Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Fizikos kampelis. Parazitinės, inercinės, fotonų ir moralines jėgas  (Skaityta 10127 kartus)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18286
    • Žiūrėti profilį
ypač apie fotonus man patiko :))

Neprisijungęs ArasCL

• Įrašai: 7063
    • Žiūrėti profilį
ypač apie fotonus man patiko :))
man tai apie vakumą ... :think:

Neprisijungęs gataz

• Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 16828
    • Žiūrėti profilį
Tesla Model 3 SR+ 239kw, '19
Audi V8 206kw, '91

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
Is kur tu ta vakuma issiurbei? :-)
jei jau rimtai, tik tu nesupyk
tai iš tavo pasisakymų, na bet jau tą tema uždarykim gal jau.
sorriuks
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Vasario 06, 18:14:29 sukūrė ArasCL »

Neprisijungęs Efkito

• Įrašai: 2346
    • Žiūrėti profilį
O tai tai matai, turbut busiu kazka praleides
Bet tik dabar atsigavau perskaites apie vakuuma ir fotonus.....

Neprisijungęs Lucifer

• Įrašai: 4708
    • Žiūrėti profilį
matai aš nesigirsiu bet mokykloj bene pirmūnas fizikoj buvau (velnias, jau pasigyriau), ir kiek pamenu inercinė jėga veiktų nulipus nuo pedalo ir leidus automobiliui riedėt :)
Važiuojant pastoviu greičiu ale tai ką vadinam 'be apkrovos' F1 yra ta variklio nedidelė išvystoma jėga o -F2 visokios parazinės jėgos kaip trintys, pasipriešinimai (jų suma)
tamsų vartoju bet minimaliais kiekiais :)
pavelavau isikist, kazkas jau sudetinga informacija ikele, bet galima paprasciau paaiskint kad tikriausiai pazymius uz kazka kita gavai nei statika, dinamika ir kinematika :-] mase yra inertiskumo matas, vadinasi kuo daugiau sveria, tuo didesne inercine jega gali igyti, kai tu masinai spaudi gaza ir ji greiteja, tai tu iveikineji inercine jega, vadinasi jos kryptis priesinga judejimui, o kai gaza atleidi, tada jau inercija stuma automobili i prieki. Kadangi be inercijos ir variklio kuriamos jegos dar veikia trintis (netik padangu, bet visu besisukanciu mechanizmu) tai jos kryptis nuolatos priesinga judejimo krypciai, kaip ir oro pasipriesinimas, vadinasi jei vaziuosi visa kelia ledu ir paskui fura, tai pries grizdamas namo galesi uzsukt i krautuve ir nusipirkti uz sutaupytus pinigus viena tamsaus :-]

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
nereikia trinti, čia yra gerų idėjų ateities kartoms
:)
Pravalyti tai pravalysiu, nes atejes zmogus pasiziureti garazan, tik vercia, vercia, vercia geru ideju lapus, apie garaza rasti sunku posta :D
Taciau manau reiks atskirti sia fizikos pamokeles tema, kad nepradingtu nei trintis, nei pokalbiu inercija :)

Neprisijungęs offroad

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 6902
    • Žiūrėti profilį
kiek teko vaziuoti su taxi, nei pas 1 nemaciau mazos ridos, o sukiai buna pas juos max 1500rpm. :V

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Gaila tokius pokalbius ištrinti, todėl šią temą nuo garažo atskiriu ir palieku tęstis toliau. Matysime kurios jėgos didesnės, o nuostoliai mažesni :D

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
pavelavau isikist, kazkas jau sudetinga informacija ikele, bet galima paprasciau paaiskint kad tikriausiai pazymius uz kazka kita gavai nei statika, dinamika ir kinematika :-] mase yra inertiskumo matas, vadinasi kuo daugiau sveria, tuo didesne inercine jega gali igyti, kai tu masinai spaudi gaza ir ji greiteja, tai tu iveikineji inercine jega, vadinasi jos kryptis priesinga judejimui, o kai gaza atleidi, tada jau inercija stuma automobili i prieki. Kadangi be inercijos ir variklio kuriamos jegos dar veikia trintis (netik padangu, bet visu besisukanciu mechanizmu) tai jos kryptis nuolatos priesinga judejimo krypciai, kaip ir oro pasipriesinimas, vadinasi jei vaziuosi visa kelia ledu ir paskui fura, tai pries grizdamas namo galesi uzsukt i krautuve ir nusipirkti uz sutaupytus pinigus viena tamsaus :-]
nu tai apie ką aš kalbu? Inertiškumas, kaip Tu sakai yra aktualus lėtėjant arba greitėjant, mes su zawedxxx susiginčijom apie važiavimą tiesiai pastoviu greičiu! apie inerciją ir jos kryptis suprantu ir pritariu, bet juk važiuojant tiesiai ir pastoviu geričiu inercija Tavęs neveikia. (pastoviu greičiu tai nesukant į jokią pusę ir nelėtėjant ir negreitėjant), nepamenu kokia raide judesio kiekis žymimas, bet gi buvo formulė jud.kiekis=m*v, tai tokį ir turi tas autmobilis, kuris gali būt naudotas atlikti kokiam nors darbui, ir gali būt perskaičiuojamas į kinetinę energiją

