Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kompiuterija  (Skaityta 535554 kartus)

Neprisijungęs orzo

• Įrašai: 4660
    • Žiūrėti profilį
Re: Kompiuterija
« Atsakymas #3775: 2013 Kovo 20, 12:59:04 »
su šipingu kainuoja brangiau nei Lietuvoj :facepalm:
orginalas? Kiek pamenu LT pulteliai laidiniai kainuodavo tiek pat, kiek wireless UK.

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3776: 2013 Kovo 20, 13:27:48 »
originalus wireless xbox pultelis for Windows PC, 170 litukų (+)
o tu rasei, kad xbox turi, tai tau adapterio tereiktu. Yra miau miau gamybos pirkt

Free delivery: http://dx.com/p/pc-wireless-gaming-receiver-for-xbox-360-controller-black-129230
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Kovo 20, 13:34:27 sukūrė orzo »

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3777: 2013 Kovo 20, 13:47:02 »
nerašiau, kad turiu :( neturiu, tai vien adapterio neužteks :V
#
tai teks 170Lt aukot :goodboy:

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18295
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3778: 2013 Kovo 21, 18:46:34 »
bendrinis klausimas apie laptopus. Draugei kompo reikia
žodžiu yra trys nesuderinami dalykai: kaina, dydis ir galingumas.
Norisi pigiai nes neturim pinigų, o ir zylą reiks vasarai ruošt. Gal 2000lt?
Toliau moteris nori plono, kūdo ir lengvo kompo. Aš nepritariu.
Norisi kad iš manęs nesiskolintų atlikinėt rimtesnes operacijas, pvz facebooko geimamas :D, elementariems filmas žiūrėt (ekrano ryškumas), krč kad nelagintų.

Patikrinu marketą, kad tokių parametrų kompų kokių noriu nėra, pats jau bene antri metai drožiu laptopą (didelis ir brangesnis), tai iki šiandien mainstream modeliai tokių parametrų neturi. Quad core, 8gb ram, nvidia gt 555m, full hd. Sustojo tobulėjimas ar kas? Ar čia dėl dydžio taip?
pvz tokie
http://www.samsung.com/us/business/laptops/NP900X4C-A02US-specs
http://mobiluskompiuteris.lt/lt/product/dell-xps-14-black-leather-140quot-hd-glare-intel-core-i5-3317u-17ghz-intel-hd4000-1x4gb-ddr3-1333-sata-500gb-5400rpm
kas per nesąmonė? yra kokių nors idėjų?

Neprisijungęs ArasCL

• Įrašai: 7063
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3779: 2013 Kovo 21, 19:20:57 »
notebuko svoris ir plonumas kartais kaina gerokai padidina

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3780: 2013 Kovo 21, 19:27:18 »
pagal tavo isvardintus reikalavimus eilinis ultrabook tiks. FB zaidimam tikrai XPS nereikia :V

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3781: 2013 Kovo 21, 20:25:03 »
na čia buvo pvz kaip su dabartiniu kompu lagina ir mano naudojas, bet kad ir photoshop ir illustrator dirba, tie nelagina, bet pasikrovimo laikai šiek tiek erzina, žo ne tik FB geimam tas kompas. reik šiaip pasibandyt, kas ir kaip.
Turiu omeny dabar kompe kai su grafika paprasta dirba + ofiso paketo programos fone atidarytos būna - virš 2 gb gerokai užkrauta RAM palieka (yra 3GB, 2,75GB available), tai keli šimtai mb telieka laisvų, o naujuose kompuose 4GB tebūna? Kas čia per progreso sustojimas?? Sakau kai aš pirkau pasiklausiau ar 4GB nemažai bus, man visi sakė kad su septintais jau į 8GB taikytis reik.

