Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kompiuterija  (Skaityta 502213 kartus)

Neprisijungęs VooDoo

• Įrašai: 3802
    • Žiūrėti profilį
Re: Kompiuterija
« Atsakymas #4650: 2014 Balandžio 10, 20:02:09 »
pirksiu loptopa, galvoju apie hp pavilion G7 su amd quad core 1.8 ghz,
ar vykusi serija ?

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18273
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4651: 2014 Balandžio 11, 08:43:24 »
serija nesidomėjau, bet bendrai imant hp mano nuomone pats blogiausias gamintojas, ne dėl to kad kompai negyvi, bet dėl gedimų.

Neseniai kolega 2013 gale nusipirko sau ant firmos elitebook tipo galingą su solidworks dirbt. Pirma mirė micron ramai, pakeitė visus 16gb, atsigavo. Po kiek laiko mirė ssd hdd - pasirodo irgi micron :) bet ne pagal tai nusprendžiau kad jie blogi, čia tik eilinis pavizdys

taupo kur netingi, net ir verslo klasės kompuose

Neprisijungęs Leopoldas

• Cosmic Green Metallic
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 3197
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4652: 2014 Balandžio 11, 09:01:25 »
Sveiki, vėl aš čia su windows problema. Žodžiu vakar sau perinstaliavau iš xp į win7. Suformatavau hardą, perskėliau į dvi dalis ir kai užkrovė kompą, rodo tik C diską. Ką ne taip padariau, kad nematau D disko?

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4653: 2014 Balandžio 11, 09:18:10 »
visaip gali būt, nueik į computer management / disk mananagement ir žiūrėk ko ten yra ir nėra.

patogiausia būtų su softu sutvarkyt man labiausiai patinka easeus partition master / manager http://www.partition-tool.com/landing/home-upgrade.htm

Neprisijungęs ArasCL

• Įrašai: 7063
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4654: 2014 Balandžio 11, 13:35:51 »
Mirė mano SSD OCZ VECTOR, pragyveno tik 7 mėnesius ir nebuvo be proto intensyviai naudojamas
liūdna dingo biški duomenų :(

Sveiki, vėl aš čia su windows problema. Žodžiu vakar sau perinstaliavau iš xp į win7. Suformatavau hardą, perskėliau į dvi dalis ir kai užkrovė kompą, rodo tik C diską. Ką ne taip padariau, kad nematau D disko?
gal iš to likutinio disko nepadarei kokios particijos ir nesuformatavai per my computer desini mygtuka paskui manage ir ten disk managers jei bus laisva nepanaudota vieta pamatysi kad tokia yra ir per ten gali pasidaryti ir susiformatuoti
« Paskutinį kartą keitė: 2014 Balandžio 11, 13:38:20 sukūrė ArasCL »

Neprisijungęs orzo

• Įrašai: 4660
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4655: 2014 Balandžio 11, 14:16:37 »
serija nesidomėjau, bet bendrai imant hp mano nuomone pats blogiausias gamintojas, ne dėl to kad kompai negyvi, bet dėl gedimų.

Neseniai kolega 2013 gale nusipirko sau ant firmos elitebook tipo galingą su solidworks dirbt. Pirma mirė micron ramai, pakeitė visus 16gb, atsigavo. Po kiek laiko mirė ssd hdd - pasirodo irgi micron :) bet ne pagal tai nusprendžiau kad jie blogi, čia tik eilinis pavizdys

taupo kur netingi, net ir verslo klasės kompuose

Cia kaip paziuresi, man ziurint is profesines puses tai nera toks jau ir blogas tas HP, netgi sakyciau visai neblogas gamintojas. Turim apie 90 hp compaq stacionaru stovi ir gedimu per kelis metus ant vienos rankos pirstu galima suskaiciuoti, o mate jie visko - kai kurie isbuve 7 metus nei karto net nevalyti, atidarius korpusa dulkiu kalnas. Vat kas pradejo eiti  saibom pastaruoju metu, tai monitoriai - atrodo 7 metai jiems riba. Tiesa serveriai visi HP taip pat ir sukasi metu metais, kartais tik koki diska pakeist tenka.

