Dariau tortą varškės, gavosi lb skanus ir gaivus 8-P tik padariau klaidą vieną, vėliau apie ją..
Reikės:
PAGRINDUI
Sausainių (paprastų gaidelis, selga ir pan.) aš čia dėjau 300g.
Sviesto (dėjau margariną kepimui, minkštesnis bus pagrindas) ~70-80g
ĮDARUI
Liesos varškės (galite imti riebesnės, kaip kas mėgsta) 3pok/180g (aš dariau iš 4)
Grietinėlės 35proc 350g (supyliau 450g)
Cukraus 140g (bet kas mėgsta saldžiai tai pilkite daugiau)
Želatinos 40-60g (aš supyliau 50 kažkur, kitą kart bandysiu 40, nes man bent jau atrodo gal per daug, nors kitiems normaliai buvo)
Vandens 100-120ml
Vanilinės esensijos lašelis (arba vanilinis cukrus 1a.š.)
VIRŠUTINIAM SLUOKSNIUI
Vaisiai kokių norit
Želė kokios norit
Ir nepamirškit ŽELATINOS..MANO KLAIDA aš pamiršau į želė įpilti želatinos,
todėl man viršutinis sluoksnis nesustingo kaip turėtų..
Sviestą išlydom. Sausainius sulaužiau ir sumaliau elektriniu trintuvu. Sumaišom sviestą su trupiniais. Imame apvalią formą, dugną išklojame kepimo popieriumi arba folija (ką turite).Sudedame mase ir išlyginame, kad neliktų tarpų. Uždengiam maistine plėvele ir statom į šaldytuvą kokiai valandai kad sustingtų. Tada imame želatiną užpilame virintu vandeniu ir ištirpiname. Paliekam ataušti. Varškę, cukrų, vanilinę esensiją ar van cukrų sutriname elektriniu trintuvu. Sutriname iki vientisos masės, kad neliktų gumulėlių. Tada imame želatiną ir pamažu pilame, aš pilant želatiną neišjungiau trintuvės, tik sumažinau greitį, taip man gražiai išsimaišė. Supylus želatiną pilame grietinėlę. Išmaišome. Išimame iš šaldytuvo sustingusį pagrindą, ir visą varškės masę dedame ant sausainių. Aš dar turėjau pasidariusi želės, tai susipjausčiau gabaliukais ir sudėjau į varškės masę. Dedame į šaldytuvą kad sustingtų. Man sustingo kažkur per porą valandų, žiūrėkite patys. Galite palaikyti 4val, tada tikrai bus viskas sustingę. Užpilame vandeniu 1pok želė ir ištirpiname, į ją dedame kokių 30g želatinos ir vėl ištirpiname. Paliekam ataušti. Sustingus varškės masei, puošiame vaisiais kokių pasiruošėm (aš dariau su kiviais ir konservuotom braškėm). Tada šaukštu pamažu užpilti atvėsusią želė. Vėl dedam kad sustingtų. Tada jau skanaujam.. 8-P
Foto įkelsiu dėl bendro vaizdo, bet lb negražus todėl nesijuokit (v), nes kaip ir sakaiu nesustingo viršutinis sluoksnis želės, ir visi vaisiai paplaukė, :/ nors pradžioj atrodė gražiai..Bandžiau taisyti padėtį, ir užpyliau daugiau želatinos, bet ji nesusimaišė, todėl sustingo tik tose vietose kur buvo jos daugiau.
Dabar planuoju tokių ir panašių tortukų gaminti daugiau, tad pasiruoškit skanauti