Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Elektro ir hibrido mobiliai  (Skaityta 38080 kartus)

Neprisijungęs Grishman

• Įrašai: 7631
    • Žiūrėti profilį
Re: Elektro ir hibrido mobiliai
« Atsakymas #25: 2017 Rugpjūčio 04, 17:43:59 »
aš niekur ir nerašiau apie i3, tai prie ko čia ta tavo litanija? :)
Bet supratau, kad turi būtent jį raumeny, todėl ir rašiau, kad man toks netinka.

Na, tuomet man lieka svajonė ir troškimas, o duotu laikotarpiu teks tenkintis kuo nors, kas labiausiai priartėjo. Kad ir ta pačia Ampera ar pan. Kokie dar tiktų?
Dėl "tikras - netikras" - man labai nusišvilpt. Žinau ko noriu ir mažiausiai jaudina kaip kas nors tai vadina.
Anw, benzo suvartojimą parašiau jau esančių kasdienėje apyvartoje aparatų. Norėčiau pakeist sistemą į all year LPG. Tas techninis sprendimas man yra labai įdomus ir noriu jį įgyvendint kada nors.

Šiaip jau numeriai ir privilegijos man tikrai yra ne pirmaeilis dalykas. Subjektyviai. Niekada net nesu pagalvojęs apie tai anksčiau.
Ambicingi lūkesčiai, dar ambicingesni planai 170-200 greitis, turint mintyje paskutiniu metu smarkiai pasistumėjusias policijos greičio matavimo technologijas :goodboy: Faktiškai gal tik Fisker Karma išskirčiau, kaip atitinkantį tamstos lūkesčius - elektromobilis su 2,0 turbo vidaus degimo varikliu, kurio paskirtis krauti generatorių, bet iš savininkų atsiliepimų, kurių galima susirasti internete nemažai, labai specifinis modelis, dar įskaitant kad markė neišgyveno rinkoje ir neaišku kaip toliau bus su aptarnavimais ir daliu tiekimu. Virš 400ag bet dinamika neatitinka deklaruojamos galios. Technologija nenauja, iš esmės vietoj mechaninio galios perdavimo, generatorius, baterija ir elektros varikliai, komponuotė kaip karjeriniuose sunkvežimiuose, jau WWII metais Ferdinandas Porsche konstruodamas pirmą Tigrą tokioje komponuotėje matė perspektyvą, tik tuo laikotarpiu technologijos neleido pagaminti pilnavertiškai veikiančio daikto, kitu atveju, ką gali žinoti, gal šiandien visi Vokiškai kalbėtume :D:D Bet vis viena, kam tiek vargo vien dėl fakto - kad tik butų LPG? net 5litrai/100 yra pakankamai didelės kuro sąnaudos ir norima eksploatuoti net ir žiemą net ir be pašildymo ant benzo? - įžvelgiu fanatizmą :D Gal tuomet tiesiog Tesla model S? O dėl "nesąmoningų" 4-6 valandų laukimo, kol pasikraus, šitą klausimą galima pastatyti kitaip: ar jeigu tau kas nors pasiūlytu už dyką pilną baką dujų, benzo ar dyzelio 400-500km keliui, viskas, ka turi padaryti tai palikti automobilį 4 valandoms, kadangi nu pistoletas sugedo ir lėtai pila :D ar numotum ranka, sakydamas, kad per tą laiką sugebėsi daugiau uždirbti, ar atitinkamai pasiplanuotum savo laiką taip, kad ir automobilis butų pilnas ir planai nekentėtų?

