Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Statyba  (Skaityta 400746 kartus)

Neprisijungęs vabalaz

• Įrašai: 2839
    • Žiūrėti profilį
Re: Statyba
« Atsakymas #1800: 2013 Spalio 25, 23:04:28 »
Esu žalias tokiam reikale, tai atsakykit. Yra sena sodyba (mąstau kad gal apie 30-40 metų). Namas rastinis. Iš išorės nei suklypęs, nei išsiskėtęs ar pan. Yra pamatai, tai ir nesusmegęs į žemę. Iš išorės lentutės sveikos, neišlaksčiuosios, o vidus tinkuotas, bet stipriai patrupėję ten viskas. Norint ten gyvent, aišku reiktų iš vidaus ir išorės sutvarkyt viską. Išorėj tai kaip suprantu reiktų lupt lauk visas lentutes, dėt (arba purkšt) vatą ir viską apkalt naujai. O viduj ką daryt? Daužyt tą seną tinką ir paskui sukt gipso plokštes ar galima ir to seno tinko nepašalinus jas tvirtint? Po tom plokštėm reikia dėt kokią medžiagą ar ne? Ar aš čia stipriai per paprastai mąstau apie viską? :D

Neprisijungęs ramas1

• Įrašai: 430
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1801: 2013 Spalio 26, 00:19:30 »
mastai visai kazka panasaus i tema bet tik tiek kad dazniausia is tokiu namu ne kas bebuna ir yra investuojami dideli piningai.manau kad nuplesus lenteles teks keisti kazkiek rastu. tai tokiu namu restauravimas brangiau iseina nei ant tu paciu pamatu pasistatyti nauja nama

Neprisijungęs \/ainius

• Įrašai: 1470
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1802: 2013 Spalio 26, 00:57:04 »
mastai visai kazka panasaus i tema bet tik tiek kad dazniausia is tokiu namu ne kas bebuna ir yra investuojami dideli piningai.manau kad nuplesus lenteles teks keisti kazkiek rastu. tai tokiu namu restauravimas brangiau iseina nei ant tu paciu pamatu pasistatyti nauja nama
(y)
Bet jei pusinis, ir pusis sausos buvo, tai daililentes nulupus, neturetu but supuve, nebent termitu apsilankyta :goodboy:

Neprisijungęs jankazas

• Įrašai: 2535
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1803: 2013 Spalio 26, 01:26:38 »
O koks viso to tikslas, t.y. tureti suremontuota sodyba savaitgaliams ar nuolat gyventi?

Neprisijungęs vabalaz

• Įrašai: 2839
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1804: 2013 Spalio 26, 01:46:58 »
Svarbiausi kaip suprantu, tai apatiniai rastai, ar klystu? O tikslas tai net nežinau :D Šiaip mąstant, tai kol vaikų nėra, būtų galima gyvent. O paskui atgal į miestą :V

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1805: 2013 Spalio 26, 09:36:25 »
Ne taip paprasta su tais rastiniais, nieko ten nepripurksi, turi likti tarpas tarp apsildymo ir rastu , kitaip ore ten jie supus. Kitas dalykas pries isirengiant toki nama, pabandykit pradzioj pagyventi, rastinis namas kazkas panasaus i bugna, vienam gale duris trinkteli, kitam suskamba  :-] Daug zmoniu tai neivertina, kitas dalykas kaip elektros instaliacija, vandentiekis, visiems norintiems padaryti tvarkingai, kainuoja zymiai brangiau. Nera taip paprasta su tais rastiniais, kartais geriau palikti kaip yra ir tureti senovini namuka, bet koks tvarkymas ir modernizavimas kainuoja labai brangiai.

Neprisijungęs lin32

• Įrašai: 1310
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1806: 2013 Spalio 26, 09:44:40 »
Pritariu arba nieko nedaryt ir gyvent arba jaigu nori is pagrindu viska tvarkyt tada geriau griaut ir nauja statyt , buda pastatyt pigiausiai kainuoja , o jai is pagrindu tvarkysi tai tik ja ir turi ir ta kaip sakai gali but supuvus

