Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Statyba  (Skaityta 414434 kartus)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį
Re: Statyba
« Atsakymas #525: 2012 Sausio 01, 19:53:51 »
"Veikmės" pasyviam namui energijos sanaudos pastato vėdinimui 8.02 kWh/m2xmetus (naudingam plotui).
8kWh kvadratiniam metrui ????? m2xmetus - čia per metus ? įdomiausia būt pamatyt skaičiavimo metodiką. o ir kodėl kvadratui skaičiuojama, o ne kubui ? hmmmm, tikrai nemačius skaičiavimo metodikos tai sunku suprast kas ir kaip

Neprisijungęs Pavaduotojas ugdymui

• Įrašai: 2005
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #526: 2012 Sausio 01, 20:17:23 »
http://www.veikme.lt/objektu_meniu/namai/pasyvieji_namai__taupantiems_zmonems_pilna_apdaila/apie_projekta/1119
Skaičius paimiau iš energetinio sertifikato.
O kažkoks pilietis tą namą už daug nusipirko : http://www.lrytas.lt/-13218221031319961824-pasyviojo-namo-šeimininkams-nerūpi-sąskaitos-už-šildymą.htm
Straipsnyje prasitaria, kad už šildymą sumokėjo 500 lt, jei į tai įeina ir visi vėdinimo čiūdai, tai aš blogas skaičiuotojas.
o iš esmės 500 lt už šildymą tokiam pasyviam namui turbt nemažai, bet gal ten pleškina netaupydamas ir t.t.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #527: 2012 Sausio 01, 20:50:32 »
Aš nežinau formulių, esu matęs, kad energetinį naudingumą skaičiuoja su komp. programa. Nesigylinau. Kaip ir minėjau žmogus dirbantis visą savo jauną gyvenimą statybose nesidžiaugė ta sistema. Minėjo kelių šimtų litų sumą už elekrą tai sistemai.
Aišku, jei namą pasistatai kokioje skylėje, kur užterštumas belekoks, tai gal nori nenori suki galvą kaip vėdintis geru oru.
Kadangi aš namo neįsivaizduoju prie judriausių miesto gatvių, tai man ir pravertas langas, vėd. kanalai tinka.

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #528: 2012 Sausio 01, 21:14:28 »
Nepamirskit, kad rekoperatoriui prie didesniu salciu jau ir sildymo tenai pasileidzia, o tada jau elektros kabina sociai. Ir dar toks idomus pastebejimas, kai is lauko saltas oras papuola i pati ta rekoperatoriaus bugna, kur oras yra pasildomas ir gryztamo silto oro, o tai kaip vasara, jeigu namie ijungtas tik vedinimas, per nakti noretum ,kad papulto sviezaus vesesnio oro, o ji vistiek susildys su gryztamu is namo? Ar turi rankiniu budu sustabdyti ta visa bugna , kad nesisuktu ir oras tarpusavyje nesaveikautu?

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #529: 2012 Sausio 01, 21:20:03 »
na jei namas vietoje kur užterštumas belekoks, tai šitas variantas juolabiau netiks, tokiu atveju norėsi kuo mažiau "šviežaus oro"  :) ir jau reiktų galvoti apie filtravimą.
šiuo atveju imam kad lauke oras grynas ir reikalavimas yra slogaus oro išvengimas neatidarinėjan langų, t.y. nesudarant skersvėjų, ir svarbiausia nesudarant šilumos nuotekio.
Taigi, bandom skaičiuoti, paprastas pvz iš gamintojo, imant tai kad jo pirminiai paskaičiavimai yra tikslūs/realūs:

