Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Statyba  (Skaityta 402912 kartus)

Neprisijungęs Rolandux

• Įrašai: 284
    • Žiūrėti profilį
Re: Statyba
« Atsakymas #1500: 2013 Rugpjūčio 24, 15:34:31 »
http://web.vtpsi.lt/2012-06-30.doc
STATYBOS TECHNINIS REGLAMENTAS
STR 2.02.09:2005 VIENBUČIAI IR DVIBUČIAI GYVENAMIEJI PASTATAI

8 priedas

Apie tvoras:

http://www.vtpsi.lt/node/1164

Statinių statymas arčiau kaip 3 m atstumu iki sklypo ribos ir 1 metų apskundimo laikotarpis (2012-11-19) :

http://www.vtpsi.lt/node/815
Dekui.

O dar turiu klausima, o kaip su gyvatvore? Mano sklypas ribosasi su kaimyno namo siena, tai jei ne tvora statyti o tarkim gyvatvore, tai irgi tie 3 metrai galioja?

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1501: 2013 Rugpjūčio 24, 17:00:01 »
Sausas? Nes ąžuolą kaip žinau perka staliai dažniausiai tik gerai padžiovintą. Įmesk į kokį skelbiu.lt ten visada atsiranda kad kam nors reikia :-]

Rąstai ilgai stovėję, bet išpjautas neseniai. :V Šiaip afigienos kokybės, be šakų ar pan briedų. Blankės plotis dažniausiai ~40-45cm

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1502: 2013 Rugpjūčio 24, 18:01:47 »
Gal kas žinote, kaip vadinasi tas marmalas, kuris tepasi visokiose plovyklose ir pan patalpose ant betoninių grindų ir gaunasi kaip su stiklu dengtas?

Neprisijungęs Pavaduotojas ugdymui

• Įrašai: 2005
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1503: 2013 Rugpjūčio 24, 18:05:02 »
Dekui.

O dar turiu klausima, o kaip su gyvatvore? Mano sklypas ribosasi su kaimyno namo siena, tai jei ne tvora statyti o tarkim gyvatvore, tai irgi tie 3 metrai galioja?

http://web.vtpsi.lt/2012-06-30.doc

Apie augmeniją - > 9 priedas:

5. Nuo kaimyninių sklypų ribų ir gatvės raudonosios linijos medžių ir krūmų sodinimo atstumai turi būti:
   5.1. krūmų ir gyvatvorių - ne mažiau kaip 1 m;
   5.2. žemaūgių medžių, išaugančių ne daugiau kaip iki 3 m aukščio, - 2 m;
   5.3. kitų medžių - 3 m.
   6. Formuojant gyvatvorę, jos aukštis sklypo šiaurės, šiaurės rytų ar šiaurės vakarų pusėje turi būti ne didesnis kaip 1,3 m.

O pastatą iš esmės gali statyti ir arčiau ar net blokuoti, jei turi raštišką kaimyno sutikimą, jei išlaikai gaisrinius atstumus ir kt. galimus reikalavimus atsirandančius konkrečiu atveju.
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Rugpjūčio 24, 18:14:29 sukūrė hania »

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1504: 2013 Rugpjūčio 24, 18:11:25 »
Gal kas žinote, kaip vadinasi tas marmalas, kuris tepasi visokiose plovyklose ir pan patalpose ant betoninių grindų ir gaunasi kaip su stiklu dengtas?

Gal apie acrylicon dangą kalbi? Klojama ant betono, atspari ir t.t. Tik nevisai supratau dėl to stiklo.
http://www.acrylicon.lt/produktai/detaliai.php?ID=11

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1505: 2013 Rugpjūčio 24, 18:29:25 »
Gal apie acrylicon dangą kalbi? Klojama ant betono, atspari ir t.t. Tik nevisai supratau dėl to stiklo.
http://www.acrylicon.lt/produktai/detaliai.php?ID=11

