Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kompiuterija  (Skaityta 528128 kartus)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18293
    • Žiūrėti profilį
Re: Kompiuterija
« Atsakymas #4075: 2013 Rugpjūčio 25, 00:09:08 »
Aš apie ratus Aras apie batus :)) reikalas tame kad w7 defragas nerodo kad mano C diskas yra ssd. bet kai eiini į schedule, tada jau jo neleidžia pasirinkti, duoda tik vieną D diską kuris vienintelis yra diskinis, tai jaučia visgi kur ssd kur ne :) nebandžiau rankiniu būdu jo defragmentuoti spaudžiant defragment, nežinau ar leistų. W7 apie trim nieko nerašo defragemteryje.

W8 savo ruožtu jau rašo žodį optimize vietoj w7 defragment, matyt pagal disko tipą parenka ar tai bus triminama ar ar defraginama, manau. Kadangi tame kompe tik ssd yra tai patikrinti negaliu.

SSD defragindi dėl konstrucijos nereikia ir negalima, nes defraginant labai didės wearas hardo be naudos.

Pagrindinis klausimas yra su chkdsk SSD, nes visur rašo kad defragint negalima, bet kad chkdsk negalima tai naujiena, ir apskritai kodėl Arai sakai kad chkdsk mirusių sektorių ieško? padifoltu be varnelės arba komandos parametro jis to nedarys, bent su paprastu hdd. Jis ieško neegzistuojančių indeksų, negerų failų (ale nebaigtų rašyt ar kažkas tokio), ir dar kažkokių security descriptors :V nežinau kas tai.

Neprisijungęs ArasCL

• Įrašai: 7063
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4076: 2013 Rugpjūčio 25, 10:53:10 »
chkdsk aplamai visko ieško kad negerai su disku ir tvarko neturėjau galvoje vien blogu sektorių
kai kompas pakimba tai irgi su randa neuždarytų failų ar dar kokio velnio ir viska patvarko
nemanau kad CHKDSK negalima naudoti ant SSD nes jei kompas palūš ir pas kas su failais negerai tai sistema visvien paleis ta CHKDSK tik gal nėra prasmės daryti full tikrinimo ta prasme nereikia ieškoti blogų sektorių

TRIM ir defrag jokio ryšio neturi, TRIM yra papildoma funkcija kuri įvykdoma po delete jei sistema ta funkcija paleidžia
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Rugpjūčio 25, 10:54:59 sukūrė ArasCL »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4077: 2013 Rugpjūčio 25, 14:34:56 »

TRIM ir defrag jokio ryšio neturi, TRIM yra papildoma funkcija kuri įvykdoma po delete jei sistema ta funkcija paleidžia

turi tai kad trimas integruotas į w8 defragemnterį :) o techniškai procesas nėra net panašus, suitnku

Neprisijungęs siomka

• Įrašai: 2931
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4078: 2013 Rugpjūčio 25, 23:03:55 »
uzsilenkus mano 2 seniems kompams beveik vienu metu, nusprendziau, kad reikia pirkt nauja, tai gal kas patars kazka naudingo, nes as jau nutolau nuo nauju technologiju, zodziu, reiktu butinai su pakankamai tvirtu korpuso, kad esant reikalui butu galima ir kokioj masinoj diagnostika pasijungt ir pan. bet nedaznai, antra kad butu galingas ir su pakankamai gera vaizdo plokste, kad nebutu jokiu bugu su vaizdo plokstes perkaitimais ir pan, naudojimas butu universalus, ziuriu toki varianta kaip dell vostro kazka tokio kaip sitas http://dellshop.lt/dell-vostro-3560-bronzinis-i7-3612qm-3-1ghz-15-6-1920x1080-radeon-hd-7670m-1gb-4gb-500gb-7200rpm-windows-7-pro.html  tik kad hdd butu didesnis dar pas juos eina 2 vaizdo plokstes radeon ir ge force, kuri geriau?

Neprisijungęs ::: Marius :::

• Aš ne pikta menantis - aš pikta užsirašantis.
  • Įrašai: 4449
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4079: 2013 Rugpjūčio 26, 08:54:09 »
ir ram'ų ir hdd mažai... bet gal pardavėjas leidžia pasikeisti ar papildyti? tarkim dasiperki pas juos SSD diską, dedi į vidų, o šį buvusį kaip išorinį nupirkęs dėžutę padarai (y)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4080: 2013 Rugpjūčio 26, 09:03:33 »
na diskas tai so so, kaip kam, bet ramai prie šito kompo tai...

