Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kietas, skystas ir kitoks kuras nuosavame name  (Skaityta 187281 kartus)

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
Mano pastebėjimas dėl židinių naudojimo šildymui - tai nėra efektyvu, nes visų pirma temperatūros didelis šokinėjimas yra labai nuostolingas. Pliusas vienas didelis - greitai sušildo, tačiau leidi į kaminą nepanaudotą šilumą su vėjeliu :-] Todėl man su briketais 1 toną netems nei mėnesio. Pastovios temperatūros manau palaikymas būtų pigesnis. Bent jau taip manau šiai dienai :)
tona :O tikrai nemažai... Man kaip ne pagrindiniai šildymui, bet kaip priedui prie dujinio šildymo, tai pats tas gazas (y)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
karalaiti, as pasirupinau rudeniop miskovezi, bet nera isdziuvusios malkos. Kapojome ir kuo stambesniais gabalais, nes smulkiom malkom pravalas zidinius kurenti :D
Dar zinai, kai brangiajai vis salta, visa savaitgali prikacigarina apie +30C tai ir... Kaip cia pasakius... Laimei tai buna retai :-]

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
30C tai čia jau stipru... Aš kai buvau pasiekęs 27,5C jau dariau langus ir vėdinau kambarius, nes neįmanoma buvo būti (-) (n)

Neprisijungęs provokator

• Įrašai: 2415
    • Žiūrėti profilį
man 25 jau rimtas isbandymas :)

Neprisijungęs Arvis

• Įrašai: 4984
    • Žiūrėti profilį
vyrai, ka jus naktim veikiat, kad zmonoms tokios silumos is peciau reikia :D

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Diena tai vyksta... diena :-] Nakti uzmigti be sansu tokiam karstyje :D

Neprisijungęs Arvis

• Įrašai: 4984
    • Žiūrėti profilį
cia tiktu tas anenkdotas:
ateina ciuvas pas daktara, ir sako yra tokia problema, gal galit padet:
turiu zmona nimfomane, nakti po kelis kartus veiksmas vyksta, ryte pries darba vel, tada nueinu i darba, su sekretore pasimyliu, pries iseinant pietu vel su sekretore, gryztu pietu namo, su zmona padarom, parvykstu i darba vel su sekretore, pries einant namo dar su sekretore, gryzes namo su zmona padarom reikala... ir paskui jauciu nuovargi besidrocindamas, kaip manot, kas man yra :D

Neprisijungęs Kawronn

• Įrašai: 71
    • Žiūrėti profilį
gal kas galit papasakoti apie krosneles,nes kai lauke pliusine temperatura nelabai ekonomiska pleskinti visa sistema,tai galvoju kitai ziemai krosnele pasistatyti kokiu 8kw,tik nezinau ar ketaus ,ar metaline ir siaip ar yra naudos is tu krosneliu?

Neprisijungęs Rok4s

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 971
    • Žiūrėti profilį
Yra ivairiausiu krosneliu. Siulyciau metaline, nes ketaus katilai kurenant malkom labai apauga is vidaus, bet juos gali kurent beveik visais kurais. Dar ziurint kur tu ta krosni nori jungt ar prie centrinio sildymo ar ortakius vedziot ar tiesiog paprasta, kuri tik siluma skleidzia?

Neprisijungęs Kawronn

• Įrašai: 71
    • Žiūrėti profilį
jungsiu tiesiai i kamina be jokiu ortakiu ir vandens,o kazin kaip devetos krosneles ,atveztos is uzsienio?

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį

pas mane tokia stovi ABX Atrium 7kw. Pakuriame kai didelis minusas kas dieną (čia prieš porą savaičių tik pradėjome taip daryti). Kūrename ąžuolo briketus. Kambaryje temperatūra užkūrimo metu būna 21C, po sukūrenimo 6 briketukų svetainėje 24-25, kambariuose apie 22 :V Pirkau naują, gailiuosi tik dėl vieno - pas ją labai daug stiklo, kurį reikia kartas nuo karto valyti (n) :-]

lodorius

• Svečias
Malkyčių užmetus ir atsukus orą nenudega stiklas?

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
malkų nemetu (-), nes neturiu sausų, o drėgnos sunkokai dega... Briketai sausi, tai jie dega (y) Nuo jų aprūksta minimaliai, po savaitės kūrenimo nuvalau per 15-20min ir vėl gražu viskas :) Nėra tokia problema didelė, bet paminėjau, kad daug stiklo nebūtinai = gerai :)

Neprisijungęs roberto

• Įrašai: 1378
    • Žiūrėti profilį
malkų nemetu (-), nes neturiu sausų, o drėgnos sunkokai dega... Briketai sausi, tai jie dega (y) Nuo jų aprūksta minimaliai, po savaitės kūrenimo nuvalau per 15-20min ir vėl gražu viskas :) Nėra tokia problema didelė, bet paminėjau, kad daug stiklo nebūtinai = gerai :)
austrai, židinių gamintojai, giriasi, jog jų gaminamose krosnelėse ir židiniuose, jie stiklus valo vieną kartą per metus.. prieš Kalėdas, kadangi tokia tradicija, kapitališkai apsitvarkyti namus, nes stiklas nereikalauja valymo  :) a šiaip neapdega stiklas. Teko įsitikinti, tai tenka patikėti man  :)

lodorius

• Svečias
Man su briketais tik viena bėda, DAUG pelenų, o jai daugiau prikišu į židinį tai nelabai gerai ir dega.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Nuo briketų eilę kartų mažiau pelenų, nei malkų, nebent naudoji kažkokius keistus. Čia kaip vienas rašė - popieriaus dulkių briketus.

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
Man su briketais tik viena bėda, DAUG pelenų, o jai daugiau prikišu į židinį tai nelabai gerai ir dega.
kokie čia briketai?? :V
pas mane pelenų minimaliai, o daugiau prikišus namie pirtį pasidariau ir su atdarais langais sėdėjau :-]

Neprisijungęs Rok4s

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
Nuo popieriaus dulkiu briketu tai pelenu lieka tiek pat kiek patys briketai uzima vietos :D Beje jie taip supresuoti kad kieti kaip akmuo.

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Gražus pečiukas pas tave, Tomai. Pats ieškau kažko panašaus. Kiek jei ne paslaptis ~ tokie kainuoja?

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
Gražus pečiukas pas tave, Tomai. Pats ieškau kažko panašaus. Kiek jei ne paslaptis ~ tokie kainuoja?
iki vieno organo... ~6000Lt...

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
Nuo popieriaus dulkiu briketu tai pelenu lieka tiek pat kiek patys briketai uzima vietos :D Beje jie taip supresuoti kad kieti kaip akmuo.
nuo ąžuolo briketų pelenų lieka labai nedaug. Stalčiuką išnešu išpurtyti tik po to, kai sudeginu dvyliką tų briketukų. Ne dėl to, kad jis pilnas, dėl to, kad taip pripratau :-]

Neprisijungęs Rok4s

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
O nuo popieriaus dulkiu briketu vieno pakurenimo pastoviai pilna dezute pelenu buna, kartais dar ir dar issemt reikia :D

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
O nuo popieriaus dulkiu briketu vieno pakurenimo pastoviai pilna dezute pelenu buna, kartais dar ir dar issemt reikia :D
o kiek jų tona kainuoja?? :V

Neprisijungęs Rok4s

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
Zinok tiksliai nepasakysiu. Nes as per pazintis gavau. Bet man rodos tona 300LT berods kazkas tokio.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Na tai gal ir bus tas popierius :)