Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kietas, skystas ir kitoks kuras nuosavame name  (Skaityta 177960 kartus)

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
na jei dar neužsidegė tai ir nedegs :bedantis:

Bijau daug kurti :D Kažkada pilną pečių primečiau, tai net smirdėti buvo pradėję :think:

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
Bijau daug kurti :D Kažkada pilną pečių primečiau, tai net smirdėti buvo pradėję :think:
normalu (+) Pas mane pats pečius kol "pridegė" smirdėjo kelis kartus :-] Gaisro davikliai kaukti pradėjo :-]

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
normalu (+) Pas mane pats pečius kol "pridegė" smirdėjo kelis kartus :-] Gaisro davikliai kaukti pradėjo :-]

Vat ant tokių dalykų ir bijau ekspermentuoti, kad nebūtų po to. :D Realiai aš jį tiek tekuriu, rudenį, kai kažkiek drėgmės, bet ir tai iš įdomumo...

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
Vat ant tokių dalykų ir bijau ekspermentuoti, kad nebūtų po to. :D Realiai aš jį tiek tekuriu, rudenį, kai kažkiek drėgmės, bet ir tai iš įdomumo...
tai pas mane krosnelė net atjungta dabar, bet rudenį smagu pasikurti, jaukiau namie (y) Žiemą kažkaip ir taip gerai, be krosnelės :-]

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Greitu metu teks dėti grindū šildymui skirtą kolektorių. Vieni reguliuojami tiesiog voztuvu, kiti debitomačiais, bet vistik eisiu i el.valdoma  sistema kad nereiktu zaisti su sukinejimais.
Vienas iš variantų yra UPONOR, bet tai nėra pigus gamintojas, gal yra kokių alternatyvų?

Kolektoriuje el.vožtuvas veikia tik ON/OFF srautui? Ji valdo UPONOR valdymo blokas, kuriam duoda komandas kambaryje esantis termostatas (šildyt ar jau gana), tad klausimas ir apie juos - kambario termostatai ir veikia tik ON/OFF veikimo principu? Klausiu todėl, kad gal but galima butu deti pigesnius termostatus, nei kas UPONOR siulo uz nemaza kaina :V

Neprisijungęs provokator

• Įrašai: 2415
    • Žiūrėti profilį
parsyk i skype, viska paaiskinsiu

Neprisijungęs roberto

• Įrašai: 1378
    • Žiūrėti profilį
nu c'mon man :D
dėstyk viską čia :D juk tai aktualu :)
pas mane šildymo sistema jau veikia, bet yra pravesti kabeliukai į patalpas, kad pakabinti termostatus.. tik va dabar neapsisprendžiu, kokius termostatus ir pavaras dėti  :think: 8:8

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
pagal kolektoriu reik ziuret, ant uponoro tik uponoro aktuatoriai sukasi, kitokiu neuzdesi. su kitais nelabai dirbau :)
uponoras sau gaminasi pilna komplektacija, tad nieko is pasalies ieskoti nereikia. koks pas tave kolektorius as nezinau, jei ne uponorinis, tai ir patart kazko negalesiu...

Neprisijungęs T-max

• Įrašai: 1714
    • Žiūrėti profilį
Su santechnika biski kitaip nei su elektra :D su elektra kur dirbu dabar tai nauja statyba,vieni,kur vedziojo grindini ir santechnika,vienaip apie ta valdyma kalbejo,dabar jau viskas eina link galo,ateina kiti santechnikai pajunginet visko,jau visai kitaip kalba,dar i kita buta dar kiti ateje dar kitaip aiskina,zmones tarp saves pasikalba 8:8 ir jiems galvos sukasi jau (!?) Is sono stebint juokingai ir nelabai rimtai atrodo,su elektra kazkaip suprantamiau,yra skydas ir ardykis jame kiek nori :G

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
O ka pasikalba? Kiekviena pagyra ir kritika yra idomi, nes kiekvienas zmogus turi savita poziurio kampa, tad tokios kritikos kartais leidzia uzbegti ivykiams uz akiu ir nepadaryti klaidu renkantis vienus ar kitus sprendimus. Cia ne el.spinta kur veliau gali dar nemazai ka keisti :D

Neprisijungęs T-max

• Įrašai: 1714
    • Žiūrėti profilį
Nesigilinau labai as,mano tik trigysliai laidai suvesti nuo davikliu sienose iki kolektoriu deziu,vieniems uzkliuvo,tipo turi but 4 gyslos,mano 3 pravestos pagal pirmu santechniku reikalavimus.Tipo vienokios galvos netiks,kitur kitokios galvos netilps ir t.t.

Neprisijungęs fishmonger

• Įrašai: 65
    • Žiūrėti profilį
Greitu metu teks dėti grindū šildymui skirtą kolektorių. Vieni reguliuojami tiesiog voztuvu, kiti debitomačiais, bet vistik eisiu i el.valdoma  sistema kad nereiktu zaisti su sukinejimais.
Vienas iš variantų yra UPONOR, bet tai nėra pigus gamintojas, gal yra kokių alternatyvų?