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1807: 2013 Spalio 26, 10:47:08 »
Situos termomur norvegijoj parodoj maciau su tom plasmasem ,eina ir pas mus ju gaut veza jau,  kvadratinis metras sienos apie 200 lt + betonas , nu bet turi but tikrai siltas namas vientisas visas jokiu salcio tiltu , nu dar tom4 paklaus pas drauga jis lietuvoj is tokiu pasistates bet jau jauciu kad reikes ties jais ir apsistot, dar tie kur lietuvoj man rodos storesni ten tie termomur 350 o lietuviski tie 400
Dekui bajoras
Jau šiek tiek rašiau apie tai PM. Tokių blokelių pliusai, kad namas turėtų neturėti jokių šalčio tiltų. Dabar dar tik pakeltos sienos, daroma stogo konstrukcija. Kitais metais sudėjus langus bus daromas sandarumo testas. Po jo galėsiu parašyti koks rezultatas.
Pokolkas žmogus, kuris statosi namą, pasakojo, kad labai lėtai juda darbas, nes susidedi lego pagal visą parametrą max dviejų detalių į viršų ir pili betoną. Tada sekantis etapas iš dviejų detalių į viršų. Sekantis minusas, kad už tokį lėtesnį darbą statybininkas ima beveik dvigubai daugiau nei už paprastus darbą su paprastais blokeliais :) Tas žmogus papildomai dar iš lauko putoplasto lyg 15cm lipins. Jo namas netoli pasyvaus turėtų būti :V Langus dės spec, rekuperatorių, stogą šiltins 40cm vatos, saulės kolektorius montuos, šildymas geoterminis. Kitais metais jau turėtų šildymą paleisti rudenį.

Neprisijungęs lin32

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1808: 2013 Spalio 26, 13:52:55 »
O pamata gal zinai koki dare ar irgi is situ konstrukciju ar kitoki gal dar kita pavasari tik pamata darysiu ir paliksiu kad susistovetu metam

Neprisijungęs Lucifer

• Įrašai: 4708
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1809: 2013 Spalio 26, 16:50:33 »
be pilnos apkrovos niekas ten nesusistoves, kai sienas pastatysi, perdanga sudesi, dar vistiek pases, o be to, jei apacioj molis, tai ses 15-20metu...

Neprisijungęs lin32

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1810: 2013 Spalio 26, 17:43:26 »
Apacioj smelis zvyras , dar klausimas tom4s o is kokiu jis butent bloku stato kokios firmos, nes skaitinejausi forumuose kad tipo tie bpicp labai lengvai statosi .

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1811: 2013 Spalio 26, 21:37:53 »
Apacioj smelis zvyras , dar klausimas tom4s o is kokiu jis butent bloku stato kokios firmos, nes skaitinejausi forumuose kad tipo tie bpicp labai lengvai statosi .
jis pirko Lietuvoje gamintus :V Pamatą darė ne iš tokios konstrukcijos (-)

Neprisijungęs Pavaduotojas ugdymui

• Įrašai: 2005
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1812: 2013 Spalio 26, 21:42:02 »
Esu žalias tokiam reikale, tai atsakykit. Yra sena sodyba (mąstau kad gal apie 30-40 metų). Namas rastinis. Iš išorės nei suklypęs, nei išsiskėtęs ar pan. Yra pamatai, tai ir nesusmegęs į žemę. Iš išorės lentutės sveikos, neišlaksčiuosios, o vidus tinkuotas, bet stipriai patrupėję ten viskas. Norint ten gyvent, aišku reiktų iš vidaus ir išorės sutvarkyt viską. Išorėj tai kaip suprantu reiktų lupt lauk visas lentutes, dėt (arba purkšt) vatą ir viską apkalt naujai. O viduj ką daryt? Daužyt tą seną tinką ir paskui sukt gipso plokštes ar galima ir to seno tinko nepašalinus jas tvirtint? Po tom plokštėm reikia dėt kokią medžiagą ar ne? Ar aš čia stipriai per paprastai mąstau apie viską? :D

Galvok savo galva ir tiek. Pieštukas, trintukas, pasikonsultavimas su dėdėmis ir tiek.
Pasiskaičiuok kada prieš miegą kiek "pigiau" kainuotų pasistatyti naują namą ant tų pačių pamatų.
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Spalio 26, 21:43:45 sukūrė hania »

Neprisijungęs lin32

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1813: 2013 Spalio 26, 21:45:02 »
jis pirko Lietuvoje gamintus :V Pamatą darė ne iš tokios konstrukcijos (-)
aisku dekui , geriau as ju buciau nemates tai rami galva butu jau kaip ir viska suplanaves buvau statyt is ytongo o dabar galvos skausmas, norisi kaip geriau

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1814: 2013 Spalio 26, 22:14:46 »
pas mane paprasčiau daryta - blokelis 20cm, vatos 20cm, oro tarpas, apmūryta normaliomis plytomis. Langai neblogi sudėti, stogas šiltintas 30cm vata. Dujų per mėnesį žiemą su vandens pašildymu išdegindavau pirmą sezoną už 350-390Lt. Sakyčiau normaliai ir kažin ar didesnės investicijos į namą atsipirktų ilgainiui :V