imam vidurinį variantą su 0,174 kW sąnaudom per 1h, per dieną turim 4,176 kWh, per mėn ~125 kas sudarys ~48 lt/mėn prie dabartinės elektros kainos po 38 ct/kWh.
O dabar svarbiausia šitie 48 litai būtų jei sistema dirbtų max pajėgumu i š t i s a i  !! O tai yra nerealu.
Vat įdomu būt paskaičiuot kiek susitaupytų ant šilumos kaštų ir taip matyt realias sąnaudas.
Taigi
Pažystamas, kuris turi tai keikė dideles sąnaudas.
Kažin ką jis vadina didelėmis sąnaudomis .... ;) kad ir namas dvigubai didesnis, tada kad ir 100 lt., bet kodėl tokiu atvejų pypauti apie tai, nes jei ant 400m2 sukrapštė  $ tai tas Daukantas neturėtų kelt rūpesčių  :)
arba
neatmestinas variantas kad viskas padaryta na ura ir pats įrenginys yra chlamas  ;)
arba
tavo pažystamas yra Skrudžo McDako stiliaus ir zyzia dėl kiekvieno cento kaip dėl melejono :-] :-]

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #530: 2012 Sausio 01, 21:41:10 »
"Pagrindinis kompaktiškos rekuperacinės sistemos elementas - viduje esantis ventiliatorius, varinėjantis orą per įrenginį. Įrenginio viduje šviežio oro srautas yra filtruojamas, o šaltuoju metu laiku elektrinis šildytuvas jį ir pašildo." 
http://lt.lt.allconstructions.com/portal/categories/173/1/0/1/article/738/kompaktiska-rekuperacine-sistema

Kur šildytuvo sąnaudos toje lentelėje? Užsiminta apie filtrafimą, sakau gal kiek pavalo.

Aš kaip ir rašiau, jo sąskaitos siekė kelis šimtus litų už tos sistemos naudojimą. Nesu aš įsigylinęs plačiai, ne mano sritis, bet dėl 50 lt/mėn manau nei vienas namo turėtojas ypatingai nesikeiktų

Neprisijungęs povilas.t

• Įrašai: 227
    • Žiūrėti profilį

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #532: 2012 Sausio 01, 21:45:17 »
Taip, tu teisus dėl tenų, tokiam max 2x1kw, kiek suprantu kad palaikyt temperatūra ne žemiau 0 :V bet jie kažkodėl tai kaip opcija eina, jokiuose skaičiavimuose gamintojų nepateikiami .....neįsigilinau dar tiek ar jie būtini, ar čia tik dėl visa ko  :V, bet jei jie būtini ir veiks visą laiką kol lauke minusas, tada jo, tiems mėnesems mokestis už elektrą bus didesnis, vadinasi reik skaičiuot per naują  ;)

Nepamirskit, kad rekoperatoriui prie didesniu salciu jau ir sildymo tenai pasileidzia, o tada jau elektros kabina sociai. Ir dar toks idomus pastebejimas, kai is lauko saltas oras papuola i pati ta rekoperatoriaus bugna, kur oras yra pasildomas ir gryztamo silto oro, o tai kaip vasara, jeigu namie ijungtas tik vedinimas, per nakti noretum ,kad papulto sviezaus vesesnio oro, o ji vistiek susildys su gryztamu is namo? Ar turi rankiniu budu sustabdyti ta visa bugna , kad nesisuktu ir oras tarpusavyje nesaveikautu?
na aš žalias šituose dalykuose, nes susidūriau tik ~ prieš pora savaičių, bet žinai, kaip tikram lietuviui širdžiai malonu kai matai kad yra žalesnių  :-] :-] nieko asmeniško  ;)
bet pasidomėk, yra šiek tiek info nete ir lietuviškai... aš kalbu tik apie plokštelinį; vasaros metui yra apvedimo vožtuvas.