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
kiek teko vaziuoti su taxi, nei pas 1 nemaciau mazos ridos, o sukiai buna pas juos max 1500rpm. :V
truputėli neįsipaišai į mintį. Nejau vėl reiks rašyti apie vakumus ir fotonus.
Atsakymas į tavo pasisakymą, kiek matei tų taksiukų lakstančių po miestą ant 100 km/n ir su 1,5k rpm ?

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
Arai patikėk, nemažai Tavo mieste teko su taksi važinėt, patikėk visi taksistai kad ir mieste dusina variklius ant 1500rpm :) :) :)

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
Arai patikėk, nemažai Tavo mieste teko su taksi važinėt, patikėk visi taksistai kad ir mieste dusina variklius ant 1500rpm :) :) :)
ir tu neįsiskaitai į mano pasakymą,
tas kad vaziuoji ant 50km/h ir 5 pavara 1,5k rpm, nera taip baisiai kaip lekti uzmiesciu ant 100km/h ir ant kokiu 1,8-2k rpm aisku del to ant musu benzininiu varikliu ir nera tokios pavaros kad taip iseitu padaryti, nes kitu atvejuo tie seneiji varikliai neatlaikytu tokio kruvio

as pats vazineju po miesta su A80 2.0 kur galiu 5 pavara jei tiesus kelias ir greiti 50-60km/h tai dar puse velnio
tai apsukos buna nuo ir 1,6 ir 1,8, bet bandau kad maziau 1,8 nebutu, bet coupe toks variantas nepatinka tai ant jos tenka laikyti kad bent apie 2k rpm butu

Neprisijungęs zawedxi

• Įrašai: 2791
    • Žiūrėti profilį
as pats vazineju po miesta su A80 2.0 kur galiu 5 pavara jei tiesus kelias ir greiti 50-60km/h tai dar puse velnio
tai apsukos buna nuo ir 1,6 ir 1,8, bet bandau kad maziau 1,8 nebutu, bet coupe toks variantas nepatinka tai ant jos tenka laikyti kad bent apie 2k rpm butu
Pats pilna burna gincyjaisi del tu apsuku, o dabar ka parasei? :think:

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
Pats pilna burna gincyjaisi del tu apsuku, o dabar ka parasei? :think:
jei tu nesupranti ką norėjau parašyti tai daugiau nieko neberašysiu
nes gaunasi vienas apie viena šneka kitas apie kita ir nesusišneka

Neprisijungęs zawedxi

• Žiūrėti profilį
Tai tavo nuomne? 4.2 A8 vaziuojant lygiu keliu 100km/h ir sukantis 1800rpm yra per mazai ar norma? :think:

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
Tai tavo nuomne? 4.2 A8 vaziuojant lygiu keliu 100km/h ir sukantis 1800rpm yra per mazai ar norma? :think:
apie 4,2 man sunku sneketi ten 2x 2,0 varikliai turiu galvoje cilindru skaiciu, daug niutonu
ir gal pagrindinio veleno eiga didesne, gal ten tepalo vadavimas geresnis slegis didesnis ar dar kas

dar paklausiu ar V8 vaziuoja ant 100km/h su 1,8k rpm ? cia klausiu nes nezinau

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
apie 4,2 man sunku sneketi ten 2x 2,0 varikliai turiu galvoje cilindru skaiciu, daug niutonu
ir gal pagrindinio veleno eiga didesne, gal ten tepalo vadavimas geresnis slegis didesnis ar dar kas

dar paklausiu ar V8 vaziuoja ant 100km/h su 1,8k rpm ? cia klausiu nes nezinau

Važiuoja ir ant dar mažiau rpm. Jei gražiai kruizini, tai automatas ir iki 1300aps. gali numesti sūkius.

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
Važiuoja ir ant dar mažiau rpm. Jei gražiai kruizini, tai automatas ir iki 1300aps. gali numesti sūkius.
nu nelabai itiketina, kad ant 100km/h butu 1,3k
noreciau irodymo kokio
cia jau pigiau nei dizelis gaunas

Neprisijungęs zawedxi

• Žiūrėti profilį
Taigi rase berods Gabriel, 3000 - ~170km, reiskia dalinam ir dauginam ir gaunam 170/3*1.8=102km/h  tai gaunasi 1800aps ~100km/h.
Del to ir uzvire visa diskusija cia pas Bajora. Pasisiausem, jog S6 galingesne jegaine o nepadare bent panasaus, ilgo begio paskutinio.
Cia nebent yra dar ir pirkejo teise rinktis kokia deze pasirinkt. Nes 2ejas B4 zinau 2.0pilnas 3000-110km benzo trasoj iki 100vaziuojant 8-9 virs 100 120-10L 140-12L, 160 - 13-14L, 1.8mono/dujos begiu ilgiai 3000-140km, trasoj iki 100-8L, 120-10 140-12 160-14 duju.