Neprisijungęs oramo

• Įrašai: 1049
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #26: 2017 Rugpjūčio 04, 19:46:10 »
Ambicingi lūkesčiai, dar ambicingesni planai 170-200 greitis, turint mintyje paskutiniu metu smarkiai pasistumėjusias policijos greičio matavimo technologijas :goodboy: Faktiškai gal tik Fisker Karma išskirčiau, kaip atitinkantį tamstos lūkesčius - elektromobilis su 2,0 turbo vidaus degimo varikliu, kurio paskirtis krauti generatorių, bet iš savininkų atsiliepimų, kurių galima susirasti internete nemažai, labai specifinis modelis, dar įskaitant kad markė neišgyveno rinkoje ir neaišku kaip toliau bus su aptarnavimais ir daliu tiekimu. Virš 400ag bet dinamika neatitinka deklaruojamos galios. Technologija nenauja, iš esmės vietoj mechaninio galios perdavimo, generatorius, baterija ir elektros varikliai, komponuotė kaip karjeriniuose sunkvežimiuose, jau WWII metais Ferdinandas Porsche konstruodamas pirmą Tigrą tokioje komponuotėje matė perspektyvą, tik tuo laikotarpiu technologijos neleido pagaminti pilnavertiškai veikiančio daikto, kitu atveju, ką gali žinoti, gal šiandien visi Vokiškai kalbėtume :D:D Bet vis viena, kam tiek vargo vien dėl fakto - kad tik butų LPG? net 5litrai/100 yra pakankamai didelės kuro sąnaudos ir norima eksploatuoti net ir žiemą net ir be pašildymo ant benzo? - įžvelgiu fanatizmą :D Gal tuomet tiesiog Tesla model S? O dėl "nesąmoningų" 4-6 valandų laukimo, kol pasikraus, šitą klausimą galima pastatyti kitaip: ar jeigu tau kas nors pasiūlytu už dyką pilną baką dujų, benzo ar dyzelio 400-500km keliui, viskas, ka turi padaryti tai palikti automobilį 4 valandoms, kadangi nu pistoletas sugedo ir lėtai pila :D ar numotum ranka, sakydamas, kad per tą laiką sugebėsi daugiau uždirbti, ar atitinkamai pasiplanuotum savo laiką taip, kad ir automobilis butų pilnas ir planai nekentėtų?
(y) vat butent.Seip jau gaminami elektromobiliai per 15 min pasikraus, tai dar maziau laukti  :)

Neprisijungęs slashas

• Įrašai: 8255
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #27: 2017 Rugpjūčio 05, 10:00:33 »
Pilnai sutinku, dar pasižiūrime kiek automobilis realiai per dieną važiuoja ir kiek stovi, va kol stovi jis galį krautis.
Va kolega iš darbo tesla krauna kartą į savaitę, nes tų 300km tiesiog nepravažiuoja.

Neprisijungęs oramo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #28: 2017 Rugpjūčio 05, 11:15:05 »
Pilnai sutinku, dar pasižiūrime kiek automobilis realiai per dieną važiuoja ir kiek stovi, va kol stovi jis galį krautis.
Va kolega iš darbo tesla krauna kartą į savaitę, nes tų 300km tiesiog nepravažiuoja.
Kuris tesla modelis? gal teko buti pravezintam  :) ?

Neprisijungęs Vilius c

• Įrašai: 636
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #29: 2017 Rugpjūčio 05, 14:21:09 »
Ambicingi lūkesčiai, dar ambicingesni planai 170-200 greitis, turint mintyje paskutiniu metu smarkiai pasistumėjusias policijos greičio matavimo technologijas

Čia skirtingi dalykai - galimybės ir taisyklių laužymas.
Man asmeniškai reiktų kokių 250kmh, bet, išvedant LT-DE taisyklių medianą, pirmam ilgalaikiam eksperimentiniam projektui tiktų 170kmh max greitis.

Citata iš: Grishman
Faktiškai gal tik Fisker Karma išskirčiau, kaip atitinkantį tamstos lūkesčius - elektromobilis su 2,0 turbo vidaus degimo varikliu, kurio paskirtis krauti generatorių, bet iš savininkų atsiliepimų, kurių galima susirasti internete nemažai, labai specifinis modelis, dar įskaitant kad markė neišgyveno rinkoje ir neaišku kaip toliau bus su aptarnavimais ir daliu tiekimu. Virš 400ag bet dinamika neatitinka deklaruojamos galios.

