Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kompiuterija  (Skaityta 495806 kartus)

Neprisijungęs egis77777

• Įrašai: 344
    • Žiūrėti profilį
Ats: Kompiuterija
« Atsakymas #3450: 2012 Lapkričio 05, 15:08:39 »
perinstaliuok win, dazniausiai padeda :D
nesenai perinstaliuoti:) (+)

Neprisijungęs Audi110kw

• Įrašai: 2367
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3451: 2012 Lapkričio 05, 15:09:05 »
gali but perkaitimas, arba error kodas, gali per biosa isjungti, kad iskart neisjungtu jei ismeta bsod tada matysi kame problema. arba perkaitimas problemas.

Neprisijungęs orzo

• Įrašai: 4660
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3452: 2012 Lapkričio 05, 15:26:52 »
o tu nuimi batarkę kai laikai ant laido?  :)
pralaikiau DELL Inspiron ant laido 6 metus. Batarke visdar atlaiko valanda :)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18270
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3453: 2012 Lapkričio 05, 16:05:53 »
tai ten senieji inspiron :) nelygink su naujais made in china

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3454: 2012 Lapkričio 05, 16:12:21 »
tai ten senieji inspiron :) nelygink su naujais made in china
tikejaus, kad po eiles metu tokios problemos bus issprestos :D Tiesa prisiminiau jog grupiokas irgi tuo metu pirko Inspiron, bet su padidinta baterija. Tai jam gal po pusmecio nugaiso ji..

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3455: 2012 Lapkričio 05, 16:19:49 »
mano irgi ta iššokus, 9cell, sakau, pusantrų metų nepraėjo, o praskanavus rodo 54 proc, kažkaip nepatinka. Reikės restauruotis

Kas dirbate prie kompų dalių ir galite gauti Intel 520 serijos SSD hardą: 120GB, SATA3, 2,5"? Na ir kokia kainą galima už jį mokėt?
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Lapkričio 05, 16:21:38 sukūrė Domas »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3456: 2012 Lapkričio 05, 16:39:53 »
prie to paties dar klausimas, kas per fuck čia? gal žinot kuo skiriasi OEM, box, RES, 10p, 5p? Produktas juk tas pats?

Neprisijungęs kunigs

• Įrašai: 308
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3457: 2012 Lapkričio 05, 16:42:44 »
sveiki,gal zinot kodel issijungineja kompas be niekur nieko:) :-/
ausinimas tvarkoj ?

Neprisijungęs Pavelasss

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 39
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3458: 2012 Lapkričio 05, 20:44:51 »
mano irgi ta iššokus, 9cell, sakau, pusantrų metų nepraėjo, o praskanavus rodo 54 proc, kažkaip nepatinka. Reikės restauruotis

Kas dirbate prie kompų dalių ir galite gauti Intel 520 serijos SSD hardą: 120GB, SATA3, 2,5"? Na ir kokia kainą galima už jį mokėt?

Šitie lyg ir nebrangininkai http://www.markit.eu/lt/lt/intel-solid-state-drive-520-series-solid-state/v2p2779783c140104

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3459: 2012 Lapkričio 06, 12:03:01 »
prie to paties dar klausimas, kas per fuck čia? gal žinot kuo skiriasi OEM, box, RES, 10p, 5p? Produktas juk tas pats?

Kas yra OEM ir Retail gali pasiskaityt cia: http://www.slocomputers.com/2010/07/buying-parts-oem-vs-retail/

Edit: RES = reseller box = Retail. OEM - plikas. O tie 10p ir 5p perkant 5 ar 10vnt pakuotes.
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Lapkričio 06, 12:13:35 sukūrė orzo »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3460: 2012 Lapkričio 06, 14:41:40 »
dėkui ;)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3461: 2012 Lapkričio 12, 02:08:03 »
kaip ir išsirinkau ssd, pigiau bus čia vakaruose pirkti, pirksiu pliką OEM, bet susinervinau nes kai pirkau kompą nebuvo laikiklio antram hardui, imčiau BOX versiją, bet kad ten jo irgi nėra, jis daugumai kompo modelių skirtingas, ebay dar apie 10 svarų su atsiuntimu už metalinę skardą, ir laukt reikės, keista kad prie kompo jo nebuvo. Pirmam hardui yra, jį mesiu į HDD2 vietą taigi reik vis tiek 2 vnt.

dar įdomus faktas, labai gerai gamintojas padarė kad dulkės iš ventiliatoriaus išvalyt reik viską išardyti, nuimt ekraną ir t.t. na bet su tutorialu pavyko

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3462: 2012 Lapkričio 15, 13:34:22 »
triple-posting FTW.
taigi aš vėl su klausimu. SSD jau namie, laikiklis taipogi.

