Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kompiuterija  (Skaityta 534194 kartus)

Neprisijungęs kunigs

• Įrašai: 308
    • Žiūrėti profilį
Re: Kompiuterija
« Atsakymas #4050: 2013 Liepos 28, 22:29:19 »
sveiki, gal kas žinot ar 2013 ofisui privalomas Microsoft accountas? Ir kaip bus su Ms accountu ant legalių win 8 surašius nevisai legalų office 2013? ar nekils kėblumų?
ar naudojat MS accounta kam nors praktisko ? ar tik siaip, pasikuriat kad reikia.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18295
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4051: 2013 Liepos 28, 23:39:20 »
nelabai aš naudoju, čia draugei reikia, bet pats šiandien to klausiau, sakė naudoja tokiem +- ok dalykam

kai setupinom windowsus darėm local account, jei tai įtakos turi

Neprisijungęs blindmole

• Įrašai: 434
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4052: 2013 Liepos 29, 19:17:12 »
reikia nešiojamo kompiuterio iki 2000lt. kažkokiu dideliu reikalavimu nera tiesiog norisi patvaresnio kuriuo dar butu galima pažaist naujesnius žaidimus ir naudotis maketavimo programomis

Neprisijungęs ::: Marius :::

• Aš ne pikta menantis - aš pikta užsirašantis.
  • Įrašai: 4449
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4053: 2013 Rugpjūčio 13, 21:02:28 »
jo, šį buvau fortake nužiūrėjęs, gerai atrodo parametrai, bet radau tokį pat ebay ir dar per 40-50lt pigiau:
http://www.ebay.com/itm/Sandisk-Extreme-USB-3-0-CZ80-32GB-High-Speed-USB-Flash-Drive-/120929082126?pt=US_USB_Flash_Drives&hash=item1c27ef5b0e
Atkeliavo šiandien iš eBay raktukas. Panašus į tikrą (buvo apraše kad refurbished, tai galėjo būti koks iš ekpozicijos, nes be dėžutės). Kaip ir DOMAS rašė, smagiai jungtis išlenda, kitą savaitę laukiu Express USB3.0 adapterio laptopui, tikrinsiu greičius.
Teiskit neteisę už tokių gadget'ų pirkimą iš ebay, tačiau porą vakarų ilgiau panaktinėjęs ir nugnybiau aukcione, nors kelias dienas prieš tai tokie pat raktukai iškeliaudavo po $30-$35 baksus, man nei tiek nekainavo, šiek tiek daugiau nei pusė kainos kuri nurodoma cituojamojoje nuorodoje :)

Neprisijungęs kunigs

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4054: 2013 Rugpjūčio 13, 21:07:09 »
Atkeliavo šiandien iš eBay raktukas. Panašus į tikrą (buvo apraše kad refurbished, tai galėjo būti koks iš ekpozicijos, nes be dėžutės). Kaip ir DOMAS rašė, smagiai jungtis išlenda, kitą savaitę laukiu Express USB3.0 adapterio laptopui, tikrinsiu greičius.
Teiskit neteisę už tokių gadget'ų pirkimą iš ebay, tačiau porą vakarų ilgiau panaktinėjęs ir nugnybiau aukcione, nors kelias dienas prieš tai tokie pat raktukai iškeliaudavo po $30-$35 baksus, man nei tiek nekainavo, šiek tiek daugiau nei pusė kainos kuri nurodoma cituojamojoje nuorodoje :)
kam naudojate 32 gb flashus ?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4055: 2013 Rugpjūčio 13, 21:17:45 »
bus daug kam... nes 8gb jau atrodo apatinė riba palei poreikius (jeigu bent WIN7-8 install'ą įsimesti)...Ėmiau su perspektyva. Nes turiu kompe ir filmų po kelioliką gb viename faile (HD). Tai šis spėju 1-2metus tikrai patenkintų daugelį poreikių. Iki šiol turima sauja atmintukų po 512mb-4gb nebegelbėja (-)

Be to - turiu vilčių iš USB3.0 greičio privalumų.