Yra ir daugiau:
https://en.wikipedia.org/wiki/Range_extender_(vehicle)#Other_examples
Other range-extended electric vehicles include the discontinued Cadillac ELR and the discontinued Fisker Karma. In June 2016, Nissan announced it will introduce a compact range extender car in Japan before March 2017. The series plug-in hybrid will use a new hybrid system, dubbed e-Power, which debuted with the Nissan Gripz concept crossover showcased at the 2015 Frankfurt Auto Show.

https://en.wikipedia.org/wiki/Cadillac_ELR
The ELR's 16.5 kWh lithium-ion battery pack delivers an all-electric range of 37 miles (60 km) and a top speed of 106 mph (171 km/h)

Galų gale tas pats Voltas jau beveik beveik
https://en.wikipedia.org/wiki/Chevrolet_Volt#Performance
The Volt has a top speed of 100 mph (160 km/h)

Bet vis viena, kam tiek vargo vien dėl fakto - kad tik butų LPG? net 5litrai/100 yra pakankamai didelės kuro sąnaudos ir norima eksploatuoti net ir žiemą net ir be pašildymo ant benzo? - įžvelgiu fanatizmą :D

Nesiginu, tarkim esu fanatikas. Nors ištikrųjų tai ne. Tiesiog viską matau kiek iš kito perspektyvos kampo nei tu. Tu gal žiūri iš sporto, sekundžių iki 100kmh, max HP ar dar kurio nors požiūrio taško, o aš vien iš praktinės pusės. Vidutinio amžiaus vartotojo požiūris. Norisi patogumo, komforto, saugumo, kokybės, ilgai, gerai ir pigiai. Kiek įmanoma, pagal esamas galimybes.
ne 5l/100, o gali būt ir 8.4 (žr aukščiau. Tai LPG būtų apie 10). Jei jau diskutuojam konkrečiai, tai nepritempinėkim faktų prie pageidaujamų vaizduotėje, vien tam, kad pateisint savo nuomonę. Kol kas juk mes tik keičiamės nuomonėmis, ne daugiau.
Bet net jei ir 5l/100, tai pvz, 20 l baliono uztektų 400km, combined range 450km - jau telpa į mano parametrus. QL

Dėl žiemos.
Taip, noriu žiemą. Čia viena iš įdomybių man. Kodėl? Pirma, tai kad nebūtų 3 kuro rūšių viename automobilyje. Tas vargina, erzina ir perdaug sudėtinga eiliniam buitiniam vadeliotojui, kuom aš ir esu. Tiksliau du kurai - jau, galima sakyt, advanced user, nes daugumas eilinių susitvarko tik max su viena kuro rūšimi mašinoje.
Antra - įdomu, nes mūsų postsovietinėje respublikoje dar nesu matęs tokios naudojamos sistemos (kad LPG pagal gamyklinę konstrukciją užsiveda prie -30'C ir labai ilgą laiką negadina savęs), nors pasaulyje jos egzistuoja, yra specialūs tam reduktoriai. Pvz., IMPCO 425 https://www.propanecarbs.com/impco/425carburetormixer.html
Tačiau tokių modelių turi ir europos LPG įrangos gamintojai, ir netgi, girdėjau, sekvencinei 4-os kartos įrangai. Naudojamos spec. silikoninės membranos. Kolkas neturiu info kurie tiksliai tai modeliai.

Gal tuomet tiesiog Tesla model S? O dėl "nesąmoningų" 4-6 valandų laukimo, kol pasikraus, šitą klausimą galima pastatyti kitaip: ar jeigu tau kas nors pasiūlytu už dyką pilną baką dujų, benzo ar dyzelio 400-500km keliui, viskas, ka turi padaryti tai palikti automobilį 4 valandoms, kadangi nu pistoletas sugedo ir lėtai pila :D ar numotum ranka, sakydamas, kad per tą laiką sugebėsi daugiau uždirbti, ar atitinkamai pasiplanuotum savo laiką taip, kad ir automobilis butų pilnas ir planai nekentėtų?

kaip sakiau, tai pasirinkimo reikalas. Stoviniavimų man tiesiog nereikia, nepatinka, nenoriu.
Tu naudoji tariamąją nuosaką ("jeigu"), kas rodo norą pritempti realybę prie įsivaizdavimo ir atvirkščiai. Niekas niekam nieko nesiūlo už dyką ir nesiūlys. Elektros už dyką irgi niekas nedalins. Kol kas yra promotion (įvedimo į rinką) stadija, jus (mus) ijunkins naudot tyliai ir "pigiai" važiuojančias naujas gražias mašinėles, vėliau visos krovimo kolonėlės tikrai bus mokamos ir elektrai uždėtas/padidintas akcizas. Jau dabar man yra nesuprantama ir pikta, kodėl mano mokesčių į valstybės iždą pinigai turi elektros pavidalu kažkam kitam atitekti už dyką.
Nieko naujo po saule. Standartinis marketingas, ta pati istorija su visais naujais produktais visose rinkose, skiriasi tik etapų ilgiai ir sąlygos. Šiuo atveju viskas yra daroma tam, kad parduoti prekę - energiją. Buvo energijos nešėjais naftos produktai, vėliau bus elektros.
« Paskutinį kartą keitė: 2017 Rugpjūčio 19, 16:14:50 sukūrė Vilius c »

