Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kietas, skystas ir kitoks kuras nuosavame name  (Skaityta 173338 kartus)

Neprisijungęs kestoaudiquattro

• Įrašai: 202
    • Žiūrėti profilį
Èia biškutį primaigiau, gal ne į temą, bet manau "karalaitis" supras. Šiaip maniškio pajungimo schemoje yra numatyta galimybė naudoti jį tiek pagrindiniu, tiek ir pagalbiniu. Gal kur rasiu permesiu.

Neprisijungęs karalaitis

• Įrašai: 690
    • Žiūrėti profilį
jo, butu gerai :)

Neprisijungęs Vytkė

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 1741
    • Žiūrėti profilį
Taigi, aš irgi pasidalinsiu kuo mes kūrenam savo namą. :) Štai va toks dujinis katilas: http://www.protherm.lt/component.php?cocode=catalogue&itid=8030&icid=26  tikrai neblogas, tarnauja jau daugiau nei 5 metai be jokios problemos. :) Katilinėj stovi vos ne šaldytuvas ir viskas. Nieko nereikia daryt, nebent pakelt/sumažint temperatūrą, pakelt slėgį sistemoje. Bet tą užtenka padaryt kartą per 2-4 mėnesius. :)

Neprisijungęs petruchia

• Įrašai: 166
    • Žiūrėti profilį
o galima placiau, koks namas? kiek sildomo ploto? kiek m2 grindinio sildymo? koks vandens kiekis sistemoje? Kokia vidutine temperatura name laikote ?
Kiek m3 duju vidutiniskai per menesi? ar sildote tik juo, ar ir zidiniu ir etc ? 
Planuoju keisti dujini peciu tai viskas idomu.

Neprisijungęs Vytkė

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 1741
    • Žiūrėti profilį
o galima placiau, koks namas? kiek sildomo ploto? kiek m2 grindinio sildymo? koks vandens kiekis sistemoje? Kokia vidutine temperatura name laikote ?
Kiek m3 duju vidutiniskai per menesi? ar sildote tik juo, ar ir zidiniu ir etc ? 
Planuoju keisti dujini peciu tai viskas idomu.
Emmm, dabar tiksliai visko nepasakysiu, bet pasidomėsiu ir parašysiu daugiau. O namas yra iš tokių molinių blokų http://nskelbimai.lt/wp-content/uploads/classipress/1248092630-3.jpg tada dėtas 10 cm putų polistirolas, paliktas oro tarpas ir skaldyta plyta. Viso namo plotas yra 206 m2, šildomas plotas apie 170 kvadratų, grindinis šildymas yra apie 100 kvadratų, kitus stovi radiatoriai po langais. Name temperatūta laikosi apie +- 20 laipsnių, tiek žiemą tiek vasarą. Dabar dėl dujų sunaudojimo nepamenu, bet skirtumai būna tarp žiemos ir vasaros.  :-] :-] O šiaip tik juo ir kolkas tešildom, nes židinukas buvo nugriautas, nes baisus chaltūrščikas meistras papuole.  (z) :/

Neprisijungęs karalaitis

• Žiūrėti profilį
gal ne visai i tema, bet vistiek artima - kas namuose turit katilus "zvake". kiek laiko jums jie kurenasi?

Neprisijungęs karalaitis

• Žiūrėti profilį
matau niekas "žvakės" namie nekurena:)

gal ne visai į temą, bet vis tiek panašu - ar būtų norinčių kartu išsinuomoti termovizorių? na toks prietaisas kur šilumos nuotekį matuoja.. vienam prabangu gal šiek tiek, bet jei susiderintume keliese vieną dieną daug linksmiau būtų...

Neprisijungęs Audi110kw

• Įrašai: 2367
    • Žiūrėti profilį
Kazkas cia rase apie siaudu briketus 1t 280lt man atrodo, tikrai pigu, bet pelenu tai dahuja...

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
matau niekas "žvakės" namie nekurena:)

gal ne visai į temą, bet vis tiek panašu - ar būtų norinčių kartu išsinuomoti termovizorių? na toks prietaisas kur šilumos nuotekį matuoja.. vienam prabangu gal šiek tiek, bet jei susiderintume keliese vieną dieną daug linksmiau būtų...

Kiek tas brangu? Pats rimtas termovizorius kainuoja 30000eur, kas tau toki nuomos, o jeigu gausi kur ebay pardavineja, ne daug ka ten pamatysi. Tuo labiau termovizija ne viskas, jeigu rimtai daroma, tai yra uzklijuojamos visos namo ventiliacines angos , durys. Ant lauko duru statoma turbina kuri istraukia visa ora is namo, sudaro vakuma, tada viduje ziurima su termovizorium is kur ieina saltas oras. Cia butu pilnas namo tikrinimas, o tik is lauko apziureti kuri siena siluma isleidzia, ar per stoga tai tik puse darbo.

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 4387
    • Žiūrėti profilį
Yra juk firmelių, kurios teikia tokias paslaugas, daro nuotraukas su termovizorius (aišku ne tokiu būdu kaip rašo only audi). Labai nesunkiai "silpnas" vietas gali rast be jokių vakuumų žiūrint iš vidaus, tik reikia kad būtų kuo didesnis vidaus ir lauko temperatūrų skirtumas

Neprisijungęs karalaitis

• Žiūrėti profilį
only AUDI - jo, tikiu kad taip daro, bet manau pakaks ir paprastai apeit kai labiau šals. namas apšiltintas lyg ir, bet kol dar apdailos nėra, gal dar kokiį kampą perdaryt reik.. dėl visa ko. o tavo aprašytas būdas manau žiauriai brangus turi būt.
Justai - firmeles firmelėm, bet jos ten nieko naujo beveik kiek domejausi nedaro, apeina ir tiek. parodo kas negerai ir tiek.

