki, tik namas ten didelis buvo... tai vien teorinis elektros kiekio skaiciavimas, pagal rekuperatoriaus pajegumus yra labai didelis.
kas del trobikes, tai as apsisprendziau statyt murini :) sienos sumustinis bus toks: 25cm roku keramikos blokeliai, 15cm vatos, 4cm oro tarpas, klinkeris + medines dailylentes. kadangi norisi kuo maziau kist galva i kilpa su banko paskola, tai namo konstrukcija darom kiek imanoma paprastesne, kad butu galima daug ka daryti patiems.

p.s. jei tikrai norit i garaza pastatyt dvi masinas, ir kad dar durys atsidarytu, tai nedarykit klaidos su 30m2... paskui bus kamara tokia, kad nei zoliapjove padesi, nei ka...
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Kovo 01, 09:55:34 sukūrė Arvis »

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #289: 2011 Kovo 01, 10:23:31 »
visi audistai žiūriu  B- į bankų kilpas lenda (y)

Dėl garažo aš galvoju darytis ~36-40m2 :V Turėtų užtekti dviem auto pilnai patogiai pasistatyti (+) + atskira patalpa būtų žoliapjovei ir panašiems įrankiams palikti.

taipogi jau antri metai kaip statausi, letai, bet kruopshiai. http://www.namuplanai.lt/Andrej_Resser_Molkov/Brava
visai smagus variantas (+) (y) Kodėl buvo pasirinktas vieno aukšto namas ?? :V Smagu aišku, kai nereikia išmesti nemažai kvadratūros ant laiptų, bet stogo konstrukcija gaunasi brangesnė :V

Arvi, kokio tu dydžio namą pasirinkai ?? Aš vis galvoju iki 100m2 (čia be garažo), bet kai pagalvoji, kad nori ir to, ir kito, tai gaunasi vis didesnis :V Reikės gerai pagalvoti prieš pasirenkant galutinį variantą (+)

Augustas

• Svečias
« Atsakymas #290: 2011 Kovo 01, 10:41:25 »
taip stogas buvo vienas ish brangiausiu ir sudetingiausiu, bet tai jau praeityje :).
O del vieno aukshto, tai vadovaujuos tevu patirtim... turi dieju aukshtu nama su mansarda ir rusiu, kuriuos reikia shildyti, o tai ne menkas malonumas. kada mes vaikai buvome mazi - apsimokejo.. dabar tame name gyvena dviese pencijoje, o shildyti visvien reikia nors ir patalpos nebenaudojamos  :/
tiesiog manau, jog man pilnai uzteks ir vieno aukshto...

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #291: 2011 Kovo 01, 10:52:30 »
girdėjau, kad užsienyje daro pavėsines auto su razetėmis ir nuo tų razečių į auto pajungia autonomkes kažkokias, kad atėjus ryte ir įsėdus į auto būna šilta (y) Kas nors dar apie tai girdėję ?? :V

Neprisijungęs Arvis

• Įrašai: 4984
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #292: 2011 Kovo 01, 10:58:41 »
matai, kas del garazo, tai yra dvi nuomones... pirma, kad grysti ziema, lauke salta, ikisi masina i garaza, ten silta... druskos aktyviai eda ir pan... kita, kad masina turi tarnaut zmogui, tai kisi masina i garaza, ir be dideliu parkiu, ryte sedi i silta masina, kuo pasekoje, varikliui ir kitiems mazgams yra tikrai geriau, kai jie pasileidzia i darba esant pliusinei temperaturai, nei kad -20...
kas del rozeciu, tai manau, cia skandinavu variantas.
mano garazas bus jei neklystu 42m2.
kitas dalykas, del aukstu pasirinkimo, tai mano argumentas, del ko pasirinkau dvieju aukstu nama, yra tas, kad zemes sklypas viso yra 11,33 aro, is to issimeta serivutinis kelias, ir gaunasi ~9,5 aro sklypas. statant dviauksti, susitaupo plotas. ir kas del sildymo, tai tikrai drysciau nesutikt, kad vienauksti yra praktiskiau sildyt. kadangi pagal fizikos desnius siluma kyla i virsu ;)
mano namo kvardratura yra 192m2, sis kuriu 42 yra grazas.

Neprisijungęs JR

• Įrašai: 581
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #293: 2011 Kovo 01, 13:26:28 »
Šiaip tai namo projektavimas +/- prasideda nuo turimo sklypo, po to jau norimos patalpos ir t.t.
Dviejų aukštų namui reikia mažiau pamatų, stogo ir t.t. Manau suprantate patys.
O tai negi jūs ten perkat tuos projektus iš tų firmų (archipelag) ir t.t.?
Evaldo namas, tai man toks lenkiško stiliaus, kaip ir dauguma tų namų.
Bet jei jam gerai, tai ir man gerai.

