Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kietas, skystas ir kitoks kuras nuosavame name  (Skaityta 181220 kartus)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
ačiū! Dirva nauja man, dar daug nežinomųjų :D

Neprisijungęs zmogus999

• Įrašai: 226
    • Žiūrėti profilį
Gal kas yra daugiau pasikaustęs ant oras/oras sistemų?

Taip jau netyčia nutiko, kad už vos kelis šimtus nupirkau namų dalį Fujitsu ASY24LBAJ, kiek skaitau - galingas ir kaip viskas būtų gerai, tačiau dalis tik vidinė ir nėra išorinės.
Nemokamai gavau Panasonic CU-E12DKE lauko bloką (dar neaišku ar veikia) tačiau esminis klausimas - ar eis sujungti kad veiktų šie skirtingų gamintojų daiktai :think:
reikia dar vamzdziu ir sujungimu bei pajungt elektra.Klausimas tik ar nera kiauras ir ar neuzsinese.Bet su karcheriu plaunasi.Jei reiks medziagu kokiu ar ko rasyk i PM.Su tuo dirbu.Svarbu kur montuosi ir ar vidinis yra lubinis ar sieninis?

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Vidinis toks

Vamzdžiai manau mažiausia bėda, sujungimai lyg ir tokie patys. Elektra į namų dalį viskas aišku, lauko dalies dar neanalizavau, tik apsiardęs esu ir pora momentų tapo neaiškių, ryt įmesiu foto. Kiaurumas lauko dalies nėra dar testuotas, užsinešimas turi omenyje paties radiatoriaus? Ar iš vidaus? :)

O tu pats kuriame mieste dirbi?

Neprisijungęs zmogus999

• Žiūrėti profilį
Vidinis toks

Vamzdžiai manau mažiausia bėda, sujungimai lyg ir tokie patys. Elektra į namų dalį viskas aišku, lauko dalies dar neanalizavau, tik apsiardęs esu ir pora momentų tapo neaiškių, ryt įmesiu foto. Kiaurumas lauko dalies nėra dar testuotas, užsinešimas turi omenyje paties radiatoriaus? Ar iš vidaus? :)

O tu pats kuriame mieste dirbi? sieninis pas tave cia.Uzsikise filtrai buna cia,po priekiniu skydu yra du,kaip tinkliukas.Gali kriauklej isplaut ir viskas.Reikia paziuret ar veikia drenazo siurbliukas ir plude.Jis bus is nugaros puses apacioje.Gali but mini orange arba kitoks.Mini orange primena britvos forma,o kitas kaip dektuku dezute.Tu dalyku turiu.Jei neveikia tada ima begt per siena .Reikia k-fekso izoliuot vamzdzius , kad nesikauptu vanduo.Buna uzsineses ir isorinis blokas.Nuimi priekines grotas atsukes keturis samariezus ir su karcheriu isplaunu is vidaus.Tik neuzlankstyk tu blekeliu.Blogiau vedins.As vilniuj,bet galiu atvaziuot ir i kauna.O vamzdziai kainuoja tie.Reikia apsidairyt kur kabinsi ir pasimatuot tada kiek reiks.Dar reikia laikiklio isoriniam blokui pagal svori arba suvyrint is vinkelio.Nuo sienos apie 30 cm tarpo reikia.Siandien du staciau  vel.Dar freono reikia tada uzpildyt.Viso to turiu.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Vidinis blokas visiskai naujas, jei ne brokas, manau bedu nebus.
Naudotu vamzdziu gal turi? Nes kad jie nepigus tai zinau.
Vis mastau kodel taip pigiai pardave, ar nebus taip kad perkant komplekta gausiu pigiau, nei dalimis susirinkti viska. Nebent pirkti galingesni lauko bloka ir namie du vidinius blokus deti, nes tokiu lyg ir yra.