O vėliau duosiu rebusą dėl dabartinio jos kompo, turėsit pasakyt kodėl lagina :D

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3782: 2013 Kovo 21, 22:27:20 »
pas mane 4gb RAM, DDR3 Kingston'iukas dirba ant 1600 MHz ir CL 9-9-9-24, WIN7 viskas normaliai,
galvoju kada nors pasikeisti į 8gb Corsair DDR3 1600 CL 8-8-8-24, bet nėra kada :)
ir savo ramus reiktų kažkam iškišti

labai gerai pagreitina krovimosi laikus SSD diskas super dalykas kokiai sistemai susidėti, kad brangiai nekainuotų
aišku nešiojamam kompui tada reiktu kad jis palaikytų 2 diskus arba pirkti didelį be labai brangų SSD diską

man dar toks registruose patinka nustatymas

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management
"DisablePagingExecutive"=dword:00000001
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Kovo 21, 22:44:31 sukūrė ArasCL »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3783: 2013 Kovo 21, 23:58:48 »
na vėlgi čia laptopas, paskui parašysiu spec'us ir grafikų porą įmesiu. Nemanau kad ramų greityje labai daug esmės tame kompe. Bet čia nuomonė.
SSD irgi galvojau, bet vėlgi ten skeltas 500gb dabar, o išnaudojami bent pusę tikrai, nes naudojamas filmams serialams etc siųstis. Aš savo laptope susidėjau SSD, bet pas mane ta bėda atkrenta nes pas mane 2 HDD slotai, tai C diskui 120GB ssd per akis. Galvoju gal ten gaut adapterį vietoj CD-rom į tą kompą, ir ten mest antrinį HDD, bet kol kas tik mintis.

Kol kas klausimas toks: o ar gali būt kad bėda windows versijoje? W7 Ultimate 64bit ten. Šviežiai perrašyti, prieš tai buvo tokie pat tik 32bit. Ir laaabai nedaug pagerėjimo jaučiasi. Ar gali būt viskas dėl to kad 64bit sistemą užsukti kompui reikia daugiau sveikatos? O gal visgi reikėtų pabandyt home premium sumesti? Pas mane buvo H P, paskui upgradinau į Ultimate nes reikėjo. Nepajaučiau kažkokio skirtumo, bet vėlgi pas mane su greičiu/laginimu bėdų nėra. Any ideas?

Dėl pagingo išjungimo, kokie galimi šalutiniai poveikiai, ar yra žinoma? Ir išvis ar tas dalykas paging failo apskritai visai neišjungs?

Neprisijungęs Nerkis

• Įrašai: 1742
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3784: 2013 Kovo 22, 10:52:38 »
  Sveiki, ziuriu panasia tema gvildenat gal ir man padesit rast sprendima. Turiu tokia problemele, kai kuriuos web puslapius lab ilgai krauna, ir nuotraukas kol uzkrauna atsibosta laukt. Pas mane win 7, 64 bit, home premium, su i3 2.4 ghz m370 procu, intel hd grafika. Galvojau ir as kad mano problema yra ram ir hd disk, taigi siuo metu jau apgreidintas is3 y 8gb ramo, ir ydetas ssd 240 gb corsair neutron gtx. po apgreido pasikeite y geraja puse disko sparta, bet tas nuotrauku nekrovimas mane zudo.
  Kol buvo naujas kazkaip to nepastebejau, dabar laptopui jau gal 2 metai. 1 darbas ka padariau pradejes jausti sia problemele tai issivaliau pc ir pertepiau termo pasta, suprantu kad vaizduskej problema bet juk jos nepakeisiu. Bandziau didint brauserio catche, bet nekazka, lyg is pradziu ir geriau buvo o p to lyg ir dar suprastejo tai viska atstaciau.
Ar galima dar kazka padaryt kad laptopas bisky greiciau uzkrovinetu foto?

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3785: 2013 Kovo 22, 11:04:06 »
jei letai foto krauna, tai cia jau interneta kaltint reiketu. O jei kompas stabdyt pradeda kraunant foto, tuomet slieku ieskot savo kompe. Draiveriai naujausi surasyti?

Neprisijungęs Nerkis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3786: 2013 Kovo 22, 11:08:04 »
Internetas sviesolaidinis 20mb, (nors gaunu nuo 12 iki17panasiai ), windausai svieziai perinstaliuoti, visi updeitai suleisti nauji, seip kompas neperkrautas, isnaudota gal tik puse talpos, net nzn kur ten kompe dar ieskot.
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Kovo 22, 11:09:51 sukūrė NERKIS »

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3787: 2013 Kovo 22, 11:14:18 »
idomu butu pamatyt, kaip ten tau nekrauna ar stabdo. Irasyk jei nesunku

Neprisijungęs Nerkis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3788: 2013 Kovo 22, 11:22:30 »
Na kad ir y musu forumo nuotrauku sumestiny nueini ir kai kurios foto ziaurei letai krauna, ir pvz toks puslapis kaip fb :) skrolini y apacia ir kazkokiu momentu lagint pradeda, paveiksliukus temas filmukus sunkiai krauna, pabandysiu pafilmuot paziuresiu ar iseis ten ka parodyt.

