Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Elektro ir hibrido mobiliai  (Skaityta 38068 kartus)

Neprisijungęs Vilius c

• Įrašai: 636
    • Žiūrėti profilį
Re: Elektro ir hibrido mobiliai
« Atsakymas #25: 2017 Rugpjūčio 05, 14:21:09 »
Ambicingi lūkesčiai, dar ambicingesni planai 170-200 greitis, turint mintyje paskutiniu metu smarkiai pasistumėjusias policijos greičio matavimo technologijas

Čia skirtingi dalykai - galimybės ir taisyklių laužymas.
Man asmeniškai reiktų kokių 250kmh, bet, išvedant LT-DE taisyklių medianą, pirmam ilgalaikiam eksperimentiniam projektui tiktų 170kmh max greitis.

Citata iš: Grishman
Faktiškai gal tik Fisker Karma išskirčiau, kaip atitinkantį tamstos lūkesčius - elektromobilis su 2,0 turbo vidaus degimo varikliu, kurio paskirtis krauti generatorių, bet iš savininkų atsiliepimų, kurių galima susirasti internete nemažai, labai specifinis modelis, dar įskaitant kad markė neišgyveno rinkoje ir neaišku kaip toliau bus su aptarnavimais ir daliu tiekimu. Virš 400ag bet dinamika neatitinka deklaruojamos galios.

Yra ir daugiau:
https://en.wikipedia.org/wiki/Range_extender_(vehicle)#Other_examples
Other range-extended electric vehicles include the discontinued Cadillac ELR and the discontinued Fisker Karma. In June 2016, Nissan announced it will introduce a compact range extender car in Japan before March 2017. The series plug-in hybrid will use a new hybrid system, dubbed e-Power, which debuted with the Nissan Gripz concept crossover showcased at the 2015 Frankfurt Auto Show.

https://en.wikipedia.org/wiki/Cadillac_ELR
The ELR's 16.5 kWh lithium-ion battery pack delivers an all-electric range of 37 miles (60 km) and a top speed of 106 mph (171 km/h)

Galų gale tas pats Voltas jau beveik beveik
https://en.wikipedia.org/wiki/Chevrolet_Volt#Performance
The Volt has a top speed of 100 mph (160 km/h)

Bet vis viena, kam tiek vargo vien dėl fakto - kad tik butų LPG? net 5litrai/100 yra pakankamai didelės kuro sąnaudos ir norima eksploatuoti net ir žiemą net ir be pašildymo ant benzo? - įžvelgiu fanatizmą :D

Nesiginu, tarkim esu fanatikas. Nors ištikrųjų tai ne. Tiesiog viską matau kiek iš kito perspektyvos kampo nei tu. Tu gal žiūri iš sporto, sekundžių iki 100kmh, max HP ar dar kurio nors požiūrio taško, o aš vien iš praktinės pusės. Vidutinio amžiaus vartotojo požiūris. Norisi patogumo, komforto, saugumo, kokybės, ilgai, gerai ir pigiai. Kiek įmanoma, pagal esamas galimybes.
ne 5l/100, o gali būt ir 8.4 (žr aukščiau. Tai LPG būtų apie 10). Jei jau diskutuojam konkrečiai, tai nepritempinėkim faktų prie pageidaujamų vaizduotėje, vien tam, kad pateisint savo nuomonę. Kol kas juk mes tik keičiamės nuomonėmis, ne daugiau.
Bet net jei ir 5l/100, tai pvz, 20 l baliono uztektų 400km, combined range 450km - jau telpa į mano parametrus. QL

Dėl žiemos.
Taip, noriu žiemą. Čia viena iš įdomybių man. Kodėl? Pirma, tai kad nebūtų 3 kuro rūšių viename automobilyje. Tas vargina, erzina ir perdaug sudėtinga eiliniam buitiniam vadeliotojui, kuom aš ir esu. Tiksliau du kurai - jau, galima sakyt, advanced user, nes daugumas eilinių susitvarko tik max su viena kuro rūšimi mašinoje.
Antra - įdomu, nes mūsų postsovietinėje respublikoje dar nesu matęs tokios naudojamos sistemos (kad LPG pagal gamyklinę konstrukciją užsiveda prie -30'C ir labai ilgą laiką negadina savęs), nors pasaulyje jos egzistuoja, yra specialūs tam reduktoriai. Pvz., IMPCO 425 https://www.propanecarbs.com/impco/425carburetormixer.html
Tačiau tokių modelių turi ir europos LPG įrangos gamintojai, ir netgi, girdėjau, sekvencinei 4-os kartos įrangai. Naudojamos spec. silikoninės membranos. Kolkas neturiu info kurie tiksliai tai modeliai.

Gal tuomet tiesiog Tesla model S? O dėl "nesąmoningų" 4-6 valandų laukimo, kol pasikraus, šitą klausimą galima pastatyti kitaip: ar jeigu tau kas nors pasiūlytu už dyką pilną baką dujų, benzo ar dyzelio 400-500km keliui, viskas, ka turi padaryti tai palikti automobilį 4 valandoms, kadangi nu pistoletas sugedo ir lėtai pila :D ar numotum ranka, sakydamas, kad per tą laiką sugebėsi daugiau uždirbti, ar atitinkamai pasiplanuotum savo laiką taip, kad ir automobilis butų pilnas ir planai nekentėtų?

kaip sakiau, tai pasirinkimo reikalas. Stoviniavimų man tiesiog nereikia, nepatinka, nenoriu.
Tu naudoji tariamąją nuosaką ("jeigu"), kas rodo norą pritempti realybę prie įsivaizdavimo ir atvirkščiai. Niekas niekam nieko nesiūlo už dyką ir nesiūlys. Elektros už dyką irgi niekas nedalins. Kol kas yra promotion (įvedimo į rinką) stadija, jus (mus) ijunkins naudot tyliai ir "pigiai" važiuojančias naujas gražias mašinėles, vėliau visos krovimo kolonėlės tikrai bus mokamos ir elektrai uždėtas/padidintas akcizas. Jau dabar man yra nesuprantama ir pikta, kodėl mano mokesčių į valstybės iždą pinigai turi elektros pavidalu kažkam kitam atitekti už dyką.
Nieko naujo po saule. Standartinis marketingas, ta pati istorija su visais naujais produktais visose rinkose, skiriasi tik etapų ilgiai ir sąlygos. Šiuo atveju viskas yra daroma tam, kad parduoti prekę - energiją. Buvo energijos nešėjais naftos produktai, vėliau bus elektros.
« Paskutinį kartą keitė: 2017 Rugpjūčio 19, 16:14:50 sukūrė Vilius c »