šiaip tai viskas ok su tuo pc. Tik neteko su vostro serija susidurt, kas ten per lygis, kas per kokybė. Bet šiaip matau rimtam žmogui rimto daikto reikia, tai kokio inspiron jau nerekomeduočiau, ne tai kad su juo kas blogai, bet ir nieko labai gero :D

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4081: 2013 Rugpjūčio 26, 11:42:26 »
uzsilenkus mano 2 seniems kompams beveik vienu metu, nusprendziau, kad reikia pirkt nauja, tai gal kas patars kazka naudingo, nes as jau nutolau nuo nauju technologiju, zodziu, reiktu butinai su pakankamai tvirtu korpuso, kad esant reikalui butu galima ir kokioj masinoj diagnostika pasijungt ir pan. bet nedaznai, antra kad butu galingas ir su pakankamai gera vaizdo plokste, kad nebutu jokiu bugu su vaizdo plokstes perkaitimais ir pan, naudojimas butu universalus, ziuriu toki varianta kaip dell vostro kazka tokio kaip sitas http://dellshop.lt/dell-vostro-3560-bronzinis-i7-3612qm-3-1ghz-15-6-1920x1080-radeon-hd-7670m-1gb-4gb-500gb-7200rpm-windows-7-pro.html  tik kad hdd butu didesnis dar pas juos eina 2 vaizdo plokstes radeon ir ge force, kuri geriau?
panasus kompas tik vincas didesns, procas greitesnis, ramu daugiau ir kaina mazesne, pas della ekranas geresnis
https://www.skytech.lt/pskfwe00k02rg3-toshiba-satellite-l855149-ice-silver-156-trubrite-led-1366x768-in-p-147886.html
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Rugpjūčio 26, 11:45:13 sukūrė ArasCL »

Neprisijungęs siomka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4082: 2013 Rugpjūčio 26, 14:49:59 »
na as su dell vostro 3560 esu dirbes siek tiek prie diagnostikos pries kokius metus beveik, tai ten buvo i5 procesorius, tai man jis labai patiko, o toshiba, hp, sony, tai man asocijuojasi su neilgaamziskumu, kazkodel linkstu tik link dell, gal klystu, nes jie bent jau anksciau tikrai buvo patikimi, bet sunku issirinkti taip greit kai prireike ir nesiorientuojant sios dienos kompu parametruose

Neprisijungęs siomka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4083: 2013 Rugpjūčio 26, 14:56:27 »
na diskas tai so so, kaip kam, bet ramai prie šito kompo tai...

šiaip tai viskas ok su tuo pc. Tik neteko su vostro serija susidurt, kas ten per lygis, kas per kokybė. Bet šiaip matau rimtam žmogui rimto daikto reikia, tai kokio inspiron jau nerekomeduočiau, ne tai kad su juo kas blogai, bet ir nieko labai gero :D
nu o kaip sitas http://dellshop.lt/dell-vostro-3460-sidabrinis-i7-3612qm-3-1ghz-14-0-1366x768-geforce-gt-630m-1gb-8gb-128gb-ssd-3g-modemas-windows-7-pro.html jau geriau ?  :D
kompa ruosiuosi pirkti ne Lietuvoje, Vokietijoje ar pan. gal galit parekomenduot is kur geriau pirkti, internetu, parduotuvej, butu geriau issimoketinai, bet jei nera galimybes galima ir grynais moket
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Rugpjūčio 26, 14:58:24 sukūrė siomka »

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4084: 2013 Rugpjūčio 26, 14:58:41 »
Vostro kaip ir Latitude - verti mano akimis labai didelio pliuso. Ziauriai patikimai man jie dirba, tik va Vostro neturi Doking'o, o tai afigienas reikalas kai kompas ir darbe naudojamas. Visas laidynas sujungtas i dokinga, belieka tik kompa "uzmauti". Na bet vieniems to reikia, kitiems ne.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4085: 2013 Rugpjūčio 26, 15:06:02 »
nu o kaip sitas http://dellshop.lt/dell-vostro-3460-sidabrinis-i7-3612qm-3-1ghz-14-0-1366x768-geforce-gt-630m-1gb-8gb-128gb-ssd-3g-modemas-windows-7-pro.html jau geriau ?  :D
kompa ruosiuosi pirkti ne Lietuvoje, Vokietijoje ar pan. gal galit parekomenduot is kur geriau pirkti, internetu, parduotuvej, butu geriau issimoketinai, bet jei nera galimybes galima ir grynais moket
Pačiam reikia apsispręsti ar aktualu rezoliucija kuri labai maža, taipogi ar disko vietos užteks? iki 4 val baterija, tai realiai 2-3 normaliai naudojant :)