Ziurint is eilinio vartotojo puses, tai HP man atrodo prastokai, o ypac susigadino savo varda mano akyse su Hp Pavilion serija. Dv6000 serija buvo visiskai niekam tikusi, su nusokanciais gpu cipais, sekanti serija velgi su kitom problemom. Gal 7 serijoj jau sugebejo kazkiek kokybes isgauti :bedantis:

Tiesa po keliu metu HP ignoravimo, susigundziau belaide pele. Trumpai tariant - sudas paskutinis, buvo po keliu menesiu grazinta i parduotuve kai pradejo valgyti baterijas ir rysys dinginet ir atgavau pinigus be jokiu klausimu (matyt zinoma problema).

Neprisijungęs VooDoo

• Įrašai: 3802
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4656: 2014 Balandžio 11, 21:17:47 »
nezinau :D HP dv6000 tarnavo 6 metus, gal ir G7 tarnaus tiek pat :)
geras varijantas, gera kaina, manau nesigailesiu. dekui

Neprisijungęs Leopoldas

• Cosmic Green Metallic
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4657: 2014 Balandžio 12, 14:23:43 »
visaip gali būt, nueik į computer management / disk mananagement ir žiūrėk ko ten yra ir nėra.

patogiausia būtų su softu sutvarkyt man labiausiai patinka easeus partition master / manager http://www.partition-tool.com/landing/home-upgrade.htm
Dėkui, prisiminiau, kad pamiršau particiją sukurt, čia taip būna kai 1val nakties miegodamas rašai win :) perinstaliavau šį ryt ir viskas ok.

Tik labai jau daug ramų užsikrovęs valgo. Dvigubai daugiau nei XP.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4658: 2014 Balandžio 12, 16:43:20 »
jo, septintukai n kartu daugiau resursu ryja

8 vel nedaug ram vartoja, ne kaip xp, bet tikrai ne tiek daug kiek 7

arai, gal vector 3?

pries pora savaiciu draugui nusprogo vertex 4, sako 4 serijos bedu neturejo, aha...
Duomenys isliko visi, islempos kada nori atsijungineja jis

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4659: 2014 Balandžio 14, 09:32:50 »
arai, gal vector 3?

pries pora savaiciu draugui nusprogo vertex 4, sako 4 serijos bedu neturejo, aha...
Duomenys isliko visi, islempos kada nori atsijungineja jis
vector be skaičių
http://ocz.com/consumer/vector-7mm-sata-3-ssd

vien žo turi SSD tai prie to pačio ir buckupintis reikia, bent kas mėnesį
« Paskutinį kartą keitė: 2014 Balandžio 14, 09:35:12 sukūrė ArasCL »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4660: 2014 Balandžio 14, 09:48:15 »
aha pačekinau, pasirodo jis su savo ocz kontroleriu eina, 3 serija buvo bloga, ketvirta su sandforce jau tipo gera, o vertex vėl negerai? Na nebuvo sėkmės su OCZ, nebuvo. Gal ir gerai kad pats nepirkau, intelis kolkas sukas be bėdų. Bet bijau prisišnekėt :)

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4661: 2014 Balandžio 14, 10:05:10 »
aha pačekinau, pasirodo jis su savo ocz kontroleriu eina, 3 serija buvo bloga, ketvirta su sandforce jau tipo gera, o vertex vėl negerai? Na nebuvo sėkmės su OCZ, nebuvo. Gal ir gerai kad pats nepirkau, intelis kolkas sukas be bėdų. Bet bijau prisišnekėt :)
Vector su indilinx kontroleriu kaip ir vertex 4, o vertex 3 man rodos su sandforce kontroleriu buvo
daba iš vis OCZ yra Groupe of Toshiba, garantinis yra 5 metai tai kai gausiu kita jau reiks pastovei bucupa darytis
nesitikėjau tokio greito užsilenkimo

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4662: 2014 Balandžio 14, 10:12:55 »
na taip jau yra, a, galvojau atvirkščiai yra su kontroleriais, na vis tiek man nieko nesako :)

