Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Fotografija  (Skaityta 388227 kartus)

Neprisijungęs Nerkis

• Įrašai: 1742
    • Žiūrėti profilį
Re: Fotografija
« Atsakymas #2350: 2014 Sausio 12, 19:21:30 »
Abu saudau, i viena RAW y kita Jpeg. Pagrinde stengiausi neisdegint. Cia raw, lightroome truputuka tik prisilieciau, pagrazinau ;) . Man regis cia seselis buvo WB nustatytas, o kas siaip nakciai geriau yra statyt? RAW kaip suprantu neytakoja nustatymai, o koky WB naktinei patartum?
Del ryskumo padirbejau truputuka prie foto, pagrinde del nepakankamos  sviesos buvo ryskumo trukumas, Su blykste kai bandziau namie dukra fotografuot, pamaciau kad jau ir 5 metu vaikas turi usus  :bedantis: :-]

Neprisijungęs donatukass

• Įrašai: 747
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2351: 2014 Sausio 12, 19:29:39 »
Aš visada ant auto laikau, o paskui kai iš RAW darai, tai susireguliuoji.  Man pas tave per daug geltonos spalvos atrodo.

Neprisijungęs dalyviz

• Įrašai: 1263
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2352: 2014 Sausio 12, 20:10:53 »
Aš visada ant auto laikau, o paskui kai iš RAW darai, tai susireguliuoji.  Man pas tave per daug geltonos spalvos atrodo.
o tai is kur baltos spalvos gaut jeigu stulpai visi geltonai sviecia? :)

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2353: 2014 Sausio 12, 20:19:57 »
Šitas stulpas lygiai taip pat geltonai švietė:

Neprisijungęs Nerkis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2354: 2014 Sausio 12, 20:52:53 »
Na ten tokios lempos sudetos, ryskiai geltonai sviecia, nezinau dar L daug, gal ir galima geltona apsvietima y balta pakeist, mokomes juk  :) .
Prisegu dar pora is tos pacios foto sesijos  :D .

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2355: 2014 Sausio 12, 21:09:00 »
Jei JPEG fotografuot tas geltonas lempas, tai baltos balansą statyčiau ant tungsten. jei raw, tai paskui lightroome ar fotošope prie white balance susirask slankiklį pavadinimu temperature ir paslink jį gerokai kairėn (link mėlynumo)

Neprisijungęs Nerkis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2356: 2014 Sausio 12, 21:13:12 »
Jei JPEG fotografuot tas geltonas lempas, tai baltos balansą statyčiau ant tungsten. jei raw, tai paskui lightroome ar fotošope prie white balance susirask slankiklį pavadinimu temperature ir paslink jį gerokai kairėn (link mėlynumo)
Aisku, dekui donatukas, lyg ir nepastebejau LR kad kelvinais butu, tik tie standartiniai WB. O gal ir nera ten. Kazko stringa netas siandien, sukiai foto kelia.

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2357: 2014 Sausio 12, 21:16:26 »
Iš tikro Lightroomo nenaudoju aš, nes man žiauriai kompą stabdo jis. Aš per Adobe Camera Raw tvarkau foto. Bet esu beveik 100proc tikras, kad ir LR turi būt rankiniai nustatymai, o ne tik tie jau nustatyti standartiniai daylight, cloudy ir t.t.

edit:

Atsidariau LR, ir ten po White Balance yra Temperature ir Tint. Tik jie ne slankikliais, o rodyklėmis reguliuojami. Rodyklės prie Temperature jei dešinėn - tai vaizdas geltonyn, jei kairėn - mėlinyn. nebijok daugiau paspaudinėt. O to Tint per daug neliesk, nebent ką nors fotografuosi po dienos šviesos lempomis, tada jau reikės ir Tint pastumdyt.
« Paskutinį kartą keitė: 2014 Sausio 12, 21:22:58 sukūrė donatukass »

Neprisijungęs Nerkis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2358: 2014 Sausio 12, 21:31:14 »
 Cia prie kitokio apsvietimo, dar viena tos fotosesijos nuotrauka.