Neprisijungęs ArasCL

• Įrašai: 7063
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4056: 2013 Rugpjūčio 13, 22:47:40 »
prisirašai filmu ir žiūri per telika

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4057: 2013 Rugpjūčio 13, 23:36:51 »
nesuprantu, kol kas negaliu rasti internete atsakymo, kodėl mano šį naująjį USB mato kaip LOCAL DRIVE...?

Nes kol jį mato kaip diską, tol nerandu būdo į jį sumesti win7 instalo, ir padaryti kaip instaliacinį USB.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4058: 2013 Rugpjūčio 13, 23:41:22 »
mariau pabandyk į jį sukelti pilną skirtingų failų ir juos vėl nukopint prieš paliekant feedbacką, dabar kinai moka padaryti kad 8mb drive'ą rodytų kaip daug gb, taipogi kad net tuos 30gb uskeltų vis perrašant failus iš naujo :) duoda ir nukopinti bet tada jau nieko iš jo nelikę būna. žo gero stress testo reikia, aš kai pirkau du usb trečiukus, vienas iš jų dirbo nesveikais greičiais, trigubai nei priklauso, tačiau perkaisdavo ir atsijunkdavo

http://www.microsoftstore.com/store/msusa/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4059: 2013 Rugpjūčio 14, 08:28:51 »
mariau pabandyk į jį sukelti pilną skirtingų failų ir juos vėl nukopint prieš paliekant feedbacką, dabar kinai moka padaryti kad 8mb drive'ą rodytų kaip daug gb, taipogi kad net tuos 30gb uskeltų vis perrašant failus iš naujo :) duoda ir nukopinti bet tada jau nieko iš jo nelikę būna. žo gero stress testo reikia, aš kai pirkau du usb trečiukus, vienas iš jų dirbo nesveikais greičiais, trigubai nei priklauso, tačiau perkaisdavo ir atsijunkdavo

Ačiū už patarimą (y) (H-) 
Pabandysiu ir su failais. Atlikta, pavyko ir įrašyti, ir kitame kompe paleisti visus bandytus failus.
Feedback'ą manau paliksiu kai gausiu išbandyti greitį, ar tikrai sukasi kaip 3,0.

http://www.microsoftstore.com/store/msusa/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool

Šį įrankį ir naudoju, tačiau kaip ir minėjau, mano USB 3,0 flešiuką mato kaip LOCAL DISK (ne "removable mass storage" ar kažkaip kaip rodo įkišus kitus USB). Atsidarius programėlę kai reikia pasirinkti USB Device - jo nemato...
Kažkur skačiau, kad USB 3,0 didesnės talpos memory stick'us interpretuoja kaip SSD diskus...
Tik dar neradau kaip tai išspręsti. Esmė kaip supratau WINDOWS'uose, nes jie interpretuoja taip, anot vieno puslapio - Linux'as ar Mac'as mato kaip flash atmintinę. Reikia ten su registru, su inf failais pažaisti...

PAPILDYMAS (11:25)
BANDYSIU pagal šį patarimą tvarkytis vakare...:
http://forums.sandisk.com/t5/All-SanDisk-USB-Flash-Drives/Utility-to-flip-removable-media-bit/m-p/281294/highlight/true#M3221
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Rugpjūčio 15, 03:32:50 sukūrė ::: Marius ::: »

Neprisijungęs BOLESLOVAS

• Įrašai: 1696
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4060: 2013 Rugpjūčio 16, 11:20:39 »
Sveiki, gal galite patarti, koki kompiuterį išsirinkti, turiu keleta variantų:

http://www.asusshop.lt/asus-nesiojami-kompiuteriai/asus-n53sm-nesiojamas-kompiuteris-6gb.html#tabs-2
http://www.e-senukai.lt/technika-ir-elektronika/kompiuterine-technika-telefonai/nesiojami-kompiuteriai-ir-ju-priedai/15-16-istrizaines/nesiojamasis-kompiuteris-asus-nb-k55vd-ci5-3230m-156_1.html

ir dar gavau pasiūlyma Acer'io modelio nebepasakysiu, bet parametrai procas i5, vaizdo plostė Geforce 2gb uz 1750 lt
P.S. kompas bus skirtas eiliniam naudojimui.

