Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Akvariumai/terariumai ir ju gyventojai  (Skaityta 55597 kartus)

Neprisijungęs Brutas

• Įrašai: 8627
    • Žiūrėti profilį
Akvariumai/terariumai ir ju gyventojai
« Topic Start: 2013 Kovo 10, 17:23:54 »
visiskai nauja man tai.. nusprendem su mergate kad reikia krabukus augint :) sinadien nupirktas ~160ltr akvariumas.. kolkas mirksta vandenyje ir planam salin buvusiu seimininku neprieziura, kalkes ir t.t nupirktas burbuliatorius zemas, keletas akmenuku, keli kilogramiai grunto, ir sildytuvas... klausimelis del vandens, kok i vandeni krabukam pilt i akvariuma? isvirinta? is krano? kaip ji issaugot kuo ilgiau sviezu? tame nupirktame filtre yra kazkokia kempine viduj, ar jos pakanka ilgiau vandeni islaikyt nezaliuojanti/nedumblina ir t.t

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
Zaliuoja greiciausiai nuo saules, jokie filtrai tada nepadeda.

Neprisijungęs Brutas

• Žiūrėti profilį
o kiek mazdaug laiko nekeistas jis gali isbut neitakojamas saules? kada pradeda negerumai su juo darytis? beja, ar galima naudot smeli is pajurio/kopu/epes krantu? ji uztenka praplaut po tekanciu vandeniu? ar dar ko reikia?

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Pas mane tiesiai pries vitrinas stovejo, tai po dvieju savaiciu jau pradedavo apsinesineti, po menesio jau pelke. Smelio nenaudojau, nezinau, akmenukais visa dugna buvau ispyles. Po viena ju neisplausi, tai ispildavau i tocke ir su kercheriu nuplaudavau, o didelius akmenis, medzio saknis, filtrus po kranu plaudavau ir viskas.

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Paprasciau koki mrdini kelma nusipirkti jau gatava.
Vandeni bandem is bambaliu, sulinio, paskui tiesiai is krano, ipldavom specialu prieda, visas jis stovedavo vienodai.
Keisti vandeni ir rekomenduoja, ne visa is karto, tipo nepasikeistu vidine harmonija  :-], nebutu soko gyvunams, aij bet pasitaikydavo ir visa naujai uzpilti, niekas nenumire. Blogiausiai budavo kai nusipirkdavom zuvis ar kokius kitus neaiskios kilmes gyvunus kikoje arba turguje, ligos garantuotos.

Neprisijungęs Brutas

• Žiūrėti profilį
o tai is ku reikai pirkt pvz krabus?.. kur ieskot neligotu, neapturejusiu soko ir t.t?.. beja gal kas turit parduot kokio dekoro? piliu, laipyniu, sleptuviu, laivu, skryniu, zvaigzdizu ir t.t ir t.t laukiu pasiuymu PM :)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
As paskui susiradau sena zuvininka, visokios zuvytes, kirmeles, veziai ir t.t. Kai isileidau tas gyvates , uzaugo apie 20cm ilgio, jau kepti buvo galima, per akmenis dugnu varydavo, kazkokie monstrai, ranka bijodavom i akvariuma ikisti  :-] Gerai dyzel_power kazkokiam draugeliui isgaude  :-] Sunenas pas ji veziu ir samu nupirko, tie is viso kazkokie monstrai isaugo, ten konkreti kova uz buvi budavo  (wow)

Neprisijungęs Brutas

• Žiūrėti profilį

na va.. pradzia.. siandien tik tiek kad galeciau tris gyventojas, busimas krabuku aukas suleist :D labai neteiskit, cia mano pirmasis akvaterariumas gyvenime.. kolkas viskas tik is straipsniu ir forumu kiek pasiskaitineju, praktikos visiskai jokios...  "burbulinadas" nedidukas iki ~60ltr vandens, sildytuvas su termo davikliu nuo 20 iki 34 laipsniu gali kaitinti.. siandien nebedirbo zooprekes, trukstu dar poros maisiuku grunto (teko praplaut po saujele, nes dedant tiesiai is maiso visas balzganas vanduo palieka). Bandysim ir kazkokio dekoro paimt pigiai, nes parduotuves kainos mano galva tiesiog nerealios..

