Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kietas, skystas ir kitoks kuras nuosavame name  (Skaityta 187673 kartus)

Neprisijungęs zawedxi

• Įrašai: 2791
    • Žiūrėti profilį
Tam esu padaręs kranus, kad išleisti iš šios sistemos vandenuką, o toliau lai jis pats tuščias kaista.
idomu tik kiek ilgai jis atlaikys neausinamas vandens?

Neprisijungęs roberto

• Įrašai: 1378
    • Žiūrėti profilį
Tam esu padaręs kranus, kad išleisti iš šios sistemos vandenuką, o toliau lai jis pats tuščias kaista.
vadinasi tuščias šilumokaitis nei sutruks nei kažkaip deformuosis? vadinasi labai gerai :) reikia ir man dėti :D o kur dėti perteklinę šilumą, jei tarkim boileris prišilo, o pirtelė dar kūrenasi? daryti dar vieną ratą kažkur, kad nuleisti garą? boileris 100litrų, naudojimas tik pirtinimosi metu. Turbūt dėt vamzdį kokį metalinį aplink trobą, kad atvėsti galėtų vandenukas :bedantis:

Neprisijungęs zawedxi

• Žiūrėti profilį
vadinasi tuščias šilumokaitis nei sutruks nei kažkaip deformuosis? vadinasi labai gerai :) reikia ir man dėti :D
bent jau toks kaip bajoro tai turetu pradegt be vandens.

Neprisijungęs provokator

• Įrašai: 2415
    • Žiūrėti profilį
Kiek tada eme, tiek ir dabar, 3w gal tik kokiam boileriui patemptu, o visa sistema stumdyti reikia smarves.
nu cia kad pasakei tai nors griuk negyvas. pas mane visas namas stovi ant tokio siurblio,maziau nei puse galios dirba. apie 7-11 w ima. sildomo ploto 163 m2

Neprisijungęs roberto

• Žiūrėti profilį
bent jau toks kaip bajoro tai turetu pradegt be vandens.
tai joks neatlaikys tuomet. Špižiniui irgi chana būtų, plius tokio ir nežinau kur gautum, nebent pats kažką burtum.. :V

ei, o senukai čia su ermitažu kovoja?  :-]  savaitgalį senukuose -30, ermitaže -25, ir tai tik kaune, nes čia galima gyventi, čia gera gyventi  (+) :D :D :D

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Vakar ir buvo -30% senukuose :D
Kovoja :)

Špižių kai lieja ypač piguvos gamintojai - ne visada gali garantuoti vienodą sienelių storį. Kartais užtenka vos barkštelti ir skylė (z)

Neprisijungęs zawedxi

• Žiūrėti profilį
tai joks neatlaikys tuomet. Špižiniui irgi chana būtų, plius tokio ir nežinau kur gautum, nebent pats kažką burtum.. :V
Na Špyžius/ketus turetu but atsparesnis tokiam reikalui. Bet bet kuriuo atveju geriau be reikalo ju nedegint.

Neprisijungęs Rok4s

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 971
    • Žiūrėti profilį
Na toki elementa kaip Bajoras dejo nera sunku paciam pasigamint. Ko reikia tik siek tiek metalo ir svarkes/kempo. Na beabejo ir sregius pasigamint ant vamzdeliu :) Manau savo gaminto kokybe butu tikrai tenkinanti, kadangi metalo stori jau pats renkiesi :) Islaidos max 50Lt

Neprisijungęs zawedxi

• Žiūrėti profilį
Špižių kai lieja ypač piguvos gamintojai - ne visada gali garantuoti vienodą sienelių storį. Kartais užtenka vos barkštelti ir skylė (z)
Nebent malkas kapoji i peciu ikises :D

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
nu cia kad pasakei tai nors griuk negyvas. pas mane visas namas stovi ant tokio siurblio,maziau nei puse galios dirba. apie 7-11 w ima. sildomo ploto 163 m2