Jaučiu šitas tipas iš tavo linko: Lacquer“ danga
Kiek žinau, nutepi betonuotas grindis ir viskas. Įdomi ir kaina to reikalo, gal net pigiau būtų su plytelėmis klijuoti (H-)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1506: 2013 Rugpjūčio 24, 19:15:03 »
Tai daugiau pramoninės grindys, nors daro ir kitur - pvz. įmonėje pulte irgi išliejo.
Medžiagas atsiveža statinėse, tepa ant grindų, bet manu yra +/- technologija.
Garaže, laiptinėje, rūsyje - manau būtų rimčiausios grindys. Gali plauti chemijom, mėtyti įrankius, pilti iš kanistrų dyzelį ir t.t. Spalva išliks tokia pati. Ilgaamžė.

Kaina manau bus nuvilianti, bet Bajorui dar nevėlu pabandyti pasikloti šią dangą savo būsimam garaže  ;)

Puslapyje kontaktuose duotas dir. telefonas, tik jo el. paštas egidijus@acrylicon.lt

« Paskutinį kartą keitė: 2013 Rugpjūčio 24, 19:17:21 sukūrė hania »

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1507: 2013 Rugpjūčio 24, 19:30:34 »
Sakai nuvilianti kaina? Kažkodėl ir aš taip galvoju. Pirko vienas žmogus kibiruose, tipo sakė pats susitepė. Net nežinau, daugiau info jis nesuteikė. :V

Neprisijungęs ramas1

• Įrašai: 430
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1508: 2013 Rugpjūčio 24, 20:52:52 »
Sakai nuvilianti kaina? Kažkodėl ir aš taip galvoju. Pirko vienas žmogus kibiruose, tipo sakė pats susitepė. Net nežinau, daugiau info jis nesuteikė. :V
dar yra toks dalykas kaip epoksidine grindu danga  ji ir yra kaip stiklas ir labai kietas bet jo kaina irgi didele http://klaipedacity.olx.lt/pictures/epoksidine-garazo-grindu-danga-iid-243994054

Neprisijungęs ramas1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1509: 2013 Rugpjūčio 24, 20:58:16 »
http://www.skelbiu.lt/skelbimai/epoksidine-garazo-grindu-danga-12059888.html cia sitas kaip tik garazo paketas kazkada ieskojau tai persisiuntimui buvau pigiausiarages uz 400lt arba ieskai perki epoksidines dervos kibira ir dar atskirai plasmases sumaltos ir pasidarai ta pati .maciau kaip menininkai dare su tokia tai pirma apacioj pripilste is smelio visokiu  dekoru ir uzpyle sita derva tai gavosi viskas kaip po stiklu
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Rugpjūčio 24, 21:00:41 sukūrė ramas1 »

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1510: 2013 Rugpjūčio 24, 21:34:52 »
Man nereikia jokių ten trupinių ant tų grindų ar pan. O vien su ta derva neina nutepti? :think:

Neprisijungęs ramas1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1511: 2013 Rugpjūčio 24, 22:09:11 »
eina ir vien su ta derva bet jos kaina sakau pats ieskojau tai kiekis per didelis kalbu apie toki daikta Thi cong Lop phu san tu san phang Sikafloor 261 YouTube

Neprisijungęs _Vaidis_

• Įrašai: 1718
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1512: 2013 Rugpjūčio 24, 22:15:35 »
antras linkas google. tipo 25kv/m gaunas 500lt, tik kazin ar viskas taip paprasta kaip aprasyta ju puslapyje :) http://www.ekspertai.lt/grindys/kainos/epoksidine_garazo_grindu_danga

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1513: 2013 Rugpjūčio 24, 22:18:06 »
O tai vien derva kiek kainuoja? Garazas pas mane virs 40m2. Nebesugalvoju net, kas pigiau ten su tomis grindimis gautusi

Neprisijungęs ramas1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1514: 2013 Rugpjūčio 24, 22:50:11 »
O tai vien derva kiek kainuoja? Garazas pas mane virs 40m2. Nebesugalvoju net, kas pigiau ten su tomis grindimis gautusi
seip tikrai nezinau tos dervos kainos teks paciam ieskotis jeigu reikia cia pardavineja bandyk pasiklausti http://www.skelbikas.lt/parduodama-epoksidine-ir-polisterine-derva-kaune-1160096.html

