Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kietas, skystas ir kitoks kuras nuosavame name  (Skaityta 187168 kartus)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Gal kas esate kurene saku drozles? Sukasi mintys apie miskelio tvarkyma, panaudojant ir saku smulkintuva, tik ar tos drozles kurenasi normaliai, ar vargo vakarienie tik gaunasi.
Ir ant kokio tipo peciaus bandet?

Neprisijungęs provokator

• Įrašai: 2415
    • Žiūrėti profilį
jei reikes RIMTO smulkintuvo-duok zinot. zmogus daro juos pagal uzsakymus,maciau su 1.9d varikliu :-]

Neprisijungęs Matas

• Įrašai: 2124
    • Žiūrėti profilį
Domintų šakų smulkintuvas, kokios kainos?

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
jei reikes RIMTO smulkintuvo-duok zinot. zmogus daro juos pagal uzsakymus,maciau su 1.9d varikliu :-]
Ten ka - medzius su saknim is karto gali kisti? :D
Skype pabendrausime apie tai ;)

Neprisijungęs karalaitis

• Įrašai: 690
    • Žiūrėti profilį
Sveiki. Ar yra forumieciu kurie uzsiima, ar dirba, ar siaip pazysta kazka kas susijes su briketu ir medzio granuliu gamyba? Ar bent jau turi kokiu pazystamu kas tuo uzsiima?

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
turim biski pazystama kas granules gamina

Neprisijungęs Arvis

• Įrašai: 4984
    • Žiūrėti profilį
Gal kas esate kurene saku drozles? Sukasi mintys apie miskelio tvarkyma, panaudojant ir saku smulkintuva, tik ar tos drozles kurenasi normaliai, ar vargo vakarienie tik gaunasi.
Ir ant kokio tipo peciaus bandet?
tevu kaimynas ruosia malkas pardavinejimui, o sakas smulkina ir kurena pas save... tai tiesiai sviesiai pasakius nu i .... susmulkinus jos buna slapios.. .tai gali isivaizduoti kas per vaizdas ir kvapas is kamino... jei tik vejas i ta puse, tai net ir graziu oru, lauke nesinori but..

Neprisijungęs zawedxi

• Įrašai: 2791
    • Žiūrėti profilį
Man irgi mintys sukasi apie tas drozles, bet labiausiai ramybes neduoda dziovinimas. Dregna mediena tai didelis vargas ir silumos nuostoliai.

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Kolegos, gal kas pagelbėsit? Kaip pasijungia cirkuliacinio siurblio termostatas? Radau naują wilo firmos namie, reikia pajungti. Kontaktus kaip ir atsekiau - p1 grandinės sujungimas, p2 grandinės nutraukimas ir minusas. Man reikia kaip suprantu jungti ant - ir p1. O tai teisingas jungimas koks? Kertamas laidas nuo maitinimo dėžutės iki siurblio ir į tarpą jungiamas termostatas ar kaip? Neteko jungti tokio...
Bėje, stovi ladomat ant katilo. Jis neturi irgi jungtis ant šito termostato, ar jį valdo pečius? Dabar jis pajungtas tiesiai prie pečiaus. Pasikuria pečius ir jis kaip suprantu pats pasileidžia.