O visa kita tai labai normaliai, ir w7 pro, suksis jis neblogai :) Aš šiaip dell megėjas, turi bendrai dell savo bėdų, bet šiaip tai verslo klasės kompas, manau turi būt rimtas daiktas

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4086: 2013 Rugpjūčio 26, 15:12:34 »
mega, dėl to nepatikimumo tai toks dalykas, hp nėra blogi, bet ir nėra geri, daug kas juos lygina su acer tryperiais, mano nuomonė jie tokios gėdos neverti..

TAČIAU... kaip ir kiekvienas gamintojas turi savo top-of-the-line seriją, dėl to visų gamintojų verslo klasės kompai bus +- geri. Bet bendrai kaip gamintojas tai jis tik vidutinis.
Nu čia tas pats kas sakyt kad 1990m gaminamos audi buvo akujieni aparatai, taip, tai tiesa būtų jei kieme tiek a200 ir V8 stovėtų :)

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4087: 2013 Rugpjūčio 26, 16:31:31 »
na as su dell vostro 3560 esu dirbes siek tiek prie diagnostikos pries kokius metus beveik, tai ten buvo i5 procesorius, tai man jis labai patiko, o toshiba, hp, sony, tai man asocijuojasi su neilgaamziskumu, kazkodel linkstu tik link dell, gal klystu, nes jie bent jau anksciau tikrai buvo patikimi, bet sunku issirinkti taip greit kai prireike ir nesiorientuojant sios dienos kompu parametruose
nu tai kad kita dezutė ir surinkimas velniai žino kieno, daugelis vidinių detalių tai tos pačios, tiek vieno tiek kito gamintojo
labiau žiūrėčiau į geresnius parametrus už mažesne kaina

šitas fainas :), bet kaina jau iš kitos srities
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Rugpjūčio 26, 16:35:06 sukūrė ArasCL »

Neprisijungęs siomka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4088: 2013 Rugpjūčio 26, 16:46:19 »
Vostro kaip ir Latitude - verti mano akimis labai didelio pliuso. Ziauriai patikimai man jie dirba, tik va Vostro neturi Doking'o, o tai afigienas reikalas kai kompas ir darbe naudojamas. Visas laidynas sujungtas i dokinga, belieka tik kompa "uzmauti". Na bet vieniems to reikia, kitiems ne.
na man kolkas dokingo tikrai nereikia, cia daugiau namu kompas su galimybe esant reikalui be prolemu panaudoti ir kitiems tikslams
nu tai kad kita dezutė ir surinkimas velniai žino kieno, daugelis vidinių detalių tai tos pačios, tiek vieno tiek kito gamintojo
labiau žiūrėčiau į geresnius parametrus už mažesne kaina

šitas fainas :), bet kaina jau iš kitos srities
na geriau sumokesiu siek tiek daugiau, bet turesiu patikima gera daikta  ;) tik klausimas ant kiek jis patikimas, ten del tu vaizdo ploksciu, kuri is 2 variantu, radeon ar ge force geresne?
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Rugpjūčio 26, 16:48:48 sukūrė siomka »

Neprisijungęs siomka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4089: 2013 Rugpjūčio 26, 18:13:11 »
dar vienas klausimas man, tamsuoliui, kyla del hdd, cia vienuose yra sata 750gb, kituose ssd128gb, taigi kuris variantas ir kodel yra geriau, kaip suprantu jei yra ssd, tai papildomai reikia jungti isorini hdd del vietos papildomos ar kaip ten reikia daryt ?

