Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Statyba  (Skaityta 401075 kartus)

Neprisijungęs Tomaziux

• Įrašai: 1516
    • Žiūrėti profilį
Re: Statyba
« Atsakymas #1700: 2013 Spalio 14, 23:11:47 »
Gal gali foto imest kaip atrodo? Gerai susiliejo?

Neprisijungęs karalaitis

• Įrašai: 690
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1701: 2013 Spalio 14, 23:17:26 »
jo, galesiu veliau nufotkint, tik kad dabar velai po darbo gaunasi gryzt, veliau galesiu nufotkint. susiliejo graziai, nusistovejo, susilygino pats kiek buvo imanoma.
tiesa, gavosi ne itin svariai, yra tokiu smulkiu dulkiu. nors grindis pries tai net su siurbliu nusiurbiau, bet matyt dulkiu pripute vejas, gal dar nuo sienu kiek nubiro. nors, akiu nebado. kaip garazui bus gerai :-)

tiesa, dar pagalvojau, gi kai voleliu voliojau, nutrupedavo koks trupinys cemento nuo grindu, ir isivoliodavo po visa tepama plota tas trupinys. tai, pavirsius nera kaip stiklas, bet.. na pamatysit zodziu.
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Spalio 14, 23:37:54 sukūrė karalaitis »

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 4387
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1702: 2013 Spalio 15, 08:02:26 »
Gal kas seną asbestinį šiferį atnaujint mėginot? Kokius dažus naudojot?

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1703: 2013 Spalio 15, 08:16:30 »
Karalaiti, o pries dazant nenaudojai betonui kokio grunto ar stiklo vandens, kad tas betonas nekibtu prie volelio?

Labai idomu kaip po ziemos visa tai atrodys. Su sypais tavo ziemines padangos? :D

Neprisijungęs Tomaziux

• Įrašai: 1516
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1704: 2013 Spalio 15, 08:29:17 »
MAciau kazkur video,kaip meto visokius daigtus ant tokiu grindu. Tai netikejau savo akimis,kokio stiprumo danga. Asiku manau yra visokios paskirties dangos.

Neprisijungęs simkaras

• Įrašai: 1429
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1705: 2013 Spalio 15, 12:11:29 »
Gal kas seną asbestinį šiferį atnaujint mėginot? Kokius dažus naudojot?
Kiek metų tam šiferiui? Nudažius šiferį, kuriam virš 30 metų po poros metų pradėjo luptis dažai. Bet kaimynai dažė kelių metų senumo, dar ir dabar labai gerai atrodo (prieš 10 metų kažkur dažyta buvo).

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1706: 2013 Spalio 15, 14:51:43 »
Šiferiui 27 metai. Iš kur info dėl 30 metų termino? Skaitei kažkur ar iš praktikos?

Neprisijungęs Vitalis

• Įrašai: 4553
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1707: 2013 Spalio 15, 16:32:28 »
Šiferiui 27 metai. Iš kur info dėl 30 metų termino? Skaitei kažkur ar iš praktikos?

Praktikos manau, mano kaimynai irgi daze ta carini siferi, irgi koks 30 metu, praejo ~ 3 ar 4 metai, 60% siferio jau atsilupinejo dazai. Zodziu paskaiciavus tuos dazus specialius siferiui, darba nusveist siferi pries dazant, varga nudazyt, dar elektros sanaudas nusvest ji visa, tai manyciau pasitaupius dar prie tos sumos geriau det nauja stoga , as jau nekalbu apie labai kenksmingas salygas sveiciant ta siferi... nebent pas tave jis labai grazus, bet kaimynu buvo vietom jau samanotas, patamsejas tokia juoda plevele, tai nusveite iki baltumo ir daze, dabar jau gailisi idetu vargu ir tokiomis pasekmemis :)

Neprisijungęs simkaras

• Įrašai: 1429
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1708: 2013 Spalio 15, 18:11:23 »
Vitalis teisingai atsakė, iš praktikos. Šiferis nuo senumo juk pradeda trupėti, aišku dar šveitimas prideda savo. Bet tarkim mano kaimynai, tai su kercheriu plovė

Neprisijungęs Lucifer

• Įrašai: 4708
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1709: 2013 Spalio 15, 19:17:05 »
pas mano kaimynus irgi su kercheriu skuto ta siferi ir nors iki baltumo nusiplove, bet po keliu metu nuo nudazymo daug kur apsilaupe.

