Mano dellui nuo pagaminimo greit bus praėję du metai, nuo pirkimo pusantro, batarkė sėkmingai prastėja.
Dell XPS 17 L702x su 9cell 90Wh batarke. Nauja laikė virš dviejų valandų, na bet normalu, kompas reiklus šiaip.
Per Dell support center rodo kad joje likę 38prc talpos gamyklinės, tiek ir pagal laiką yra.
Dell health meter rodo kad battery is performing normally.
Windowsinis batareikos matuoklis rodo kad 'Consider replacing your battery', prasidėjo nuo to kai dariau vga stress testą su atjungtu pakrovėju ir netikėtai užsidegė lempa, kad pakrauk mane, kažkaip per anksti, na pakroviau, bet windowsai nuo to laiko siūlo pasikeisti batarkę. Keista, bet dell battery meteris rodo kad ji normali, support centras kad ji OK bet warningas dėl talpos likusios jau rodomas.
Kodėl windowsai gudresni už dello softą? Ar įmanomą ta windowsinį battery matuoklį resetinti? Ar visgi pati batarkė duoda skaitmeninį signalą kad aš jau negera?
Toliau, jei keisti tik pačius elementus (ale restauruoti). Žinau kad vėl laikys normaliai, bet ar softas matys kad ji vėl pilna? Ar pastoviai mėtys tuos warningus? Nepatinka man jie.