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4061: 2013 Rugpjūčio 16, 11:39:21 »
Sveiki, gal galite patarti, koki kompiuterį išsirinkti, turiu keleta variantų:

http://www.asusshop.lt/asus-nesiojami-kompiuteriai/asus-n53sm-nesiojamas-kompiuteris-6gb.html#tabs-2
http://www.e-senukai.lt/technika-ir-elektronika/kompiuterine-technika-telefonai/nesiojami-kompiuteriai-ir-ju-priedai/15-16-istrizaines/nesiojamasis-kompiuteris-asus-nb-k55vd-ci5-3230m-156_1.html

ir dar gavau pasiūlyma Acer'io modelio nebepasakysiu, bet parametrai procas i5, vaizdo plostė Geforce 2gb uz 1750 lt
P.S. kompas bus skirtas eiliniam naudojimui.
šitam lyg procas senesnės kartos, bet videkas geresnis, vicas didesnis ir ramu daugiau aišku brangesnis kažkiek
bet užtektų ir ano jei žaidimų kažkokių super nežaisi didelėm rezoliucijom
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Rugpjūčio 16, 11:40:59 sukūrė ArasCL »

Neprisijungęs kunigs

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4062: 2013 Rugpjūčio 16, 11:40:49 »
šitam lyg procas senesnės kartos, bet videkas geresnis, vicas didesnis ir ramu daugiau
vien del blizgaus ekrano pavirsiaus nesirinkciau...

Neprisijungęs AudiFun3

• Įrašai: 645
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4063: 2013 Rugpjūčio 17, 17:28:10 »
Sveiki, gal kas persirašėt win 8 į win 7 ? Šiandien bančiau, bet kažkodėl neina formatuot/ištrint particijų, gal žinot kur problemos? O jei rašai neištrynęs, tai rašosi antri win.

Neprisijungęs blindmole

• Įrašai: 434
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4064: 2013 Rugpjūčio 17, 19:30:21 »
vat pas man irgi tas pat, būtų gerai sužinot kame bėda

Neprisijungęs AudiFun3

• Įrašai: 645
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4065: 2013 Rugpjūčio 18, 00:02:25 »
vat pas man irgi tas pat, būtų gerai sužinot kame bėda
krč viskas gerai, tereikia pasikeist nustatymus boot.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4066: 2013 Rugpjūčio 18, 10:54:39 »
vakar kaip tik pradėjau grįžimą prie win7 nuo win8. (y)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4067: 2013 Rugpjūčio 18, 11:15:37 »
kuo šiais laikais skaldote diskus?

reikia išorinio bei vidinio disko skirsnius pareguliuoti.

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4068: 2013 Rugpjūčio 18, 12:32:42 »
kuo šiais laikais skaldote diskus?

reikia išorinio bei vidinio disko skirsnius pareguliuoti.
hirens boot cd

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4069: 2013 Rugpjūčio 18, 23:44:03 »
hirens boot cd

tą patį prisiminiau (y) linkomanijoj matau yra vienas ~1.7-1.8gb, (berods 15.1). pakanka jame įrankių įvairiems darbams? nes kaip tik turiu tokį nereikalingesnį 2gb usbiuką...

Beje, ArasCL, gal pasakysi, kas toks BackTrack?
mačiau komentaruose rašoma, bet taip ir nesupratau kas tai,  nes guglė sako kad tai įrankių rinkinys... rinkinys rinkiniui? (sviestas sviestuotas?)