Gotas termovizorių nuomoja už 300dienai. daleiskim keliese susiderinam, vienas (kad ir aš apsiimčau suvažinėt per visur) suvažinėjam, ir viskas. kokį šeštadienį. o jei kokie susimestumėm kokie 5-6, visai pigiai pasitikrint galėtume..
http://www.gotas.lt/gotas_nuom/search.php?searchword=termovizor&lang=lt&dosearch.x=18&dosearch.y=17

ar būtų dar norinčių?

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
Kur tas tavo namas stovi?

Neprisijungęs karalaitis

• Žiūrėti profilį
trakų raj. tai dzin, svarbu apie vln kazkur netoli bent keli būtų, manau įdomu vis tik būtų pasitikrint..

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
O kur tiksliau? Tikriausiai gausiu termovizorių, tik va dar nežinau kada

Neprisijungęs simkaras

• Įrašai: 1429
    • Žiūrėti profilį
Na va atsitiko didelė bėda, prakiuro Stropuvos S20 katilas  :[, per parą apie 10 litrų reikia supilti vandens į sistemą. Tikiuosi gal atlaikys iki ketvirtadienio, kol šalčiai atslūgs. Beveik 5 sezonus atlaikė, manau turėjo daugiau ištverti  :-{. Dar neaišku kaip su garantija ar 2 ar 5 metai, jei 5 - tai gerai. Neaišku ar ten įmanoma suvirint ar ne. Naujas 3500 lt kainuoja. Žodžiu nieko gero  (-).
P.S. karalaiti, kūrenasi apie 2 paras.

Neprisijungęs 738/ERNE

• Įrašai: 99
    • Žiūrėti profilį
kuo kurenai?

Neprisijungęs simkaras

• Įrašai: 1429
    • Žiūrėti profilį
kuo kurenai?
Aišku, kad malkom. Žinau, kad anglių negalima dėti. Sakė vakare atvažiuos dėl to pečiaus garantijos, bet abejoju ar ką pavyks išpešti, nors ir jų pusėje bėda.

Neprisijungęs Biesas

• Įrašai: 4369
    • Žiūrėti profilį
vienas pazystamas stropuvos katilui pildydamas sistema dave per daug slegio ir tas isipyte viduje. buvo lakstas ispjautas ir ivirintas kitas. viskas kuo puikiausiai susivirina. aisku ziurint kurioje vietoje truko, ar prieit iseina...

geriau pasipasakokite kur kaune angli perkate?

Neprisijungęs Minde

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 4116
    • Žiūrėti profilį
Mano sildymo variantas toks -
Pagrindinis katilas  - saliura (buderusas)
papildomas - krosnele, romotop stromboli.
Plotas gyv. 145kv.m.,namas sviezias. Patenkintas visais aspektais.

Neprisijungęs Kawronn

• Įrašai: 71
    • Žiūrėti profilį
vienas pazystamas stropuvos katilui pildydamas sistema dave per daug slegio ir tas isipyte viduje. buvo lakstas ispjautas ir ivirintas kitas. viskas kuo puikiausiai susivirina. aisku ziurint kurioje vietoje truko, ar prieit iseina...

siemet angliu pirkau is "moki-vezi" maisais po 25kg,visai nieko ir labai patogu

Neprisijungęs 738/ERNE

• Įrašai: 99
    • Žiūrėti profilį

gal gali issamiau papasakot apie ta savo saliurini stebukla. (sanaudos, prieziura)

Neprisijungęs Biesas

• Įrašai: 4369
    • Žiūrėti profilį

siemet angliu pirkau is "moki-vezi" maisais po 25kg,visai nieko ir labai patogu

ismegines ir as jas, taciua esu nepatenkitas tuom, kas po ju lieka.... labai jau daug visko. nors tavo mineta anglis siuo metu yra pigiausia mano zinomu. taciau as renkuosi angli is "Kauno kuras" fasuota po 40 kg . tona gaunasi 540 lt, taciau rezultatais as jos labiua patenkintas.

Neprisijungęs Minde

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį

gal gali issamiau papasakot apie ta savo saliurini stebukla. (sanaudos, prieziura)
Prieziura - viena karta per metus reikalingas degiklio pravalymas. O toliau gali uzmuryt duris i katiline,ner ko ten lyst. Pilna automatika toliau savo darba atlieka.
sanaudos 1.8ltr/h (maximalios teorines). kadangi 80 proc sildau su krosnele, tai per sildymo sezona suvartojimas saliuros man gavosi minimalus.
Plius namo gera silumine varza duoda savo.

Neprisijungęs petruchia

• Įrašai: 166
    • Žiūrėti profilį
ir saliaros zymetos turetum ~3t per metus gaut ;) Ko nesukureni tas per vamzdi iseina :)
Siaip kiek pasisneku kas vien dyzeliu kurena, nelabai ekonomiskai iseina.

Neprisijungęs Minde

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
ir saliaros zymetos turetum ~3t per metus gaut ;) Ko nesukureni tas per vamzdi iseina :)
Siaip kiek pasisneku kas vien dyzeliu kurena, nelabai ekonomiskai iseina.
kas kaip skaiciuoja ;)
mano atveju as patenkintas 110 proc ;)