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4090: 2013 Rugpjūčio 26, 19:23:19 »
dar vienas klausimas man, tamsuoliui, kyla del hdd, cia vienuose yra sata 750gb, kituose ssd128gb, taigi kuris variantas ir kodel yra geriau, kaip suprantu jei yra ssd, tai papildomai reikia jungti isorini hdd del vietos papildomos ar kaip ten reikia daryt ?
radeonas 7670 greitesnis biški už geforce 630
ssd labai didelis greitis, bet vietos nedaug nes jis labai brangus
o jei netyčia kompe yra dar viena vieta diskui tai gali papildomai įsidėti paprasta HDD koki 750GB ar 1TB

Neprisijungęs siomka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4091: 2013 Rugpjūčio 26, 21:08:29 »
nuvariau dabar i pora vietiniu parduotuviu kompu, tai sake tokiais ekskliuzyvais kaip dell praktiskai neprekiauja, tik visokie acer, asus,tochiba :-] (!?)

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4092: 2013 Rugpjūčio 26, 22:18:31 »
nuvariau dabar i pora vietiniu parduotuviu kompu, tai sake tokiais ekskliuzyvais kaip dell praktiskai neprekiauja, tik visokie acer, asus,tochiba :-] (!?)
acer tai ne asus ir tochiba geriau manau, nors tochiba gali būti kad = samsung

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4093: 2013 Rugpjūčio 26, 22:25:49 »
čia kaune? gali net nebandyt rimtesnio kompo ieškot :D ateinu į parduotuvę X apsižiūrėt, sakau reikia pačio galingiausio ultrabooko, tai siūlo už 2200lt ir dar kažkokia garantija nemokamai :D bandė išaiškinti kad man tokio nereikia

Neprisijungęs siomka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4094: 2013 Rugpjūčio 26, 23:11:45 »
čia kaune? gali net nebandyt rimtesnio kompo ieškot :D ateinu į parduotuvę X apsižiūrėt, sakau reikia pačio galingiausio ultrabooko, tai siūlo už 2200lt ir dar kažkokia garantija nemokamai :D bandė išaiškinti kad man tokio nereikia
ne, cia Vokietijoj, cia kazkaip irgi pasirinkimas tai super skurdus, padeta 15 kompu belekokio dydzio parduotuvej ir tie neskaitant keliu macbook tai iki 750 eur turbut vertes :think:

Neprisijungęs kunigs

• Įrašai: 308
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4095: 2013 Rugpjūčio 26, 23:20:09 »
ne, cia Vokietijoj, cia kazkaip irgi pasirinkimas tai super skurdus, padeta 15 kompu belekokio dydzio parduotuvej ir tie neskaitant keliu macbook tai iki 750 eur turbut vertes :think:
o jus tik dbr tepastebejote ?:) gi viskas i rinka orentuota :) kuo pigiau ir geriau :)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4096: 2013 Rugpjūčio 26, 23:35:59 »
matyt kad tas pats vokiečiuose. Liepą ieškojau draugei kompo, tai paimiau iš egnetas.lt nes pasiūlė pigiausiai. Šiaip rimtus kompus tik intiku pirkti.

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4097: 2013 Rugpjūčio 27, 09:19:56 »
ne taip dažnai perka tuos rimtu kompus kaip paprastus tai jų vietoje ir nebūna nes ilgai stovintis ir sensta ir kaina keičiasi

Neprisijungęs siomka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4098: 2013 Rugpjūčio 27, 23:18:11 »
sekantis klausimas ka pasirinkti is keliu variantu:
 1 var perki sakykim su hdd 750gb, bet tuomet, kaip suprantu, papildomai negalima pasijungti ssd kokiu 128gb, nes ne visuose buna msata ar kokia ten jungtis, nors radau toki adapteri, kuris statosi vietoj optinio dvd irenginio ir i ji galima statyti hdd tam tikru matmenu arba ssd,
2 var pirkti su 128 gb ssd ir netureti vietos arba papildomai pasijungineti nesojama hdd,
3 var galima pirkti su 500gb hdd + 32gb ssd, kazkoks hibridinis variantas, bet tai kuriam diske windows'ai bus? ar cia vertas demesio variantas?
ir kokius windows rinktis 7 ar 8 pro?

Neprisijungęs ::: Marius :::

• Aš ne pikta menantis - aš pikta užsirašantis.
  • Įrašai: 4449
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4099: 2013 Rugpjūčio 28, 01:28:37 »
aš turbūt geriau prisijunginėčiau DVD-rom išorinį neigu HDD... bet čia jau kiekvienas turi įsivertinti, ką kas dažniau (ar kaip tik rečiau) naudoja :)