Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Fotografija  (Skaityta 387692 kartus)

Neprisijungęs donatukass

• Įrašai: 747
    • Žiūrėti profilį
Re: Fotografija
« Atsakymas #2200: 2013 Lapkričio 23, 14:53:11 »
nu mano nuomone geriau yra turėt žemesnės klasės, bet geriausią savo klasėje, nei aukštesnės klasės, bet pigiausią. Ir d600 taško tepalą ant sensoriaus. jei tokios bėdos nebaisios, tada ok, bet jei nenori tepaluoto sensoriaus, tada lieka d610, kas reiškia dar papildomai 1k lt. Tai sumoj paėmus išeitų d7100 + koks šviesus zuminis pro stiklas. Bet aš čia neperšu savo nuomonės tau, tik sakau, kaip aš daryčiau. ;)
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Lapkričio 23, 14:55:25 sukūrė donatukass »

Neprisijungęs VooDoo

• Įrašai: 3802
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2201: 2013 Lapkričio 23, 17:51:11 »
as suprantu bet sensoriu dydis skiriasi pakankamai, kad butu verta investuoti i tai, aisku po tokiu investiciju tai turi buti pinigu saltinis, o ne ju leidimo budas :D
galiu pasakyti kad kol as savaji D7000 isnaudosiu iki galimybiu ribos praeis ne vieni metai (H-)

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2202: 2013 Lapkričio 23, 18:52:10 »
Na aš saviškio d5000 irgi toli gražu neišnaudoju ir dar nežinia kiek neišnaudosiu.. tik užsimaniau d7100 dėl to, kad su savo senoliu negaliu turėt trumpesnio išlaikymo nei 1/200sek su blykste. na ir dar fokusavomo taškų galėtų būt daugiau ir trūksta fokusavimo varikliuko, kad galėčiau naudot pigesnius senus objektyvus..

Neprisijungęs VooDoo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2203: 2013 Lapkričio 23, 19:41:05 »
parodyk man sena gera objektyva kuris vertas demesio ir kuris pigesnis nei AF-S zoomo 2.8 :)
kazkaip nerandu nei vieno neskaitant 24-85mm f/2.8-4D kurio kaina ~2500 lt.
is tikruju nelabai matau tiksla pirkti su varikliuku, nebent del 50mm 1.8D  kuriss pigus, bet sviesus :)

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2204: 2013 Lapkričio 23, 20:03:48 »
Yra keli žuviaakiai be autofokuso, ir šiaip kartais išlenda naudotų įvairių variantų už nebrangiai, kuriuos būtų įdomu paknibinėt, bet kai nėr autofokuso tai nekyla rankos. Jei deda tą varikliuką ir į naujausius bodžius, vadinasi poreikis tam yra ir aš jį taip pat jaučiu. Galbūt, jei tas varikliukas būtų manajam aparate, gal net ir nenaudočiau aš jo, bet vistiek, to varikliuko buvimą aparate aš laikau privalumu, ir geriau, kai jis yra, nei kai jo nėra.

Neprisijungęs VooDoo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2205: 2013 Lapkričio 23, 20:37:46 »
ir kai palygini fokuso greiti bei garsa tai AF-S fokusuoja be garso :goodboy:  nes ultragarsninis varikliukas :) o bodyje kaip dreles varikliukas :-] nu kai yra, tai gerai, juk neimsi jo lauk :) bet galetu ir naujus stiklus gaminti be varikliuku, nes visi nauji jau AF-S
galetum mestelti koki varianta kai randi be AF

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2206: 2013 Lapkričio 23, 21:02:17 »
Tai aš nesiginčyju, kad af-s yra belenkiek kartų geriau už af. jei sporto nefotografuosi, tai ir su af pilnai gali susisukt.. kaip pvz be varikliuko:
http://www.efoto.lt/skelbimas/nikon_zoom_nikkor_80_200_mm_f_2_8_d_af_ed
ir su varikliuku:
http://www.efoto.lt/skelbimas/parduodu_nikon_d800_nikkor_70_200_14_24_28_300_dx_12_24_sb_9

2100lt vs 5560lt. Nu aišku tas brangesnis dar ir VR turi.. pas abu milimetrų panašiai ir skylė vienoda.
Aišku, jei naudoji vieną stiklą ir kitų nereikia, tai nafik tas fokuso varikliukas bodyje, bet jei nori kolekcijoj daugiau stiklų ir vestuvių ar sporto pastoviai nefotografuosi, viskas tik malonumui, tai manau varikliukas tiesiog būtinas bodyje  :-)

Neprisijungęs VooDoo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2207: 2013 Lapkričio 23, 21:57:19 »
nu kainu skirtumas yra, bet nera toks jau didelis pasirinkimas tu stiklu,
nes kiek paziuri tai pas visus pro uzdeti stiklai AF-S :) 

Neprisijungęs juoda_plunksna

• Įrašai: 61
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2208: 2013 Lapkričio 23, 22:39:13 »
Ir d600 taško tepalą ant sensoriaus. jei tokios bėdos nebaisios, tada ok, bet jei nenori tepaluoto sensoriaus, tada lieka d610

Ne toks tas velnias tepaluotas kaip ne kurie internete spygauja ;) Taip, išėjo pradžioje kažkiek egzempliorių su šia bėda, bet tai nereiškia, kad visi be išimties D600 taškosi tepalais. Pvz. saviškį pirkau kovo pabaigoje, tai jokių tokių bėdų nėra.

