Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kietas, skystas ir kitoks kuras nuosavame name  (Skaityta 190419 kartus)

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Dekui uz info. Su tuo paduodamojo vandens ventiliu ir prispaudziu. Labai nesunkiai susigaudo ten viskas. Gal dar paaiskinsi, kam reikalingas tas ventilis, kur ant griztamojo pats paskutinis stovi?

Neprisijungęs Ūkvedys

• Įrašai: 619
    • Žiūrėti profilį
Toj vietoj nelabai suprantu kam jis stovi, nes kiek maciau is katilo vanduo eina tik i grindinio sildymo pamaisymo mazga. Jei pries ta mazga butu trisakis ir dalis karsto vandens eitu i koki boileri ar radiatorius, tai jis balansuotu atskiru sistemu darba. Viena sistema tarkim grindinis sildymas, ji veikia kaip atskiras ratas, kita tarkim butu boileris, tai ir butu kaip atskiras ratas, nu tai tas voztuvas subalansuotu srautus tarp tu sistemu. O dabar jis tik primazina (Priklausomai kiek prisuktas) bendra vandens pratekejima pro visa grindine sistema. Nz ar jis cia butinas, bet tikrai nemaiso. Nes ta siluma gali prisisukt su temp. reguliavimo galva, tik tiek kad vistiek siurblys varinės dideli kieki vandens. Iseitis mazint siurblio galinguma, bet paskui vel beda gali trukt galios sklandziai varinet per visus konturus. Tai prisukus pas tave ta balansini voztuva vanduo suktusi tarp konturu ir tik maza jo dalis gryztu i peciu. O kadangi sistema uzdara, tai kiek gryzta i peciu tiek pat ir patraukiama is peciaus karsto vandens. O tie ventyliukai ant jo skirti pajungti specialu debito matavimo prietaisa, balansuojant sistema matai litraza per minute. Mane dominantis klausimas ant kiek uzstatytas wilo siurbliukas grindinio sildymo, kiek w jis ten rodo?

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Laikau ant antro greicio i desine puse pasukta. Rodo 40w.
Tai realiai man ji reikia ta ventini kazkaip reguliuoti ir kazka dar is jo bandyti isspausti?

Neprisijungęs Ūkvedys

• Žiūrėti profilį
manau to voztuvo nesukinek jei viskas syla. Gali bandyt is siurblio bandyt isspaust ekonomijos. tik kad zaidimo daug su tuo balansavimu. Esme kad po biski mazini siurblio galia ir vis po kiek laiko tikrini visu gryztamu vamzdeliu temperatura (tikrini su ranka, arba lazeriniu termometru)ir jau kai prades salt kazkur tai reiskia kad jau siurblys nevalioja stumt vandens (Aisku tas labai priklauso nuo kiekvieno konturo sureguliavimo, ten tie sriubukai ant kolektoriaus). Taigi kai jau vesus vamzdukai tampa tai zemutine siurblio galios riba. Nuo tos ribos reiktu vos vos padidint siurblio galia. Esme kad gal tau uztenka 30w ar dar maziau kad viskas tvarkingai siltu. Tai kad ir mazas bet vis kazkoks taupymas elektros. Manau grindiniam sudeti ne mazesni kaip 18x2 vamzdeliai, tai turetu nesunkiai jais vanduo teket.

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Antro auksto nesu uzspaudes visai. Vienas pats tolimiausias kambarys lyg sunkiau syla. Galvoju reiks pabandyti paspausti kai kuriuos antro auksto konturus. Zodziu zaidimas. Idomu ir tai, ar tas sureguliavimas konturu idealiai tinka ir geoterminiui peciui... :think:
Siurblio w krenta iskart, kai koki kontura labiau uzspaudziu.
Ir siaip noreciau, kad antras aukstas labiau kaitintu

Zodziu, labai dekingas uz info tau.