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1815: 2013 Spalio 26, 22:20:46 »
Nelabai. Tarkim 30 metų. 5 mėn šildymo. sutaupant pusę sumos. ~ 200 lt.
Total -> 30 000 lt.
Įrenginėjant pasyvų namą su visom medžiagom, saulės elementais, rekuperacijom.
Už elektrą ir iš banko už paskolą kai ateis sąskaitos :think:

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1816: 2013 Spalio 26, 22:24:38 »
aisku dekui , geriau as ju buciau nemates tai rami galva butu jau kaip ir viska suplanaves buvau statyt is ytongo o dabar galvos skausmas, norisi kaip geriau

O tai bendram variante kodėl tokie blokeliai ir sistema?
pigau ilgoje perspektyvoje ar kiti niuansai (Nobelio premija ar koks straipsnis spaudoje (juokauju))?

Neprisijungęs lin32

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1817: 2013 Spalio 26, 22:30:58 »
Jie gal ir nepigiau o kaip tik gal brangiau truputi bet galvoju gal geriau tipo siltesnis namas ,mintyse irgi turiu giotermini sildyma , o apie atsipirkima tai ne negalvoju nes faktas kad neatsipirks tik tiek kad patogu , nes kai apie atsipirkima pradesi galvot tai geriau is buto niekur neit:)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1818: 2013 Spalio 26, 22:41:22 »
Elektra tik brangsta...Seniau buvo madoje geoterminis, bet ar dabar vis dar tai optimalu?
Nesidomėjau iš tikro kaip dabar, bet turbūt dar ilgai liks pigiausias kitoks šildymo būdas. Tiek, kad visada yra įvairūs niuansai ir aplinkybės.

Ar daug tų monolitinių-blokelinių namų Lt? aš kažkaip pesimistiškai žiūriu.
Apsidairyk aplink. Jei neišpopuliarėjo, tai žinok, kad yra kažkokie niuansai.

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1819: 2013 Spalio 26, 23:13:29 »
Nelabai. Tarkim 30 metų. 5 mėn šildymo. sutaupant pusę sumos. ~ 200 lt.
Total -> 30 000 lt.
Įrenginėjant pasyvų namą su visom medžiagom, saulės elementais, rekuperacijom.
Už elektrą ir iš banko už paskolą kai ateis sąskaitos :think:
na pas mane irgi rekuperatorius turėtų būti pajungtas jau šiai žiemai :V Praeitą žiemą langus darinėdavaau vėdinimui (+)

P.S. Tas pasyvus namas tiek kainuoja, kad neatsipirks jis niekada (-)

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1820: 2013 Spalio 26, 23:16:19 »
Jie gal ir nepigiau o kaip tik gal brangiau truputi bet galvoju gal geriau tipo siltesnis namas ,mintyse irgi turiu giotermini sildyma , o apie atsipirkima tai ne negalvoju nes faktas kad neatsipirks tik tiek kad patogu , nes kai apie atsipirkima pradesi galvot tai geriau is buto niekur neit:)
dujinis šildymas irgi patogus - nereikalauja jokios priežiūros (-) (y) Geoterminis, mano nuomone, vis tik kainuoja gausiai daug...

Neprisijungęs lin32

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1821: 2013 Spalio 26, 23:17:50 »

dujinis šildymas irgi patogus - nereikalauja jokios priežiūros (-) (y) Geoterminis, mano nuomone, vis tik kainuoja gausiai daug...
Jo gerai bet sklype duju nera :)

Neprisijungęs provokator

• Įrašai: 2415
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1822: 2013 Spalio 26, 23:23:52 »
pas mane granulinis. patenkintas. ir kaina sazininga uz gaunama komforta (+)

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1823: 2013 Spalio 26, 23:26:34 »
pas mane granulinis. patenkintas. ir kaina sazininga uz gaunama komforta (+)
pas mane kaimynas net ir esant dujoms sklype, nesijungė jų, bet pasistatė granulinį. Nesiskundė (-)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1824: 2013 Spalio 28, 10:57:29 »
Grįšiu prie garažo ir aplamai apšvietimo. Tokį mini testą pasidariau iš tų apšvietimų ką turėjau.
Matavome LUX'us, aišku čia diskusinis klausimas kiek jais galima matuoti, na bet apšviestumo rezultatus +- galima numanyti.
Nuotrauka mašinos daryta prie 1:1 rankinių nustatymų, tad nors akis mato kiek kitaip šviesą, tačiau neturiu kaip kitaip pateikti vaizdo.

Pirma imame LED'us
20W x3vnt, viso 60W LED už ~200lt bendrą jų kainą