Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kietas, skystas ir kitoks kuras nuosavame name  (Skaityta 177918 kartus)

Neprisijungęs provokator

• Įrašai: 2415
    • Žiūrėti profilį
o kas valdo ketureigi? ziauri raumenu jega ar pavara uzmauta?

Neprisijungęs arunas666

• Įrašai: 1216
    • Žiūrėti profilį
siandien pradejau kurent granulem kol kas sunku pasakyti geras ar blogas dalykas pliusas kad nereikia lakstyt kurstyt ,bet pastebejau, kad sunku pakelt temperatura gavau papildomai su malkom dakurt  kad pasiektu 80laipsniu perdegus pagaliams vel temperatura nukrito iki 62 ir laikosi zodziu anglys yra anglys ,o isgirtos kaitrios  granules gali but kad islys per gerkle

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
o kam tau 80 laipsniu? :O pas mane katile 60,i sistema 50 eina.

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį

O kas blogai, jei mechaniškai valdomas? Pas tėvus jau šimtas metų jis taip stovi, o namas buvo senesnės statybos,nešiltintas ir t.t. Viskas ok, katilas miega 90proc. savo laiko, temperatūra pečiuje 85-90, o radiatoriai irgi tvarkingai užkaitinti.

Bėje, man klausimas kilo. Kaip kompiuterizuoti visų kambarių šilumos valdymą? Statosi kaip suprantu kontroleris, į jį eitų visi duomenys. O tą pilnai el. kontrolerį eina pajungti prie atmos?

Neprisijungęs rimisss

• Įrašai: 4062
    • Žiūrėti profilį
ne nu evka neispizdiek :D

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
ne nu evka neispizdiek :D

Jei daryt, tai daryt :)

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
nemanau,kad atmosas tas katilas kuris galetu isipaisyt i tavo norima sistema :D cia jau kaip minimum granulinio arba dujinio reikia,arba dyzelinio,vienzo reikia labiau valdomo daiGto nei duju generacinis katilas. valdymas vyktu mazdaug taip-kiekvienas kambarys turi turet savo termostata,ant grindinio sildymo kabini kontroleri,ant kolektoriaus reikia mauti kiekvienamn konturui pavaras. beje kas kolektoriaus gamintojas?

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Tai sakau, kad pas mane geoterminis šildymas, galima jungti viską prie tos sistemos. Kieto kuro katilą galiu ir pats pavaldyti.

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
neatsakei koks grindinio sildymo kolektorius. ne ant bet kokio dedasi pavaros.

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
neatsakei koks grindinio sildymo kolektorius. ne ant bet kokio dedasi pavaros.

Šito dar nežinau, kol kas viskas montavimo būsenoje  :think:

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
ziurek nesusidek kinietisku,negalesi tada valdyti ju. dek uponor,danfoss,kad paskui nebutu bedos. ir nepamirsk pries betonuojant laidu pakloti,jei termostatai bus laidiniai. jei belaidziai tada nereikia,nebent noresi grindu temperaturos daviklius susideti. na cia jei normalus meisteris,tai viska zinos pats :)

Neprisijungęs Matas

• Įrašai: 2124
    • Žiūrėti profilį

Žiauri raumenų jėga  :bedantis:

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Gal kas kurena pjuvenu briketus duju generaciniam peciuj? Idomu kaip draugauja, kokie rezultatai, pastebejimai.

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Gal kas kurena pjuvenu briketus duju generaciniam peciuj? Idomu kaip draugauja, kokie rezultatai, pastebejimai.

Kūrenu su atmos dc32. Kaitra didelė, pečius ilgiau miega, o ir šiaip patogus daiGtas.
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Sausio 12, 16:35:31 sukūrė Evka »

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
patogus pecius ar patogus briketai?
Per per visa sildymo sezona palaidoti briketu peciuje? Kiek kv namas?

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
patogus pecius ar patogus briketai?
Per per visa sildymo sezona palaidoti briketu peciuje? Kiek kv namas?

Šiuo atveju kalbam apie briketus, tai sakau, kad patogūs briketai ;) Pakiais susineši  katilinę ir viskas. Maišau su malkomis. Namas 300. Kiek tiksliai jų sueis nežinau, nupirkau tris paletes, tai dar dvi su kaupu turiu.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Uzkabina ir mane briketai. Knisausi su kolektyvu prie miskovezio, pjovem, skamdem, nesam, neisdziuvo. O cia svaru, nereik tiek krustis, kaitra stebina. Tik as zidiniuose kurenu.

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
eini teisingu keliu. o paskui paskaiciuoji,kad briketai kainuoja tiek pat kiek granules,tik vistiek rankytemis turi krauti.  ;) :) padarai teisingas isvadas,ir... :D