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #533: 2012 Sausio 01, 21:56:31 »
"Pagrindinis kompaktiškos rekuperacinės sistemos elementas - viduje esantis ventiliatorius, varinėjantis orą per įrenginį. Įrenginio viduje šviežio oro srautas yra filtruojamas, o šaltuoju metu laiku elektrinis šildytuvas jį ir pašildo."  http://lt.lt.allconstructions.com/portal/categories/173/1/0/1/article/738/kompaktiska-rekuperacine-sistema

ai nu jo, tokie filtrai, bet tai ar jie apsaugos/išfiltruos pvz automobilių išmetamųjų dujų kvapą ? aš suprantu kad kažkas rimtesnio turi būt, na tipo kaip vandeniui kur būna visa sistema  :V o gal ir nusipezu ...
o čia apie pašildymo tenus iš manual'o

Control for preheater up to 1000 W
The preheater ensures that the input air is kept above 0°C, so the Renovent HR can continue the balanced ventilation also at
very low atmospheric temperatures. The option pcb contains a control for a preheater up to 1000 W. The preheater can be connected
to the option pcb without separate control. The hook-up wire of the preheater must be fed into the appliance; the 230 V
power cable must separately be connected to the option pcb.

Control for postheater up to 1000 W
The postheater ensures that the supply air that is blown into the dwelling can be kept at the preset temperature. That way
additional warmth can be brought into the dwelling. The option pcb contains a control for a postheater up to 1000 W. The postheater
can be connected to the option pcb without separate control. The hook-up wire of the postheater must be fed into
the appliance; the 230 V power cable must separately be connected to the option pcb.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #534: 2012 Sausio 01, 21:56:43 »
Aš dar ir neelektikas. Bandau sumesti: 2kw per valandą, tai gal taip bus: 2 kw x 24 h x 0.4 lt x 31 d= 595 lt/mėn + 50 lt = 650 lt.

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #535: 2012 Sausio 01, 22:08:21 »
 :)  kad šitai pasiskaičiuot elektriku būt nereikia. bet tik nepamirškim, kad šitie paskaičiavimai yra max apkrovom  ;)
toliau
pašildymas gali būt ir vandeniu.
dar toliau
rekupai būna su plokšteliniu šešiakampiu šilumokaičiu, efektyvumas apie 90-95%, ir nereikia papildomo šildytuvo, yra integruota automatinė apsauga nuo užšalimo, nesimaišo srautai, negrįžta kvapai
tagi dar kartą
svarbiausia viską tinkamai susiprojektuoti ir neįsigyti chlamo, kas labai neretai nutinka norint tam kartui sutaupyti tūkstantuką ... arba kad ir užsirovus ne ant gero projektuotojo o ant superinio pardavėjo/vadybininko  :)

Neprisijungęs jankazas

• Įrašai: 2535
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #536: 2012 Sausio 01, 22:13:51 »
Turiu čia kompe pasyvaus namo popierių visokių.
"Veikmės" pasyviam namui energijos sanaudos pastato vėdinimui 8.02 kWh/m2xmetus (naudingam plotui). Biški alaus išgėriau, nežinau ar pavyks išskaičiuoti kiek čia +/-litų gausis per metus.
Bandau laimę skaičiuojant 8.02x120 m2 x 24 h x 0.4 lt = 9239 lt/metam...770 lt/mėn.
Pagal 8.02 kWh/m2xmetus nereikia dauginti is 24h  Oo) :D

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #537: 2012 Sausio 01, 22:18:22 »
Tai aš ir galvoju, kad turėtų būti įmanoma iš savo vietinės katilinės atvesti į šilumokaitį šiltą vandenį ir nenaudoti papildomos elektros.
Pas mane oras geras, tai perdaug ir nesigylinau. Iš mano aplinkos jas įsidėję vienetai, turbūt galutiniame variante nėra pigi sistema.