Neprisijungęs zmogus999

• Žiūrėti profilį
Vidinis blokas visiskai naujas, jei ne brokas, manau bedu nebus.
Naudotu vamzdziu gal turi? Nes kad jie nepigus tai zinau.
Vis mastau kodel taip pigiai pardave, ar nebus taip kad perkant komplekta gausiu pigiau, nei dalimis susirinkti viska. Nebent pirkti galingesni lauko bloka ir namie du vidinius blokus deti, nes tokiu lyg ir yra.
buvo papigam senukuos akciju tokiem dalykam.Senu nenaudoju nes su senais ir buna kaip su senais.Naudoju naujus.Uzteks namui ir tokio galingumo.Bet tai tavo sprendimas butu.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Sitas daiktas labiau bandomasis yra. Senai as i juos ziuriu, kiekvieni pradelsti metai leidzia nupirkti kitamet vis geresnes technologijas. Man dabar prioritetas namo apsildymas,todel tempiu guma su sildymu, bet sito pasiulymo paleisti negalejau.

Pas mane 3 aukstai po neitin daug kvadratu, tad su vienu as vis kiek neissiverciau. Va tokie tie uzkuliusiai... Noriu neprabangiai sita pasileisti, blogiausiu atveju jei ne namie tai garze :-]
« Paskutinį kartą keitė: 2014 Rugsėjo 04, 00:11:31 sukūrė Bajoras »

Neprisijungęs zmogus999

• Žiūrėti profilį
Sitas daiktas labiau bandomasis yra. Senai as i juos ziuriu, kiekvieni pradelsti metai leidzia nupirkti kitamet vis geresnes technologijas. Man dabar prioritetas namo apsildymas,todel tempiu guma su sildymu, bet sito pasiulymo paleisti negalejau.

Pas mane 3 aukstai po neitin daug kvadratu, tad su vienu as vis kiek neissiverciau. Va tokie tie uzkuliusiai... Noriu neprabangiai sita pasileisto, blogiausiu atveju garze :-]
na tada taip,reiktu dvieju. Tai ner blogas dalykas.Rekia paziuret,kad butu su sildymo funkcija .Tai dar geresnis reikalas  :) O garaze tai but saunu jei stovetu tavo buvusi grazuole v8   :H (y) o sitai nereikia tokio dziaugsmo  :-]

Neprisijungęs zmogus999

• Žiūrėti profilį

Pas mane 3 aukstai po neitin daug kvadratu, tad su vienu as vis kiek neissiverciau. Va tokie tie uzkuliusiai... Noriu neprabangiai sita pasileisti, blogiausiu atveju jei ne namie tai garze :-]
jei tiek brezies tikslu tai pasijunk ir pona dieva.Statykis saules kolektoriu.Net ziema uzdyka turesi silto vandens.Vis pigiau bus.Tuo dalyku ir galiu pasirupint.Dar puse konteinerio yra like  :-]

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Karsta vandeni ruosiu suskystinomis dujomis, tai minimum 2 kartus pigiau nei elektrinis boileris, plius nesibaigia karstas vanduo, o siais laikais net ir didelius geltonus balionus pristato i namus, litras suskystintu duju kainuoja ciut virs 1lt.
Saules kolektoriai geras dalykas, bet veliau, nes nera aktuali tema :)

Neprisijungęs zmogus999

• Žiūrėti profilį
Karsta vandeni ruosiu suskystinomis dujomis, tai minimum 2 kartus pigiau nei elektrinis boileris, plius nesibaigia karstas vanduo, o siais laikais net ir didelius geltonus balionus pristato i namus, litras suskystintu duju kainuoja ciut virs 1lt.
Saules kolektoriai geras dalykas, bet veliau, nes nera aktuali tema :)
matai,saule uzkaitina kolektoriu , otas vandeni.Tada duju reikia daug maziau nes jau vanduo uzsiles.Nustatai reguliatoriu,kad kurtusi nuo tos temperaturos.Vistiek ta boileri jungi prie visos sistemos.Neviena esu junges net didesnem imonem su dujiniu kurenimu.Skaityk gauni du boilerius karsto vandens nes sildosi visa sistema.Istisa sezona vanduo karstas ir gyvatukas karstas.Kuras taip pat tauposi nes jau nebereikia tiek kaitint. Pas save visur susistaciau ir broliuj sodyboj.Tegul dirba saulute,nors ir apsiniaukus diena

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Saule is tiesu gerai, juolab kai technologijos pinga ir plius tobuleja. Man karstas vanduo per vasara kainuoja gal iki 300lt ir tai dar klausimas ar ne 200lt, tad man ilgai atsipirkines, o va kas naudoja el.boilerius, jiems saulute greit atsipirks.