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3789: 2013 Kovo 22, 12:16:41 »
šiuolaikinių kompų bottleneckas yra diskas.
tai variantai kaip ir trys - ssd, raid, kentėt toliau :goodboy:

Stacionare prieš tai turėjau RAID0, dabar turiu SSD ir RAID0 komplektą, jau galima gyvent :smoke:
turėjau raida 2x250GB, nusipirkau naujesnį, didesnį HDD 500GB ir jis veikė greičiau nei raidas :)
poto jau SSD įsistačiau tai dabar skraido
aišku jei dar padaryti raida iš dviejų SSD tai dar būtų geriau, bet bet kuriuo atveju mano Sata2 daugiau neveža tai paliksim ta reikalą ateity jei reikės

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3790: 2013 Kovo 22, 12:22:47 »
na vėlgi čia laptopas, paskui parašysiu spec'us ir grafikų porą įmesiu. Nemanau kad ramų greityje labai daug esmės tame kompe. Bet čia nuomonė.
SSD irgi galvojau, bet vėlgi ten skeltas 500gb dabar, o išnaudojami bent pusę tikrai, nes naudojamas filmams serialams etc siųstis. Aš savo laptope susidėjau SSD, bet pas mane ta bėda atkrenta nes pas mane 2 HDD slotai, tai C diskui 120GB ssd per akis. Galvoju gal ten gaut adapterį vietoj CD-rom į tą kompą, ir ten mest antrinį HDD, bet kol kas tik mintis.

Kol kas klausimas toks: o ar gali būt kad bėda windows versijoje? W7 Ultimate 64bit ten. Šviežiai perrašyti, prieš tai buvo tokie pat tik 32bit. Ir laaabai nedaug pagerėjimo jaučiasi. Ar gali būt viskas dėl to kad 64bit sistemą užsukti kompui reikia daugiau sveikatos? O gal visgi reikėtų pabandyt home premium sumesti? Pas mane buvo H P, paskui upgradinau į Ultimate nes reikėjo. Nepajaučiau kažkokio skirtumo, bet vėlgi pas mane su greičiu/laginimu bėdų nėra. Any ideas?

Dėl pagingo išjungimo, kokie galimi šalutiniai poveikiai, ar yra žinoma? Ir išvis ar tas dalykas paging failo apskritai visai neišjungs?
ši funkcija pagingo failo neišjungia
viskas veikia kaip ir seniau tik su ta funkcija daugiau programų lieka rame ir nededa ir page file ar dar dar kur nors, bent jau taip turėtu būti
pvz numinizavus langa jei mažiau ramo tai windozai dali programos sumeta į diska kad atlaisvinti vietos rame ka nors, bet jei turi daug ramo tai tau nereikia kad taip darytų nes paskui kai padarai restore langa ar programa tai palagija kol vel susikrauna is disko

32 bit ar 64 bit kažkokios įtakos neturi dėl greičio
ant win7 padeda disablinimas serviso „Windows Search“
ir nuo diskų nuimti varnike, kad neideksuotu failu diskuise

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3791: 2013 Kovo 22, 12:27:08 »
man kažkaip atrodo, kad čia tau lagina ne kompas, o ryšys su užsieniu :goodboy:
aš ir taip sakyčiau :)

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3792: 2013 Kovo 22, 12:32:26 »
greičiau veikė nei raidas koks? 0? 1?
raidas stripinimas
čia ta prasme, kad senesni raidiniai diskai buvo
jei ta nauja padaryti raida iš dviejų tai būtų dar greičiau, bet po kolkas už SSD nieko geriau nėra
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Kovo 22, 12:33:58 sukūrė ArasCL »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3793: 2013 Kovo 22, 14:35:34 »
kiek suprantu raid kad ir koks yra daromas su daugiau nei 1 disku, kas ne kiekvienam laptope paprastai padaroma - ar grybauju apie raid?

