Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Fotografija  (Skaityta 387419 kartus)

Neprisijungęs Nerkis

• Įrašai: 1742
    • Žiūrėti profilį
Re: Fotografija
« Atsakymas #2175: 2013 Lapkričio 20, 22:08:00 »
Skaiciau kazka apie lightroom laginima, bet man atrodo jog 5.0 versija cia taip buvo, as turiu 5.2, viskas dirba  (y)

Neprisijungęs donatukass

• Įrašai: 747
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2176: 2013 Lapkričio 20, 22:19:49 »
pas mane 4,4 versija. ir šiaip pc reiktų gal vindausus perpūst, nes kaikada ir nieko nedarant neadekvačiai palagina..

Neprisijungęs VooDoo

• Įrašai: 3802
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2177: 2013 Lapkričio 21, 00:50:24 »
as galvoju kai parsigabensiu savo sena lauza P4 2.8 2gb ram ar eis ant jo kazka normalia pakoreguoti su PS ? nes dabar tiniam loptone tik NX2 daugiau nieko rimtesnio nera :D

Neprisijungęs Rencius

• Įrašai: 2648
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2178: 2013 Lapkričio 21, 18:59:35 »
va lightroom'u greit patamsinau... patamsėjo šiek tiek ir fonas, bet skaitau normaliai dar :)

Neprisijungęs powliuz

• Įrašai: 3533
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2179: 2013 Lapkričio 21, 19:32:53 »
Donatukass, dekui uz issamu paaiskinima, su contrast/brightness moku elgtis, bet gaunasi kaip pas tave, t y masina kaip apdegus :) Vienu zodziu tokiu foto vengsiu kol neismoksiu su fotiku elgtis, tik siaip is 200 foto kokios 10 tokios gavosi, nes durnu kampu fotkinau, pries saule, kas mano kibirinej masinai nepatinka :)

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2180: 2013 Lapkričio 21, 21:13:08 »
Pasidomėk apie histogramą ir sisižinok, ar taviškis fotoaparatas moka parodyti išdegusias vietas. Pas save neseniai visai tai atradau. Jei yra vieta išdegus, kaip taviškėj foto kapoto dalis, tai tik nufotografavus nuotrauką ir jai atsiradus eranėlyje, išdegusios vietos mirksi juodai. Jei nėra funkcijos, kad praneštų apie išdegusias vietas, tai gali matyt iš histogramos. Histogramą man rodos visi fotikai moka parodyt.

Neprisijungęs Nerkis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2181: 2013 Lapkričio 21, 21:19:49 »
Rodo 600d histograma. O kaip koreguot? Papasakok ar nuoroda kokia numesk, ydomu  :)

Neprisijungęs audi quatro

• Įrašai: 1495
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2182: 2013 Lapkričio 21, 21:34:18 »
Pasidomėk apie histogramą ir sisižinok, ar taviškis fotoaparatas moka parodyti išdegusias vietas. Pas save neseniai visai tai atradau. Jei yra vieta išdegus, kaip taviškėj foto kapoto dalis, tai tik nufotografavus nuotrauką ir jai atsiradus eranėlyje, išdegusios vietos mirksi juodai. Jei nėra funkcijos, kad praneštų apie išdegusias vietas, tai gali matyt iš histogramos. Histogramą man rodos visi fotikai moka parodyt.
pas mane taip irgi rodo,juodai myrksi tos vietos.tai reiskia negerai nufotkinta ar kaip suprast?

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2183: 2013 Lapkričio 21, 21:56:13 »
Tai reiškia, kad ta vieta gavo per daug šviesos, ir tuose pikseliuose tiesiog nebėra jokios informacijos todel ji yra balta. tai ir vadinama išdeginimu. jei tai tinka nuotraukai, tai viskas ok, pvz būna debesų fragmentai išdega, bet viskas normaliai atrodo, tai nėr problemų, bet kaip prieš tai buvusios audi foto, kapotas išdegęs, jo nebeatkursi jokiom programom. Tai reiktų keit ekspoziciją (mažint iso, privert diafragmą arba trumpint išlaikymą) ir pakartoti kadrą.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2184: 2013 Lapkričio 21, 21:59:09 »
Tai reiškia, kad ta vieta gavo per daug šviesos, ir tuose pikseliuose tiesiog nebėra jokios informacijos todel ji yra balta. tai ir vadinama išdeginimu. jei tai tinka nuotraukai, tai viskas ok, pvz būna debesų fragmentai išdega, bet viskas normaliai atrodo, tai nėr problemų, bet kaip prieš tai buvusios audi foto, kapotas išdegęs, jo nebeatkursi jokiom programom. Tai reiktų keit ekspoziciją (mažint iso, privert diafragmą arba trumpint išlaikymą) ir pakartoti kadrą.
aisku (8-)

Neprisijungęs VooDoo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2185: 2013 Lapkričio 22, 00:41:39 »
kaip pas nikona vadinasi ta funkcija, nes ko gero ji pas mane isjungta (H-)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2186: 2013 Lapkričio 22, 00:47:29 »
kazka primaiges busiu,pats dar puse nezinau tu funkciju ;)