Neprisijungęs provokator

• Įrašai: 2415
    • Žiūrėti profilį
matau tau viska jau paaiskino puikiai. o automatiniam gesinimui yra specialus prietaisas,bet galima ir apsaugini voztuva pajungt

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Dar reiks istyrineti ta srauto reguliavima. Gerai, kad yra geru kolegu (y)
Siandien pecius su nepilna pakura isdege visa diena. Grindys padoriai siltos, kambario temperatura 25. Jau baigiu viska atsistyguoti. Kol kas fiziskai nesuprantu to paskutinio ventilio veikimo :D

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
25? man 22 jau riba :D antram aukste isvis laikau iki 20,o siuo metu visai nesildoma,nera poreikio,per laiptine siluma pakyla i virsu ir sociai tos silumos :)

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
25? man 22 jau riba :D antram aukste isvis laikau iki 20,o siuo metu visai nesildoma,nera poreikio,per laiptine siluma pakyla i virsu ir sociai tos silumos :)

Tai nieko čia, kai pirmi bandymai vyko, miegot ėjau su 28-29 ir atidarais langais :D

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Na va, toliau vyksta žaidimai su šildymo sistema :D Susistačiau termometrus visur ant vamzdyno, tai dabar jau matau realų vaizdą, kas kur kaip. :) Anksčiau paduodavo į kolektorines spintas 70 lapsnių :D Dabar esu išstatęs iki 40, nors kai kartais pečius užmiega, tai pakyla iki 43-45.
Toliau... Žaidžiant su tuo debito ventiliu, kažkokio pagerėjimo nepasijautė, apart to, kad visa sistema name apskritai daug sunkiau pradėjo šilti. :think: Ir šiaip, kalbėjau su savo santechniku, tai jis sako, kad kaip tik pas mane turi geriau šilti antras aukštas, o ne pirmas, o dabar atvirkščiai. Reikia pirmą prispaudinėti, kad be problemų šiltų antras. :think:

Neprisijungęs Ūkvedys

• Žiūrėti profilį
Paduodamas vanduo ir turi buti iki 45 laipsniu. Kazkaip idomiai pas tave pamaisymo mazgas padarytas, labai jau nesigilinau bet nesuprantu kaip jis veikia, nes ten stovi PAMAIŠYMO vožtuvas kiek matau iš foto. Ir kazkaip keistas pasakymas kad antras aukstas turi silt geriau nei pirmas, kuo tolesnis kelias vandeniui tuo daugiau pastangu ji reik ten pravaryt, del to ir reik balansuot konturus. Pas tave viena kolektorine spinta? ir is jos viskas eina i abu aukstus? Ar cia kur nuotrauka pirmo auksto spinta, o antram aukste yra dar viena kolektorine?

Neprisijungęs Ūkvedys

• Žiūrėti profilį
Ai ir dar jei paduodi 45 laipsniu temp, kokia griztama? ar neturi ten termometro

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Paduodamas vanduo ir turi buti iki 45 laipsniu. Kazkaip idomiai pas tave pamaisymo mazgas padarytas, labai jau nesigilinau bet nesuprantu kaip jis veikia, nes ten stovi PAMAIŠYMO vožtuvas kiek matau iš foto. Ir kazkaip keistas pasakymas kad antras aukstas turi silt geriau nei pirmas, kuo tolesnis kelias vandeniui tuo daugiau pastangu ji reik ten pravaryt, del to ir reik balansuot konturus. Pas tave viena kolektorine spinta? ir is jos viskas eina i abu aukstus? Ar cia kur nuotrauka pirmo auksto spinta, o antram aukste yra dar viena kolektorine?

Dvi spintos. Viena spinta foto matosi, o kita viršuje, antrame aukšte. Jis tik taip pasakė dėl to šilimo, nežinau net kodėl. Šiaip dėl balansavimo jau ramus, viskas ok ten su tuo reikalu :) Tas vožtuvas tai elementariai veikiai - kuo daugiau jį atsuki, tuo daugiau vandens iš pečiaus jis kreipia į grįžtamąjį, o ne į sistemą. Tai tokiu būdu ir sustygavau jį, kad išeitų iš paduodamojo į sistemą iki 45. Grįžtamajam termometro kol kas nedėjau. Kuo ilgiau pečių kūreni, tuo grįžtamasis eina karštyn. :D

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
va taip atrodo mano kolektorine deze. pas mane gali pamaisyt gryztama su paduodamu,kad nebutu per didelio skirtumo temperaturu. siaip reiketu perdirbt ji pilnai,nes buvo planuotas statyt paprastas pecius,o dabar kai stovi granulinis, jis gali valdyti ir grindu temperatura pagal kambario temperaturos davikli,ir nereiktu su ranka galvos sukioti. siaip ir ekonomijos atzvilgiu manau pasijaustu,nes dabar ar lauke +10 ar -20,i grindis varo vienodai... :V
antroj fotkej mano peciaus aprisimas,stengiausi padaryti kuo mazesni,nes katilines plotas vos 5 m2...

