Kolegos, gal kas pagelbėsit? Kaip pasijungia cirkuliacinio siurblio termostatas? Radau naują wilo firmos namie, reikia pajungti. Kontaktus kaip ir atsekiau - p1 grandinės sujungimas, p2 grandinės nutraukimas ir minusas. Man reikia kaip suprantu jungti ant - ir p1. O tai teisingas jungimas koks? Kertamas laidas nuo maitinimo dėžutės iki siurblio ir į tarpą jungiamas termostatas ar kaip? Neteko jungti tokio...
Bėje, stovi ladomat ant katilo. Jis neturi irgi jungtis ant šito termostato, ar jį valdo pečius? Dabar jis pajungtas tiesiai prie pečiaus. Pasikuria pečius ir jis kaip suprantu pats pasileidžia.
O ir šiaip įdomus dalykas, būtų labai įdomu padiskutuoti su specais... Vienas katilas stovi nibe 1245/12 (geoterminis). Jį naudoju su užstatyta 18-19 laipsnių temperatūra, plius jis ruošia karštą vandenį.
Kitas pečius malkinis - atmos dc32s. Ant jo pajungtas laddomat 21, wilo išmanusis cirkuliacinis.
Geoterminio temperatūrą specialiai laikau tokią, nes noriu dasikūrenti kiek reikia ar nereikia su malkomis. (dėl taupumo ir šiaip iš neturėjimo ką veikti). Esmė, kad man pečius vargsta. Neina sukelti daugiau nei 70 laipsnių temperatūros jame sistemai dirbant. Išjungus cirkuliacinį temperatūra užsikelia, bet darbo rėžime man nepatinka, kad ventiliatorius pastoviai veikia ir jis nesukelia temperatūros iki mano užduotos 75/80laipsnių. Rytoj tik statysiu termostatą ant vamzdyno, gaaaal jis čia įtakoja, nors nelabai tikiu, kadangi įsidegus pečius jis kaip ir neveiksnus bus, tik jau išdegus pečiui, kai sistemoje temperatūra kris žemiau 60, jis išjungs cirkuliacinį. Vat ir mąstau, ar aš čia prašoviau su pečiaus galingumu, ar kas čia. Name visur grindinis šildymas. Kvadratūra grubiai kokie 250kv. Pečius 32kw. Malkos nėra idealiai sausos, dar mąstau jas kaltinti, bet ryt darysiu ekspermentą su briketėmis pjuvenų.
Tai vat klausimai - kokią įtaką turi ladomat? Man panašu, kad jis net neišleidžia iš katilo vandens, jei jis šaltenis nei 60 laipsnių. Kur dar ką pažiūrėti? Ryt galėčiau pafotkinti, kas ten pas mane priinstaliuota, nes kai kurių mazgų paskirties visiškai neįkertu, kaip pvz visokių ventilių su reguliavimais ir t.t.
Dabar dar blt prisiskaičiau, kad šildomoms grindims negalima paduoti virš 40C. Čia irgi teisybė? Jei taip, kokiu būdu aš šitą dalyką galiu reguliuoti?