Kolektoriuje el.vožtuvas veikia tik ON/OFF srautui? Ji valdo UPONOR valdymo blokas, kuriam duoda komandas kambaryje esantis termostatas (šildyt ar jau gana), tad klausimas ir apie juos - kambario termostatai ir veikia tik ON/OFF veikimo principu? Klausiu todėl, kad gal but galima butu deti pigesnius termostatus, nei kas UPONOR siulo uz nemaza kaina :V
Kolektorius vistiek geriausia kad būtų su debitomačiais, nes priešingu atveju sureguliuoti srautus įmanoma bet nelengva

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
O kam man debitomaciai, jei valdyma ir sureguliavima atliks el.valdymo blokas.
Arba as ju debitomaciu darba ir veikimo principa blogai suprantu :think:

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
aplenkei mane su tuo paciu klausimu :D

Neprisijungęs Biesas

• Įrašai: 4369
    • Žiūrėti profilį
O kam man debitomaciai, jei valdyma ir sureguliavima atliks el.valdymo blokas.
Arba as ju debitomaciu darba ir veikimo principa blogai suprantu :think:

Neskaiciau nuo ko visa diskusija uzvirė, bet dibitomaciai yra reikalingi kai yra keletas sildymo konturų nes:
*Pagal fizika skystis teka ten kur sutinką mažesni pasipriešinimą. Kai yra keli kontųrai su skirtingais pasipriesinimais jie ir sils skirtingai, arba jeigu pasipriesinimo skirtumas didelis - vienas/keli konturai gali isviso nesilti. Debitomaciai sureguliuoja automatiskai pratekancio vandens kieki pagal uzduotus parametrus.
*jusu minima elektronika nereguliuoja srauto (debito) kontūre. ji veikia on/off principu. Taigi kokia nauda is elektro magnetinio voztuvo, kuriam kambario termostatas sako "syldyk mane" ir jis yra atsidaręs, bet dėl fizikos desniu pro tenais karstas vanduo neteka, arba teka labai silpnai? minetas kambarys susils tik tada, kai prisils kiti kambariai, kuriu konturas yra lengviau pratekas ir ju termostatas pasakys" nesildyk". tada voztuvas uzsidarys ir vanduo neturedamas kur dingti tekes ten kur jam pries tai buvo sunkiau. visa tai isbalansuoti galima su debitomaciais;
*debitomacius galima pakeisti atskirais siurbliais ant kontūro, rankinem sklendem ir t.t. tik sistemos subalansavimas sudetingas ir atitaikyti viska sunku)

Ar pataikiau i tema su atsakymu?
« Paskutinį kartą keitė: 2014 Gruodžio 15, 12:00:14 sukūrė Biesas »

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
uponoro galvos neuzdrineja pilnai, ten ne elektromagnetas ten pavara, ji prisuka kontura kiek reikia, neuzdaro pilnai srauto. spresk pats ar pataikei :D

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
uponoro galvos neuzdrineja pilnai, ten ne elektromagnetas ten pavara, ji prisuka kontura kiek reikia, neuzdaro pilnai srauto. spresk pats ar pataikei :D
bet jo reakcija yra nuo kambario temperaturos?  kaip tokiu budu susils visi konturai vienodai kol visi jie atsidare?

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
jo, aktuatoriu valdo kambario termostatas. o susyla normaliai, pas mane nera nei vieno aktuatoriaus, visi konturai atsukti iki dugno, syla viskas normaliai, nesiskundziu. didele reiksme turi isvyniojimas, reikia stengtis, kad kiek imanoma vienodesni konturai gautusi, as stengiuosi iki 70 metru kontura daryt, ir ne daugiau 10m paklaida. kolkas visiem viskas veikia puikiai :)
« Paskutinį kartą keitė: 2014 Gruodžio 15, 12:36:36 sukūrė provokator »

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
jo, aktuatoriu valdo kambario termostatas. o susyla normaliai, pas mane nera nei vieno aktuatoriaus, visi konturai atsukti iki dugno, syla viskas normaliai, nesiskundziu. didele reiksme turi isvyniojimas, reikia stengtis, kad kiek imanoma vienodesni konturai gautusi, as stengiuosi iki 70 metru kontura daryt, ir ne daugiau 10m paklaida. kolkas visiem viskas veikia puikiai :)
puikiai atsakei i savo klausima kuom skiriasi debitomatis nuo reguliatoriu

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 4387
    • Žiūrėti profilį
Kas ten prie viršutinio kolektoriaus tarp ventilio ir termometro?

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
uzminuota plastidu :D

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
temperaturos daviklis termogalvai. ir prizaliavimai nuo nedaverztos jungties :D

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
puikiai atsakei i savo klausima kuom skiriasi debitomatis nuo reguliatoriu
as puikiai zinau kuo skiriasi, daugiau nei 10 metu nugara lenkiau toj srity ;)

Neprisijungęs svolacius

• Įrašai: 1582
    • Žiūrėti profilį
O ar verta tiek pinigu kisti i automatika? As tik pirma sezona kurenu ir reguliavau siluma tik karta del idomumo ir susipazinimo su sistema. Tai ten to reguliavimo kaip ir nera. Pora kaskokiu ciaupu atsuki ir viskas. O ir i katiline uzsuku kiekviena diena. Tai nesunku atsukt ar prisukt.ir sistema pigesne gaunasi.

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
matai, apie piguma cia niekas nekalba. man gal irgi butu pigiau sildytis malkom, bet va norisi komforto, todel sildausi granulemis... cia nera butinybe, tai tik del patogumo.