Tai griuk :-] Stovi itampos keitikliai? Matavai imama srove, ar aklai tiki ka raso? Jeigu yra grindu sildymas , tai jam tikrai reikia daugiau jegos, paprasciausiai paimk testeri ir pamatuok imama srove.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Na toki elementa kaip Bajoras dejo nera sunku paciam pasigamint. Ko reikia tik siek tiek metalo ir svarkes/kempo. Na beabejo ir sregius pasigamint ant vamzdeliu :) Manau savo gaminto kokybe butu tikrai tenkinanti, kadangi metalo stori jau pats renkiesi :) Islaidos max 50Lt
+perki sriegikli arba nuoma
+perki svarke, arba varai pas Petra kaimyna, su kuriuo uz pagalba ikali bonka
+per daug nusiperki vamzdziu, kuras, laikas...

Nors seip tu ir teisus, bet as ir turiu pasiteisinimu :-]
Tiesa, labiau pasibandymas, cia yra, nes neplanuoju visa gyvenima sildyti namo centrinio su zidiniu :)

Neprisijungęs zawedxi

• Žiūrėti profilį
+perki sriegikli arba nuoma
+perki svarke, arba varai pas Petra kaimyna, su kuriuo uz pagalba ikali bonka
+per daug nusiperki vamzdziu, kuras, laikas...
Ne ka daug ir islosi je Petras bus pachmielnas tai prishlakuos ir turesi reti kur net pauksciukai negales pereti.

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
Tai griuk :-] Stovi itampos keitikliai? Matavai imama srove, ar aklai tiki ka raso? Jeigu yra grindu sildymas , tai jam tikrai reikia daugiau jegos, paprasciausiai paimk testeri ir pamatuok imama srove.
pyk nepyk,ne tau mane mokint,virs 10 metu dirbu si darba,ir reklamos auka tikrai nesu. viskas pamatuota permatuota jau senai,kai tik atsirado tie siurbliai. paprasciausiai technologijos nesustojo praeitam amziuje. neturiu noro pyktis ar gincytis be reikalo,taciau nereikia taip jau kitu nuvertinti,ir isivaizduot,kad vienas viska zinai. peace

Neprisijungęs Rok4s

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
na man pasigamint tai problemu nera. Vamzdziu, sveleriu ir kito metalo yra sociai, svarke yra, virint ne problema, kaimynas "petras" tekintojas uz "aciu" sregius istekintu ir elementas pagamintas :D Aisku visiems pagal galimybes, jei viska pirkt, gamint pas meistrus tai ir gausis beveik akcijine kaina jei ne pilna. O siaip alternatyva sildimui geoterminis sildymas :)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Kiek tada eme, tiek ir dabar, 3w gal tik kokiam boileriui patemptu, o visa sistema stumdyti reikia smarves.
Papildysiu viena pastebejima. Pas mane pries tai centrini varinejo dujinis pecius, kuriame super ekonominis siurblys, tik 90W :-]
Turiu turbut toliausia viena dideli radiatoriu, kuris ne visas kaisdavo. Maniau gal ka pajungiau netaip. Dabar centrini varineja sitas naujas, nereikia nei 7W o net tolimiausias radiatorius visas karstas. Vadinasi nasumos jo didesnis. Ne didelis specas as cia, bet skirtumas suprantamas ir ne specui kaip man :bedantis:
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Vasario 21, 21:45:05 sukūrė Bajoras »

Neprisijungęs Rok4s

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
Gal tavo anas siurblys i auksti nelabai kelia, nes 90W turetu but neblogas :D

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
pyk nepyk,ne tau mane mokint,virs 10 metu dirbu si darba,ir reklamos auka tikrai nesu. viskas pamatuota permatuota jau senai,kai tik atsirado tie siurbliai. paprasciausiai technologijos nesustojo praeitam amziuje. neturiu noro pyktis ar gincytis be reikalo,taciau nereikia taip jau kitu nuvertinti,ir isivaizduot,kad vienas viska zinai. peace

