rg/wiki/Range_extender_(vehicle)#Other_examples]https://en.wikipedia.org/wiki/Range_extender_(vehicle)#Other_examples[/url]
Nesiginu, tarkim esu fanatikas. Nors ištikrųjų tai ne. Tiesiog viską matau kiek iš kito perspektyvos kampo nei tu. Tu gal žiūri iš sporto, sekundžių iki 100kmh, max HP ar dar kurio nors požiūrio taško, o aš vien iš praktinės pusės. Vidutinio amžiaus vartotojo požiūris. Norisi patogumo, komforto, saugumo, kokybės, ilgai, gerai ir pigiai. Kiek įmanoma, pagal esamas galimybes.
ne 5l/100, o gali būt ir 8.4 (žr aukščiau. Tai LPG būtų apie 10). Jei jau diskutuojam konkrečiai, tai nepritempinėkim faktų prie pageidaujamų vaizduotėje, vien tam, kad pateisint savo nuomonę. Kol kas juk mes tik keičiamės nuomonėmis, ne daugiau.
Bet net jei ir 5l/100, tai pvz, 20 l baliono uztektų 400km, combined range 450km - jau telpa į mano parametrus. QL
Dėl žiemos.
Taip, noriu žiemą. Čia viena iš įdomybių man. Kodėl? Pirma, tai kad nebūtų 3 kuro rūšių viename automobilyje. Tas vargina, erzina ir perdaug sudėtinga eiliniam buitiniam vadeliotojui, kuom aš ir esu. Tiksliau du kurai - jau, galima sakyt, advanced user, nes daugumas eilinių susitvarko tik max su viena kuro rūšimi mašinoje.
Antra - įdomu, nes mūsų postsovietinėje respublikoje dar nesu matęs tokios naudojamos sistemos (kad LPG pagal gamyklinę konstrukciją užsiveda prie -30'C ir labai ilgą laiką negadina savęs), nors pasaulyje jos egzistuoja, yra specialūs tam reduktoriai. Pvz., IMPCO 425 https://www.propanecarbs.com/impco/425carburetormixer.html
Tačiau tokių modelių turi ir europos LPG įrangos gamintojai, ir netgi, girdėjau, sekvencinei 4-os kartos įrangai. Naudojamos spec. silikoninės membranos. Kolkas neturiu info kurie tiksliai tai modeliai.
Apie pritempimą prie realybės, labai puikiai matosi nusistatymas vienokių ar kitokių faktų atžvilgiu, akcentuojat paprastumą, laiko taupymą ir visko supaprastinimą, praktiškumą ir taip toliau ir panašiai, ką iš esmės įkūnija elektromobilis, su tam tikrais niuansais, kurie labiau yra nusistovėjusių įpročių pakeitimo reikalas, kas iš esmės yra ir turėtų būti būdinga bet kuriam gyvam padarui, išgyvenusiam ledynmetį ir nugyvenusiam iki mūsų dienų, bet vėlgi, tas "nenoriu"
Matau, kad ta sritimi domimasi, bet šiaip pamąstymui, kaip ramus paprastas pigus eksploatavimas kuris čia akcentuojamas rišasi su sritimi, kurioje teks būti pionieriumi? O gal yra duomenys apie analogiškus projektus, kuriais galima butų remtis?