Neprisijungęs Vitalis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1710: 2013 Spalio 15, 20:17:47 »
pas jus bisk iisradingesni, pas mane su bulgarkem ir drelem sveite :D aisku su vandeniu daug geriau, nedulka tiek :)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1711: 2013 Spalio 15, 20:23:41 »
As nuo senoko medinio namo lendu dazus lupau su kercheriu, taip ivare vandens, kad net per menesi neisdziuvo vasara, 4 kartus perdaziau, vis tiek demem nuejo :-]

Neprisijungęs Vitalis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1712: 2013 Spalio 15, 20:53:03 »
As ratlankius kercheriu sveiciau, kai pries tai juos nutepiau dazu nuemeju, tai tik vienintelis budask uris ta varske nu oratu bent kazkiek eme :bedantis:

Neprisijungęs Lucifer

• Įrašai: 4708
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1713: 2013 Spalio 15, 20:56:51 »
puikiai kietesnis sepetys ima ta varske ;)

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1714: 2013 Spalio 15, 20:59:14 »
pas jus bisk iisradingesni, pas mane su bulgarkem ir drelem sveite :D aisku su vandeniu daug geriau, nedulka tiek :)
senolis kažkada visą medinį namą nusšveitė su bulgarke. nežinau kelių bulgarkių prireikė :D tie šepečiai labai drebina ir guolius damuša.

Neprisijungęs karalaitis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1715: 2013 Spalio 15, 22:37:50 »
Karalaiti, o pries dazant nenaudojai betonui kokio grunto ar stiklo vandens, kad tas betonas nekibtu prie volelio?

Labai idomu kaip po ziemos visa tai atrodys. Su sypais tavo ziemines padangos? :D
jokio grunto nenaudojau - negalvojau siaip kad kas nors lips prie volelio.. padangos be sypu:)
siaip labiausiai tai dregemes bijau, pavasari kai sniegas tirpsta, i garaza kartais prie duru grindys atadreksta. cia idomu kaip bus. nors, ta papildoma sluoksni tam ir pirkau, patikino kad viskas ok bus.

Neprisijungęs karalaitis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1716: 2013 Spalio 15, 22:41:26 »
stai pora ne super kokybes foto, bet vaizdas plius minus toks:

http://img19.imageshack.us/img19/3756/xziv.jpg
http://img36.imageshack.us/img36/7605/a9w1.jpg

gyvai, tie nesvarumai nebado taip akiu..nuotraukose gal taip baisokai atrodo..

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1717: 2013 Spalio 16, 13:02:10 »
Praktikos manau, mano kaimynai irgi daze ta carini siferi, irgi koks 30 metu, praejo ~ 3 ar 4 metai, 60% siferio jau atsilupinejo dazai. Zodziu paskaiciavus tuos dazus specialius siferiui, darba nusveist siferi pries dazant, varga nudazyt, dar elektros sanaudas nusvest ji visa, tai manyciau pasitaupius dar prie tos sumos geriau det nauja stoga , as jau nekalbu apie labai kenksmingas salygas sveiciant ta siferi... nebent pas tave jis labai grazus, bet kaimynu buvo vietom jau samanotas, patamsejas tokia juoda plevele, tai nusveite iki baltumo ir daze, dabar jau gailisi idetu vargu ir tokiomis pasekmemis :)
Na šiferis ne carinis, o tarybinis :) Šiaip jis gamykliškai raudonas, atrodo tvarkingai, neatsilupęs, tik tiek kad išblukęs. Šalia miško nėr, tad neapsamanojęs, užteks ir karcheriu praeit, gabaliuką pamėginau - po plovimo švarutėlis.
Dažai atsilupa, jei nesukimba su paviršium, bet šiferis juk ne stiklas, sukibimas turi būt geras  :V Na nebent dažysi ant samanoto ar dulkėto paviršiaus. Šveičiant su bulgarkėm dulkių pilna, reik gerai nuplaut, su karcheriu to nebūtų. Jei nugruntuoji, nudažai normaliais dažai, turėtų laikyt.
Logiški mano pamąstymai, ar kažką praleidžiu?

