Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Fotografija  (Skaityta 387502 kartus)

Neprisijungęs romas

• Įrašai: 1323
    • Žiūrėti profilį
Re: Fotografija
« Atsakymas #2150: 2013 Lapkričio 07, 15:10:45 »
vyruciai toks klausimas.... ir taip ir anaip galvojom visgi nusprendem kad uz 2000 lt veidrodinio mums nereikia (nebus kam isnaudot galimybiu daikto).. tai siandien apsiciupinejau Nikon 3100 (1150 litu) ir nikon 3200 (1450 lt) patarkit ar jausiu REALU skirtuma tarp siu fotiku, turint omeny 300 lt kainu skirtuma ?

vienam forume radau: ,,Nikon D3200 neturi fokusavimo varikliuko.." kas tas yr ir ar cia labai blogai ?
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Lapkričio 07, 15:17:35 sukūrė romas »

Neprisijungęs VooDoo

• Įrašai: 3802
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2151: 2013 Lapkričio 07, 17:16:04 »
jo neturi nei vienas D3xxx bei D5xxx
tai reiskia jog gausi pirkti objektyva su varikliuku, kuris kainuos truputi daugiau,
bet nekreipk demesio i tai, imk ta kuris tau atrodo geresnis, patogesnis.
D3200 pora metu naujesnis nei D3100, tai gal rinkciausi ji, plius 24 mpix praves kai noresi apkarpyti foto :) 

Neprisijungęs romas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2152: 2013 Lapkričio 07, 17:19:14 »
o tai tas standartinis objektyas 18-55mm VR turi ta varikliuka? tai kogero ir teks 3200 pasiimt. beja 16gb korteles uztenka?  ziurejau ir su 18-105mm VR objektyvu, bet jau kaina 1900 lt....

Neprisijungęs donatukass

• Įrašai: 747
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2153: 2013 Lapkričio 07, 19:12:57 »
tiks vissi objektyvai, turintys AF-S ir AF-I žymėjimą. nesumaišyk su AF. Su pastaruoju nebus autofokuso.

Neprisijungęs blaiwas

• Įrašai: 241
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2154: 2013 Lapkričio 07, 19:13:45 »
pas mane 5100 ir neturi to varikliuko, ka suzinojau tik nusipirkes 50-ka be variklio :D nu kolkas ranka fokusuoju, bet ateity reiks ji parduot ir nusipirkt su varikliuku, nes taip nepatogu. kitinis objektyvas savaime aisku tures sita varikliuka ir jo bent pradziai tikrai uzteks, tik paskui kai ispindesi uzsinoresi ir fotiko gersnio ir objektyvo normalaus :D pats naudoju 16gb kortele, man per akis uztenka, nes visada nusikraunu nuotraukas i kompa ir isvalau kortele, tiesa retai naudoju raw formata, jei naudociau visada, gal ir pasidarytu maza tu 16gb

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2155: 2013 Lapkričio 07, 21:20:09 »
Aš RAWais šaudau į 32GB kortą, iki pusės ne dažnai užsipildo.

Neprisijungęs VooDoo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2157: 2013 Lapkričio 07, 23:11:15 »
is tikruju tai uzteks tau ir 18-55 pradziai, paskui matysi kur linksta tavo pomegis, gal i makro, portretines foto, gal krastovaizdi nebemoku lietuviskai zodziu i landscape :-] tada ir pasiimsi rimtesni stikla tam tikrai sriciai, o gal niekur nebenoresi zengti uzteks kartais papyskinti su kitiniu stiklu :)
as naudoju dvi 8GB, nes uzgaudziau uz gera kaina :) kazkaip nepataikiau ant 32GB ar 16GB.
korteleje palieku tik geriausius kadrus, kitus trinu lauk, pilnai pakanka korteles vienai fotosesijai, raw naudoju keletui geresniu kadru, nes labai nepatogu apdirbineti 200 fotkiu ir raw -> jpeg, uzima marias laiko :D