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Provokator - pas tave matau irgi toks pat cirkuliacinis... Gal gali paaiškinti, koks skirtumas, į kurią pusę pasukta valdymo rankenėlė? Kažkas pasakojo, kad jei į kairę, tai palaikomas automatiškai reikiamas galingumas. Niekur nerandu tikslaus aprašymo, net jo manuale.

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
jo,automatiskai siurblys parenka galia, yra kazkoks algoritmas,aiskino man be as nieko nesupratau :D

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
jo,automatiskai siurblys parenka galia, yra kazkoks algoritmas,aiskino man be as nieko nesupratau :D

Tai ir man nedaėjo, kas ten per fintai su juo darosi kitokie. :D Ant kiek ir kurioj pusėj tu laikai?

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
i kaire per viduri

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Keistas deficitas papuole, reikia dujiniam katiliui kitu žiklerių, viskas kaip ir paprasta, sriegis 6mm, skyle 0,77mm bet va net kone rimciausi servisai atbuke per ta sistema iki tokio lygio, kad uzsakyti ar parduoti pagal ismatavimus negali. Sakyk gamintoja, modeli, serijos numeri - duos. O kas is to, kad mano pecius musu krastuose visai nepopuliarus, o ismatavimai tikrai nera stebuklingi ir reti...

Gal kad zino kieta vieta, kuri geba parduoti 15vnt ziklioriu? Gal kas turi rimtesnes literaturos kurioje galima atrasti kokiems lietuvoje populiariems modeliams eina 0,77mm skyles zikleriai :think:

O gal yra kur tokiu grazteliu pirkti, pats skyles prasiplatinciau, nes dabar ciut per siauros :E

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį

O gal yra kur tokiu grazteliu pirkti, pats skyles prasiplatinciau, nes dabar ciut per siauros :E
grąžtelių yra, 0.8mm pats esu pirkęs ūkinėse, o elektronikos parduotuvėj ir dar plonesnių rasi.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
man geriau 0,8mm nei mažiau nei 0,77mm
Dabar dujinis katilas dirba susikystintom dujom, o zikleriai ~0,65mm tad ruosiant karsta vandeni salta ziema - nasumo truksta ant max vandens pralaidumo, matomai del pasitraukiancio is lauko labai salto oro :)

Taip, graztelio gal uzteks 1, o zikleriu reikia 15, tad eisiu graztu zvejot :D
Dekui (y)

Neprisijungęs zawedxi

• Įrašai: 2791
    • Žiūrėti profilį
del ko gali buti tratejimas sistemoj? dujiniu sildant, garsas atrodo lyg kas sproginetu vamzdyne arba vamzdziai trukinetu.
sistema nuorinta tai minčiu kaip ir neturiu kas ten gali sproginet

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
grąžtelių yra, 0.8mm pats esu pirkęs ūkinėse, o elektronikos parduotuvėj ir dar plonesnių rasi.
dekui uz patarima dar karta, radau, gavau butent elektronikos prekese :)
Varysiu greziot (8-)

Neprisijungęs JonukasP

• Įrašai: 939
    • Žiūrėti profilį
del ko gali buti tratejimas sistemoj? dujiniu sildant, garsas atrodo lyg kas sproginetu vamzdyne arba vamzdziai trukinetu.
sistema nuorinta tai minčiu kaip ir neturiu kas ten gali sproginet
Pastoviai, ar kai šaltą pakuri?

O į temą, tai labai nebloga knyga - http://www.lsta.lt/files/Leidiniai/SILUMOS_vartotojo_vadovas/Silumos_vartotojo_VADOVAS.pdf

Neprisijungęs zawedxi

• Įrašai: 2791
    • Žiūrėti profilį
kai išyla visalaik, šaltas ne.