Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kietas, skystas ir kitoks kuras nuosavame name  (Skaityta 177581 kartus)

Neprisijungęs svolacius

• Įrašai: 1582
    • Žiūrėti profilį
Nu as ta suprantu. Mano galva sumoketi kruva pinigu uz ta automatini reguliavima yra neverta. Kai paprastas reguliavimas uzima viena minute ir ten nereikia lakstyti i ta katiline kiekviena diena ti daryti. Bet aisku cia kiekvieno pasirinkimas.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Uzdavei temperatura kambaryje 24c, susilo. Per karsta - pamazinai.
Temperatura kambary visad tavo norima ir po kablelio reiksmemis, nei kur begiot, nei sukineti, nei reguliuoti, tiesiog tereikia paspausti knopkyte.
Tad nesuprantu kaip cia nematote privalumu, o privaluma matote begioti reguliuoti. Skamba man keistai, kaip ir elektromobiliu deklaruojamas pranasumas, privalumas, nuostabumas :D

Esu stebejes kaip dirba didelio namo uponor el.valdymo sistema - pasaka :H spust knopke ant termoreguliatoriaus - vsio, darbas baigtas. Dar negirdejau nei vieno skundo kas tokia sistema turi. O kas patys valdo - komentaru forume nemazai...

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
pas mane kiekvienoje zonoje tem daviklis, nesigailiu nei trupučio, kad susidėjau (-) (y)(y)

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
o jeigu kiekvienam kambary dėti termostatą (vikinge po 11lt būna), ant jo išėjimo pajungti vožtuvą, kuris atidarys/uždarys  radiatoriaus/grindų kontūrą to kambario. kol prišils iki nustaytos temperatūros - kontūras atidarytas, pasiekus uždaro. ar neprotinga sistema?

Neprisijungęs provokator

• Įrašai: 2415
    • Žiūrėti profilį
kas valdys voztuva? siap visos sistemos veikia tokiu, ar panasiu principu. tik reikia, kad kazkas ta voztuva valdytu.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
o jeigu kiekvienam kambary dėti termostatą (vikinge po 11lt būna), ant jo išėjimo pajungti vožtuvą, kuris atidarys/uždarys  radiatoriaus/grindų kontūrą to kambario. kol prišils iki nustaytos temperatūros - kontūras atidarytas, pasiekus uždaro. ar neprotinga sistema?
Labai gerai, as nuo cia mastyti ir pradejau, tik finale kai paziurejau kiek skirtingu gamintoju komponentu eina, supratau kad galiu uzsikrusti :D todel eisiu brangesniu keliu ir viskas stoves vieno gamintojo (uponor).
Lieka vieta taupymui, tik kambario termostatai. Bei desiu daugiasluoksni i grindis, nes uponor vamzdis brangus, tad cia sutaupes imsiu valdyma. Tas ant to iseis

Neprisijungęs roberto

• Įrašai: 1378
    • Žiūrėti profilį
Nu as ta suprantu. Mano galva sumoketi kruva pinigu uz ta automatini reguliavima yra neverta. Kai paprastas reguliavimas uzima viena minute ir ten nereikia lakstyti i ta katiline kiekviena diena ti daryti. Bet aisku cia kiekvieno pasirinkimas.
o jei man patinka dieną šilčiau, naktį vėsiau, o kitam kambaryje vaikai, jiems visalaik šilumos norisi :) arba darbo dienomis nuo 8 iki 18 nieko namuose nebūna.. jei galima sumažinti temperatūrą kad ir laipsniu ar dviem tuo laikotarpiu, manau per laiką sutaupysiu ant tų daviklių :) tai yra konforto įranga, o konfortas visada kainuoja.. :)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Programuojamas termostatas 100-150lt su visom valandom, dienom savaites ir t.t. Tikrai ledzia sutaupyti ir nemazai.

Neprisijungęs roberto

• Įrašai: 1378
    • Žiūrėti profilį
na jo, tik kad vieno neužtenka :D

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
asmeniskai man uztenka. visas pirmas aukstas sildomas vienodai. visas pavaras sukabini ant vieno termostato ir gatava :)

Neprisijungęs T-max

• Įrašai: 1714
    • Žiūrėti profilį
Ant kolektoriaus gryztamu stovi Uponor galvos,sienose Siemens RDE 100.1 termikai,ko dar reikia kad valdymas veiktu? ar isvis tokis duetas neveiks?

