Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kompiuterija  (Skaityta 528522 kartus)

Neprisijungęs ::: Marius :::

• Aš ne pikta menantis - aš pikta užsirašantis.
  • Įrašai: 4449
    • Žiūrėti profilį
Re: Kompiuterija
« Atsakymas #4000: 2013 Liepos 21, 13:39:17 »
keičiu tik todėl, kad dabartiniam negerumai errorai ir pranešimai nedelsiant darytis kopijas ir pakeisti kitu HDD ir viskas laaabai stringa. Bet taip jau porą mėn jis nemiršta. Daugiau modų į jį neplanuoju (4metai, ramų trūksta, Wifi tik G, GPU jau perlėtas, ekranas netenkina, įkrovimo lizdas kaip sena p*zda - nuolat iš jo krenta pakrovėjo laidas :D), todėl tikėtina šis HDD vėliau įdėtas į dėžutę taps namų išorine laikmena...

Žinau niuansą, kad 7200rpm daugiau ir kaista (brolio dūzgia ir dūzgia jeigu tik meiliau pasideda kompą ant kojų...)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4001: 2013 Liepos 21, 13:43:13 »
Senai nesidomėjau apie Windows 7 OS, gal kas gali čia (ar PM) pasidalinti, kokią versiją siųstis ir įsidiegti, kad išvengti pranešimų dėl aktyvacijos ir t.t... prieš pusmetį perinstaliavau windowsus ir jau po poros mėn pradėjo kristi pranešimai - activate now ir t.t. pabandžiau pagydyti WGA, bet efektas šįkart trumpalaikis... panašu kad microsoftas rado kaip užkišti tą buvusią landą... :/

Ar yra sprendimas kaip išspręsti tai?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4002: 2013 Liepos 21, 14:15:33 »
Routeris: TL-WR842ND
IPT - Skynet (silver)

Ar verta išoriam HDD pirkti dėžę (įdėklą) palaikantį USB3.0, kuris bus jungiamas prie routerio? Pagal aprašymą šis routeris palaiko USB2.0. Tačiau nežinau kaip greitai į rinką skverbiasi USB3.0 produktai...

Ar turite kas kokių nuomonių, įžvalgų?  (H-)

Neprisijungęs eingeryn

• Įrašai: 321
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4003: 2013 Liepos 21, 15:10:38 »
Senai nesidomėjau apie Windows 7 OS, gal kas gali čia (ar PM) pasidalinti, kokią versiją siųstis ir įsidiegti, kad išvengti pranešimų dėl aktyvacijos ir t.t... prieš pusmetį perinstaliavau windowsus ir jau po poros mėn pradėjo kristi pranešimai - activate now ir t.t. pabandžiau pagydyti WGA, bet efektas šįkart trumpalaikis... panašu kad microsoftas rado kaip užkišti tą buvusią landą... :/

Ar yra sprendimas kaip išspręsti tai?

Windows Loader geriausias sprendimas, visada veikia.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4004: 2013 Liepos 21, 15:23:28 »
su abiem bus tormazas, imk ssd :D

SSD eis į sekantį laptop'ą/ultrabook'ą :D

Neprisijungęs ArasCL

• Įrašai: 7063
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4005: 2013 Liepos 21, 19:49:53 »
ką rinktis į laptopą :

Ar 500gb su 7200rpm (seagate kažkoks)
Ar 750gb su 5400rpm (wd bluescorpio)?

Kaina ta pati, abu nauji... daugiau vietos nepakenktų, nes dabartiniame 500gb jau beveik užkišti (erdviau tik c diske). Tačiau dėl greičio nežinau kaip...
aš rinkčiausi į laptopą greitesni ir tau reiktų dar peržiūrėti internete informacija apie kietų diskų atliktus testus
nes vien taip kad didesnis apsisukimai dar nereiškia, kad kitos firmos bus ne greitesnis

su abiem bus tormazas, imk ssd :D
500gb SSD biški dar kainuoja :)

Routeris: TL-WR842ND
IPT - Skynet (silver)

Ar verta išoriam HDD pirkti dėžę (įdėklą) palaikantį USB3.0, kuris bus jungiamas prie routerio? Pagal aprašymą šis routeris palaiko USB2.0. Tačiau nežinau kaip greitai į rinką skverbiasi USB3.0 produktai...