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1719: 2013 Spalio 16, 13:33:18 »
Visa tai jau prasigoolinau (+) Skirtumas tas, kad šitam klipuke šiferis gerokai naujesnis, nors labiau atsilupęs. Aišku čia ir spalva labai intensyvi, greit nublukt turėtų, jei dažai prastesni. Reiks dar su dažų pardavėjais pakalbėt, tik kad jie kiekvienas savo prekę siūlys ir girs. Įdomu ar tie "specialūs stogo dažai" kuo nors skiriasi nuo fasadinių neskaitant kainos ir pakuotės?  :think:

Neprisijungęs Pavaduotojas ugdymui

• Įrašai: 2005
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1720: 2013 Spalio 16, 13:52:00 »
Su dratviniu esu prieš porą metų nusišveitęs pirtį ir palikęs. Pusę velnio dar atrodo.
Neteko gyvai domėtis dažais.

Neprisijungęs volume13

• Audi klubo prezidentas
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 19593
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1721: 2013 Spalio 16, 13:53:11 »
Jau turiu  siokia tokia nuomone, taciau noretusi ir is kitu ja isgirsti :
padariau terasa 3x6 m pietineje namo puseje, apacioje skarda. Naudotos buvo pusines giluminiu budu impregnuotos lentos.
Klausimas : ar verta ziemos sezonui terasa apdengti celofanu?  Toks veiksmas prailgins ar sutrumpins medienos amziu?

Jei keliaujate po pasaulį, prisidėkite prie kolekcijos! :
Kolekcija

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1722: 2013 Spalio 16, 13:58:02 »
Jei po plėvele bus drėgna - patrumpins, jei sausa - pailgins
Aš nedengčiau, labai jau slidu vaikščiot ant apsnigtos plėvelės

Neprisijungęs Vitalis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1723: 2013 Spalio 16, 14:04:47 »
Na šiferis ne carinis, o tarybinis :) Šiaip jis gamykliškai raudonas, atrodo tvarkingai, neatsilupęs, tik tiek kad išblukęs. Šalia miško nėr, tad neapsamanojęs, užteks ir karcheriu praeit, gabaliuką pamėginau - po plovimo švarutėlis.
Dažai atsilupa, jei nesukimba su paviršium, bet šiferis juk ne stiklas, sukibimas turi būt geras  :V Na nebent dažysi ant samanoto ar dulkėto paviršiaus. Šveičiant su bulgarkėm dulkių pilna, reik gerai nuplaut, su karcheriu to nebūtų. Jei nugruntuoji, nudažai normaliais dažai, turėtų laikyt.
Logiški mano pamąstymai, ar kažką praleidžiu?
Kad tarybinis tai zinau, paprasciausiai panaudojau vaizdingesni zodi :-] Namas irgi ne prie misko, o gyvenamuju namu kvartale, ne vieno medzio aukstesnio uz nama nera, jis buvo pasidenges kaip samana ar kas, tokia tamsia plevele . Sukibimas ten maksimalus buvo, nes kercheris tiek neatplauna ,kiek nusveicia bulgarke :-] , dazus jie naudojo specialius siferiui, ir tai nelaike, tai as nekalbu kas butu nutepus paprastais kokiais.... nezinau tik ar grunta dejo . Tie dazai manau skiriasi atsparumu UV spinduliams ir pan, nes paprasti dazai tau isbluks karsta vasaros diena, nebent nulakuosi dar :D Visgi dazyta siena, ar suolelis ar dar koks velnias nudazytas paprastais dazais tiek negauna karscioir saules kiek stogas kiaura diena ziuredamas i dangu be jokio pavesio :) Zinoma jei stogas nera baisus, nuplaut su vandeniu ir su puliku praeit neuztruktu ilgai, gal ir verta bandyt  :) P.S kaimynai daze ne su puliku , tepe riebiai  :)
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Spalio 16, 14:07:04 sukūrė Vitalis »

Neprisijungęs volume13

• Audi klubo prezidentas
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 19593
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1724: 2013 Spalio 16, 14:15:13 »
Jei po plėvele bus drėgna - patrumpins, jei sausa - pailgins
Aš nedengčiau, labai jau slidu vaikščiot ant apsnigtos plėvelės
Ziemos metu nebus vaiksciojama.Mintis tokia , kad rudeni uzkloti, o pavasari nukloti.
Jei keliaujate po pasaulį, prisidėkite prie kolekcijos! :
Kolekcija