Turiu aš savo kompo Service DVD, padarė man jo kopiją kai pirkau kompą, 5,7GB duomenų. Per windowsus pasižiūrėjau, labai panašu į paprasčiausią windowsų instaliaciją. Taigi ar nebus čia tik windowsai?
Aš kadangi keisiu pirminį HDD, tai noriu kad tas daiktas man sukurtų viską, įskaitant recovery particiją, ir pačią failų sistemą reik sukurti, na žodžiu kad kompas būtų kaip naujas. Ar taip ar taip w7 kompaktas tą padarytų? Ar mano service dvd kažkuo gudresnis už paprastą win instaliacinį diską? Neteko susidurti. Ką dar reikėtų žinoti prieš pradedant?

Tas service DVD taip atrodo:
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Lapkričio 15, 13:38:50 sukūrė Domas »

Neprisijungęs A200TQ

• Įrašai: 1504
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3463: 2012 Lapkričio 15, 14:09:58 »
As kai staciau SSD, tai nusiklonavau dabartini HDD ir tiek ziniu, viskas liko kaip buve, maziau galvos skausmo viska instaliuojant atgal :)
o tas service dvd speju gali turet driverius ir softa, kuriu tau reikia (visokie navarotai gamintojo ir t.t.).

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3464: 2012 Lapkričio 15, 14:28:11 »
matai man jau laikas win persirašyti, tai noriu švariai. tikką susidėjau jį kaip antrinį, lyg ir viskas ok., bet palauksiu nuomonių prieš instaliuojant   

Neprisijungęs ::: Marius :::

• Aš ne pikta menantis - aš pikta užsirašantis.
  • Įrašai: 4449
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3465: 2012 Lapkričio 15, 16:59:02 »
kolegos, pora klausimu turiu.

1. kas moka interpretuoti ir paaiskinti hardo S.M.A.R.T analyze?

2. tevai iesko monitoriaus. jeigu nauja, tai iki 450lt panasiai. pageidautina 22-24 coliu ekranas. gal ka buvote nesenai rade, pastebeje is geru pasiulymu? :) kokiu technologiju vaikytis? kokiu vengti? senos bite, lryto, gameriu forumo temos nezinau kiek dar aktualios siais klausimais, visgi senokai ten diskutave buvo.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3466: 2012 Lapkričio 15, 17:19:56 »
tiesa, o kaip suzinoti, kad laptope telpa 2hdd (be cdromo kastracijos)? ar sia savybe paprastai turi tik 17coliu laptopai? mano 15.6.

domiuosi, nes kazkur skaiciau, hybridiniu hardu (ssd+hdd) sparta siekia tik 30% grynu SSD hardu spartos....

o buves siulymas jamti isorini hdd ne sprendimas, arba turejo slapta gera minti. tris isorinius variantus sugalvoju, ir nei vienas neatrodo racionalus.

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3467: 2012 Lapkričio 15, 17:22:34 »
matai man jau laikas win persirašyti, tai noriu švariai. tikką susidėjau jį kaip antrinį, lyg ir viskas ok., bet palauksiu nuomonių prieš instaliuojant   
nesu garantuotas 100%, bet tas "service dvd" greiciausiai bus tiesiog windowsai jau gatavai su draiveriais ir pan. Paprasciausias budas suzinot kogero bus paimt ir suinstaliuot i nauja HDD :D
O jei nori islaikyt Recovery particija, kaip jau minejo vienas kolega, reiketu paprasciausiai klonuoti diska ir tada pati Recovery daryt ar Win perrasyt.
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Lapkričio 15, 17:25:12 sukūrė orzo »

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3468: 2012 Lapkričio 15, 17:28:34 »
tiesa, o kaip suzinoti, kad laptope telpa 2hdd (be cdromo kastracijos)? ar sia savybe paprastai turi tik 17coliu laptopai? mano 15.6.

domiuosi, nes kazkur skaiciau, hybridiniu hardu (ssd+hdd) sparta siekia tik 30% grynu SSD hardu spartos....

o buves siulymas jamti isorini hdd ne sprendimas, arba turejo slapta gera minti. tris isorinius variantus sugalvoju, ir nei vienas neatrodo racionalus.
kogero google pagal kompiuterio modeli arba atsuktuva i rankas ir ziuri ar yra kur ta diska idet ;)

Neprisijungęs Karolis080

• Įrašai: 5466
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3469: 2012 Lapkričio 15, 19:08:45 »
Sveiki kolegos ;) Laptopas mano asus, pirktas pries 2 kazkur metus uz nepigiai nu zodziu ne slamstas, cdromas dvd cd nu irgi mandras,dabr pradejo gliucint kazko,disku cd senu su dainom ne visus nori paimt garaze radau senu, minimaliai pabraizytu paima betvos vos paskui vel nebeima, dabar gavau nauja dvd su fotkem dedu irgi visiskai neima, o ant bratkio pc stacionaraus geriausiai ima. Cia jau lazeris gal uzsinese tas ar kame saknys ?

