Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kietas, skystas ir kitoks kuras nuosavame name  (Skaityta 187387 kartus)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
patarkite.

Jungiu į esamą radiatorinę sistemą šį kapsulės kontūro priedą, kurią šeipjau įprastai aptarnauja dujinis katilas. Jame žinoma yra cirkuliacijos siurblys, tačiau mintys kvirba apie naujo ir atskiro cirkuliacinio statymą, tačiau gaunasi taip, kad įsijungus naujam cirkuliaciniui siurbliui - pratekėjimas (visas) vandens eis per dujinį katilą. Ar katile esantis siurblys neblokuos, nestabdys ir iš esmės stipriai nemaišys dirbti naujama siurbliui?

Neprisijungęs Ūkvedys

• Įrašai: 619
    • Žiūrėti profilį
patarkite.

Jungiu į esamą radiatorinę sistemą šį kapsulės kontūro priedą, kurią šeipjau įprastai aptarnauja dujinis katilas. Jame žinoma yra cirkuliacijos siurblys, tačiau mintys kvirba apie naujo ir atskiro cirkuliacinio statymą, tačiau gaunasi taip, kad įsijungus naujam cirkuliaciniui siurbliui - pratekėjimas (visas) vandens eis per dujinį katilą. Ar katile esantis siurblys neblokuos, nestabdys ir iš esmės stipriai nemaišys dirbti naujama siurbliui?
o jei daryt kita kontura, kad neitu per dujini katila ir tuo paciu per antra cirkuliacini?? reiks vamzdzio galiuko ir triju kranu. Nu ir aisku darbas, su tai nelemtais vamzdziais.
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Vasario 19, 22:00:25 sukūrė rimvis »

Neprisijungęs Rok4s

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 971
    • Žiūrėti profilį
Siaip cirkuliacinis varikliukas ir taip praleidzia vandeni. Tad nematau reikalo daryt apvadus. O kas dar yra kad be reikalo ir katila tuo paciu sildysi kai jis bus nekurenamas ir kadangi jame tikrai nemazai vandens tai prarasi nemazai silumos. O jei jie kartu veikia tai tada viskas ok bus :)

Neprisijungęs Ūkvedys

• Įrašai: 619
    • Žiūrėti profilį
Tai vava as ir del to bereikalingo katilo sildymo turejau omeny.

http://[img=http://s3.postimage.org/v9run9wvj/schema.jpg][/url
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Vasario 19, 22:03:08 sukūrė rimvis »

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Na pavarom PAINT, ko nedariau turbūt 20 metų :D

Pirma ir pagrindinė mintis  :think:

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Kitas būdas.... Jei kranelis neužsuktas, tada židinio siurbliui bus lengviau varyti vandenį per dujinį katilą, o ne per visą namą. Tačiau užsukam kranelį - ratas eina per visą sistemą, o dujinis katilas su visa savo šilumokaičių ir siurblių sistema lieka ant ledo  ff

Neprisijungęs provokator

• Įrašai: 2415
    • Žiūrėti profilį
nu bliac inzinierius :D

Neprisijungęs zawedxi

• Įrašai: 2791
    • Žiūrėti profilį
Mano nuomone daryti va sitaip va ir va :-)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Matau kaip žmona vieną kraną atsukus kito nepamirš, jau man ir taip baugu pagalvoti apie kranus papildomus.
O kodėl manai kad reikia dviejų kranų? Gal kažką aš praleidau? (H-)

P.s. dujinis katilas neteko cirkuliacinio, taip negali buti, nes kitu atveju dings karsto buitinio vandens ruosimas.

nu bliac inzinierius :D
O ką veikt šį vėlų rytą? :bedantis:

Neprisijungęs zawedxi

• Žiūrėti profilį
O koks tikslas skaulaut krosni be reikalo? uzrasyk ant 1no krano, kad atsuktu antraji, o ant antrojo, kad isitikintu jog pakeite 1maji :D
Jei cirkuliacinis dar tiekia vandeni i kriaukle ar vonia, tada teks perstatyt ant karstojo isejimo uz perjungimo krano.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Krosnies skalavimo tikimybe 0,0000001% nes dujinis pecius pas mane su buitiniais balionais, totaliai extra atvejui, cia kaip sake: jei menesi Jamaikoj atostogausiu ziemos metu :-]