Neprisijungęs ramas1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1515: 2013 Rugpjūčio 24, 22:54:19 »
antras linkas google. tipo 25kv/m gaunas 500lt, tik kazin ar viskas taip paprasta kaip aprasyta ju puslapyje :) http://www.ekspertai.lt/grindys/kainos/epoksidine_garazo_grindu_danga
na manau nieko ten stebuklingo nera ja tepi o ji liejasi pati,kiek maciau tikrai ten ne stebuklas bet valymo ir atsparumo prasme ji tikrai geriau uz viska,zinau kad jei nori kad butu neslidi nors ji ir taip yra neslidi tai virsu pabarsto kvarciniu smeliu tai gaunasi kaip svitrinis popierius :D

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1516: 2013 Rugpjūčio 25, 07:03:32 »
Aš pas save galvoju darytis panašiai, nes plytelėmis gaunasi brangiau ženkliai. Pas mane garažas 42m2, tai plytelėmis klijuojant vieno kvadrato kaina gautųsi - 20Lt plytelės, 30Lt darbas, dar klijai, tarpai ir visa kita - 75Lt/m2. Viso 75 * 42 = 3150Lt. Netgi nusipirkus dvi pakuotes už 500Lt sutaupoma nemaža suma - 2000Lt (y)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1517: 2013 Rugpjūčio 25, 15:48:32 »
O blokelis bus ir iš lauko puta su tekstūra? ar lentelės kokios?
Maziausiai rupi ta isore, veliau ja apdirbsiu kaip saus i galva pagal esama situacija, simtai manau cia sprendimu... Nemanau kad garaza puta siltinsiu.

Iš vidaus gražiai atrodo gražiai pamūryti ir nudažyti Fibo blokeliai.

Kokia garažo forma? Gal karkasinį?
Nes jei pasės pamatas ar plokštė gali būti sienos skilimų (n)
Nenoriu karkasinio, nes vienam ji pastatyti sunku, o blokelius po truputi ir vienas gali sudelioti. Gal pamatas ir pases, bus matyti, nes ten 80cm gylio pamatas 15 metu prabuvo, iskasiau vidu, dvi masinos pritrombuoto zvyro, ant galo 11cm armuoto pado su C20 berods betonu.

Neprisijungęs Poderis

• Įrašai: 1217
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1518: 2013 Rugpjūčio 25, 17:04:10 »
Maziausiai rupi ta isore, veliau ja apdirbsiu kaip saus i galva pagal esama situacija, simtai manau cia sprendimu... Nemanau kad garaza puta siltinsiu.
Nenoriu karkasinio, nes vienam ji pastatyti sunku, o blokelius po truputi ir vienas gali sudelioti. Gal pamatas ir pases, bus matyti, nes ten 80cm gylio pamatas 15 metu prabuvo, iskasiau vidu, dvi masinos pritrombuoto zvyro, ant galo 11cm armuoto pado su C20 berods betonu.

Nu garazas kaip supratau su grindu sildymu. Tai logiskai mastant reikia islaiktyt ta minty ir sienose. Jei is lauko puta automatiskai gali det siauresnius blokelius. Jei desi lenteles su min apsiltininu tai tuomet storinciau blokeli arba daryciau dvi eiles is pertvariniu. :)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1519: 2013 Rugpjūčio 25, 18:23:24 »
o koks blokelio plocio blokelis galetu vadintis plonu, jei jau su + siltinimu veliau?

Matai, tas grindu siltinimas kainavo vos keleta simtu, tad nezinau ar as taip siltinsiu, gal "pertekliu" silumos i grindis paleisiu kol garazo zidinys sildys (taip siek tiek akumuliacijos gausiu) tad labai didelio demesio i super silta garaza nededu. Esme speti siais metais pastatyti dezute su stogu, o kai laiko mazai ir darai pats - viskas labai ilgai trunka :)

Neprisijungęs Poderis

• Įrašai: 1217
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1520: 2013 Rugpjūčio 26, 20:01:21 »
o koks blokelio plocio blokelis galetu vadintis plonu, jei jau su + siltinimu veliau?