Ar turite kas kokių nuomonių, įžvalgų?  (H-)
jei kompe būtų USB 3 tai vertas daiktas, nes per USB2 greitis nėra toks didelis, kad visa hardo potencialą išnaudotum, routeris turėtų būti pakankamai krūtas, kad USB3 išnaudotų ir nemanau kad pigus su tuo susitvarkytų
ateičiai aiškų gali pirkti USB3 turbūt nekainuoja jis gal dvigubos kainos už USB2
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Liepos 21, 19:51:30 sukūrė ArasCL »

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4006: 2013 Liepos 21, 20:36:51 »
nusipirkau šiandien Seagate Momentus... 7200rpm 750gb, 16mb cache... :) už tą pačią kainą kaip ir anie du kompromisiniai variantai.

Gal kas iš vilniečių forumiečių gali paskolinti case'iuką 2.5" HDD, kad per USB galėčiau duomenis persikelti į būsimąjį diską?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4007: 2013 Liepos 21, 20:50:28 »
aš rinkčiausi į laptopą greitesni ir tau reiktų dar peržiūrėti internete informacija apie kietų diskų atliktus testus
nes vien taip kad didesnis apsisukimai dar nereiškia, kad kitos firmos bus ne greitesnis
nusipirkau šiandien Seagate Momentus... 7200rpm 750gb, 16mb cache... tai nereikėjo eiti į kompromisą, o pasiūlymas atitiko visus poreikius :)

500gb SSD biški dar kainuoja :)
Tikrai dar brangus gėris. Draugas kelių projektavime naudoja - tai kompas sakė NESVEIKAI atsigavo!
Kaip ir minėjau, SSD akiratyje, tačiau geresniam kompui, nes šis jau savo atitarnavo, labai tobulinti nėra tikslo.
Tikėtina, kad pas mane bus taip:
SSD tik C:\ diskui skirtas 120gb ar 250gb HDD, atsisakant optinio įrenginio antrasis įprastas HDD, arba paliekant optinį ir naudojantis saugoti filmams, foto ir  t.t. tik namuose prie tinklo pajungtu terabaitiniu HDD (kas ne visada patogu kai negali pasiekti visų savo failų).

jei kompe būtų USB 3 tai vertas daiktas, nes per USB2 greitis nėra toks didelis, kad visa hardo potencialą išnaudotum, routeris turėtų būti pakankamai krūtas, kad USB3 išnaudotų ir nemanau kad pigus su tuo susitvarkytų
ateičiai aiškų gali pirkti USB3 turbūt nekainuoja jis gal dvigubos kainos už USB2
sąlyginai nedidelis kainų skirtumas, ebay ~$6 arba ~$11. iš vienos pusės tik penki baksai, iš kitos pusės žiūrint - beveik dvigubai brangiau :D
Esamas routeris neturi USB3.0 bet kas ten žino kada PC keisis ar routerį geresnį/greitesnį nugnybti pavyks.
Kol kas prie esamo PC (dell studio 1555) turiu idėją iš to paties ebay atsisiųsti express card USB3.0 adapterį.
Maždaug toks... bet teko matyti ir gražiai pasislepiantį korpuse ir su dviem USB lizdais.
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Liepos 21, 20:53:54 sukūrė ::: Marius ::: »

Neprisijungęs orzo

• Įrašai: 4660
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4008: 2013 Liepos 21, 21:41:16 »
as kaiptik SSD instaliavimui ruosiuos, nors ir senokai tas SSD voliojasi. Kopinu visa slamsta lauk, tada recovery ir klonuosiu i SSD. HDD desiu vietoj CD drive, o SSD i orginalia vieta.

Darbiniam PC SSD keli men idiegtas, tai tikrai net nera ka lygint su paprastu HDD. Dabar nauji HP Compaq kompai turi fastboot opcijas BIOS, tai kompas pilnai uzsikrauna per kokias 15s su SSD.

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4009: 2013 Liepos 22, 09:39:28 »
kaip ten yra su tais hdd į CD vietą
kokios kainos ir ar patikimai veikia

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4010: 2013 Liepos 22, 11:02:28 »

o tai ne toks pat eina, tik iškastravus CD/DVD/BR skaitytuvą įdedamas tvirtinimo adapteris kietam diskui? :think:

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4011: 2013 Liepos 22, 11:05:18 »
o tai ne toks pat eina, tik iškastravus CD/DVD/BR skaitytuvą įdedamas tvirtinimo adapteris kietam diskui? :think:
ebajuj radau variantų
tik reikalas tame, kad ne pas visus tas cd/dvd standartinis būna

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4012: 2013 Liepos 22, 11:22:15 »
kiek ebay perverciau, tai kaina tai nuo ~24Lt is Kinijos prasideda, as pirkau pagal laptopo modeli ir vietoje, tai 10£ (40Lt) sumokejau uz ta pati kinieciu produkta. O ten stebuklo kazkokio nera, perejimas jungties ir tiek. Lenovo turi ir orginaliu.