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
Elektro ir hibrido mobiliai
« Atsakymas #30: 2017 Rugpjūčio 05, 14:22:01 »
Kuris tesla modelis? gal teko buti pravezintam  :) ?
P75 iš silpnųjų, bet Europa, tai visos funkcijos veikia ;) teko ir pačiam pavažiuoti, jausmas savotiškas, kaimynas turi p100d tai ten lėktuvas :)
« Paskutinį kartą keitė: 2017 Rugpjūčio 05, 14:26:42 sukūrė slashas »

Neprisijungęs Vilius c

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #31: 2017 Rugpjūčio 05, 14:41:27 »
  (y) vat butent.Seip jau gaminami elektromobiliai per 15 min pasikraus, tai dar maziau laukti  :)

Čia jau geriau. Tačiau.
Suveskim viską į skaičius. Kiek km energijos subėgs per 15min? Kas kiek km reiks taip stoviniuoti? Kiek kainuos tokia sistema? Po kelių metų - nuo šiandien - ją naudotą bus galima nupirkti už 5ke ir tokio auto baterija bus dar tiek gyva, kad įkrovus per tas 15 min (ir ne 25 min, ir ne 20 min !) mašina sugebėtų pratempt bent 200km (dažniau stoviniuot nenoriu)? Po 15 metų? 10?
O aš noriu rytoj. Na, šį rudenį. Ir tuos 10-15 metų iki minėto nuostabaus momento noriu važiuot smagiai. (taip, taip, žinau, kad dar neišnyko dyzeliai ir benz+LPG, juos turbūt ir pirksiu, bet mes juk kalbam apie dominančią EV temą)
So...

Neprisijungęs oramo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #32: 2017 Rugpjūčio 05, 17:07:05 »
P75 iš silpnųjų, bet Europa, tai visos funkcijos veikia ;) teko ir pačiam pavažiuoti, jausmas savotiškas, kaimynas turi p100d tai ten lėktuvas :)
Tai kad ta p75 silpnu vadinti nelabai iseina  :) na tarp teslos modeliu taip. Bet ne tarp eiliniu auto kuriu pilnos gatves . Del p100d kazka girdejau idealiom salygom kazkas buvo nuvaziaves 1200km vienu ikrovimu,rekordas pasiektas sio modelio.

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #33: 2017 Rugpjūčio 05, 17:15:16 »
Tai kad ta p75 silpnu vadinti nelabai iseina  :) na tarp teslos modeliu taip. Bet ne tarp eiliniu auto kuriu pilnos gatves . Del p100d kazka girdejau idealiom salygom kazkas buvo nuvaziaves 1200km vienu ikrovimu,rekordas pasiektas sio modelio.
Ten ne atstūmė esmė, o ridiculous mode, per 4sek 100km/h yra kažkas tokio, bet va nuo 100 iki 200 jie visi vienodai važiuoja, dingsta ta galia prie didelių greičių ir čia visu elektromobilių bėda kurie neturi greičių dėžės ;)

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #34: 2017 Rugpjūčio 05, 17:15:29 »
Ten ne atstūmė esmė, o ridiculous mode, per 4sek 100km/h yra kažkas tokio, bet va nuo 100 iki 200 jie visi vienodai važiuoja, dingsta ta galia prie didelių greičių ir čia visu elektromobilių bėda kurie neturi greičių dėžės ;)