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4070: 2013 Rugpjūčio 19, 09:26:26 »
tą patį prisiminiau (y) linkomanijoj matau yra vienas ~1.7-1.8gb, (berods 15.1). pakanka jame įrankių įvairiems darbams? nes kaip tik turiu tokį nereikalingesnį 2gb usbiuką...

Beje, ArasCL, gal pasakysi, kas toks BackTrack?
mačiau komentaruose rašoma, bet taip ir nesupratau kas tai,  nes guglė sako kad tai įrankių rinkinys... rinkinys rinkiniui? (sviestas sviestuotas?)
nežinau kas tas BackTrack, naudoju kelias versijas Hirens boot CD ir MegaISO

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4071: 2013 Rugpjūčio 23, 14:59:27 »
http://www.sevenforums.com/tutorials/96938-check-disk-chkdsk-read-event-viewer-log.html
Citata
SSD's are different than hard disk drives. SSD's automatically remap worn bits using wear leveling technology, so it's strongly recommended to do not run chkdsk on a SSD.

whaaaaat? visada darau chkdsk ssd diskui, kas per? žinau defragmentacija negerai ir žinau kad ji nereikalinga, bet chkdsk? neteko girdėt. Čia rimtai??

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4072: 2013 Rugpjūčio 24, 00:21:50 »
O windows (tarkim 7) mato kad tai SSD ir nevykdo perdiodinės defragmentacijos? ar įmanoma sistemoje užblokuoti apskritai tokias funkcijas kaip CHeckdisk ar defragment..?

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4073: 2013 Rugpjūčio 24, 01:30:36 »
O windows (tarkim 7) mato kad tai SSD ir nevykdo perdiodinės defragmentacijos? ar įmanoma sistemoje užblokuoti apskritai tokias funkcijas kaip CHeckdisk ar defragment..?
nžn ar mano intel ssd toolboxas taip padarė, bet pas mane po perinstaliavimo buvo schedulintas defrag, bet prie ssd rodo kaip never run.

W8 patys nusprendžia ar ssd ar ne ir optimizina su TRIM, o ne defragina :) w7 neaišku mistika

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4074: 2013 Rugpjūčio 24, 18:14:52 »
tai kad tos defragmentacijos ir nedaro nenbet yra nystatyta ant shedulerio kokio kad defragmentuotu kai kompas ijungtas bet niekas su juo nieko neveikia kazkuri laika

nžn ar mano intel ssd toolboxas taip padarė, bet pas mane po perinstaliavimo buvo schedulintas defrag, bet prie ssd rodo kaip never run.

W8 patys nusprendžia ar ssd ar ne ir optimizina su TRIM, o ne defragina :) w7 neaišku mistika
Win 7 kaip suprantu trim irgi palaiko, trim ne taip kad optimaizina, o ištrina vietas kuriose buvo ištrinti failai
nes paprastam HDD tik pažymima kad tai failas ištintas bet kol ant virašaus neužrašoma tol galima jam padaryti undele, pas SSD kad užrašyti ant viršaus tai prieš tai tą vietą reikia ištinti, tai gaunasi kelios operacijos ir lėtina darba, tai TRIM komanda iština iškart, kad būtų galima rašyti į ta vieta iškart
TRIM su defragmentavimu jokio ryšio nėra ir galbūt nelabai verta SSD defragmanetuoti nes visos vietos pasiekiamos beveik vienodu laiku

chkdsk irgi prasmės SSD diskui daryti nėra, nes pačio SSD diskas kai tik pamato kad yra bloga vieta ja iškart pakeičia kita vieta arba pažymi kaip bloga, su kokia nors programa galima pamatyti iš HDD SMART informacijos kiek jau yra blogų sektorių SSD diske
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Rugpjūčio 24, 18:43:36 sukūrė ArasCL »