Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kietas, skystas ir kitoks kuras nuosavame name  (Skaityta 187290 kartus)

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 4387
    • Žiūrėti profilį
nesiginčysiu (-):-/ Šiaip skųstis negaliu (-) Name šilta (y) Kaip pirmam sezonui sąnaudos tikrai normalios (mano nuomone 500Lt/men už šildymą ir vandens pašildymą namui yra tikrai normalu, nes bute mokėjau daugiau) (y) Svarbu namas sandarus ir langai geros kokybės (+)
Dėl 500lt/mėn sunku ką pasakyt, matuot gal reikėtų lt/m2. Bet svarbiausia, kad tau gerai.

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
Dėl 500lt/mėn sunku ką pasakyt, matuot gal reikėtų lt/m2. Bet svarbiausia, kad tau gerai.
Šildomo 130m2, tai gaunasi 3,85Lt/m2 :V Praeitais metais už 60m2 mokėjau tiek pat, tai 8,33Lt/m2. Jei dabar tiek kainuotų vienas kvadratas, tai turėčiau mokėti 1083,33Lt per mėnesį (z)

P.S. Kai pasijungsiu rekuperatorių normaliai ir bus ne pirmas sezonas, tikiuosi mokėti ne daugiau kaip 3,00Lt/m2 :V

Neprisijungęs provokator

• Įrašai: 2415
    • Žiūrėti profilį
o kaip tai realizuoti, kai kambarys nuo katilinės yra už 6m, jau 12m + kambario kvadratūra 30m2?? Į kvadratinį metrą kiek sueina vamzdžio ar ne ~3.5m ? :V Paskaičiuojame ir gauname tikrai didelį kontūrą... (n)
pagal uponora eina 3.7 m i kv2. tas negalioja jei langai vitrininiai,tada automatiskai tanknasi palei langa apie 1m. bent as taip darau,ir is viso paduodama visada reikia pirmiausiai vesti pagal lauko siena,tada jau vynioti,nepriklausomai kokiu budu bus vyniojama.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
O vonioje ne kas 10-15cm vedžiojama? Čia Norvegijoj statantys žmonės taip pataria. Kambariuose 15-20cm.

Pasijungiau šilumokaitį. Viskas labai paprasta. Testų eigoje perprasiu sistemą, kol kas anksti kalbėti, tačiau kad našaram šyla radiatoriai jau - faktas :H
Jei pasiteisins ir matysiu kad sistemos atiduodama šiluma gerokai didesnė nei pagamina kapsulė - dėsiu du šilumokaičius, kaip tik berods 25d Seniuose -30% vėl :goodboy:

To cirkuliacinio surblio sąnaudų parodmenys keisti, ten W per kiek laiko tiek suka :think:

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
Ryčka, o Tau nekyla mintis taip radiatorius po visą namą išsivedžioti?? :V
Mes panašiai senai senai butą šildydavome, tik ne krosnelė buvo, o pečius papildomai prie koklių sienelės pajungtas (y)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
I aukste radiatoriai - bet noriu sildomu grindu.
II aukste zidinio per akis ir antakius
III aukste yra papildomas radiatorius.

Minciu man kyla tiek daug, kad (z)
Tik maziausiai noriu pinigais svaistytis. Lengva pasiimti 15-30k paskola ir pasidaryti sildyma poniskai ir net pirsto judint nereiks. Bet kol kas zavi stadija - eksperimentai :D
Atsibos, numesiu ir pastatysiu ka nors kita :-]

Neprisijungęs Biesas

• Įrašai: 4369
    • Žiūrėti profilį

To cirkuliacinio surblio sąnaudų parodmenys keisti, ten W per kiek laiko tiek suka :think:

kas tau ten nesuprantamo nelabai suprantu ?:V kaip su prantu ant siurblio nurodyti skaiciai yra galingumas watais dirbant tam tikrais rezimais, pvz 1 greiciu 25W, 2 greiciu 35 W, 3 greiciu 45 W... Tai tau klausimas kiek jis elektros ryja? jei taip tai atitinkamai per 1 valanda jis sunaudos greiciais 1 - 0.025 kWh; 2- 0.035 kWh; 3 - 0.045 kWh. Kas yra kWh manu zinai (8-)

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
O Jei pasiteisins ir matysiu kad sistemos atiduodama šiluma gerokai didesnė nei pagamina kapsulė - dėsiu du šilumokaičius, kaip tik berods 25d Seniuose -30% vėl :goodboy:

o kodel tik du silumokaicius? jei konstruoti tai konstruoti frankensteina :D pirk dar tris silumokaicius ir dek po viena is sonu ir viena apacioje. tada zidinio gale padaryk kobru lizda is vamzdsiu sujungdamas visus silumokaicius ir nuotrauka padares mesk i interneta su raktiniais zodziais "free energy" ir aprasyk kaip is vandens iskiri vandenili ir kapsulei degindamas sildaisi visa nama :D

o jei rimtai - kaip efektyvumas bent subjektyviai lyginant su No One sistema?

