Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Motociklai  (Skaityta 437379 kartus)

Neprisijungęs PREZIDENTAS

• Įrašai: 3831
    • Žiūrėti profilį
Re: Motociklai
« Atsakymas #3400: 2017 Rugpjūčio 27, 21:46:19 »
Senas kazkokio aletai motocikisto straipsniukas, kuriame teisingai viskas parasyta apie japonus ir nejaponus.cituoju:
Straipsnis iš patirties naujokams apie motociklus

Sveiki, esu Matas Rinkevičius, internete labiau žinomas kaip Matt, su motociklais vienaip ar kitaip buvau susijęs visą gyvenimą ir noriu pasidalinti savo sukaupta patirtimi su Lietuvos motociklų bendruomene. Galbūt informacija seniesiems motociklistams bus seniai žinoma ir neaktuali, tačiau naujokai ar net labiau pažengusieji gali rasti sau naudingos informacijos sėkmingam motociklizmui.
Šis straipsnis yra orientuotas į naujai motociklais besidominčius žmones, jo tikslas pasidalinti sukaupta patirtimi.
Renkantis motociklą iš praktinės pusės galiu patarti rinktis populiariausius japoniškus motociklus (Honda Yamaha Suzuki Kawasaki) dėl praktinių sumetimų: jų kaina dažniausiai atitinka kokybę , nėra problemų su naujų orginalių detalių tiekimu, taip pat nesunku rasti dėvėtų dalių ebay ar forumuose, visad rasi user manual ir service manual, yra pirkti aksesuarų motociklui ir laisvalaikiui ir kt. Europietiški motociklai - tik pažengusiesiems, kurie žino ko nori ir negauna to iš japoniško motociklo - Ktm, Ducati, Husqvarna, Bmw, Gas Gas, Husaberg ir kt. - dažniausiai šių markių motociklai turi ženklių privalumų prieš japoniškus konkurentus - inovacijos, išskirtinumas, dizainas - bet dažniausiai tai atsiliepia per motociklo pirkimo ir priežiūros kainą. Tad jeigu nesivaikai išskirtinumo ir dar tiksliai nežinai ką renkiesi - rinkis Japonišką motociklą.
Apie kinietiškus motociklus net nešneku - taupus moka du kartus, tad į juos dėl nepatikimumo, atsarginių dalių tiekimo neegzistavimo net neskirsiu dėmesio jiems.
Harley Davidson motociklai - kita tema, hate it or love it - siūlau paskaityti knyga Sonny Barger - Hells Angels, tuomet galbūt pasikeis nuomonė apie šitus motociklus, bent aš pakeičiau.