Neprisijungęs provokator

• Įrašai: 2415
    • Žiūrėti profilį
zmogus99999999 numesk man i PM koki gundanti pasiulyma apie karsta vandeni :D labai noretusi skaiciukus nors apytikslius zinot :)

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
vis dar laukiu :think:

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
http://petrasdargis.lt/kategorijos/buitis/saules-kolektoriai

pasidaryk pats. atsipirks 7 kartus greičiau.

Neprisijungęs svolacius

• Įrašai: 1582
    • Žiūrėti profilį
As taippat noreciau sulaukti kokio tikrai gero pasiulymo. Kaip is saules pasiimti silumos. Dabar kaiptik katiline isirengibeju su numatytu saules pajungimu. Liks tik kolektorius vasara pasistatyti. Tai gal zmogus turi ju uz gera kaina?

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
zmogus tyli :D

Neprisijungęs zmogus999

• Žiūrėti profilį
zmogus tyli :D
man is kavos tirsciu paburt koks pas tave bus tvirtinimas,kur katilyne,kur desi boileri. Nuo to ir skaiciuojas kaina. Bajorui bet kokiu zodziu bus pigiau.

Neprisijungęs svolacius

• Žiūrėti profilį
Pas nanes stovi boileris 200ltr dvieju konturu. Stogas cerpinis. Tai koks tvirtinimas priklauso jau tu zinosi. Katiline pirmame aukste. Vamzdis jau nuvestas. Aprisimas bus padarytas toks kad tik reiks pakabinti kolektorius. Tai ka turi pasiulyti? Ir kiek kvadratu reiktu man ju? Jei dar kas neaisku klausk.

Neprisijungęs kodis

• Įrašai: 1427
    • Žiūrėti profilį
Gal kas kaune koki gera snatechnika rekomenduot gali? reikia apristi granulini peciu (H-)

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Kokie pasiūlymai būtų, ką daryti su židiniu, kad tiek žiauriai nekaitintų sienos? :D Esmė, kad jei daugiau atitrauksiu pečių nuo sienos, bus babakas ne į temą, o dabar iki sienos yra ~15cm tarpas, bet siena tiesiog nesveikai karšta, smirda net dažai. Ant sienos raudonas gipsas ir ant jo dekoras. Dėti kokį skydą ar variantas tik pečių atitraukti?

Neprisijungęs svolacius

• Žiūrėti profilį
Seip lievai atrodys atrodys skydas. Bet pas tevu purtyje prie zidinio krosneles yra pastatytas skardos gabalas. Ir veikia kuo puikiausiai. Oro tarpas padaro savo. Siena bepalygibamai vesesne.

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
Gal kas kaune koki gera snatechnika rekomenduot gali? reikia apristi granulini peciu (H-)
PM tikrink (+)
Man šiek tiek kitokius darbus padarė idealiai, kai chaltūrščikų broką gaudė...

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Seip lievai atrodys atrodys skydas. Bet pas tevu purtyje prie zidinio krosneles yra pastatytas skardos gabalas. Ir veikia kuo puikiausiai. Oro tarpas padaro savo. Siena bepalygibamai vesesne.

Nesugalvoju net, kaip daryti. Su skarda nesąmonė manau bus, dar blogiau, nei pečius papildomus 10 cm atitrauktas. Tik vėlgi, ar duos tas 10-20cm efektą, nes dabar tai bbd kaip jis užkaista iš 2 malkų - negali artyn prieiti :-]

Neprisijungęs kodis

• Įrašai: 1427
    • Žiūrėti profilį
dekui Tomai, butinai susisieksiu.

PM tikrink (+)
Man šiek tiek kitokius darbus padarė idealiai, kai chaltūrščikų broką gaudė...