O ir šiaip įdomus dalykas, būtų labai įdomu padiskutuoti su specais... Vienas katilas stovi nibe 1245/12 (geoterminis). Jį naudoju su užstatyta 18-19 laipsnių temperatūra, plius jis ruošia karštą vandenį.
Kitas pečius malkinis - atmos dc32s. Ant jo pajungtas laddomat 21, wilo išmanusis cirkuliacinis.
Geoterminio temperatūrą specialiai laikau tokią, nes noriu dasikūrenti kiek reikia ar nereikia su malkomis. (dėl taupumo ir šiaip iš neturėjimo ką veikti). Esmė, kad man pečius vargsta. Neina sukelti daugiau nei 70 laipsnių temperatūros jame sistemai dirbant. Išjungus cirkuliacinį temperatūra užsikelia, bet darbo rėžime man nepatinka, kad ventiliatorius pastoviai veikia ir jis nesukelia temperatūros iki mano užduotos 75/80laipsnių. Rytoj tik statysiu termostatą ant vamzdyno, gaaaal jis čia įtakoja, nors nelabai tikiu, kadangi įsidegus pečius jis kaip ir neveiksnus bus, tik jau išdegus pečiui, kai sistemoje temperatūra kris žemiau 60, jis išjungs cirkuliacinį. Vat ir mąstau, ar aš čia prašoviau su pečiaus galingumu, ar kas čia. Name visur grindinis šildymas. Kvadratūra grubiai kokie 250kv. Pečius 32kw. Malkos nėra idealiai sausos, dar mąstau jas kaltinti, bet ryt darysiu ekspermentą su briketėmis pjuvenų.
Tai vat klausimai - kokią įtaką turi ladomat? Man panašu, kad jis net neišleidžia iš katilo vandens, jei jis šaltenis nei 60 laipsnių. Kur dar ką pažiūrėti? Ryt galėčiau pafotkinti, kas ten pas mane priinstaliuota, nes kai kurių mazgų paskirties visiškai neįkertu, kaip pvz visokių ventilių su reguliavimais ir t.t.

Dabar dar blt prisiskaičiau, kad šildomoms grindims negalima paduoti virš 40C. Čia irgi teisybė? Jei taip, kokiu būdu aš šitą dalyką galiu reguliuoti?
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Lapkričio 23, 22:41:48 sukūrė Evka »

Neprisijungęs lin32

• Įrašai: 1310
    • Žiūrėti profilį
Nu jo neturi ka veikt turbut kad turedamas geotermini zaidi su malkom , ir nori sakyt tau pigiau malkom negu geoterminiu?

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Nu jo neturi ka veikt turbut kad turedamas geotermini zaidi su malkom , ir nori sakyt tau pigiau malkom negu geoterminiu?

Malkos man išvis veltui, kai šalia 50ha miško. :smoke: Esmė, kad man PATINKA su malkiniu kūrentis, vistiek ir pats procesas liuks, ir šiluma kita. Jei aš su geoterminiu taip kūrenčiau, kaip su malkiniu, tai man jis tiek elektros prisuktų, kad mažai nepasirodytų :D

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
i grindis negalima duoti daugiau 40. cia tiesa. beja,sunkiai basas stovetum jei grindys butu 40 laipsniu silumos :) statosi pamaisymo mazgas arba katilinej,arba i kolektorine deze, tik va man neduoda ramybes toks dalykas,KAS PAS TAVE DARE SANTECHNIKA jei nera pamaisymo???

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
i grindis negalima duoti daugiau 40. cia tiesa. beja,sunkiai basas stovetum jei grindys butu 40 laipsniu silumos :) statosi pamaisymo mazgas arba katilinej,arba i kolektorine deze, tik va man neduoda ramybes toks dalykas,KAS PAS TAVE DARE SANTECHNIKA jei nera pamaisymo???

Man atrodo, kad nufotkinsiu, gal aš pats nesuprantu, yra jis ar nėra. (z) Darė tai pakankamai rimti specai, ne vieną ir ne 10 katilinių paleidę. Visa katilinė daryta buvo ant geoterminio, nuo malkinio jie mane pastoviai atkalbinėjo :D Netoli kieto kuro katilo stovi toks kranas, kaip suprantu, kiek jį atsuki, tiek karšto vandens iš pečiaus jis patraukia, gal su juo padarytas tas reguliavimas. (H-) Grįšiu iš darbo, eisiu nufotkinsiu ten tuos pribombasus :think:

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
kur grindinio deze? nufotkink

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
kur grindinio deze? nufotkink

4 foto matosi, plius dar viena kolektorinė spinta stovi viršuje, t.y. antrame aukšte. Stovi ten reguliatoriai, bet su jais tik srautas mažinasi, o ne temperatūra. Esmė, kad viską susimontavau šiandien, tai temperatūra į kambarius labai puikiai susireguliuoja su kranu, kuris matosi penktoje foto, tas juodas, jis kaip trieigis čia žiūriu gaunasi. :V