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #35: 2017 Rugpjūčio 05, 17:26:49 »
Čia jau geriau. Tačiau.
Suveskim viską į skaičius. Kiek km energijos subėgs per 15min? Kas kiek km reiks taip stoviniuoti? Kiek kainuos tokia sistema? Po kelių metų - nuo šiandien - ją naudotą bus galima nupirkti už 5ke ir tokio auto baterija bus dar tiek gyva, kad įkrovus per tas 15 min (ir ne 25 min, ir ne 20 min !) mašina sugebėtų pratempt bent 200km (dažniau stoviniuot nenoriu)? Po 15 metų? 10?
O aš noriu rytoj. Na, šį rudenį. Ir tuos 10-15 metų iki minėto nuostabaus momento noriu važiuot smagiai. (taip, taip, žinau, kad dar neišnyko dyzeliai ir benz+LPG, juos turbūt ir pirksiu, bet mes juk kalbam apie dominančią EV temą)
So...
Tavo norai geri, o kaip su galimybėmis?

Neprisijungęs Vilius c

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #36: 2017 Rugpjūčio 05, 17:34:05 »
Tavo norai geri, o kaip su galimybėmis?

geras klausimas. Puiku, kad jį uždavei. Reiks pagalvot apie tai.

Tik gal gali sukonkretinti?

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #37: 2017 Rugpjūčio 05, 17:34:44 »
geras klausimas. Puiku, kad jį uždavei. Reiks pagalvot apie tai.

Tik gal gali sukonkretinti?
Na kiek gali leisti automobiliui finansų pagal išvardintus kriterijus? Nes tavo atveju tik p100d jau į tą pusę trauktų :) nes tokia diskusija apie nieką, aš Pvz irgi noriu super patogaus ofiso ant ratų, bet sau leisti to negaliu, tai net nediskutuoju ta tema :D
« Paskutinį kartą keitė: 2017 Rugpjūčio 05, 17:36:37 sukūrė slashas »

Neprisijungęs Vilius c

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #38: 2017 Rugpjūčio 05, 17:59:47 »
Na kiek gali leisti automobiliui finansų pagal išvardintus kriterijus? Nes tavo atveju tik p100d jau į tą pusę trauktų :) nes tokia diskusija apie nieką, aš Pvz irgi noriu super patogaus ofiso ant ratų, bet sau leisti to negaliu, tai net nediskutuoju ta tema :D

tprsme, čia yra draudžiama diskutuoti apie tai, ko sau negali leisti? Kodėl?

Aš pasidalinau savo vizija/noru. Ieškau minčių ir tariuosi kaip galima būtų tai geriau, greičiau realizuoti.
Galiu investuoti iki 10ke su visais perdarymais - tuo atveju, jei matysiu, kad tą automobilį noriu naudoti ateinančius 10 metų. 2005 m. iš DE atsivariau A6 ir ja važiuoju ikišiol. Taigi ilga projekto trukmė man yra vienas iš parametrų.
Pažiūrėjau autopliuso kainas - Volt prasideda nuo 10ke. Reiks palaukti dar, arba gal pasidairyt kažko tokio USA rinkoje, plukdytis į EU.

Kitas variantas - grynai eksperimentinis, jamt betkokį labai seną puvėką ir jį perdarinėt. A la oramo video. Tada jo dydis nesvarbu, kad tik tilptų visa įranga kurią noriu sugrūst (baterija 50km, el.variklis, 20-50kW LPG REx), greičio reiktų kad vyniotų bent iki 130kmh. Tam skirčiau iki 2ke.
« Paskutinį kartą keitė: 2017 Rugpjūčio 05, 18:03:26 sukūrė Vilius c »

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #39: 2017 Rugpjūčio 05, 18:18:59 »
tprsme, čia yra draudžiama diskutuoti apie tai, ko sau negali leisti? Kodėl?

Aš pasidalinau savo vizija/noru. Ieškau minčių ir tariuosi kaip galima būtų tai geriau, greičiau realizuoti.
Galiu investuoti iki 10ke su visais perdarymais - tuo atveju, jei matysiu, kad tą automobilį noriu naudoti ateinančius 10 metų. 2005 m. iš DE atsivariau A6 ir ja važiuoju ikišiol. Taigi ilga projekto trukmė man yra vienas iš parametrų.
Pažiūrėjau autopliuso kainas - Volt prasideda nuo 10ke. Reiks palaukti dar, arba gal pasidairyt kažko tokio USA rinkoje, plukdytis į EU.