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
nu nelabai itiketina, kad ant 100km/h butu 1,3k
noreciau irodymo kokio
cia jau pigiau nei dizelis gaunas

O tu galvoji, kad jei tiek apsukų laiko, tai ir kuro ims 100km 4ltr? Aš kaip pvz daviau, kitoms ir prie didesnio greičio tiek apsukų tėra.

Neprisijungęs ArasCL

• Žiūrėti profilį
O tu galvoji, kad jei tiek apsukų laiko, tai ir kuro ims 100km 4ltr? Aš kaip pvz daviau, kitoms ir prie didesnio greičio tiek apsukų tėra.
tai gal pas kitas is vis ant laisvu apsuku 100 km/h vaziuoja

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
tai gal pas kitas is vis ant laisvu apsuku 100 km/h vaziuoja

Sapalioji tikrai tu, arba nedaskaitai... Paskaityk dar kartą... Net automatas mėto pavaras jau prie 1800 ir mažesnių apsukų, jam matai pakanka tepimo ir dėžei, ir varikliui, o jau jūsų senoms bulkoms trūksta tepimo mat, tai gaunat mėtyti prie 3000 pavaras... Skiedžiat.  :facepalm: Pavažiuokit eko rėžimu kad ir su senu automatu - pavaras jungia tolokai iki 2000aps, tai apie kokius čia nedatepimus kalba eina? Pilkit tepalą ne iš griovio, tepalo pompas persirinkit ir nebus problemų. Artistai su savo teorijomis.

Neprisijungęs zawedxi

• Žiūrėti profilį
As ir uz zemesnius sukius, nesakau, kad gerai yra ant laisvu uzkrovus begi grezt varikli, ir is senseniu ~2000m varikliukas sukdamasis V8tas ~2000rpm tikrai virs 100km/h minimaliai turi sukt.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
ir tu neįsiskaitai į mano pasakymą,
tas kad vaziuoji ant 50km/h ir 5 pavara 1,5k rpm, nera taip baisiai kaip lekti uzmiesciu ant 100km/h ir ant kokiu 1,8-2k rpm aisku del to ant musu benzininiu varikliu ir nera tokios pavaros kad taip iseitu padaryti, nes kitu atvejuo tie seneiji varikliai neatlaikytu tokio kruvio

Arai, supratau aš viską apie 100kmh ir apie miesto greitį, tiesiog bendrai sakau, kad jie meta pavaras prie 2000 ir jos krenta iki 1400-1500 permetus, ir tikrai jaučiasi kaip variklis vos bezda :)) Suprantu kad tokios apsukos prie didesnio greičio būtų dar blogiau, bet miesto sąlygom kad ir ant apkrovos jie juos dusina. Nežinau tikrai iš techninės pusės kiek tai kenkia, bet taip nevažinėčiau. Jie juk daugiau km susuka, matyt žino kaip geriau. Aš taip nedaryčiau vistiek.
Sapalioji tikrai tu, arba nedaskaitai... Paskaityk dar kartą... Net automatas mėto pavaras jau prie 1800 ir mažesnių apsukų, jam matai pakanka tepimo ir dėžei, ir varikliui, o jau jūsų senoms bulkoms trūksta tepimo mat, tai gaunat mėtyti prie 3000 pavaras... Skiedžiat.  :facepalm: Pavažiuokit eko rėžimu kad ir su senu automatu - pavaras jungia tolokai iki 2000aps, tai apie kokius čia nedatepimus kalba eina? Pilkit tepalą ne iš griovio, tepalo pompas persirinkit ir nebus problemų. Artistai su savo teorijomis.
1. Čia apie benzą ar salerką šneki? Norėčiau pamatyt kaip mano audi patiktų tokios apsukos kaip kad paminėjai (pas mane slėgio gaugė yra, tai matau) :D mano Golfui dyzeliniam sutinku - tacho nėra tai nežinau kiek ten jų būna, prie 80-90 jau 5 pavarą mušu kada neskubu.
2. Tepalo pompas pasikeisti ne visada užtenka, dar yra tokie dalykai kaip bendras variklio išsidėvėjimas, indėkai ar kas ten turi daug įtakos, ne specas aš. Nesakau kad pompos pakeitimas problemos nepamažintų, bet jei daryt tai daryt viską.
3. Ką laikai senu automatu? 2000m? Ar 1987 Audi 100 tribėgį?