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
neveiks. reikia kontrolerio Uponor  C-33

Neprisijungęs T-max

• Žiūrėti profilį
dekui (y) klientas papal na babki :-]

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
:bedantis: tai apie 300 jis tekainuoja 6 konturams :D

Neprisijungęs T-max

• Žiūrėti profilį
intery tai 400-500,bet cia ne mano bedos,o ir su tuo siemenso termiku kiek suprantu neveiks,jam visko is uponor reikia? :V

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
kas valdys voztuva? siap visos sistemos veikia tokiu, ar panasiu principu. tik reikia, kad kazkas ta voztuva valdytu.
termostatas, jis elektrinis, ateina 230v, išeina 230v (kol temperatūra žemesnė už nustatytą)
arba ebay pilna 12v termostatų. bei vožtuvų.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Aš manau (bet gal klystu) kad visi temperatūriniai valdikliai veikia tuo pačiu principu: uždara/atvira linija.
Kaip pvz jei reikia šildyti nes per daug atšalo - linija sujungiama ir paleidžiamas pečius ar konturas. Sušilo - linija atvira (atjungimas)
Lygiai taip pat veikia ir termo.relės ir ar ji 11Lt vikinge,ar rimta nuo 30-40lt ar skaitmenine programuojama uz 300lt :think:

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
intery tai 400-500,bet cia ne mano bedos,o ir su tuo siemenso termiku kiek suprantu neveiks,jam visko is uponor reikia? :V
tiesa sakant nebepamenu, bet man rodos neveiks. nors isitikines nesu. jei aktualu galiu rytoj tiksliai pasakyt.

Neprisijungęs T-max

• Žiūrėti profilį
Bandysiu atsimazint as nuo tos temos,bet jei vistiek man teks ten pajungt,tai tau pasuksiu.
Nors as irgi kaip Bajoras manau,kad ten NO ir NC kontaktai dirba,atsalo-sujunge,susilo-atjunge,nu ir elektroniniai dar pagal laika taip drocinasi,nes ivairus elektros prekiu gamintojai,tokie kaip Siemens,Schneider,Jung... gamina tuos termostatus pagal rozeciu dizaina,o santechnikoje jie nesireiskia.Vadinasi kazkaip ju produktai turi susidirbt su kitu gamintoju gaminiais.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Jei eina pajungti tarkime prie Uponor valdiklio koki universalu termo.reguliatoriu, tai tikrai deciau universalu.
Visu pirma jis pigesnis ir gerokai, pasirinkimas ju platus ir labai didelis nuo valdymo iki galimybiu. Pats toki turiu prie dujinio katilo, tik didziausias klausimas ar Uponoras supras ji.

Provokator, minejai kad uponor kolektoriaus voztuvas ne tik moka atsidaryti/uzsidaryti, bet ir pralaiduma reguliuot? Ar blogai supratau ir ten tiesiog voztuvas? (manau kad tik voztuvas)

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį

Bandysiu atsimazint as nuo tos temos,bet jei vistiek man teks ten pajungt,tai tau pasuksiu.
Nors as irgi kaip Bajoras manau,kad ten NO ir NC kontaktai dirba,atsalo-sujunge,susilo-atjunge,nu ir elektroniniai dar pagal laika taip drocinasi,nes ivairus elektros prekiu gamintojai,tokie kaip Siemens,Schneider,Jung... gamina tuos termostatus pagal rozeciu dizaina,o santechnikoje jie nesireiskia.Vadinasi kazkaip ju produktai turi susidirbt su kitu gamintoju gaminiais.
As rytoj susizinosiu viska tiksliau, o pajungimui ten nera sunku, papaisysiu schemute. Tik paliubomu reiks kontrolerio. O vat ji as gausiu uz auksciau mineta suma jei reiks

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
Jei eina pajungti tarkime prie Uponor valdiklio koki universalu termo.reguliatoriu, tai tikrai deciau universalu.
Visu pirma jis pigesnis ir gerokai, pasirinkimas ju platus ir labai didelis nuo valdymo iki galimybiu. Pats toki turiu prie dujinio katilo, tik didziausias klausimas ar Uponoras supras ji.

Provokator, minejai kad uponor kolektoriaus voztuvas ne tik moka atsidaryti/uzsidaryti, bet ir pralaiduma reguliuot? Ar blogai supratau ir ten tiesiog voztuvas? (manau kad tik voztuvas)
Tau irgi rytoj atsakysiu tiksliau, kiek pamenu ten steping motor yra, zingsninis varikliukas

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Chm, jei jis moka tik dali srauto paduoti, vadinasi ir is termo.reguliatoriaus turi gauti valdiklis info ne tik sildymas ON/OFF bet koks tas temp skirtumas nuo uzduotos... Pagal ka zinos biski cia srauto reikia i gridis, ar paduoti pilnai visa srauta.

Na idomu ka valdiklis turi gauti is kambario... Tik linija komutuota ar kas daugiau :think:

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
zodziu siandien galva sunkiai sukasi, rytoj duosiu bernam is jaukuru dziaugsmo atsakyt i visus rupimus klausimus :)

Neprisijungęs T-max

• Žiūrėti profilį
pajungimas aiskus kaip diena,pradzia nuo kaires ir be tarpu,plius comon eina i termika,o is jo gryzta i viena is triju pina,priklausomai koks taimeris