Blaivas, koks cia miestas ? atrodo graziau nei mano kaimas :D

Neprisijungęs blaiwas

• Įrašai: 241
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2158: 2013 Lapkričio 07, 23:18:08 »
uk leeds cia. gal kas turit minciu nuo ko atsiranda toks efektas kaip antroje fotkeje mazdaug ties viduriu? kazka panasaus pastebejau fotografuodamas fejerverkus ( kaikur virsui desiniau matosi toks kaip fejerverku atspindys, kurio ten neturetu but) siandien nublizginau stiklus atrodo svarus grazus bet vat sitam objektyvui vistiek kazkas streikuoja. pradzioi galvojau, kad gal kas veidrodziams, nes tankiai keitalioju objektyvus, bet taip gaunasi tik su situo objektyvu. objektyvas kitinis tai siaip negaila butu mest per stoga, bet kolkas, kol naujo neprisiruosiu pirkt jis visdelto vienas is dazniausiai naudojamu
edit:
konkreciai sitoi foto

desiniau gaunasi toks kaip atvaizdas apatines kadro dalies, jo cia neturetu buti
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Lapkričio 07, 23:32:24 sukūrė blaiwas »

Neprisijungęs romas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2159: 2013 Lapkričio 07, 23:52:34 »
tai zodziu ir nuspresta, pasiimu d3200 su standartiniu objektyvu ir basta, o tai jau uzpyyypino besirenkat :D  o ateity bus matyt kiek cia tas apetitas isaugs :smoke:

Neprisijungęs audi quatro

• Įrašai: 1495
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2160: 2013 Lapkričio 08, 09:23:38 »
pradziai manau uzteks tau jo ;)

Neprisijungęs romas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2161: 2013 Lapkričio 08, 12:54:33 »
nu va, belieka instrukcija nuo pradziu iki galo persiskaityt ir pirmyn  :-) oi kiek visokiu idomiu dalykeliu randu  :-]

Neprisijungęs VooDoo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2162: 2013 Lapkričio 08, 17:15:55 »
pirmoje vietoje perskaityk manuala visa, kad nekiltu klausimu kaip iso pareguliuoti ar panasiai :)  kad zinotum kas kur reguliuojasi, o paskui jau is praktikos viska suprasi ir ismoksi :)

Neprisijungęs dalyviz

• Įrašai: 1263
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2163: 2013 Lapkričio 08, 23:58:42 »
pirmoje vietoje perskaityk manuala visa, kad nekiltu klausimu kaip iso pareguliuoti ar panasiai :)  kad zinotum kas kur reguliuojasi, o paskui jau is praktikos viska suprasi ir ismoksi :)
siulyciau geriau youtube apzvalgas fotiko paziuret, tikrai viskas glausciau ir su parktiniais pavyzdziais ir tt, man tai bent jau geriau buvo negu skaitinet ta knygute... :)

Neprisijungęs VooDoo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2164: 2013 Lapkričio 09, 03:51:57 »
tai kad tuose youtubes filmukuose viska ta pati kalba tik kiti zmones ir kitaip parodo, o kai perskaitai visa knyga zinai viska apie fotika.

kas is musu cia turi FF  nikon? :D

Neprisijungęs Lomberg

• Įrašai: 1557
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2165: 2013 Lapkričio 18, 16:08:35 »
kolegos planuoju pirkti blykste savo nikonui, ka galit rekomenduoti iki 800lt? Kaip elgtis geriau pirkti nauja sigma arba metz? ar geriau naudota Nikon SB 700 arba nikon SB 900 ? o gal kas pats planuoja savo pardavineti ?

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2166: 2013 Lapkričio 18, 18:49:20 »
Jei už tiek pinigų, tai siūlyčiau SB700. visgi nikon su nikon geriau susišnekės. Net gi jei ir su daugiau pinigų, vistiek siūlyčiau tą pačią versiją, nes SB900 nedaug galingesnė, o dar ir brangesnė, ir kitų trūkumų turi.