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2209: 2013 Lapkričio 23, 23:07:34 »
na aš ir rašiau tik tai, ką skaičiau internete, pats d600 nei akyse nematęs. :)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2210: 2013 Lapkričio 23, 23:16:40 »
Internete kaip ir gyvenime - kaip garsiau rėkia, taip ir atrodo :) Nors kalbant apie D600, tai ir pats Nikonas pasišiko savo abejingumu ir mekenimu. Tai taip ir prilipo ta tepaluota etiketė šitam modeliui :D

Neprisijungęs Nerkis

• Įrašai: 1742
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2211: 2013 Lapkričio 23, 23:31:38 »
Bereikalo niekas ir nerekia  ;), o renkantis labai svarbu zinot kuo rizikuoji.

Neprisijungęs audi quatro

• Įrašai: 1495
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2212: 2013 Lapkričio 28, 02:10:23 »
gal kas zinot kodel su nikonu per ekrana ziurint(ne per akute)kitaip fokusuojasi ir keiciasi nustatymai?kazko neikertu dar..

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2213: 2013 Lapkričio 28, 11:59:51 »
todel, kad kai įjungi live view funkciją, veidrodis yra pakeliamas, kad vaizdas kristų tiesiai ant sensoriaus (jei vaizdas negalėtų patekt tiesiai ant sensoriaus, negalėtum nieko matyt ekranėlyje)

Va taip vaizdas patenka į akutę:

Veidrodis atspindi vaizdą ir kitų veidrodžių ar pentaprizmės pagalba vaizdas patenka į akutę. Tačiau tas didysis veidrodis dalį šviesos (t.y. vaizdo) praleidžia ant fokusavimo jutiklio (mano įmestoj foto jis yra po sensorium).

Kai nori matyt fotografuojamą vaizą ekrane, visa šviea turi patekt iškart ant sensoriaus:

šiuo atveju nieko nebesimato per akutę, taipogi fokusavimo jutiklis nebegauna jokios informacijos. Todel ir keičiasi fokusavimo kokybė ir greitis.

O kokie dar nustatymai keičiasi žiūrint per ekraną?

p.s. ant greitųjų radau foto su sony, bet su kitais modeliais, manau, principas tas pats.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2214: 2013 Lapkričio 28, 12:17:52 »
Sony naudoja pusiau permatomus veidrodzius pas rimtesnius modelius - na kiek neiprasta, taciau man patiko si opcija, aprasymai labai ivairus, vieni giria, kiti stumia, taip kad si sistema tinka jau ne visiems Sony veidrodukams.
O kas smagiausia - tai saudnat greitom serijom nuotraukas greit judanciu objektu kaip vaikai, gyvunai ir t.t. - itin skiriasi blogu kadru skaicius, nuo kitu fotiku ;)

Neprisijungęs VooDoo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2215: 2013 Lapkričio 28, 17:35:26 »
man irgo idomu kokie dar nustatymai keiciasi ?
as nenaudoju to livewiev, kazkaip toks jausmas jog ilgesni islaikyma daro sprendziant pagal garsa, nors jis buna toks pat.  per akute kazkaip man patogiau :)

Neprisijungęs audi quatro

• Įrašai: 1495
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2216: 2013 Lapkričio 28, 17:58:47 »
man irgo idomu kokie dar nustatymai keiciasi ?
as nenaudoju to livewiev, kazkaip toks jausmas jog ilgesni islaikyma daro sprendziant pagal garsa, nors jis buna toks pat.  per akute kazkaip man patogiau :)
nu jo,lyg kitas islaikymas ir fotografuoja kazkaip paveluotai kai su blykste bandziau.reik paziuret ta protokola nuotrauku su akute ir per ekrana
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Lapkričio 28, 18:09:25 sukūrė audi quatro »

Neprisijungęs VooDoo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2217: 2013 Gruodžio 01, 21:45:44 »
iskilo man toks klausimas, isigyjau 28mm objektyva f/2.8  jis yra M42 jungties
per perejima uzdejau ant nikon, bet neatitinka visikai fokuso zymejimas ant objektyvo,
nereikia man fokuso i begalybe, bet jo nera ir is 4 metru :D
fokusuoja gal tik nuo 2-1.5 metro, tai galvoju gal perejimas blogas, jeigu jis butu storesnis, tai stiklas butu toliau nuo sensoriaus ir fokusuotu gal is toliau
gaila jog palikau su fokusu i begalybe perejima LT, reikes parsisiusti paziureti kaip tada viskas bus.
gal kas susidure su tokia problema ?