Neprisijungęs VooDoo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2187: 2013 Lapkričio 22, 00:51:47 »
man patiko sitas puslapis,  pasirenki kokios srities foto nori matyti, su kokiu apsvietimu ir parodo kur kokios lempos, blykstes isdestytos :) rodomas foto pavyzdys
   http://strobox.com/

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2188: 2013 Lapkričio 22, 01:08:39 »
man patiko sitas puslapis,  pasirenki kokios srities foto nori matyti, su kokiu apsvietimu ir parodo kur kokios lempos, blykstes isdestytos :) rodomas foto pavyzdys
   http://strobox.com/
nu jo,normaliai cia.ir nustatymus rodo,iso diafragma ir islaikyma.bet mum su integruotu blicu turbut jie negalioja :) galetu dar but pavyzdziai su be blico ir apsvietimo,dienos sviesoj naudojamus nustatymus.

Neprisijungęs VooDoo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2189: 2013 Lapkričio 22, 01:35:04 »
tai cia gali su viena blykste ir paprasta lempa issisukti is padeties, aisku reikia dvieju stovu, dar kokio difozoriaus, skecio blykstei arba softboxo
zodziu kuo giliau i miska tuo daugiau medziu :)

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2190: 2013 Lapkričio 22, 20:21:16 »
kaip pas nikona vadinasi ta funkcija, nes ko gero ji pas mane isjungta (H-)
Pas Nikoną funkcija vadinasi highlights.

Bent ant d5000 modelio ją galima įjungt sekačia meniu tvarka:
Menu - Playback menu - Display mode - Highlights turi būt pažymėta varnele.
Po to spaudžiam nuotraukų peržiūros mygtuką, kad ekranėlyje pasirodytų nuotraukos. Tada spaudinėji aukštyn arba žemyn, tada keičiasi papildoma informacija, kurią gali matyti kartu su nuotrauka nuotraukų peržiūros rėžime. spaudinėji, kol ekranėlyje kairėj apačioj  virš modelio pavadimino bus parašyta highlights. Jei nieks nemirksi - reiškia nėr šviesulių, tada nufotografuoji kokią įjungtą lemputę, ar ką nors panašaus, tikrai bus kam mirksėt juodai (+)

Neprisijungęs Nerkis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2191: 2013 Lapkričio 22, 20:33:22 »
Va ir canonui radau  :) Reikia ijungt highlight tone priority. Donatukas  (y)
http://www.dummies.com/how-to/content/highlight-tone-priority-on-canon-eos-rebel-t3-seri.html

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2192: 2013 Lapkričio 22, 20:45:35 »
Ne, tu čia kur nuorodą įkėlei, tai fotikas pats patamsina labai šviesias vietas.

Va kaip atrodo, apie ką aš kalbu. tik gifą radau kenono, nikono neradau ant gretųjų. va taip mirksi, ir perspėja, kad mirksinčiuose pikseliuose nebėra jokios infos, nes anie gavo per daug šviesos.

Neprisijungęs Nerkis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2193: 2013 Lapkričio 22, 21:08:09 »
Aisq, galvojau jog tas pat bus nustacius. Na neesme, kas turi canonus susiras  :smoke: Nes as jau nebeturiu  :)

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2194: 2013 Lapkričio 22, 21:10:50 »
tai kur padėjai, gi dar visai neseniai nusipirkai..

Neprisijungęs Nerkis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2195: 2013 Lapkričio 22, 21:14:25 »
Pardaviau jau  :D Noriu kazko truputy aukstesnes klases, mid range.
Kol kas galvoju apie d7100. Bet dabar neskubesiu, palauksiu 2014 kovo men, paziuresiu ka naujo rinka pasiulys.
http://www.photographyshow.com/
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Lapkričio 22, 21:16:09 sukūrė Nerkis »

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2196: 2013 Lapkričio 22, 21:19:38 »
Aš irgi jau buvau nusprendęs pasidovanot Kalėdoms d7100, bet šeimos tarybai nutarus taupyti kitiems tikslams, buvo atsisakyta brangių dovanų  :bedantis: d7100 geriausia, ką gali nikonas pasiūlyt iš DX serijos šiandien.

Neprisijungęs VooDoo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2197: 2013 Lapkričio 22, 23:53:32 »
as dar nerasiau laisko seneliui salciui (H-)
kazkaip mane labai traukia isbandyti FX,
kazkaip rankos nekiltu moketi 4000lt uz D7100 crop,
geriau dasimesciau iki D600 FX

Dekui Donatukas uz parodyta navarota kurio nezinojau :D
bus pastoviai naudojamas

Neprisijungęs donatukass

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2198: 2013 Lapkričio 23, 10:34:56 »
na taip, pilnas kadras yra gerai, bet atitinkamai ir optiką reikia keist iškart, kas reiškia dar didesnės investicijos... nežinau, kur tu radai už 4000, aš Norgėj kiek žiūrinėjau, tai biški virš 8000kr, kas yra mažiau nei 3500lt  :)

Neprisijungęs VooDoo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2199: 2013 Lapkričio 23, 11:57:27 »
as net neziurejau kainu normaliai, tik isijungiau efoto o ten parasyta kaina 3999lt  :)
nu kadangi mano optika tik vienas stiklas :D
ir jis man tinka ant FF (H-)