Neprisijungęs jankazas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #538: 2012 Sausio 01, 22:20:27 »
http://www.veikme.lt/objektu_meniu/namai/pasyvieji_namai__taupantiems_zmonems_pilna_apdaila/apie_projekta/1119
Skaičius paimiau iš energetinio sertifikato.
O kažkoks pilietis tą namą už daug nusipirko : http://www.lrytas.lt/-13218221031319961824-pasyviojo-namo-šeimininkams-nerūpi-sąskaitos-už-šildymą.htm
Straipsnyje prasitaria, kad už šildymą sumokėjo 500 lt, jei į tai įeina ir visi vėdinimo čiūdai, tai aš blogas skaičiuotojas.
o iš esmės 500 lt už šildymą tokiam pasyviam namui turbt nemažai, bet gal ten otškina netaupydamas ir t.t.
Tas straipsnis kaip surantu turejo reklamuoti Veikmes nama, bet skamba kaip antireklama   :-] 500 lt dujoms per men. pasyviam namui  :O Gerai apsiltinti ne pasyvus tiek sunaudoja  :D

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #539: 2012 Sausio 01, 22:25:46 »
"Veikmės" pasyviam namui energijos sanaudos pastato vėdinimui 8.02 kWh/m2xmetus (naudingam plotui). Biški alaus išgėriau, nežinau ar pavyks išskaičiuoti kiek čia +/-litų gausis per metus.
Bandau laimę skaičiuojant 8.02x120 m2 x 24 h x 0.4 lt = 9239 lt/metam...770 lt/mėn.

a tikrai nereikia?

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #540: 2012 Sausio 01, 22:33:22 »
Tas straipsnis kaip surantu turejo reklamuoti Veikmes nama, bet skamba kaip antireklama   :-] 500 lt dujoms per men. pasyviam namui  :O Gerai apsiltinti ne pasyvus tiek sunaudoja  :D
bet tai kad vidutinė patalpų temperatūra žiemą siekė beveik 23 laipsnius.  dvidešimt trys pliuso ff ko norėt ... gal dėl to  :V o ne 18-19 normaliausia ? bent man tai jo

Neprisijungęs jankazas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #541: 2012 Sausio 01, 22:39:21 »
Pagal 8.02 kWh/m2xmetus nereikia dauginti is 24h  Oo) :D

a tikrai nereikia?
8.02 kWh/m2xmetus t.y. norint gauti kWh metams reikia tik padauginti is m2  8:8

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #542: 2012 Sausio 01, 22:43:30 »
Tai aš ir galvoju, kad turėtų būti įmanoma iš savo vietinės katilinės atvesti į šilumokaitį šiltą vandenį ir nenaudoti papildomos elektros. Pas mane oras geras, tai perdaug ir nesigylinau. Iš mano aplinkos jas įsidėję vienetai, turbūt galutiniame variante nėra pigi sistema.
tai va čia ir yra reikalų, kai reikia nuspręsti ir apsispręsti kokį dėti- rotacinį ar plokštelinį, realiai tai jau turi būti numatyta projekte ir atitinkamai viskas išvedžiota. ir esminis dalykas dėl ko visa tai daroma yra šilomas taupymas, oro 'gerinimas' jau kaip ir antrinis privalumas gaunasi. kainos tagi matomos nete, plius dar su ortakių išvedžiojimu susiję kaštai

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #543: 2012 Sausio 01, 22:48:18 »
tikriausia jau kartojuosi, bet man nesuprantama kodėl visur skaičiuojama m2 ? juk oras kubais matuojamas, ir 20m2 patalpa gali būti 2,5m ir 3,5m aukščio kas duos labai skirtingus oro kiekius

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #544: 2012 Sausio 01, 23:08:22 »

a tikrai nereikia?

Aš būsiu blogai suskaičiavęs. Pasirašiau ant popieriaus, akurat neišsiprastina.
Spėju, kad čia ventiliatorius tiek tik elektros sunaudos per metus.