Neprisijungęs mariuskm

• Įrašai: 728
    • Žiūrėti profilį
Sveiki vyručiai.Toks klausimuks yra.Pirkau vasaros gale katilą iš Vilpros.Sumontavus atvažiavo jų technikas ir paleido katilą, išrašė garantinį.Sulig ta diena ir prasidėjo nesąmonės, gryžti namo o šilto vandens nėra.Meta klaidą, kad nėra vandens spaudimo.Technikas reguliavo ir keitė dalis kokius 10 kartų, garantiniam yra berods 5 įrašai apie pakeistus mazgus.Priežasties nurodyt negalėjo tik aiškino kad žiemą taip nebus nes pasijungs ir šildymas namo.Susibariau ir pasakiau, kad neaiškintų kad taip nebus nes net nežino priežasties kodėl taip vyksta.Žodžiu keičiant dalis pavyko to užgesinėjimo išvengt.Dabar kažkaip žiūriu labai jau didelės dujų sąnaudos, radijatoriai kažkaip šyla įtartinai, kartais visai atvėsta, kartais karšti.Suprantu kad gali būti šalti kai termostatas radijatoriaus užsidaro prie nustatytos temperatūros, bet šiuo atveju norima temperatūra nepasiekiama.Pasėdėjus prie katilo matosi kad pas jį kažkaip nėra nuoseklumo darbe, kartais greit užkaitina ir išsijungia kartais lėtai brūžina ant vietos ir dujas ryja, keliskart visiškai išsijungė ir įsijungė savaime.Vieną kart cirkuliacinis siurblys išsijungia, kitą kart ne.Pas bendradarbį tokspats katilas irgi stovi, dirba jis visai kitaip.Dujų sąnaudų lygint negalima, namai perdaug skirtingi.
Bandžiau šnekėt su Vilpra, į kalbas neina.Atseit dujų sąnaudos didelės ir šilumos nėra, nes galbūt namas kiaurom sienom, radijatoriai per maži, santechnikai asilai ir t.t.O jų katilas tai super.Dėl namo esu garantuotas, įmetu poką briketų į židinį ir šiluma laikosi visą dieną.Santechnikai mano irgi ne vieną namą darė, visi patenkinti.
Gal kas susidūrė su katilų bėdom, ar yra kokių vaistų kad Vilprą į atitinkamą pozą galėčiau pastatyt.Suprantu kad reikėjo iškart nepasiduot jokiem remontam bet jau taip buvo užknisus vasarą šildymo renovacija, kad galvojau sutaisys ir bėdos baigsis, nenorėjau net pagalvot apie katilo keitimą dar.O dar jeigu rimtai tai manau nuo Vilpros bėgt reikia kuo toliau, bent jau Klaipėdos padalinio, jų padalinio vadovas Evaldas senis pilnas arogancijos ir išsidirbinėjimo, sovietinio kolūkio pirmininko lygio.

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
reikalauji is ju,kad surasytu lapa,kuriame parasyta- karsto vandens pas pona mariukm nera todel,kad... tegu nurodo kas blogai,kas anot ju neveikia,padaryta blogai,ir t.t. ir kaip bebutu liudna matyt telieka tik nemaisto produktu inspekcija... as daryciau taip. nes nekokybiska preke jie privalo pakeisti kita,grazinti dali,arba visus pinigus. o jei sakys,kad ju pecius kokybiskas,tai nafig tada keite kazkokias dalis? tobulino? :D jei garantiniame yra irasu,vadinasi preke nekokybiska,ir jai taikoma auksciau isdestyta salyga :)

Neprisijungęs mariuskm

• Žiūrėti profilį
ne maisto inspekcija aiškina kaip tu įrodysi, kad katilas dirba netvarkingai, kai dabar jau savaime neužgęsta kad būtų galima jį vėl paleist tik paspaudus atblokavimo mygtuką.prieš remontus jis užgęsdavo, išmesdavo ant tablo klaidos kodą ir paleist jį eidavo tik paspaudus atblokavimo mygtuką.sako kaip įrodysi kad jo dujų sąnaudos per didelės.nors esu nufilmaves kaip jis pats savaime išsijungia ir vėl pasileidžia.dar aktualus klausimas ar tikrai garantija turi būti 2m, nežiūrint kad parašyta 1m, man kažkas tokią mintį numetė dėl garantijos.nėra lietuviškos instrukcijos, realiai esu mates tik rusišką instrukciją, o su katilu gavau lenkišką, čekišką, vengrišką ir turbūt bulgarišką instrukciją.ar čia galima užsikabint už to?

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
tai as ir sakau,arba tegu raso kas blogai pasak ju pas tave,arba reikalauk,kad pakeistu kitu,juk remontavo,vadinasi nekokybiskas. tik gali buti,kad reikia,kad vel ateitu tvarkyt garantinis,tada atsisakyt

Neprisijungęs mariuskm

• Žiūrėti profilį
jie aiškina, kad katilas dirba gerai, pas mane tik namas kiauras, radiatoriai per maži ar blogi ir t.t. užtat ir šilumos nėra.

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
tai tegul visa sita suraso su antspaudu. nes zodis pats zinai ko vertas. ir paraso,kodel jei katilas veikia gerai reikejo kelis kartus ji remontuoti? na nezinau,as eiciau situo keliu...

Neprisijungęs mariuskm

• Žiūrėti profilį
na bandysiu aš jiem raštą surašyt ir nuvešiu.aišku pas mane reikalas apsunkėja kažkiek nes turėsiu rašyt ne tiesiai vilprai bet kitai įmonei per kurią aš pirkau iš vilpros ir man tada jie kainą stipriai paderino, aišku dabar per tą taupumą papildomas hemorojus tik gavosi.bet ta kita firma pažystamo irgi nenori padėt spręst klausimo, sako katilas iš vilpros kokio norėjai tokį ir paderinom.