Neprisijungęs Lomberg

• Įrašai: 1557
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2167: 2013 Lapkričio 19, 10:18:46 »
Jei už tiek pinigų, tai siūlyčiau SB700. visgi nikon su nikon geriau susišnekės. Net gi jei ir su daugiau pinigų, vistiek siūlyčiau tą pačią versiją, nes SB900 nedaug galingesnė, o dar ir brangesnė, ir kitų trūkumų turi.
aciu uz info, irgi perskaites daug straipsniu priejau isvados apsistoti ties SB700

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2168: 2013 Lapkričio 19, 18:02:06 »
http://www.efoto.lt/skelbimas/nauja_neispakuota_sb_700_nikon_blykste
va kaip tik išlindo viena kai tik šiandien  :D

Neprisijungęs powliuz

• Įrašai: 3533
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2169: 2013 Lapkričio 20, 16:17:32 »
Cia gal labiau reiktu i Photoshopo tema kelt, bet as nenoriu kad kas tik pakoreguotu ta foto, noriu ismokt pats tvarkyt toki dalyka. Tai va gal patarsit, kaip patamsint masinos spalva sitoj foto kad netamsetu fonas? Matot pas mane tokia durna spalva masinos, kad kai sviesa krenta ant jos lieka balta balta :)

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2170: 2013 Lapkričio 20, 19:36:29 »
Atsidarai nuotrauką fotošope. Virš sluoksnių panelės, kur yra įvairių nustatymų pasirinkimų (adjustments) renkiesi pirmą btightnes/contrast, Atsiranda naujas sluoksnis, išlenda lentelė su šviesumo ir kontrasto slankikliais. Paslankioji juos, kol gausi norimą mašinos šviesumą, ir tą lentelę gali išjungt. Tada kairėj, kur daug įrankių, renkiesi trintuką, pasirenki norimą trintuko formą ir dydį (tai gali padaryti po EDIT myktuku), ir trini foną aplink mašiną. kad kruopščiau viską atlikt, išsisidink foto (Ctrl ir +), pasirink mažesnį trintuką ir trineliok aplink mašiną. Jei per daug nutrynei ir nori užspalvot ką nutrynei, kur yra įrankių juosta kairėj, tai trečias nuo apačios bent jau pas mane, yra baltas ir juodas kvadratėliai, prie kvadratėlių lenkta rodyklytė, tai paspaudi ant tos rodyklytės ir kvadratėliai vietom apsimaino, tada gali užspalvot ką per daug nutrynei. kai vėl nori trint, reikia kvadratėlius vėl vietom apmainyt. kai su trintuku eini apie mašiną, reikia pasirinkt trintuką, su blankesniais kraštais, nežn kaip tiksliai paaiškint :D jis trindamas kraštus švelniai trina. Jei trinsi aplink mašiną su paprastu trintuku, gali atrodyt, kad mašina įklijuota.

p.s. pas tave kapoto dalis išdeginta, tai ten jau nieko nebeatkursi, nebent bandyt užspalvot paėmus spalvą nuo kitos auto vietos, bet ten jau daugiau zabavonės, kad normaliai padaryt..

Neprisijungęs Nerkis

• Įrašai: 1742
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2171: 2013 Lapkričio 20, 20:32:51 »
Manau nefotosopint cia reikia o su fotoaparatu labiau padirbet.
Tavo nustatymai iso100 f5.6 ant 1/99 sec, manau jei butum padares 1/250 butu geriau gavesi, ar bent jau exposure kompensacija - 1 ar du stopus.

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2172: 2013 Lapkričio 20, 21:10:02 »
tada kartu ir fonas tamsesnis būtų, kas šiuo atveju vėl nekažką.

Neprisijungęs Nerkis

• Įrašai: 1742
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2173: 2013 Lapkričio 20, 21:18:52 »
Beskaitinedamas foto pamokeles suzinojau tik tiek, kad is tamsesnio i sviesesny padarysi be vargo, o jei nusviesinta, tada batai.
Jei reikia redaguot tada geriau jau raw fotografuot, daug graziau iseina pataisyt ir be didelio vargo, o siaip lab rekomenduoju powlius lightroom parsisiusti. Man patiko, ir gan nesudetinga.

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2174: 2013 Lapkričio 20, 21:52:11 »
Na taip, gali ir iš tamsesnio daryt šviesesnį. Kas dėl RAW, tai visiškai sutinku, kartais iš pirmo žvilgsnio iš beviltiškos foto, gali visai normalią padaryt  :-] Tik man labiau prie širdies adobe camera raw. Laitrumas pas mane kažkodėl žiauriai kompą užlagina, praktiškai neįmanoma dirbt.