Tai kiek kalbėjom per meetą, mano mintys:
Perdaryti auto pačiam turbūt neįmanoma, nes kiek žinau kuro rūšies automobiliui keisti jau senokai nebegalima.
šito nežinau, nesidomėjau, bet taisykles žmonės nustatinėja. Šiandien negalima, ryt tik pyst ir jau galema.
Yra įvairių variantų. Mano auto techpase yra įrašas benzas/dujos. Išmetant seną variklį ir dedant LPG REx - kuro rūšis nesikeičia, juk ir liks "dujos". Tad su dokais viskas ok.
Liktu tik sertifikuotis dėl saugumo, nes formaliai tai tik pakeisčiau variklį. Nežinau kokios dabar yra taisyklės konstrukcijos keitimo įteisinimui, domėčiausi tuo jei reikalas prieitų konkretumo stadiją. Seniau buvo galimybės atestuotis pas Regitros specus.
Kitas aspektas pagal tavo poreikius komponentai kainuos daugiau nei 2-3k Eur, IMHO su tokia suma susirinkti gali nebent rimtą dviratį varomą elektra.
naujos technologijos dėl to ir yra tokios pelningos, kad panaudojant marketingo triukus, iš to galima labai gerai užsidirbti. T. y., didžiausią navarą visada susižeria tie, kas yra technologijų "smaigalyje". Tačiau reikia sugebėti greitai bėgti į priekį, greitai persiorientuoti, palikti kitiems tai, kas jau vos vos paseno.
Kur link lenkiu. Technologijos vystosi labai greitai ir todėl labai greitai pinga. Jei užvakar tavo naujas el. dviratis kainavo 2ke, tai vakar jau 200e, rytoj 20e. Ypač kalbant apie aftermarket, naudotas dalis.
(Kaip pvz - kompo VGA naujausias čipsetas šiandien kainuoja, tarkim, 1000e, po 2 sav. konkurentas išleido 5% našesnį ir tavasis nukrito iškart iki 700e. O dar po 2 mėn. tą naudotą jau "senieną" perfekcionistai geimeriai-fanatikai nustumia už 500e ir perka naują naujausią)
Dėl Chevrolet Volt, tai jis toks nėra 100% elektromobilis, nes: From there its internal combustion engine powers an electric generator to extend the vehicle's range as needed. When the engine is running it may be periodically mechanically linked (by a clutch) to a planetary gear set, and hence the output drive axle, to improve energy efficiency.
Šito nežinojau, bet juk gal galima to clutcho nejungti? Atjungti, nenaudoti
Galų gale aš nevertinu iš taško "tikras-netikras" ar "100% - ne 100%". Man svarbu praktiškumas, o ne etiketės. Tuomet tas clutchas nedaro oro. Lai būna.
Kokią išvadą galiu padaryti, kad pagal nurodytą poreikį arba automobilis 50k< turi kainuoti arba išvis sunkiai pasiekiamas rezultatas.
Vakar žėjau į tą Tesla-S-85 ir pagalvojau, kad mano poreikiui tiktų toks pats seniausias silpniausias padrožtas 2012 m. 60kWh modelys (su ant LT mano įmestu į priekį LPG REx).
Įdomu kokios jųjų kainikės. Turint raumeny amerikinį marketingą (visus gaminius riša prie įmonės ant labai trumpo pavadžio, Apple daro tą patį), tikėtina, kad dar nemažos.