Labai panasu i reklama, barzdu klubas vilioja
,
p.s. turiu barzdaskute Braun, su atskira valymo sistema, esu labai ja patenkintas, plius naudoju gillette peiliuka, skustis nemegstu, bet brzda gadina mano megztuko apykale ![laughing out loud :-]](http://www.audiklubas.com/forumas/Smileys/3rdpty/f10.gif)
kas skutasi arba galvoja skustis su barzdaskutėm, noriu trumpai pasidalinti savo patirtim.
su barzdaskutėm susidūriau 2 kartus gyvenime. pirmą kartą prieš beveik 20 metų naudojau kažkokią žudikišką sovietų gamybos robotą, "neva" atrodo. nors tada barzda buvo tik pradėjus augti, nusiskutus veidas parausdavo ir šiek tiek patindavo. pati skutimosi kokybė buvo nekokia. žodžiu, jau mokykloje skutimąsis teigiamų emocijų nekėlė, bet reikėjo tą daryti, kadangi gaktiplaukiai ant veido vyresnių klasių mokinio tikrai nepuošia.
antrą kartą į barzdaskutes įbridau prieš 5-6 metus. išbandžiau viską - braun 3-5-7 klasės tinklelines, philips rotorines, panasonic tinklelines. ką gi - progresas nuo "nevos" didžiulis, bet per tuos metus barzda taip pat vietoj nestovėjo. keli dideli barzdaskučių minusai, dėl kurių jas visas pardaviau:
1. Laikas. skutiesi dažniau nei su peiliukais, nes nuskuta "nešvariau". prarandi laiką ir rezultatu nebūni patenkintas.
2. vargas su sunkiai pasiekiamom ir jautriom zonom - po nosim, žandikaulio linija, adomo obuolys. pas mane ūsai auga praktiškai iš nosies ir panosę turiu ištempt vos ne iki plokštumos, kad abiejų tipų barzdaskutes pasiektų tą vietą. rezultate švariai vis tiek nenuskuta. kaklo zona, adomo obuolys - plaukai labai prigludę, reikia brūžint 100 kartų - rezultatas - stipriai sudirginta oda, "nešvarus" paraudęs kaklas, kurį sekančią dieną vėl reikia kankint.
3. tikslumas. bakai, priklauso nuo nuotaikos - barzdelė. kas turėtų turėt griežtas linijas atrodo kaip su penkiamečio ranka nupiešta. barzdaskutės tam visiškai netinkamos.
finale išbandęs visus naujausius tuo metu inžinerinius sprendimus, nusprendžiau niekad prie to negrįžti. turiu omeny - aš vyras - noriu būt pranašesnis ir neturiu laiko galvoti apie tokius dalykus kaip raudonai plėmuota su vietom išslindusiais, vietom įaugusiais plaukais. tada prekybos centre man siūlo ant veido užsidėti kažkokį elektrinį droną ir leisti jam čiaumoti plaukus nuo mano veido. fak dis šit. patys ir brūžinkitės.
pabaigai noriu iliustruot elektrinį skutimą. pirmą kartą šią foto radau tradicinio skutimo forume. paskui daug kartų ji vis atsirasdavo ir dingdavo. Diskusijose atsirado postai maždaug - "buvo tokia foto, negaliu google jos rasti". ir buvo išsiaiškintas labai įdomus dalykas. netrukus po foto įdėjimo su uploaderiu susisiekia žmonės (tikėtina iš didžiųjų gamintojų, ir gražiai paprašo ją išimti, paaiškindami kokį procesą jie gali pakurti priešingu atveju). faktas, kad tai išvydę daugelis vyrų susimąsto, kas barzdaskučių gamintojams tikrai nėra naudinga. taigi, kairėj - dienos derlius po skustuvo, dešinėj - šiek tiek padygęs plaukas po barzdaskutės. enjoy!
![šypsena :)](http://www.audiklubas.com/forumas/Smileys/3rdpty/smile1.gif)
![](http://kruskis.com/wp-content/uploads/2013/04/follicles.png)