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
na jo,panasu,kad taip. o ant kolektoriu vistiek yra termometrai? pagal ten ir orientuokis kiek i grindis pasiduoda. is pirmo zvilgsnio netaip paziurejau, normaliai yra cia viskas. tik variu vistiek nedaryciau. bet cia mano nuomone :)
beje,gesinimas yra pajungtas atmosui automatinis? neprizlibinu

Neprisijungęs zawedxi

• Įrašai: 2791
    • Žiūrėti profilį
O kodel variniu atsisakai? as ir kazkaip kreivai i juos ziuriu, o pvz anglai beveik visur naudoja plikus varinius vamzdzius.

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
na jo,panasu,kad taip. o ant kolektoriu vistiek yra termometrai? pagal ten ir orientuokis kiek i grindis pasiduoda. is pirmo zvilgsnio netaip paziurejau, normaliai yra cia viskas. tik variu vistiek nedaryciau. bet cia mano nuomone :)
beje,gesinimas yra pajungtas atmosui automatinis? neprizlibinu

Nėra gęsinimo. :E Ten turėtų pasiduoti šaltas vanduo kaip suprantu, o kitas galas į kanalizaciją? (H-) Kas jį valdo? Ar dabar atsiradus perkaitimui, nešautų vanduo per tuos nepajungtus ventilius?
Ant kolektorių nėra, yra tik atskirai kiekvieno kambario indikacija konkreti, kiek jame šilumos. Galvoju ryt nusipirkti pridedamą ant vamzdžio paduodamojo, kad matyti temperatūrą. Šiandien bėje bandymus dariau, tai viskas jau labai ok. Bėje, galima kolektorinėje spintoje prispaudinėti debitą su ventiliu pagrindiniu, ar geriau su tais atskirais ant kiekvieno kontūro? Jei neprispaudžiu vienu ar kitu būdu, tai antras aukštas nenori šilti
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Lapkričio 24, 17:21:41 sukūrė Evka »

Neprisijungęs Ūkvedys

• Įrašai: 619
    • Žiūrėti profilį
Nėra gęsinimo. :E Ten turėtų pasiduoti šaltas vanduo kaip suprantu, o kitas galas į kanalizaciją? (H-) Kas jį valdo? Ar dabar atsiradus perkaitimui, nešautų vanduo per tuos nepajungtus ventilius?
Ant kolektorių nėra, yra tik atskirai kiekvieno kambario indikacija konkreti, kiek jame šilumos. Galvoju ryt nusipirkti pridedamą ant vamzdžio paduodamojo, kad matyti temperatūrą. Šiandien bėje bandymus dariau, tai viskas jau labai ok. Bėje, galima kolektorinėje spintoje prispaudinėti debitą su ventiliu pagrindiniu, ar geriau su tais atskirais ant kiekvieno kontūro? Jei neprispaudžiu vienu ar kitu būdu, tai antras aukštas nenori šilti
Paprasciausias budas pajungt gesinima, tai nuo tu sleginiu voztuvu kurie dabar niekur nepajungti, nuvest vamzdi i peciu. cia ir butu automatinis gesinimas.
Del antro auksto silimo, tai reik pirmo auksto grindu prisukt pagridini balancini voztuva, tam jis ir skirtas, sistemos balansavimui. O tie stauto reguliatoriai ant kolektoriaus skirti konturu balansavimui, tarkim vienas konturas 100m, o kitas 30m. tai ji reik prisukt kad nebutu per silta :)
O tavo pamaisymo mazgas 5 fotkej, tik nematau sistemos ar naudotas pamaisymo voztuvas ar paskirstymo voztuvas, nu bet cia ne esme, svarbu veikia pats mazgas.
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Lapkričio 24, 18:45:21 sukūrė rimvis »

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Paprasciausias budas pajungt gesinima, tai nuo tu sleginiu voztuvu kurie dabar niekur nepajungti, nuvest vamzdi i peciu. cia ir butu automatinis gesinimas.
Del antro auksto silimo, tai reik pirmo auksto grindu prisukt pagridini balancini voztuva, tam jis ir skirtas, sistemos balansavimui. O tie stauto reguliatoriai ant kolektoriaus skirti konturu balansavimui, tarkim vienas konturas 100m, o kitas 30m. tai ji reik prisukt kad nebutu per silta :)
O tavo pamaisymo mazgas 5 fotkej, tik nematau sistemos ar naudotas pamaisymo voztuvas ar paskirstymo voztuvas, nu bet cia ne esme, svarbu veikia pats mazgas.