Neprisijungęs edgaras1989

• Įrašai: 1906
    • Žiūrėti profilį

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2219: 2013 Gruodžio 02, 16:45:53 »
iskilo man toks klausimas, isigyjau 28mm objektyva f/2.8  jis yra M42 jungties
per perejima uzdejau ant nikon, bet neatitinka visikai fokuso zymejimas ant objektyvo,
nereikia man fokuso i begalybe, bet jo nera ir is 4 metru :D
fokusuoja gal tik nuo 2-1.5 metro, tai galvoju gal perejimas blogas, jeigu jis butu storesnis, tai stiklas butu toliau nuo sensoriaus ir fokusuotu gal is toliau
gaila jog palikau su fokusu i begalybe perejima LT, reikes parsisiusti paziureti kaip tada viskas bus.
gal kas susidure su tokia problema ?

Čia ne kiek problema, kiek ypatybė :D Perėjimai M42>F mount yra dviejų rūšių: su korekciniu lęšiu be jo. Su korekciniu lęšiu bus fokusas į begalybę ir arčiau, bet realiai reikės prisukinėti diafragmą bent iki kokių f/4, kad vaizdas būtų ne muilinas, nes tas korekcinis lęšis smarkiai kerta per optinę kokybę. Adapteris be lęšio leis "džiaugtis" atviriausiomis diafragmomis, bet tuo pačiu neis sufokusuoti kur toliau.
Kad nėra fokuso ir už keturių metrų, tai nieko čia nuostabaus. Aš turiu Helios 58mm f/2, tai su juo toliausiai galiu sufokusuoti iki kokio pusantro metro ar net mažiau.

Neprisijungęs dalyviz

• Įrašai: 1263
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2220: 2013 Gruodžio 02, 16:53:38 »
gal kas galit pakomentuoti kazka apie sita fotika?
http://www.technorama.lt/Foto-ir-video-technika/Veidrodiniai-ir-sisteminiai-fotoaparatai/Fotoaparatas-Canon-EOS-600D-18-55IS-II.html
belenkiek pridiskutuota sitoj temoj apie 600d, imi kas tau labiau patinka ir tiek :)
lengvas, patogus, valdymas protingai isdestytas, meniu patogus (bent jau man) ekranelis lankstomas pliusas didelis filmuojant, filmuoja 60fps, garsa graziai iraso ( kitinio 18-55 garsus autofokusas labai trukdo, bet cia objektyvo beda)....

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2221: 2013 Gruodžio 02, 17:26:04 »
Čia ne kiek problema, kiek ypatybė :D Perėjimai M42>F mount yra dviejų rūšių: su korekciniu lęšiu be jo. Su korekciniu lęšiu bus fokusas į begalybę ir arčiau, bet realiai reikės prisukinėti diafragmą bent iki kokių f/4, kad vaizdas būtų ne muilinas, nes tas korekcinis lęšis smarkiai kerta per optinę kokybę. Adapteris be lęšio leis "džiaugtis" atviriausiomis diafragmomis, bet tuo pačiu neis sufokusuoti kur toliau.
Kad nėra fokuso ir už keturių metrų, tai nieko čia nuostabaus. Aš turiu Helios 58mm f/2, tai su juo toliausiai galiu sufokusuoti iki kokio pusantro metro ar net mažiau.
Esu skaitęs, kad kaikurie Helios objektyvai nelabai sunkiai perdaromi, kad fokusuotų į begalybę ir su perėjimu be korekcinio lešio. Galbūt yra galimybė perdaryt ir kitus objektyvus(H-)

Neprisijungęs VooDoo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2222: 2013 Gruodžio 02, 19:43:35 »
tai koks tikslas pirkti sviesu stikla, deti perejima su lesiu kuris kerta per kokybe, ir prisukti diafragma, turiu ir helios 58 su korekciniu lesiu ant perejimo, nei tas nei tas normaliai nepatiko, zinau tik kai uzsidedu po helioso nikkor 50mm 1.8 tai kaip diena palieka :D
teks imti kazka is nikkor ir nebesukti sau galvos su tais M42 :)

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2223: 2013 Gruodžio 02, 19:48:00 »
jo, o heliosą perduok kalėdų seniui, kad man po egle padėtų :D

Neprisijungęs VooDoo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2224: 2013 Gruodžio 02, 21:23:32 »
40 lt ir helios tavo :)