Matai, tas grindu siltinimas kainavo vos keleta simtu, tad nezinau ar as taip siltinsiu, gal "pertekliu" silumos i grindis paleisiu kol garazo zidinys sildys (taip siek tiek akumuliacijos gausiu) tad labai didelio demesio i super silta garaza nededu. Esme speti siais metais pastatyti dezute su stogu, o kai laiko mazai ir darai pats - viskas labai ilgai trunka :)

Tokiu atveju deciau platesnius. Tu tuos keramikinius ziuri? Tai kalk 30 ties. Ir smagiau desis platus. Kadangi kaip supratau nedidelis pastatas tai ant kainos daug nepralosi. Nebent vieta taupai. :) ar 30 ties plocio aukstesni? Ar ju visu auksciai vienodi?

Neprisijungęs ramas1

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1521: 2013 Rugpjūčio 26, 20:51:12 »
Tokiu atveju deciau platesnius. Tu tuos keramikinius ziuri? Tai kalk 30 ties. Ir smagiau desis platus. Kadangi kaip supratau nedidelis pastatas tai ant kainos daug nepralosi. Nebent vieta taupai. :) ar 30 ties plocio aukstesni? Ar ju visu auksciai vienodi?
nzn ar kam bus idomi mano nuomone,bet blokeliu kainos skiriasi.keramikiniai brangesni uz kokius silikatinius ar visus kitus.ir 30cm blokelis garaziukui yra zymiai nereikalingas.mano nuomone jei statyciaus garaziuka tai muriciau 15 ar 20 cm plocio blokeliais ir apsiuciau polisterolu nes siluma isgauciau tik is polisterolo o ne is blokeliu storio.seip dar kokius plocio pamatus isiliejo bajoras?

Neprisijungęs pamises del 0000

• Įrašai: 865
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1522: 2013 Rugpjūčio 26, 20:54:31 »
nu ir tie 30blokeliai garazuj?,keliu aukstu pastatai statomi is 20 roku keramokos,kaip matau patarji bile patart.

Neprisijungęs Arvis

• Įrašai: 4984
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1523: 2013 Rugpjūčio 26, 21:39:44 »
ir dar garaziukui rekomenduociau statyt ne is keramikos o is silikato blokeliu... nes elementariai, noresi kokiu figniu pakabint ant sienos ir su keramikajau problemos... dubeliai nelaiko, ir pan... o silikatas yr silikatas... ir tikrai garazui nedaryciau platesniu nei 18cm sienu...
o cia tas 30... tai gal tanku angara statant ir butu nieko.. jei jo aukstis butu kokie 30 metru... :-]

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1524: 2013 Rugpjūčio 26, 22:06:34 »
seip dar kokius plocio pamatus isiliejo bajoras?
Buvo pamatas nemenkai armuotas ir "melyno" betono, taciau 15 metu juos kiek pakraipe, tad nusprendziau juos laidoti ir lieti ant virsaus plokscia pamata, tad senas pamatas ~80cm gylio ir ~20cm plocio. Ant virsaus plokscias pamatas ~11cm storio. Pats dydis isliko tas pats, tad blokeliai desis ant abieju pamatu.

Keramika is tiesu labai tvirta, tad is ju stato daugiaukscius, as viso labo manau kad desiu gelzbetonio pardanga.
Keramzito ar kokio ten velnio blokeliai labiau ekologiski zmogui, akyto betono kaip tik garazui, tiesa jie gniuzdymui nera labai atsparus, tad tinkami I auksto statybai.

Manau teisingai patariat, kad nereik storu blokeliu imti, nes kai reiks silumos imtis saugotis - putplastis cia kone dievas, tad kol kas akys krypsta i akyta betona 20-25cm plocio. Ryt pabendrausime su pardavejais, paziuresime ju nuomones :)