P.S. nespejau atrasyt  :) jo maciau kad yra slankiklis su temperatura, pasiziurejau radau, kazkaip neuzfiksavau pirma.

[/size][/color]

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2359: 2014 Sausio 12, 21:36:08 »
nu va čia jau visai la fa

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2360: 2014 Sausio 12, 21:40:52 »
beja, čia su štatyvu darai, ar ant kokio bortelio padėjęs laikai?  :D

Neprisijungęs Nerkis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2361: 2014 Sausio 12, 21:44:21 »
nu va čia jau visai la fa
Aciu ;) , Jo su trikoju ir pulteliu, nuo parkingo stogo  :bedantis: 
« Paskutinį kartą keitė: 2014 Sausio 12, 21:45:58 sukūrė Nerkis »

Neprisijungęs VooDoo

• Įrašai: 3802
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2362: 2014 Sausio 12, 23:55:28 »
grazios foto man nakti :D as kai eidavau seniau i naktine fotosesija tai kokia 12val. tada zmoniu maziau, nebuna tu susiliejusiu vaiduokliu :)
senai bejau, orai vis ne kokie, lyja, vejuota labai, o ir dangus man nepatinka toks apsiniaukes

Neprisijungęs powliuz

• Įrašai: 3533
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2363: 2014 Sausio 13, 00:55:50 »
Ooo cia daug prisnekejot idomiu dalyku, pirmiausiai del raw ir jpeg, tai taip ukiskai paaiskinkit, kuo tas raw pranasesnis? Kokybe geresne? WB as photoshope reguliuoju, atsidarau per mini bridge ir open in camera raw.
Del geltono apsvietimo tai uk praktiskai visur toks, man jis visai nepatinka  :F
Vytke, kur cia tokios kainos pulteliu?  (H-)

Neprisijungęs Vytkė

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 1741
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2364: 2014 Sausio 13, 01:27:55 »
Pauliau, paėmiau iš ebay.com kažkaip pradžiai sakiau pabandysiu kiniškas kopijas, o jei veiks gerai tai ir toliau naudosiu kiniškas kopijas. :D

Neprisijungęs Saulius18

• Įrašai: 427
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2365: 2014 Sausio 13, 07:34:06 »
Pauliau, paėmiau iš ebay.com kažkaip pradžiai sakiau pabandysiu kiniškas kopijas, o jei veiks gerai tai ir toliau naudosiu kiniškas kopijas. :D

Gal gali nuoroda ebay įmest,kur radai?

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2366: 2014 Sausio 13, 07:40:44 »
ūkiškai nežinau ar pavyks paaiškint dėl raw, bet..

fotoaparato jutiklis sugeria šviesą ir ta švesa yra paverčiama analoginiu signalu (kažkas panašaus, kaip seniau būdavo analoginė televizija).

Kai fotografuoji JPEG, tada fotoaparatass tą analoginį signalą verčia skaitmeniniu, tas signalas keliauja į fotoaparato procesorius, ir yra apdirbamas paga tuo metu fotoaparate nustatytus parametrus: Baltos spalvos balansas, tyškumas, aštrumas ir t.t. Pritaikius tam tikrus parametrus dalis indormacijos tampa nebereikalinga ir yra pašalinama iš failo. kaip pvz su ta geltonu apšvietimu - geltona spalva iš tam tikrų vietų būtų pašalinta ir taip sumažėtų failo dydis, ir JPEG faile informacijos apie tiek daug geltonos šviesos tiesiog nebeliktų.

kaifotografuoji RAW formatu, jutiklis geria šviesą, ją verčia analoginiu signalu, fotoaparatas analoginį verčia skaitmeniniu ir išsaugo jį be jokių apdorojimų į RAW formatą. Tada kompe kai atsidarai, susireguliuoji viską ir kai jau išsaugai į JPEG, lieka tik tam failui reikalinga informacija, visa kita nereikalinga info yra pašalinama.

kaip pvz JPEG - tai jau gatavas medinis šaukštas
RAW - medžio gabalas iš kurio bus drožiamas šaukštas.

kai išdroži šaukštą - drožles išmeti nafik.

