tavo vietoje imciau nikon D5100 arba kazka is D3xxx ir imciau deveta stikla, pradziai pasiimciau 50mm 1.8G (naujo kaina ~600lt) o paskui paturejes 50mm suprastum i kuria puse labiau tave traukia ar i zoomo ar i platesni kampa, nes tureti ir platu, ir zooma butu perdaug brangu pradziai kalbu apie sviesius stiklusarba imciau 35mm 1.8 o veliau dar pasiimtum 85mm 1.8
as imciau geriau D3200, vistik naujesnis bodi, geriau tvarkysis su triuksmais ir pixeliu daugiau, pravers kai noresi apkarpyti foto, nebent tave traukia vartomas ekranelis, kuris pratikoje naudojamas labai retai http://snapsort.com/compare/Nikon-D3200-vs-Nikon-D5100
Įspūdžiai geri. Reikia dar labai priprast prie valdymo, jis stipriai skiriasi nuo senojo d5000. Nepatinka, kad didysis ekranas užgesinėja, norėčiau, kad visada šviestų, nes pvz fotografuojant tamsoj, mygtukų visiškai nesimato, jei ekranas šviečia, jis kartu kažkiek apšviečia ir mygtukus. Tai trumpai kiek bandžiau šaudyt tamsoj, tai betkurį mygtuką spaudžiu, tada sukioju ratuką ir žiūriu į mažąjį ekranėlį, ar tie nustatymai keičiasi, ar ne Likau lengvai nusivylęs greičiu. Kai paspaudi užrakto mygtuką iki kol parodo foto peržiūrai. Kažkaip neįprastai daug laiko praeina. bet čia smulkmena. kas iį gerų dalykų, tai detalumas mane nustebino. Aišku jei fokusas pataikytas gerai. kaip pvz įmetu failą atsisiuntimui ČIA, jei įdomu parsisiūsk, pažiūrėk. Čia mano durna roža bet matosi visi naujai dygstantys barzdos plaukeliai, užsikišusios poros ir t.t. tik reikia dar įvaldyt normaliai, kad visos nuotraukos būt tokio ryškumo, o ne kai kurios.Labai nekantrauju išbandyt naktį, su aukštais iso, ilgais išlaikymais, bet kad oras pas mus labai nedėkingas tam. Vėjas ir lietus susitarę rodo man vidurinį pirštą
jeigu nenusprendei tikslaus modelio, paziurek D7000 jis butu manau geriausias is DX formato, aisku D7100 jay yra, bet jis brangiausias siuo metu. manau per akis ir to D3200, o jeigu jau nebeuzteks, po metu pasikeisi bodi
D7000 jau daugiau nei dvigubai brangesnis nei D3200, bet sakot mano atzvilgiu tamrom 17-50 yra mazdaug tinkamiausias objektyvas? sakykim naudojant si objektyva kuo skirtusi nuotraukos su D3200 ir D5200, kuo butent paprastai kalbant man butu geriau tas ar anas?
už tą kainą galėjau paimti dėvėtą d90 ir rimtesnį stiklą....
D3200 su D5200 manau net ner ka lygint, tiktai kad vos ne per puse pigesnis D3200 yra ir mazesnis bei lengvesnios siektiek
nu va palyginimui su D5100 ir 18-105.ir kas pasakys kad jinai neryski tegul meta akmena i mano langa
o kuo jis taip geresnis, apzvalgoj palyginus tie parametrai skiriasi lyg ir nedaug ar as cia tik taip galvoju http://snapsort.com/compare/Nikon-D3200-vs-Nikon-D5200