nereikia man to vidinio tinklo - tiesiog įdomu kodėl toj neteisingoj routerio konfigūracijoj man kilino ryšį su antena..
Tai kad man tas mano draugas iš toli (ne kaimynas, 1,5km tiesės atstumu gyvenam) ir duodavo ip adresą mano routeriui per JO routerio DHCP - 192.168.0.11 toks buvo mano routerio kaip kliento adresas draugo routerio akyse.
Tada mano routeris mano namuose patapma serveriu xx.1.1 ir mano kompam name sudalina adresus .1.2-255, t.y. turiu nuosavą tinklą, bet atsiranda striginėjimas.
Dabar, kada access pointas, tiesiog 2 antenos ir mano routeris jungia mano kompus prie draugo routerio DHCP tiesiogiai ir sakykim visiems padalina adresus .0.2-255. Turiu bendrą tinklą su draugu. Šitame konfige dar su tp-linku esu buvęs kurį laiką nuo pradžios - ten access point f-jos nebuvo, bet išjungi dhcp ir permeti laidą iš wan į lan ir gaunas access pointas
Paskui perjungiau į wan ir įjungiau dhcp, ir po kurio laiko prasidėjo bėdos.
Visdar nesuprantu, kam man statinis ip, dažniausiai juk tą patį duoda pagal mac, jei neresetini routerio, arba nebent labai ilgai mano išjungtas būtų ir pasibaigtų lease
O jeigu ir keistūsi mano routerio išorinis ip, tas įtakos neturėtų mano vidiniam tinklui? O gal visgi antena ant jo pyksta?
Vis dar neatmetu galimybės kad mano tp linkas buvo negyvas, nes atsimenu man ir wifi atsijunginėjdavo nuo jo. Bet jau tingiu jį jungti. Reikės gal pasižiūrėt antenas, gal ten kondesatoriai negyvi, gal drėgmės gavo, gal maitblokis perkaista. Bent jau savo pusėj. Kiek pamenu, kažkuris iš maitinimo blokelių buvo nusikilinęs, tik nepamenu kurioj pusėj. Nes dabar mano antena irgi buvo smigus, bet come on, kas valandą, o ne kas 3 sek. Aišku kai antena persikrauna, užtrunka procesas atsigavimo kiek ilgiau, bet naudotis galima kaip žmogui