Dar be ssd yra sprendimų, du metai atgal buvo pora įdomių produktų, vienas įdomus buvo WD 10000rpm, kitas seagate momentus XT su 4GB ssd atmintine ir kažkiek daug gb paprastos atmintinės. Jie prigijo?

Žiūriu mega rimtos technikos prisipirkęs :D neatsilieki

Dėl raid tai buvo samsungas lyg youtubėj klipą įmetęs kaip iš 24 ssd diskų raid 0 sujungtų sukas kompas :)) ten išvis funtastikos sritis

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3794: 2013 Kovo 22, 14:39:44 »
va kur sakiau video, nesąmonė, bet pažiūrėkit, tikrai vaizdingai atrodo
[Partner Spotlight] Samsung SSD Awesomeness

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3795: 2013 Kovo 22, 15:48:42 »
kiek suprantu raid kad ir koks yra daromas su daugiau nei 1 disku, kas ne kiekvienam laptope paprastai padaroma - ar grybauju apie raid?

Dar be ssd yra sprendimų, du metai atgal buvo pora įdomių produktų, vienas įdomus buvo WD 10000rpm, kitas seagate momentus XT su 4GB ssd atmintine ir kažkiek daug gb paprastos atmintinės. Jie prigijo?

Dėl raid tai buvo samsungas lyg youtubėj klipą įmetęs kaip iš 24 ssd diskų raid 0 sujungtų sukas kompas :)) ten išvis funtastikos sritis
Reikia minimum 2 disku norint RAID padaryt. Taip pat kontroleris turi but, bet siuolaikiniai kompai turi integruotus dazniausia. http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_RAID_levels

Hybridiniai diskai visdar pardavinejami, bet nelabai nusisekes produktas kiek zinau, nes greiciai neispudingi.

10k rpm diskai pagrinde serveriuose naudojami, bet yra namudiniu (WD Raptor), kaina bus zenkliai didesne nei 7200rpm, o ir i laptopa jo neikisi del dydzio 3.5" (pats diskas 2.5", bet ausintuvas prikabintas padaro ji 3.5. Taip pat energijos sanaudos bus didesnes.

SSD greiciausi is minetu, bet jie mirsta neprognozuojamai, o ir irasymu skaicius ribotas, delto nevisur tinkami. Vertingos info jame tikrai nelaikyciau.

Mano nuomone laptopui geriausias sprendimas butu SSD diskas + isorinis HDD arba antras HDD vidinis.
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Kovo 22, 15:51:11 sukūrė orzo »

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3796: 2013 Kovo 22, 15:54:50 »
nebūtinai RAID kontrolerio reikia, gali OS priemonėm padaryt, kas turi savų nemažu pliusų

gal pavyzdi gali? Negirdejes tokio varianto

edit: radau pats. Pramiegojau kelis metus :D Bet kai poreikio nebuvo niekad, is kur zmogau gali zinot. Puse metu laiko visdar SSD stovi tuscias, neprisiverciu Windowsu perkelt i ji...

http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18128402
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Kovo 22, 16:05:51 sukūrė orzo »

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3797: 2013 Kovo 22, 21:24:21 »
kol tas ssd gyvas :bedantis:
savo atveju aš ssd diske palikau sistemą, visa kita paprastuose diskuose, kas žiauriai stabdė. Kito varianto kaip ir nemačiau, nes koks skirtumas, kad tau win užsikrauna per 5 sek, jei toliau viskas kaip buvę :D

pas mane raid 0, diskai wd caviar black :applause:

laptopo atveju daryčiau raid 0 iš ne ssd :)
pagal garantijas SSD turetu viekti bent 10 metų
kaip bus realiai pamatysime su laiku
aš ir tik sistema laikau ir visokius program files
caviarai black, kai pirkaus savo diskui raidams dar black nebuvo

o nešiojamam kompe koks nors 7200 abarotu diskas koks 500gb ar 750gb irgi neblogai veikia
palyginus su kokiu 320gb 5400rpm