Turiu porą / trejetą atliekamų hdd, 2x 250 GB 3.5" su minimaliai badų, naudojimui gal nelabai saugu nes jų 10+ kiekvienam, bet backupam ok, tik nervina kad reikia external power jiems tiek jungiant per usb kontrolerį tiek per sata, it kelis 2,5 ten kito kompo backupas :) darau retai, reiks vėl padaryt abiem kompam, aišku ghetto toks jungimas ant laidų pliko hardo (nuo pliko 220v->12V adapterio), bet vis šis tas :) geriau kaip baltas žmogus namie prie networko pasijungi hardą, nusistatai kad automatiškai backupintų namie būnant ir gyveni kaip baltas žmogus :)) bet man taip netinka, gi reik pinigus mokėt, aš geriau ant snarglių pasidarysiu :D

AraiCl susitvarkei UPS kur atidaviau ar išmetei?

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4663: 2014 Balandžio 14, 10:27:27 »
na taip jau yra, a, galvojau atvirkščiai yra su kontroleriais, na vis tiek man nieko nesako :)

Turiu porą / trejetą atliekamų hdd, 2x 250 GB 3.5" su minimaliai badų, naudojimui gal nelabai saugu nes jų 10+ kiekvienam, bet backupam ok, tik nervina kad reikia external power jiems tiek jungiant per usb kontrolerį tiek per sata, it kelis 2,5 ten kito kompo backupas :) darau retai, reiks vėl padaryt abiem kompam, aišku ghetto toks jungimas ant laidų pliko hardo (nuo pliko 220v->12V adapterio), bet vis šis tas :) geriau kaip baltas žmogus namie prie networko pasijungi hardą, nusistatai kad automatiškai backupintų namie būnant ir gyveni kaip baltas žmogus :)) bet man taip netinka, gi reik pinigus mokėt, aš geriau ant snarglių pasidarysiu :D

AraiCl susitvarkei UPS kur atidaviau ar išmetei?
indilinx konmtroleris naudoja dar 512 mb arba 1gb cach ramo priklausomai nuo dydzio disko sand force neturi tokio
upsas stovi, reikia pakeisti batareikas tik blolgai tas, kad dedasi jos 2, bet ale dėl to jis skaitosi galingesnis kažkiek
patiko softas, kad rodo elektros sąnaudas momentines ir bendrai kiek išnaudojo kompas ir kie CO2 dėl to į lauka išskirta :)
« Paskutinį kartą keitė: 2014 Balandžio 14, 10:29:54 sukūrė ArasCL »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4664: 2014 Balandžio 14, 10:30:03 »
o tai ką jos kostmosą kainuoja, tos batareikės? kitas klausimas ar verta :) manau kokių 50 kainuos abi. O dėl dviejų tai jo, nuo to trumpiau jis tikrai neveiks :D
dar radau kažkur besimėtantį faxo portą kurį išlitavęs buvau, pamiršau pridėt, reik tau jo? spėju nenaudosi vistiek :)

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4665: 2014 Balandžio 14, 10:41:41 »
o tai ką jos kostmosą kainuoja, tos batareikės? kitas klausimas ar verta :) manau kokių 50 kainuos abi. O dėl dviejų tai jo, nuo to trumpiau jis tikrai neveiks :D
dar radau kažkur besimėtantį faxo portą kurį išlitavęs buvau, pamiršau pridėt, reik tau jo? spėju nenaudosi vistiek :)
faxo nenaudosiu
nežinau ar abi išeina už  50 lt bet į 100 lt turėtų tilpti
ten nuosekliai jos jungiasi tai gaunasi didesnė įtampa ir tos watvalandės didesnės
su dabartinėm senom batarkėm tai toki trumpa elektros dingima palaiko ten kai dingsta kokiom sekundei dviem
aišku koks smartas geriau nes atkartoja wave formos įtampas, bet gal čia geriau kai ilgai ant batarkių kompas veikia
« Paskutinį kartą keitė: 2014 Balandžio 14, 10:46:49 sukūrė ArasCL »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4666: 2014 Balandžio 14, 11:29:05 »
dėl wave formos pasakysiu tiek - jei naudoji upsą kompui, jokio skirtumo kokią įtampą duodi, manau veiktų ir nuo tiesioginės SMPS'as :D Gal filtravimas sunkiau veiktų, bet šiaip jokios skirtumo, nes inpute įtampa lyginama gan anksti., prieš visus trafus ir tranzikus. Ne linijinių trafų laikai. Visokiem AC varikliam ir manau šaldytuvam reikia fullsine wave, nes toks darbo principas.

