Man bent jau ismokt kompozicijos atrodo daug naudingiau, nei zaist su blykste
Tuo labiau toks dalykas kuri cia darot net instrukcijose buna aprasytas fotoaparatu.
uzmusei su situo...
jau sakiau kad ismokt, reik praktikuotis laaaabai daug (ypac tas liecia kompozicija), o tai nesuderinama su tavo paziuriu, nes nori viska moket iskart
idomu kokia gi tu cia instrukcija fotoaparato turi kur tai aprasyta
o ir siaip jau minejau, skaityt ar ziuret kaip kitas daro yra viena, o padaryt - jau visai kas kita
jei butu taip lengva padaryt viskas kas aprasyta, jau dabar nevjibienas fotografas buciau 
Tu nebeinterpretuok savaip gal pagaliau? As gyvenime nesakiau, kad tam nereik praktikos, pats is savo nuotrauku matau, kad nera taip kaip noretusi, o tu jau uz mane nusprendi, kad as viska iskart noriu moket
![laughing out loud :-]](http://www.audiklubas.com/forumas/Smileys/3rdpty/f10.gif)
Ir tipo tu lb afigienai pavarei, kad padarei foto su dviem uzdangom? Manai as tokiu dalyku nebandes? Kazkaip pagal tave labai keistai atrodo, kad tu jau baisiai praktikuojies, o as nieko nebandes ir nemates, tuo labiau mokini lyg butum profesionalas

Nesuprantu isvis ko kimbi prie mano nuomones

Va is instrukcijos, cituoju pati principa kuriuo darei:
"Lėta sinchronizacija (pirmoji uždanga) #SLOW
Lėta blykstės sinchronizacija skirta ilgam išlaikymui. Fotografuojant su blykste, išlaikymas
paprastai negali būti žemiau tam tikro lygio, kad fotoaparatas nesujudėtų. Tačiau objektą
fotografuojant naktį fonas dėl trumpo išlaikymo gali būti per tamsus. Lėta sinchronizacija
leidžia užfiksuoti ir foną, ir objektą. Kadangi išlaikymas ilgas, fotoaparato stabilumui užtikrinti
naudokite trikojį, kad vaizdas nesusilietų.
Pirmoji uždanga
Paprastai blykstė suveikia iš karto po to, kai visiškai atsidaro užraktas. Tai vadinama pirmąja
uždanga. Paprastai šis metodas naudojamas fotografuojant su blykste.
Antroji blykstės uždanga suveikia prieš pat užsidarant užraktui. Blykstės veikimo laiko
pakeitimas jūsų nuotraukoje gali sukurti įdomių efektų, pvz., perteikti automobilio judėjimą
vaizduojant atgal „srūvančias“ užpakalinių žibintų šviesas. Kuo ilgesnis išlaikymas, tuo geresni
efektai. S / M režimu blykstė visada įsijungia."