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
o jei rimtai - kaip efektyvumas bent subjektyviai lyginant su No One sistema?
Pakūrenus pasakysiu, kol kas anksti ką sakyti, o tobulėti yra kur :-]
Labai greit sistema užverda, per mažą cirkuliaciją nustačiau, dabar rūkau :smoke:

kas tau ten nesuprantamo nelabai suprantu ?:V kaip su prantu ant siurblio nurodyti skaiciai yra galingumas watais dirbant tam tikrais rezimais, pvz 1 greiciu 25W, 2 greiciu 35 W, 3 greiciu 45 W...
prie skaičio 3 yra W mato vienetas.
Tai kone mažiausias, kurį eina nustatyti :)
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Vasario 21, 16:27:58 sukūrė Bajoras »

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
na jeigu cirkuliacinis siurblys ima tik 3 vatus, tai labai mazai naudoja..... arba as cia nuo gyvenimo atsokes, nes kai as sistemas savo konstravausi tai siurbliai imdavo 25 - 55 W...

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
na jeigu cirkuliacinis siurblys ima tik 3 vatus, tai labai mazai naudoja..... arba as cia nuo gyvenimo atsokes, nes kai as sistemas savo konstravausi tai siurbliai imdavo 25 - 55 W...

Kiek tada eme, tiek ir dabar, 3w gal tik kokiam boileriui patemptu, o visa sistema stumdyti reikia smarves.

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
Na gal technologijos pazenge?

Neprisijungęs Rok4s

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 971
    • Žiūrėti profilį
Bajorai, o kur termojungiklis? Ar jungi kas kart i rozete?  :smoke:

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Termojungiklis bus veliau, kol kas jungtukas :)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Kiek tada eme, tiek ir dabar, 3w gal tik kokiam boileriui patemptu, o visa sistema stumdyti reikia smarves.
6 metrai kėlimas
Tikrai manai kad tokie skirti tik boileriui :think:

Neprisijungęs roberto

• Įrašai: 1378
    • Žiūrėti profilį
o jei rudeniop nori pasikurti židinuką dėl jaukumo, bet cirkulicinis išjungtas arba sistema tuščia? na tikslus klausimas, ką daryti, jei man to karšto vandens iš šilumokaičio nereikia? ar yra galimybė jo nenaudoti nors šilumokaitis kapsulėje?

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Meistras, kuris man vada šildymą, sako, jog nedėčiau kito kuro katilo, o dėčiau tik geoteriminį. Aš noriu abiejų. Geoterminio sistema pilnai paruošta, bereikia katilo. Aš noriu kūrenti malkomis, geoterminį tik kartais pajungti. Nekils įdomu problemų supajungimu į vieną krūvą apiejų pečių? Kieto kuro katilą dėsiu atmos dc32. Kokia jūsų nuomonė tuo klausimu?

Neprisijungęs Matas

• Įrašai: 2124
    • Žiūrėti profilį
O tai kuo jis grindžia jog abiejų nedėti? Koks skirtumas kiek tų pečių...

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Tipo jis man lesioja, kad nereikia to kieto kuro katilo, pakaks ir to vieno, o aš noriu to kieto, nes miško pas mane pilna. Sako, brangiau viską pajungti ir t.t. Todėl ir galvoju, ar čia meistrą pakeisti, kol laikas, ar ką. :bedantis:

Neprisijungęs roberto

• Įrašai: 1378
    • Žiūrėti profilį
ale rimtai kvailas meistras, juk uždirbs daugiau  :D kliento noras yra įsakymas, ypač jei tai įmanoma  ;)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
o jei rudeniop nori pasikurti židinuką dėl jaukumo, bet cirkulicinis išjungtas arba sistema tuščia? na tikslus klausimas, ką daryti, jei man to karšto vandens iš šilumokaičio nereikia? ar yra galimybė jo nenaudoti nors šilumokaitis kapsulėje?
Tam esu padaręs kranus, kad išleisti iš šios sistemos vandenuką, o toliau lai jis pats tuščias kaista.

Tipo jis man lesioja, kad nereikia to kieto kuro katilo, pakaks ir to vieno, o aš noriu to kieto, nes miško pas mane pilna. Sako, brangiau viską pajungti ir t.t. Todėl ir galvoju, ar čia meistrą pakeisti, kol laikas, ar ką. :bedantis:
Alternatyvus šildymas manau privalomas. Kai kas suges katile prie -35C tada bus tiek linksma, kad net to paties meistro neprisikviesi :D

Neprisijungęs Matas

• Įrašai: 2124
    • Žiūrėti profilį
Evaldai, neklausyk to meistro... ir kaip alternatyva kaip Bajoras sako gerai, ir šiaip manau žiemą per šalčius daug pigiau su malkom

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
Tam esu padaręs kranus, kad išleisti iš šios sistemos vandenuką, o toliau lai jis pats tuščias kaista.
Alternatyvus šildymas manau privalomas. Kai kas suges katile prie -35C tada bus tiek linksma, kad net to paties meistro neprisikviesi :D

Kaip ir alternatyvus maitinimas siurbliukams, kai pecius varo pilnu pajegumu, o elektros tinklai sugalvoja laikinai atjungti elektra, arba avarijos atveju. Jau du kartus turejau toki malonuma  :E

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Kaip ir alternatyvus maitinimas siurbliukams, kai pecius varo pilnu pajegumu, o elektros tinklai sugalvoja laikinai atjungti elektra, arba avarijos atveju. Jau du kartus turejau toki malonuma  :E
Viena iš priežasčių buvo perkant cirkuliacinį - mažos el.sąnaudos ne tik dėl taupumo, o dėl avarinio veikimo iš UPS'o :)