O taip, dėl vatvalandžių esi teisus, šiuo atvėju aktuali talpa ir realiai yra nesvarbu kaip jos sujungtos, nes talpa bus dvigubai didesnė iš 2 baterijų; talpa yra srovės, įtampos ir laiko produktas :)

Neprisijungęs Leopoldas

• Cosmic Green Metallic
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4667: 2014 Balandžio 15, 19:31:07 »
Gal kas pasiūlytumėt paprastą programą su kuria būtų galima kepti CD/DVD data, mp3 ir panašius kompaktus? Kad nebūtų gremėzdiška ir suprantama.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4668: 2014 Balandžio 15, 22:01:56 »
imgburn

o jei audio konpaktų reiks tada arbba burrrrn arba cdburnerxp

Neprisijungęs Leopoldas

• Cosmic Green Metallic
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4669: 2014 Balandžio 16, 00:03:11 »
imgburn

o jei audio konpaktų reiks tada arbba burrrrn arba cdburnerxp
Ačiū, pabandysim cdburner.

Neprisijungęs Arunas.V

• Įrašai: 116
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4670: 2014 Balandžio 16, 11:45:38 »
Gal kas pasiūlytumėt paprastą programą su kuria būtų galima kepti CD/DVD data, mp3 ir panašius kompaktus? Kad nebūtų gremėzdiška ir suprantama.
Cdburnerxp, išbandyta, patikrinta, veikia. Nemokama!

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4671: 2014 Balandžio 16, 22:28:17 »
As ir uz cdburner xp

Neprisijungęs slashas

• Įrašai: 8255
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4672: 2014 Balandžio 16, 23:37:55 »
Šitas geras, mažas, neperkrautas softas, veikia be priekaištų ;) senai jau pamiršęs kas yra nero :D

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4673: 2014 Gegužės 09, 13:17:37 »
Mirė mano SSD OCZ VECTOR, pragyveno tik 7 mėnesius ir nebuvo be proto intensyviai naudojamas
liūdna dingo biški duomenų :(
paskusiu firma skytech.lt atrodo normali solidi, o stabdžiai ir išsisukinėtojai konkretūs, kas liečia dėl garantinio problemų.

Atėjo garantinis diskas, bet aišku kitas nes turbūt tokių jau nebėra tas kitas pigesnis ir paprastesnis variantas, aš tada pareiškiau, kad noriu susigrąžinti pinigus. Prašymą priėmė ir sakė per 10 priims sprendimą. Praėjo tos 10 dienų, paklausus kokia situacija aiškinosi, kad jie tik tarpininkai ir kad iš gamintojo dar jie negavo jokio atsakymo ir dar, kad nepraėjo 10 dienų nes jie skaičiuoja darbo dienas nors pagal įstatimą yra 10 kalendorinių dienų. Pradėjau rašinėti piktus laiškus grasintis Vartotojų teisėm tai praėjus 16 dienų atrašė, kad gavo leidimą gražinti pinigus. Aišku jie laukė kada tiekėjas jiems gražins ir tada būtų gražinę, bet esmė tame, kad man kaip pirkėjui visai nerūpi jūsų santykiai su tiekėju. Nuo disko sugedimo praėjo mėnuo laiko.

Dabar užsisakysiu Samsunga 840 pro pagal testus tipo neblogas labai ir kaina pakritus
dar Plextor M5P neblogas irgi
abu turi savo kontrolerius ir cache ramukus ir aišku MLC flashiukus

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4674: 2014 Gegužės 11, 04:03:51 »