Nera jokiu piktumu ar nuvertinimu, is mano puses normalus dialogas, tuo labiau nelabai as ka galiu gincytis santechnikoje, bet vat elektroje kazkokius pagrindus turiu. Kad ir kaip zengia technologijos, kad iveikti pasipriesinima, reikalinga ir galia, 7w elektros varikliukas, tai kaip juokas, todel ir galvoju, jeigu paciame varikliuke, stovi daznio keitiklis, pats varikliukas visai kito darbo principo, visai imanoma, bet jo kaina irgi butu atsakanciai brangesne, o paprastuose el. varikliuose jokiu stebuklu nepridarysi ir nesvarbu kokiame amziuje jie pagaminti. Jeigu jo galingumas deklaruojamas dirbant be apkrovos, tada tikrai sutinku, bet jeigu reikia stumti vandeni per grindu sildyma , kaip sakoma fizikos ar kieno ten neapgausi. Gaila pas mane 35-55w, neturiu tokio mazo galingumo, tikrai pasijungciau testeri ir ismatuociau.

Neprisijungęs roberto

• Žiūrėti profilį
Na šiaip 700 uz siurbliuka man tai kosmosine kaina. Uz tokia kaina tai ir tikiuosi kad ir sanaudos bus vaikiskai mazos ir patvarumas jo 10 m  :-)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Siurbly rasoma, apie kazkoki nuolatinio magneto rotoriu. Didžiausias efektyvumas dėl ECM technologijos. Deklaruoja dideli sukimo momenta.
Tad gal ir klystu, plius jo dar neardziau :D taciau manau jame panaudotos kitos technologijos.

Atsivesiu itaisa kuris matuoja prasukta elektra, gal atskleis melo kortas :D

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Tęsiant temą apie cirkuliacinio siurblio elektros sąnaudų parodymus, kalbame apie tuos super duper ekonomiškus, kažkokių pastovių magnetų veikimo principas ir t.t.
Taigi jungiu įtaisą, kuris matuoja momentinius sunaudojimus ir lyginame ką rodo pats siurblys.
Nesąmones rodo, teks jaučiu į garantinį nešti tą Wilo :D

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
nelabai suprantu parodymus (H-)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
13W ima siurblys
Priboras matuojantis sako kad ima 11W
:D Gyvenk ir zvenk :-]

Neprisijungęs Ūkvedys

• Įrašai: 619
    • Žiūrėti profilį
ten tikrai 11 o ne 110? :D Beje kaip tavo silumkaitis ar sildo radiatorius, nu ar jaucias efektyvumas

Neprisijungęs zawedxi

• Žiūrėti profilį
Tęsiant temą apie cirkuliacinio siurblio elektros sąnaudų parodymus, kalbame apie tuos super duper ekonomiškus, kažkokių pastovių magnetų veikimo principas ir t.t.
Taigi jungiu įtaisą, kuris matuoja momentinius sunaudojimus ir lyginame ką rodo pats siurblys.
Nesąmones rodo, teks jaučiu į garantinį nešti tą Wilo :D
Kazkuris prietaisas tikriausiai sugedes :-)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
ten tikrai 11 o ne 110? :D Beje kaip tavo silumkaitis ar sildo radiatorius, nu ar jaucias efektyvumas
11W cia jau cirkuliuoja ibitute, mano tas 90W taip nesuko vandens sistemoje :bedantis:

Taip, yra efektas. 1 aukstas vadinkime pusgaražis, koridorius ir šeip fignia, kuris net nešildomas, arba kai jau rimtai pašąla, tad jame kad ir tokiu oru max 7-9 laipsniai silumos. Dabar našaram šildau visą aukštą pirmą (40kv/m) ir dar kone 2 metrų radiatorių kitame aukste. Tad 1 aukstas pastoviai 14-17C laikosi. Dašildo ir trečią, tik statistikos neturiu.

Zidinys dirba briketais apie 4-8val pagal intensyvuma. Tad jei imant viduriuką, tai apie 3-4val vyksta radiatoriu sildymas, temperatura sistemoje +40/+60C laikosi. Manau dėsiu dar vieną šilumokaitį sistemos neužvirins, o jei ką - rasime didesnių radiatorių (aa)

Žodžiu esu patenkintas kaip rublis :smoke: