šito nežinau, nesidomėjau, bet taisykles žmonės nustatinėja. Šiandien negalima, ryt tik pyst ir jau galema.
Yra įvairių variantų. Mano auto techpase yra įrašas benzas/dujos. Išmetant seną variklį ir dedant LPG REx - kuro rūšis nesikeičia, juk ir liks "dujos". Tad su dokais viskas ok.
Liktu tik sertifikuotis dėl saugumo, nes formaliai tai tik pakeisčiau variklį. Nežinau kokios dabar yra taisyklės konstrukcijos keitimo įteisinimui, domėčiausi tuo jei reikalas prieitų konkretumo stadiją. Seniau buvo galimybės atestuotis pas Regitros specus.
Kiek pažiūrėjau, tai lietuviai yra perdarę automobilių, tačiau visi kalba, kad legalizavimas yra gan sudėtingas (brėžiniai, ekspertizės ir t.t). Net ir mažiausio kibiro modifikavimas startuoja nuo 10k eur + registravimo kaštai, tačiau čia ir tai skaitant, kad nuvažiuos 100-200km. O tavo norai yra žymiai didesni.
naujos technologijos dėl to ir yra tokios pelningos, kad panaudojant marketingo triukus, iš to galima labai gerai užsidirbti. T. y., didžiausią navarą visada susižeria tie, kas yra technologijų "smaigalyje". Tačiau reikia sugebėti greitai bėgti į priekį, greitai persiorientuoti, palikti kitiems tai, kas jau vos vos paseno.
Kur link lenkiu. Technologijos vystosi labai greitai ir todėl labai greitai pinga. Jei užvakar tavo naujas el. dviratis kainavo 2ke, tai vakar jau 200e, rytoj 20e. Ypač kalbant apie aftermarket, naudotas dalis.
(Kaip pvz - kompo VGA naujausias čipsetas šiandien kainuoja, tarkim, 1000e, po 2 sav. konkurentas išleido 5% našesnį ir tavasis nukrito iškart iki 700e. O dar po 2 mėn. tą naudotą jau "senieną" perfekcionistai geimeriai-fanatikai nustumia už 500e ir perka naują naujausią)
Automobilių pramonėje tavo palyginimas visai netinkamas. Net ir imant nemažą laiko tarpą taip greitai kainos deja, bet nekinta.
Šito nežinojau, bet juk gal galima to clutcho nejungti? Atjungti, nenaudoti
Galų gale aš nevertinu iš taško "tikras-netikras" ar "100% - ne 100%". Man svarbu praktiškumas, o ne etiketės. Tuomet tas clutchas nedaro oro. Lai būna.
Tai tas automobilis apskritai be pagalbos elekta nuvažiuoja iki 100km, tai apie ką kalba? REX ten generatorius simboliškai labiau veikia.
Vakar žėjau į tą Tesla-S-85 ir pagalvojau, kad mano poreikiui tiktų toks pats seniausias silpniausias padrožtas 2012 m. 60kWh modelys (su ant LT mano įmestu į priekį LPG REx).
Įdomu kokios jųjų kainikės. Turint raumeny amerikinį marketingą (visus gaminius riša prie įmonės ant labai trumpo pavadžio, Apple daro tą patį), tikėtina, kad dar nemažos.
Bent jau dėvėtų automobilų kainas gali lengvai rasti. Jei neieškosi pats info 99proc nieko neįvyks