pas mane toks katilas
http://www.aremikas.lt/pav/galery/Katilas%20%C5%BDvak%C4%97.pdfsiaip, stropuvos katilai mano santechnikas sake kad prastesni - nepacituosiu, bet minejo kad ir katilo sieneles plonesnes, tada tuo paciu ir max slegis mezesnis - zodziu, sake kad jei tokio nori, tada nestatys katilo tokio jis man.
del anglim skirtu zvakiu, patys katilai kiek girdejau vienodi, tik oro padavimas padarytas priverstinis, bet nesudetingas paciam pasidaryt - jei yra norinciu, manau galeciau gaut schemutes kaip tai turetu atrodyt, ar foto.
bet vel gi, anglim toki katila kurent negerai, nes ne spizius o plienas. o plieninis katilas (ne zveke siaip) tevo draugui sudege anglim kurenant per 3 ziemas. taigi, zodziu, nieko gero.
as pats sia ziem i pabaiga pabandziau, ir siaip patiko - kurenau malkom, pjuvenom, ir anglim - zodziu, kraunu malkas kelias, su semptuveliu privarau pjuvenu, kad visi tarpai uzspildytu, ir iberiu siek tiek angliu. ir vel iki virsaus. vienai ikrovai sunaudodavau labai nedaug, 3-5kg angliu, pjuvenos pastebejau geresnes, stambesnes (is po obliarkos).
paprastai malkom kurenant katilas kurendavosi 13-18val, su anglim apie 24val.(namo plotas apie 140kv, sildomos grindys apie 35-40, siltas vanduo nuo katilo) nzn kaip laikys katilas, bet manau keli kg anglies kardinalai katilo amziaus nesutrumpins. pabandykit kas tokius katilus turit.
turiu keleta klausimu:
a) yra kam buve kad elektra dingtu kurenant zvake? labai uzkaista cirkuliacijai dingus? pas mane ups yra, karta buvo dinge, bet motera namie buvo, uzgesino kai ups issikrove. o kaip butu jei nieko nebutu namie?
b)noriu namie zidinio. kaip ir viskas gerai, bet dar pasvajojau - ar imanoma nuo zidinio pajungt visa sildymo sistema, bent grindys ir boileris? dabar pavasariop kai biski vesiau, ar rudeni biski v padlu kurt visas katilas, labai daug malku iseina.. o norisi tik vos vos..