Neprisijungęs gataz

• Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 16827
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2367: 2014 Sausio 13, 09:19:37 »
Nuo pacio fotiko labai priklsuso ar jis graziai piesia jpg, pvz olympus jpg apdirba labai graziai, todel dauguma nrt nefotkina raw.
Tesla Model 3 SR+ 239kw, '19
Audi V8 206kw, '91

Neprisijungęs powliuz

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2368: 2014 Sausio 13, 11:51:18 »
Dekui, labai aiskiai paaiskinai  (y) O dar vienas dalykas, po to ta raw i jpg paverst u tenka photoshopo, ar reikis specialios programos kazkokios?

Neprisijungęs gataz

• Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 16827
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2369: 2014 Sausio 13, 12:05:01 »
Dekui, labai aiskiai paaiskinai  (y) O dar vienas dalykas, po to ta raw i jpg paverst u tenka photoshopo, ar reikis specialios programos kazkokios?
Uztenka.
Tesla Model 3 SR+ 239kw, '19
Audi V8 206kw, '91

Neprisijungęs Rencius

• Įrašai: 2648
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2370: 2014 Sausio 13, 13:06:49 »
aš foto apdorojimui naudoju lightroom... lafa :D tiek viskas paprasta, kad nežinau :) pasižaidi iš pradžių ir randi ko reikia, jau net nežiūrėdamas į foto kaikurias eina suredaguot žinant kokia foto yra prieš redagavimą :)

Neprisijungęs Vytkė

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 1741
    • Žiūrėti profilį

Neprisijungęs VooDoo

• Įrašai: 3802
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2372: 2014 Sausio 13, 18:33:26 »
kazkaip net negalvodamas emiau nikon orginalu ir pulteli, kad jo kaina tik 12£ buvo :)

Neprisijungęs powliuz

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2373: 2014 Sausio 13, 20:12:37 »
Jo atsidaro su PS, tik reikejo camera raw update'int. Bet kazkaip nematau kad butu daugiau funkciju kazkokiu, viska galima ir per mini bridge atidaryt, o dar ir patogiau jpeg foto, gali paziuret foto pries redaguojant.
P.S. parejo siandien, iki triedes iki kulno is laimes begu i lauka isbandyt  (aa)
« Paskutinį kartą keitė: 2014 Sausio 14, 13:03:48 sukūrė powliuz »

Neprisijungęs A200TQ

• Įrašai: 1504
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2374: 2014 Sausio 15, 01:52:44 »
Jo atsidaro su PS, tik reikejo camera raw update'int. Bet kazkaip nematau kad butu daugiau funkciju kazkokiu, viska galima ir per mini bridge atidaryt, o dar ir patogiau jpeg foto, gali paziuret foto pries redaguojant.

JPEG yra "kastruotas" RAW failas, JPEG dar fotike yra apdirbamas ir dalis vizualines informacijos yra istrinama ar pakeiciama taip kaip fotikui atrodo tinkama. Tuo tarpu RAW formatas yra neapdirbtas, "zalias" failas, turintis visa informacija, kuria fotikas gavo fotkinant.
Skirtuams pasijaucia tada, kai pradedama redaguoti: pradedant paprasciausiu White Balance reguliavimu ir baigiant detaliu traukimu seseliuose ar atkurimu is perdegusios foto. 
Daugiau funkciju tau nei Camera RAW, nei kita tvarkykle neduos, ne cia skirtumas. Padaryk fotke JPEG ir RAW formatu (dauguma fotiku gali iskart abiem formatais padaryt) ir tada pasizaisk stumdydamas slaiderius (highlight, shadows...) skirtumas turetu greit pasimatyt :)