Dėkui už info. Nelabai supratau, su kuo tad teisingiausia užspausti būtų pirmą aukštą? :)

Neprisijungęs Ūkvedys

• Žiūrėti profilį
Vandens debito tarp atskirų kolektorių, tavo atveju tarp aukštų (kaip supratau yra 2 kolektoriai, po vieną kiekvienam aukšte) reguliavimas vyksta naudojant balancinius vožtuvus. https://www.google.lt/search?q=balansinis+ventilis&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=JTWSUvXZMIzo4QT35IH4AQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1680&bih=940#es_sm=93&espv=210&q=balansinis+voztuvas&tbm=isch
Turi prisimažint bendra debitą pirmam aukštui kad pakeltų vandenį į antrą aukstą.
O jau konturų reguliavimas vyksta reguliuojant kolektoriaus "varztus" tuos. Beje kolektoriai naudoti rankinio valdymo ar sudeta automatika? Ir dar klausimas ar kolektoriai su debitomačiais?

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Vandens debito tarp atskirų kolektorių, tavo atveju tarp aukštų (kaip supratau yra 2 kolektoriai, po vieną kiekvienam aukšte) reguliavimas vyksta naudojant balancinius vožtuvus. https://www.google.lt/search?q=balansinis+ventilis&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=JTWSUvXZMIzo4QT35IH4AQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1680&bih=940#es_sm=93&espv=210&q=balansinis+voztuvas&tbm=isch
Turi prisimažint bendra debitą pirmam aukštui kad pakeltų vandenį į antrą aukstą.
O jau konturų reguliavimas vyksta reguliuojant kolektoriaus "varztus" tuos. Beje kolektoriai naudoti rankinio valdymo ar sudeta automatika? Ir dar klausimas ar kolektoriai su debitomačiais?

Kolektoriai kol kas be automatikos. Reikia tik pavarų. Debitomačių irgi nėra, nesu net matęs, kaip su jais atrodo :think:
Kažkokio aš balansinio ventilio kaip ir nematau tam pirmo aukšto kontūrui. Bėje, kažkoks balansinis ventilis matosi priešpaskutinėje foto ant grįžtamojo. Kam jis skirtas ir kaip juo naudotis? Kam skirti tie raudonas/mėlynas orinukai ar kas ten?
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Lapkričio 24, 20:47:39 sukūrė Evka »

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Va, pagaliau viskas dirba puikiai. Skaičiai ant ladomato geri. Nubrėžiau ant sienos žmonai paaiškinimą :D
Kolektorinėje spintoje paprastas ventilis, su juo dabar prispaudinėju. Kažkokio kitokio nelabai matau sistemoje :think:

Neprisijungęs Ūkvedys

• Žiūrėti profilį
Nu taip pries kolektoriu stovi paprasti "kranai", tai belieka paduodamo vandens prisukt ir susibalansuosi. Kolektorius su debitomaciais http://parduotuve.tausana.lt/sildymas/496-rkol-fhfd.html, Jie skirti tikslesniam matymui ka tu reguliuoji t.y. rodo debita. O kai ju nera tai reguliuoji "is akies", prisuki kazkiek ir po kiek laiko tikrini ar pakankamai syla ar ne, nu bandymo budu. o su debitomaciu pastatai tarkim 4l/min ir paziuri jei tas konturas dar per karstas mazini dar debita. Nu esme reguliavimo patogumui, bet tikrai nebutina. O jei ateiti bus automatika, jie nereikalingi, viska valdys pagal tos patalpos uzduota temperatura