Kitas variantas - grynai eksperimentinis, jamt betkokį labai seną puvėką ir jį perdarinėt. A la oramo video. Tada jo dydis nesvarbu, kad tik tilptų visa įranga kurią noriu sugrūst (baterija 50km, el.variklis, 20-50kW LPG REx), greičio reiktų kad vyniotų bent iki 130kmh. Tam skirčiau iki 2ke.
Volt/ampera labai realus variantas, bet tavo kriterijų neatitinkantis.
Man patinka diskutuoti apie realius prieinamus dalykus ;)

Neprisijungęs accept

• Įrašai: 309
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #40: 2017 Rugpjūčio 05, 20:30:14 »
toyota auris kokie atsiliepimai apie 2012-2014 modeli ? 1.8 b/elekra  , gal kas turit  ?
« Paskutinį kartą keitė: 2017 Rugpjūčio 05, 20:53:01 sukūrė accept »

Neprisijungęs oramo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #41: 2017 Rugpjūčio 05, 20:39:19 »
Na kaip sakant jug ne sportine masina, o sedanas.Kaip sedano parametrai geri.O tos kurios skirtos greiciams elektrines, kuriu tik keletas dar tera,jos begejasi gerai ir virs 200km/h .Bet kaip sakant elektrines vystimosi periodas daug trumpesnis nei vidaus degimo varikliu. Jos isvis buvo nustumtos i sona,o vidaus degimo varikliai turi pranasuma apie 100m pries elektrines.

Neprisijungęs oramo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #42: 2017 Rugpjūčio 05, 20:57:36 »

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #43: 2017 Rugpjūčio 05, 21:04:37 »
toyota auris kokie atsiliepimai apie 2012-2014 modeli ? 1.8 b/elekra  , gal kas turit  ?
Viskas Ok kaip ir su priusu, tik bėda bagažinės talpa...

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #44: 2017 Rugpjūčio 05, 21:08:07 »
Na kaip sakant jug ne sportine masina, o sedanas.Kaip sedano parametrai geri.O tos kurios skirtos greiciams elektrines, kuriu tik keletas dar tera,jos begejasi gerai ir virs 200km/h .Bet kaip sakant elektrines vystimosi periodas daug trumpesnis nei vidaus degimo varikliu. Jos isvis buvo nustumtos i sona,o vidaus degimo varikliai turi pranasuma apie 100m pries elektrines.
Kad elektra turi pranašumą prieš vidaus degimo variklius jau senai aišku iš kur čia trauki tokią info, kad vidaus degimo varikliai pranašesni? Jie jau tokia seniena ir tokie neefektyvus...
Didžiausia bėda elektriniuose auto tai baterijos, talpa, įkrovos laikas, na ir stotelių infrastruktūra, viskas kitkas jau senai efektyvus ir galinga :) žiūrint kiek elektra evoliucionavo, tai per dešimt metų padarė daugiau nei vidaus degimo varikliai per vieną amžių :)

Neprisijungęs oramo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #45: 2017 Rugpjūčio 05, 21:45:06 »
Kad elektra turi pranašumą prieš vidaus degimo variklius jau senai aišku iš kur čia trauki tokią info, kad vidaus degimo varikliai pranašesni? Jie jau tokia seniena ir tokie neefektyvus...
Didžiausia bėda elektriniuose auto tai baterijos, talpa, įkrovos laikas, na ir stotelių infrastruktūra, viskas kitkas jau senai efektyvus ir galinga :) žiūrint kiek elektra evoliucionavo, tai per dešimt metų padarė daugiau nei vidaus degimo varikliai per vieną amžių :)
Mes apie tapati snekam  :) jei kas duotu 100m elektros evoliucijai  ;)

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #46: 2017 Rugpjūčio 05, 21:53:26 »
Mes apie tapati snekam  :) jei kas duotu 100m elektros evoliucijai  ;)
Ne taip tada supratau, sorry. Kas įdomiausiai tai prieš vidaus degimo variklius buvo juk elektra, tik vėliau atradus juodąjį auksą vidaus varikliai evoliucionavo :)

Neprisijungęs oramo

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #47: 2017 Rugpjūčio 05, 21:55:54 »
jo fordo darbas isgrusti elektra is zaidimo