Neprisijungęs zawedxi

• Žiūrėti profilį
As apie kieto kuro pagalvojau. Todel ir pasiuliau toki varijanta.
Na bet kuriuo atveju jungciau kuo trumpesnes magistrales, o ne per sklepus ir t.t. varinet skysti.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Matai, zidinys II aukste, dujinis katilas I aukste su visa ten isvedziota raizgalyne, reguliavimais, todel as taip ar taip turesiu is zidinio vandens konturo ateiti i I auksta, kur viskas ir pasijungia. Nuostoliu neisvengsiu.

Neprisijungęs zawedxi

• Žiūrėti profilį
Zidinio i 2ra auksta niekuomet nekelciau dideliu silumos nuostoliu patiri.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Pirmo auksto zidinys nesusildo nei antro auksto, ka kalbeti apie trecia.
Antro auksto zidinys persildo antra auksta ir beveik ciki susildo trecia auksta.

Pirmame aukste yra + radiatoriai, todel sita ka gaminu, yra pajungta nuo antro auksto ir skirta pirmam. Zodziu bandau našaram pašildyti pirmą aukštą :D

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
Ne pigume esme. Esme koki reikia det tai sudaro tavo sildymo trasos ilgis, kuo ilgesne trasa tuo galingesnio reikia. Yra gormules kazkokios kaip apskaiciuot. Nes visa esme sudaro ilgi, vamzdyno skersmenys, radiatoriu dydis ir kiekis, sildomos grindys, auksciausia sildymo trasos vieta ir t.t. Na bet pagal kvadraus galima +- apskaiciuot ir pirkt siek tiek galingesni.
ar realu, kad dujinio katilo siurbliukas nepajėgus vandenį varyti po visą sistemą vienu metu?? :V Šildomo ploto 130m2, visur šildomos grindys :V

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Manau eik jau fotkinti ji, kad matytusi duomenys :goodboy:

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
Manau eik jau fotkinti ji, kad matytusi duomenys :goodboy:
pifau aš tas komandiruotes, bet šiuo metu ir vėl ne Lietuvoje... Man toks įtarimas kilo dėl to, kad žinau kur ateina vanduo į kontūrus ir anksčiau šilti pradeda būtent kontūro pradžia, o galas kontūro sušyla (jei sušyla iki uždarant jį) vėliau... :V

Neprisijungęs Rok4s

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
Kokio storio vamzdeliai grindyse?

Neprisijungęs zawedxi

• Žiūrėti profilį
Pirmo auksto zidinys nesusildo nei antro auksto, ka kalbeti apie trecia.
Antro auksto zidinys persildo antra auksta ir beveik ciki susildo trecia auksta.
klaidinga nuomone, kad zidinys tik del grozio.

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
Kokio storio vamzdeliai grindyse?
geras, bet sunkus klausimas šiam momentui po sunkios darbo dienos ir vakarienės su klientais... Išmatuosiu prie progos ir įdėsiu siurbliuko foto.

P.S. Šiaip siauručiai atrodė man, kaip ne santechnikui :-]

Neprisijungęs Rok4s

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
pifau aš tas komandiruotes, bet šiuo metu ir vėl ne Lietuvoje... Man toks įtarimas kilo dėl to, kad žinau kur ateina vanduo į kontūrus ir anksčiau šilti pradeda būtent kontūro pradžia, o galas kontūro sušyla (jei sušyla iki uždarant jį) vėliau... :V

Viskas del to gerai, nes visa siluma i betona atiduoda ir gryzta atveses vanduo. Tuo labiau nera ka noret nes vienas konturas iki 80 metru turi but, aisku galima ir trumpesnius daryt :)

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį

va tokią kai pakuriu šildymas visame name išsijungia (y) Ir gražu, ir praktiška (+)

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
vėl citavimas pas mane nebeveikia...:-{
o kas būna, jei kontūras didesnis nei 80m?? :V

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Citata
zawedxi:
Citata
klaidinga nuomone, kad zidinys tik del grozio.

Aš taip niekados ir nemaniau.