Neprisijungęs remsiss

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 3849
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3470: 2012 Lapkričio 15, 21:03:30 »
keisk DVDrom

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3471: 2012 Lapkričio 16, 02:49:16 »
nesu garantuotas 100%, bet tas "service dvd" greiciausiai bus tiesiog windowsai jau gatavai su draiveriais ir pan. Paprasciausias budas suzinot kogero bus paimt ir suinstaliuot i nauja HDD :D
O jei nori islaikyt Recovery particija, kaip jau minejo vienas kolega, reiketu paprasciausiai klonuoti diska ir tada pati Recovery daryt ar Win perrasyt.
žodžiu, su tuo dvd paliksiu nesužinojęs kas ir kaip, nes paleidau dvd, tai kaip eilinis win setupas; tingėjau žaisti
jei kam įdomu:
su macrium reflect nuklonavau recovery ir dar kažkokią 100mb čiūju diagnostikos particiją, dėl visa ko ir C permečiau į SSD, viskas vyko per windowsus :V, D: (duomenų) disko neklonavau nes jis didelis, ten ir liks, iš ssd bandžiau bootintis recovery, veikia tai susibackupinsiu viską, susimesiu į d, išimsiu dėl visa ko senąjį hardą, SSD restorinsiu į factory, susidėsiu seną hardą, C disko reikalingus duomenis įsimesiu atgal į ssd, iš seno hardo trinsiu c, ir recovery kai jau tikrai viską būsiu persikėlęs.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3472: 2012 Lapkričio 16, 15:16:08 »
kogero google pagal kompiuterio modeli arba atsuktuva i rankas ir ziuri ar yra kur ta diska idet ;)
dar keletą mėnesių turiu garantinį, ir už keleto savaičių nešiu paskutinei profilaktikai prieš pasibaigiant,  nenorėčiau rizikuoti kokia paslėpta plomba :D

modelis Dell Studio 1555

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3473: 2012 Lapkričio 16, 18:15:24 »
dar keletą mėnesių turiu garantinį, ir už keleto savaičių nešiu paskutinei profilaktikai prieš pasibaigiant,  nenorėčiau rizikuoti kokia paslėpta plomba :D

http://www.youtube.com/watch?v=h8wyyIkuLMg

panašu kad tik vienas

žodžiu, su tuo dvd paliksiu nesužinojęs kas ir kaip, nes paleidau dvd, tai kaip eilinis win setupas; tingėjau žaisti
jei kam įdomu:
su macrium reflect nuklonavau recovery ir dar kažkokią 100mb čiūju diagnostikos particiją, dėl visa ko ir C permečiau į SSD, viskas vyko per windowsus :V, D: (duomenų) disko neklonavau nes jis didelis, ten ir liks, iš ssd bandžiau bootintis recovery, veikia tai susibackupinsiu viską, susimesiu į d, išimsiu dėl visa ko senąjį hardą, SSD restorinsiu į factory, susidėsiu seną hardą, C disko reikalingus duomenis įsimesiu atgal į ssd, iš seno hardo trinsiu c, ir recovery kai jau tikrai viską būsiu persikėlęs.
jei visdar kam įdomu:
recovery particija yra vienkartinis reikalas, pakeitus hardą jos naudoti neišeis (taip dellas oficialiai sako). užsibootinau recovery particiją ssd harde kurią nuklonavau kaip minėjau. pasileidau recovery programą, randa image, bet sako ačiū ne - šitas image man per didelis, reikia 500gb hardo, kai ssd 120gb tik. Kitais žodžiais factory image yra ne tik duomenys, bet ir ta tuščia vieta, gaila kad tokia smulkmena viską sugadino. Su diskpart tryniau visas particijas išskyrus 100mb OEM, nežinau ji kam, bet man rodos būtent ten diagnostinė programa sėdi, instaliuoju iš DVD. Iš didelio rašto išėjau iš krašto. Teks būt be recovery nesąmonės, visgi kompaktą turiu tai bus ok.

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3474: 2012 Lapkričio 20, 14:57:01 »
Private video raso.