Neprisijungęs Grishman

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #48: 2017 Rugpjūčio 05, 23:11:38 »
rg/wiki/Range_extender_(vehicle)#Other_examples]https://en.wikipedia.org/wiki/Range_extender_(vehicle)#Other_examples[/url]
Nesiginu, tarkim esu fanatikas. Nors ištikrųjų tai ne. Tiesiog viską matau kiek iš kito perspektyvos kampo nei tu. Tu gal žiūri iš sporto, sekundžių iki 100kmh, max HP ar dar kurio nors požiūrio taško, o aš vien iš praktinės pusės. Vidutinio amžiaus vartotojo požiūris. Norisi patogumo, komforto, saugumo, kokybės, ilgai, gerai ir pigiai. Kiek įmanoma, pagal esamas galimybes.
ne 5l/100, o gali būt ir 8.4 (žr aukščiau. Tai LPG būtų apie 10). Jei jau diskutuojam konkrečiai, tai nepritempinėkim faktų prie pageidaujamų vaizduotėje, vien tam, kad pateisint savo nuomonę. Kol kas juk mes tik keičiamės nuomonėmis, ne daugiau.
Bet net jei ir 5l/100, tai pvz, 20 l baliono uztektų 400km, combined range 450km - jau telpa į mano parametrus. QL

Dėl žiemos.
Taip, noriu žiemą. Čia viena iš įdomybių man. Kodėl? Pirma, tai kad nebūtų 3 kuro rūšių viename automobilyje. Tas vargina, erzina ir perdaug sudėtinga eiliniam buitiniam vadeliotojui, kuom aš ir esu. Tiksliau du kurai - jau, galima sakyt, advanced user, nes daugumas eilinių susitvarko tik max su viena kuro rūšimi mašinoje.
Antra - įdomu, nes mūsų postsovietinėje respublikoje dar nesu matęs tokios naudojamos sistemos (kad LPG pagal gamyklinę konstrukciją užsiveda prie -30'C ir labai ilgą laiką negadina savęs), nors pasaulyje jos egzistuoja, yra specialūs tam reduktoriai. Pvz., IMPCO 425 https://www.propanecarbs.com/impco/425carburetormixer.html
Tačiau tokių modelių turi ir europos LPG įrangos gamintojai, ir netgi, girdėjau, sekvencinei 4-os kartos įrangai. Naudojamos spec. silikoninės membranos. Kolkas neturiu info kurie tiksliai tai modeliai.

Apie pritempimą prie realybės, labai puikiai matosi nusistatymas vienokių ar kitokių faktų atžvilgiu, akcentuojat paprastumą, laiko taupymą ir visko supaprastinimą, praktiškumą ir taip toliau ir panašiai, ką iš esmės įkūnija elektromobilis, su tam tikrais niuansais, kurie labiau yra nusistovėjusių įpročių pakeitimo reikalas, kas iš esmės yra ir turėtų būti būdinga bet kuriam gyvam padarui, išgyvenusiam ledynmetį ir nugyvenusiam iki mūsų dienų, bet vėlgi, tas "nenoriu"
Matau, kad ta sritimi domimasi, bet šiaip pamąstymui, kaip ramus paprastas pigus eksploatavimas kuris čia akcentuojamas rišasi su sritimi, kurioje teks būti pionieriumi? O gal yra duomenys apie analogiškus projektus, kuriais galima butų remtis?

Neprisijungęs Grishman

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #49: 2017 Rugpjūčio 05, 23:44:49 »
Nesu konspiracijos teorijų mėgėjas, bet iš esmės jeigu tikėti filmo "Who killed the electric car" teiginiais, baterijos kokybė ir talpa jau 92 metais daugiau ar mažiau, nebuvo problema ir savaime suprantama, kad tos technologijos galėjo būti aktyviai tobulinamos, bet GM laiku ir operatyviai užkirto kelią šiai "katastrofai". Taip pat yra nuomonių kad jau ir šiandien elektromobilis su 700-800km  eigos atsarga techniškai yra įmanomas, bet vėlgi marketingas ir pinigų darymas... vien ko verta įdomi Teslos opcija, kad visi važinėja su tos pačios 75kWh talpos baterija, apribota iki 70kWh, tačiau "atrakinti" ir naudotis visa jos talpa galima tik papildomai primokėjus kažkokius niekingus 3250 USD