Šiandien teko įsigyti dvi flash atmintines, kur pirkau nesvarbu, abu skirtingose vietose už tą pačia kainą, po 109LT
1. Kingston DataTraveler Elite 3.0 (32gb. Read 70MB/s Write 30MB/s, usb 3)
2. Kingston DataTraveler Ultimate 3.0 (16GB. Read 100MB/s Write 70MB/s, usb 3)
Tik nupirkus sudėjau savininkų informacinius failus jei netyčia bus pamesti ir atrasti, ir pakeičiau failų sistemą į NTFS nes kartais kokį 4,5gb filmą reik permesti. Realūs greičiai dar didesni keliant failą į tuščią atmintinę, paskui kažkiek mažėja. Gal Elite 32gb ant kelių MB atsilieka. Bet ne tame esmė.
16GB ultimate elgiasi normaliai, darbo metu sušyla, failus nuskaito ir įrašo kokius tik noriu.
32GB Elite kaista kaip keptuvė. Ypač tas metalinis rėmelis aplink 4 usb kontaktus. Keliant į jį 16,5GB failą pastringa įvairiose vietose ir nebeįmanoma toliau kelti, nes jis atsijungia ir prisijungia. logiška, nes jo aprašyme deklaruojama darbinė temperatūra yra 0 - 60 laipsnių Celsijaus. Keliant ilgai smulkesnius failus nutinka tas pats. Quick format pasidaro. Full format nepasidaro nes vidury proceso nusminga. Kai pajungtas tas flashas, o ypač kai įš/į jį kopijuojama, labai lagina pelė, kuri pajungta per kitą usb portą, būna tiesiog pastringa, atsigauna po kelių sek. Touchepad'as veikia idealiai tuo metu kai pastrigus pelė būna. Per USB 2 portą kompe viskas veikia idealiai, bet lėtai, o mokėjau papildomai už usb 3 daiktą. Nei kaista per daug nei atjunginėja.
Ryt eisiu į garantinį, bet gal kas turit idėjų, gal čia mano kompas grybauja su usb 3 (žinau kažkada mano modelis turėjo problemų, bet jos pasireikšdavo kitaip, o ir 16gb flashas veikia puikiai), o gal aš tiesiog per daug reikalauju iš pigaus daikto? Pradžioj pabandysiu pasikeisti į kitą tokį pat, paskui jei bus tas pats (jei jiems normalu arba brokuota serija) teks imti kitokį.