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4013: 2013 Liepos 22, 14:08:01 »
pafilmavau kaip persikrauna kompas su fastboot BIOS ir SSD :G
https://www.dropbox.com/s/ky8hctdao0q4oft/VIDEO0011.mp4

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4014: 2013 Liepos 22, 14:17:46 »
pafilmavau kaip persikrauna kompas su fastboot BIOS ir SSD :G
https://www.dropbox.com/s/ky8hctdao0q4oft/VIDEO0011.mp4
a čia šviežus windowsai ?

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4015: 2013 Liepos 22, 14:45:01 »
a čia šviežus windowsai ?
taip

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4016: 2013 Liepos 23, 02:10:27 »
taip

kurią šviežieną pasirinkai? jeigu gali - link'ą į pm numesk ;)

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4017: 2013 Liepos 23, 11:10:15 »
kurią šviežieną pasirinkai? jeigu gali - link'ą į pm numesk ;)
nesupratau klausimo :think:

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4018: 2013 Liepos 24, 11:49:05 »
nesupratau klausimo :think:
Turiu omeny, iš kur siunteisi, kokią versiją pasirinkai? Nes paskutinio reinstall'o nesėkmės skatina ieškoti geros kokybės laužtos OS.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4019: 2013 Liepos 24, 11:51:59 »
Gal kas pasakysite, ar pasiūlysite. Norėčiau kur pigiau įsigyti USB3.0 32gb atminties raktuką (puikus variantas būtų atmintukas SanDisk Cruzer Extreme SDCZ80-032G-X46).

Gal žinote variantų kur galima būtų pigiau įsigyti? Seniau Orzo nugazdino dėl tokių daiktų pirktimo iš eBay (ten pigiausią variantą radęs buvau - apie 100lt ;)

Neprisijungęs orzo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4020: 2013 Liepos 24, 11:57:54 »
Turiu omeny, iš kur siunteisi, kokią versiją pasirinkai? Nes paskutinio reinstall'o nesėkmės skatina ieškoti geros kokybės laužtos OS.
orginalus OS ff

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4021: 2013 Liepos 24, 12:17:19 »
Mariau, pirk originalią windozę, 100 eur ir ramu ff :bedantis:
Aš ir galvoju... kur man padėti tą nereikalingą 100eur kupiūrą :-] :-]

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4022: 2013 Liepos 24, 12:32:49 »
Gal kas pasakysite, ar pasiūlysite. Norėčiau kur pigiau įsigyti USB3.0 32gb atminties raktuką (puikus variantas būtų atmintukas SanDisk Cruzer Extreme SDCZ80-032G-X46).

Gal žinote variantų kur galima būtų pigiau įsigyti? Seniau Orzo nugazdino dėl tokių daiktų pirktimo iš eBay (ten pigiausią variantą radęs buvau - apie 100lt ;)
o toks pvz neįtiktų http://www.skytech.lt/ts32gjf700-atmintukas-transcend-jf700-32gb-usb30-sparta-7030mbs-juodas-p-74746.html
man dar tas fainas tik gaila tik 16gb max http://www.skytech.lt/ts16gjf780-atmintukas-transcend-jf780-16gb-usb3-dual-channel-sparta-net-iki-1404-p-121690.html

kuo tau tos OS skiriasi susirandi normalu loaderi ir crakaderi ir su juo viskas įvyksta ko reikia
tik vieno kažkokio updeito nereikia instaliuoti

šitas „Windows 7 Loader eXtreme Edition v3“ visai neblogai padeda net kai jau laikas būna pasibaigęs
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Liepos 24, 12:43:43 sukūrė ArasCL »

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4023: 2013 Liepos 24, 12:35:30 »
gal kas gali patarti kokį SSD diską 64GB kažką panašaus į tai http://www.skytech.lt/asp900s364gmc-ssd-adata-premier-pro-sp900-64gb-sata3-sparta-550505mbs-iops-85k-p-120508.html tik gal koks geresnis yra greičio ir kainos atžvilgiu OCZ buvo neblogas, bet kaip suprantu 64GB nebebus
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Liepos 24, 12:51:58 sukūrė ArasCL »

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4024: 2013 Liepos 24, 12:37:19 »
kuo tau tos OS skiriasi susirandi normalu loaderi ir crakaderi ir su juo viskas įvyksta ko reikia
tik vieno kažkokio updeito nereikia instaliuoti
gali būti kad update'as pagaidino crack'ą...