Augustas

• Svečias
« Atsakymas #294: 2011 Kovo 01, 13:34:54 »
Šiaip tai namo projektavimas +/- prasideda nuo turimo sklypo, po to jau norimos patalpos ir t.t.
Dviejų aukštų namui reikia mažiau pamatų, stogo ir t.t. Manau suprantate patys.
O tai negi jūs ten perkat tuos projektus iš tų firmų (archipelag) ir t.t.?
Evaldo namas, tai man toks lenkiško stiliaus, kaip ir dauguma tų namų.
Bet jei jam gerai, tai ir man gerai.

aciu uz nuomone.... o tai ish kur pirkti projekta jaigu ne ish firmos kuri tuom uzsiima? ta prasme kuom blogai pirkti ish ju? :)
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Kovo 01, 13:36:43 sukūrė Augustas »

Neprisijungęs JR

• Įrašai: 581
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #295: 2011 Kovo 01, 13:45:46 »
Tai turbūt yra kelios kategorijos besistatančių.
1. Kur žino viską ko nori ir t.t. valdo kompą, autocad, yra baigę inž. mokslus - susiprojektuoja ir susiderina +/- patys.
2. Eina pas architektą su vizija, žurnalu, paveikslu rankoje ir jam suprojektuoja. Dažnu atveju galutinis projektas skiriasi nuo vizijos.
3. Perki tą tipinį-kartotinį lenkišką, lietuvišką projektą, tuomet ieškai architekto, kuris tau "pririš" prie tavo sklypo, padarys spec dalis, suderins. Turbūt suprantat, kad tas projektas nei pririštas, nei suderintas su institucijomis.
Taigi būna, kad pagal sklypo konfiguraciją gali statyti namą ten 10x12m ribose, o tu užsisvajojęs atsegi už tipinį projektą 4-5 tūkst. ir pamatai po to, kad jo išmatavimai plane 15x10m (y)
4. ir t.t.

Augustas

• Svečias
« Atsakymas #296: 2011 Kovo 01, 13:50:22 »
Tai turbūt yra kelios kategorijos besistatančių.
1. Kur žino viską ko nori ir t.t. valdo kompą, autocad, yra baigę inž. mokslus - susiprojektuoja ir susiderina +/- patys.
2. Eina pas architektą su vizija, žurnalu, paveikslu rankoje ir jam suprojektuoja. Dažnu atveju galutinis projektas skiriasi nuo vizijos.
3. Perki tą tipinį-kartotinį lenkišką, lietuvišką projektą, tuomet ieškai architekto, kuris tau "pririš" prie tavo sklypo, padarys spec dalis, suderins. Turbūt suprantat, kad tas projektas nei pririštas, nei suderintas su institucijomis.
Taigi būna, kad pagal sklypo konfiguraciją gali statyti namą ten 10x12m ribose, o tu užsisvajojęs atsegi už tipinį projektą 4-5 tūkst. ir pamatai po to, kad jo išmatavimai plane 15x10m (y)
4. ir t.t.
:-]
nu jo... nesu ash architektas, bet tiek tai jau suprantu...
tarkim ash ejau pas architekta kuris ir pririsho ir pardave patį projektą. kadangi esu visishkai žalias šituose reikaluose - vadovavausi jo rekomendacijomis.

Neprisijungęs SENIS AUDI

• Įrašai: 302
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #297: 2011 Kovo 01, 13:56:13 »
nesupykite,cia tik mano nuomone.jau gan senai turiu truputi reikalu su statybom.nori projekto svajoniu nameliui eini pas architekta ir daraisi,o neperki blynu.dazniausiai geras architektas daro vienetinius projektus.svarbiausiai pagal zmogaus norus.buvau su tuoi susidurias,sakai kokiom medziagom statysi,kokiu turi,kokio tipo namo nori,kiek asmenu planuoja gyventi ir kaip reikalai su pinigais.pora savaiciu ir vuolia,eskizai yra  :) atsiranda paciam dar minciu,susitinki issakai ko nori.architektas pataria ir pakeicia pagal tavo uzgaidas.
   ps.statyti vieno auksto nama ir neisnaudoti palepes yra neprotingiausias dalykas.plotas paliekamas pelems.jei nepirktumete blynu,tai architektas paprasciausiai pasiulytu pakelti viena stogo slaita iki 1.6m ir valio,turi palepeje miegamuosius vasarai ar darbo kambari.noresi kada nors apsiltinsi gyvensi ir ziema.plotas isnaudotas 100% su minimaliom islaidom.jei statyti bet koki ir dar lysti i didelias skolas-geriau visai nestatyti.(nesupykit-cia tik senio nuomone  ;)  )

Neprisijungęs petruchia

• Įrašai: 166
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #298: 2011 Kovo 01, 14:07:37 »
del antro auksto sutinku visu 100%. Jis visapusiskai apsimoka, tiek del uzstatomo ploto, tiek del statybos kastu, tiek del apsildymo kastu(to pacio ploto 1a namo ir 2a), tiek del jaukumo. Paskutinis labiau subjektyvu, bet jaukiausias miegamiasis vistik yra mansardoje (+)

Neprisijungęs SENIS AUDI

• Įrašai: 302
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #299: 2011 Kovo 01, 14:19:00 »
parasiau    didelias skolas   turedamas galvoje:paskola imama 90% namo kastu,ir dar statai nama kuris belenkos.tau atrodo gerai,o yra s...
 paprasciausiai yra architektai teoretikai ir praktikai.norejau pasakyti vieni kepa blynus net nepamastydami,kiti yra susiduria su statybom ir pastate ne viena nama.pavartai projektus sakykima 2a namo ir matai kokiu nesamoniu pridaryta.pries 6m buciau to nesuprates.kad ir paprasciausias varijantas:pirmo ir antro auksto santechnikos mazgai isdestiti skirtingose namo pusese.didziausia nesamone,piniginiu atzvilgiu 100% nesamone.kur vamzdziai eina tiesiai i virsu ir pajungta,nereikia alkuniu,ploto neuzima,o kur nuvesti ir islankstyti iki kito kampo.kitaip tariant nusipirkus kepta projekta,beveik visada ji reikia perdaryti.