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #545: 2012 Sausio 02, 00:20:20 »

Nepamirskit, kad rekoperatoriui prie didesniu salciu jau ir sildymo tenai pasileidzia, o tada jau elektros kabina sociai. Ir dar toks idomus pastebejimas, kai is lauko saltas oras papuola i pati ta rekoperatoriaus bugna, kur oras yra pasildomas ir gryztamo silto oro, o tai kaip vasara, jeigu namie ijungtas tik vedinimas, per nakti noretum ,kad papulto sviezaus vesesnio oro, o ji vistiek susildys su gryztamu is namo? Ar turi rankiniu budu sustabdyti ta visa bugna , kad nesisuktu ir oras tarpusavyje nesaveikautu? [/quote]
na aš žalias šituose dalykuose, nes susidūriau tik ~ prieš pora savaičių, bet žinai, kaip tikram lietuviui širdžiai malonu kai matai kad yra žalesnių  :-] :-] nieko asmeniško  ;)
bet pasidomėk, yra šiek tiek info nete ir lietuviškai... aš kalbu tik apie plokštelinį; vasaros metui yra apvedimo vožtuvas.

[/quote]

Neteko tokio buitinio ciupineti, bet teko normalu montuoti ir priziureti 800 m2 patalpai ir paskui ziureti ju siulomus gyvenamiems namams, tokius pacius tik pamazintus, tai apie ka tu cia kalbi tai tik supaprastintas ir ispigintas variantas . Kitas dalykas tu tik domejais, o as naturoj tai ciupinejau. Beje kai skaiciuoji elektros sunaudojima, nepamirsk, kad ten ne vienas variklis stovi (turiu uomeny normalu) ir dar dadek automatika, o jos tikrai nemazai. 

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #546: 2012 Sausio 02, 00:53:28 »
emmm, nieko nebesuprantu, o tai ką tu vadini normaliu? kad didelis tai jau normalus ? - deja aš su tokiu požiūriu nesutinku.
kas sunaudoja automatikoje elektros daug ? davikliai, vožtuvai ir smegeninė ? - deja taip nėra .
mano pateiktame pvz yra du varikliai - vienas įtraukimo ventiliatoriui, kitas ištraukimo ventiliatoriui.
bet jei pradėt nuo pradžių, tai tu lyg ir apie rotorinio tipo rekuperatorių kalbi ? aš kalbėjau apie plokštelinį kryžminio pasipriešinimo.... ir šioje temoje žmonės lyg ir apie privačius namus reiškiasi, tai manau yra labai labai aktualu kuo labiau supaprastinti ir išpiginti variantai  ;)

Neprisijungęs Tomaziux

• Įrašai: 1516
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #547: 2012 Sausio 02, 01:18:23 »
Gal Kas uzsiimat lauko duru gamyba,ar gal kur gaminotes duris? Reikalingos butu dvivires metalines ar aliumines durys su stiklo juostomis! Plastikines durys nedomina!

Neprisijungęs simkaras

• Įrašai: 1429
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #548: 2012 Sausio 02, 09:54:07 »
tikriausia jau kartojuosi, bet man nesuprantama kodėl visur skaičiuojama m2 ? juk oras kubais matuojamas, ir 20m2 patalpa gali būti 2,5m ir 3,5m aukščio kas duos labai skirtingus oro kiekius
Kaip tik univere apie tai mokausi, kubais reikia imti
Šilumos srautas vėdinimui = Savitoji šiluma x oro apykaita x patalpos tūris x temperatūrų skirtumas , o jeigu reikia nustolių, tai visa tai padauginam iš laiko trukmės
O iš kvadratų dauginam, jei
Šilumos srautas = šilumos perdavimo koeficientas x atitvaros plotas x temperatūrų skirtumas ir vėlgi, jei reikia nuostolių dar padauginam iš laiko.

Neprisijungęs Daniel

• Įrašai: 453
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #549: 2012 Sausio 02, 23:54:05 »
Gal Kas uzsiimat lauko duru gamyba,ar gal kur gaminotes duris? Reikalingos butu dvivires metalines ar aliumines durys su stiklo juostomis! Plastikines durys nedomina!

Gaminausi kaip tik neperseniausiai,metalines duris,per viduri su stiklo paketu,dazytos milteliniais dazais,matmenys  ~ 0.9x2,1m. Kaina isejo 1,400lt  Jei tikrai domina galiesiu numeriuka sumest :)