uz ta WD 10k rpm visvien SSD greiciau sukas, bet senesneis laikais buvo labai neblogai ir paieskos laikas mazesnis, bet ir atitinkamai kainavo tie diskai ir i parastu kompus niekas ju nedėjo
o momentus XT gal ir nieko būtų, bet reikia paygintis kainas ir ar geriau tau didesnis parastas 7200 rpm diskas jei mazesnis diskas su integruotu kazkada irgi kaina buvo smarkei didesnė nei paprstų, bet kiti gamintojai kotais ir nepasidavo tos įdėjos
darbar bet kuriuo atveju samsungas seagate nupirko ir nebebus seagates
iš vis iš paprastų diskų nebedaug gamintojų beliko kas dar gamina, daugelis metėsi ant SSD

soft raidas turi dar vieną privalumą, kad neprisiriša prie hw, gali ramiai migruot diskus į kitą kompą
turėjau tokia problemėlę kai numiro kompas su nvidios chipsetais ir buvo padaryas raid 0
o nusipirkau kita mamka su intelio, bet yra programų kurios surenka iš dviejų diskų į vieną informacija
iš tikro tie integruoti raid mamkose jie praktiškai yra softvarinei ir turi tik kelias funkcijas hardwarines
tikri hardwarinei raidai kainuoja stukom litų ir būna brangesniuose serveriuose

iš softwarinio raido nesikrauna windoze :)
ir tam pvz tas didelis greitis tik nuoseklei skaitant failus
o kur buvo 4k dydzio faila tai tik keli mb greitis, SSD toje vietoje labai lenkia
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Kovo 22, 21:56:01 sukūrė ArasCL »

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3798: 2013 Kovo 22, 22:45:47 »
duok dieve kad tas SSD bent 2 metus atlaikytu :goodboy:

tiesa, persimeciau darbinio PC Windowsus ir as i  SSD sivakar, skirtumas ziaurus.. Dabar jau galvoju apie SSD ir i laptopa   (aa)
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Kovo 22, 22:49:51 sukūrė orzo »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3799: 2013 Kovo 23, 00:50:51 »
ar yra koks normalus sprendimas program files nuguldyt ant kito disko?
Abejoju, neteko susidurti, ne nebent tai ką jau pats instaliuoji pasirinkt instaliuot kitur, bet viską ką win sumeta labai sunku patikėt ar išeis.
O šiaip klausimas kam tokios nesąmonės? Senais laikais man aktualu buvo kai vietos trūkdavo 40GB harde, bet šiandien?? Juolab kalbant apie greičius, juk svarbiausia kad win gulėtų su program files ir user files greitesniam diske, kaip kad pas mane, ir spėju visus kitus. Kam čia taip prisireikė?

uz ta WD 10k rpm visvien SSD greiciau sukas, bet senesneis laikais buvo labai neblogai ir paieskos laikas mazesnis, bet ir atitinkamai kainavo tie diskai ir i parastu kompus niekas ju nedėjo
o momentus XT gal ir nieko būtų, bet reikia paygintis kainas ir ar geriau tau didesnis parastas 7200 rpm diskas jei mazesnis diskas su integruotu kazkada irgi kaina buvo smarkei didesnė nei paprstų, bet kiti gamintojai kotais ir nepasidavo tos įdėjos
darbar bet kuriuo atveju samsungas seagate nupirko ir nebebus seagates
iš vis iš paprastų diskų nebedaug gamintojų beliko kas dar gamina, daugelis metėsi ant SSD
Jo arai sutinku ir už ssd geriau nesugalvoju kolkas, tiesiog svarstau alternatyvas, nes mano atvėju tam kompe kurį noriu atgaivinti yra 1 hdd slotas ir geriausia būtų su 1hdd išsisukti. Kadangi daug downloadinama tai hardo 128GB neužtena, tai tas momentus xt gal ir būtų sprendimas, jei kokių 500GB, vis nekainuos kiek 500GB ssd kainuotų.

Tik va čia vėl užsiputosiu: 7200rpm diskas, VAU :)) pameni praeituose postuose drąsiausi dėl technologinio netobulėjimo? Tai va, kai dar sau rinkaus kompą irgi buvo variantų su 5400rpm :DD kas čia per fuk? Man rodos mano pentium 4 2000 metų jau turėjo 7200rpm, nesuprantu iš kur dar tie 5400 išlenda? (!?)(!?) Nesu greičio ar sukimosi maniakas, bet čia jau tikrai absurdas :)
Ar aš kažko nesuprantu? :)