Neprisijungęs dmc

• Įrašai: 569
    • Žiūrėti profilį
Akvariumas kuo didesnis tuo maziau jam reikia prieziuros ir atvirksciai.Del saku geriau issitrauk is kokio ezero ar upes sakni,daug graziau atrodys ir ji nepluduriuos o grazei nuskes.Seip su krabais nesusidures taciau zuvim geriausia dezinfekcija kalio permanganatas, tik nepadaugink nes karosai violetiniai bus.Is akvariumo dali vandens nusiurbdavau su slanga ir nuo dugno(visas meslas graziai nusisiurbia.Smelis tinka ir nuo juros ir nuo ezero.Pats asmeniskai buvau issiploves ir paprasta smeliuka tik daug plaut reikia (bet issiplauna).Niekada neleisk zuvu (ar seip bet kokia fauna) tiesiai is parduotuves i akvariuma reikalingas karantinas bent 3 dienom.

Neprisijungęs Brutas

• Žiūrėti profilį
ta prasme karantinas? tai kur jas laikyt tas 3d?

Neprisijungęs AVANTgarde

• Įrašai: 1494
    • Žiūrėti profilį
gražus barbusai akvariume  :)  nereikia ten jokio karantino, kaip suprantu laikysi krabus, tad šersi mėsa, ne gyva žuvimi iš zoo prekių parduotuvės.

Neprisijungęs dmc

• Žiūrėti profilį
Nzn kaip su krabais, jiems gal kita prieziura,bet zuvims reikalingas karantinas tam,jog jei jos serga neisdvasintu viso tavo akvariumo.Paprastam kad ir trainyke gali laikyt:-)

Neprisijungęs dmc

• Žiūrėti profilį
gražus barbusai akvariume  :) 
Budintis prie akvariumo irgi grazus  :-]

Neprisijungęs Brutas

• Žiūrėti profilį
budinti tai turi darbo ojojoj :D nauji zaisliukai... dar nelabai nusprendem koks akvariumas musm gausis, nesnorim krabu, norim kreveciu ir zuvelioku, sraigiu :D :D :D tai kas ka valgys, kas karaliaus, riek skaitinetis ir ziuret kas sugyvens.. pastebejau kad kaikur akvariumai pilni vandens ir laiko krabus, o kaikur vos ne terariumas su sausuma ir lygiai tie patys krabai.. tai idomu pasidare del to vandens kiekio..

Neprisijungęs gataz

• Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 16827
    • Žiūrėti profilį
Tesla Model 3 SR+ 239kw, '19
Audi V8 206kw, '91

Neprisijungęs TomoSyto

• Įrašai: 282
    • Žiūrėti profilį
Gražiai su tais krabais  (y)

Neprisijungęs Brutas

• Žiūrėti profilį
siek teik pergalvota, ir bsu daroma dar kitaip viskas... dabartinis akvariumas parduodamas, galima su tuo kas yra, ir plika, jei domna rasykit :)

kontruosim panoramini akva bandysim kaip ir bandyma krabus su zioveliokais sugyvendint.. pluduriuojancia sala krabams islipt, kazkokia tai laipyne paal stiklus jiem ten uzsiropst... t.t zodz :) kablys :D

Neprisijungęs bumbulsz

• Įrašai: 75
    • Žiūrėti profilį
kazkaip nemanau, kad krabai sugyvens su zuvelem  :D kalbant apie ligas tai yra buve, kad ir perkant is zoo prekiu parduotuves zuveles buna su ligomis, tad patarciau susirasti koki zmogu ar per skelbimus pirkti nes vistiek pigiau parduoda ir bent gauni normalios informacijos o pvz kikos parduotuviu pardavejus tai tikrai minimaliai zino... joms svarbu prekyba, o temos autoriui siulau uzeiti ir uzsiregistruoti siame tinklapyje http://www.aquarium.lt tikrai geras puslapis bent man asmeniskai, jame yra ir skelbimu puslapis kuriame galima rasti pigiai nusipirkti reikiamu daliu ir pan.

Neprisijungęs gataz

• Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 16827
    • Žiūrėti profilį
siek teik pergalvota, ir bsu daroma dar kitaip viskas... dabartinis akvariumas parduodamas, galima su tuo kas yra, ir plika, jei domna rasykit :)

kontruosim panoramini akva bandysim kaip ir bandyma krabus su zioveliokais sugyvendint.. pluduriuojancia sala krabams islipt, kazkokia tai laipyne paal stiklus jiem ten uzsiropst... t.t zodz :) kablys :D
Tam linke kur numeciau krabai su zuvim gyvena
Tesla Model 3 SR+ 239kw, '19
Audi V8 206kw, '91

Neprisijungęs Brutas

• Žiūrėti profilį
gatai, butent.. lt forumuose mazai info del krabu, tik visur ta pati nukopinta standartine info, temperatura/maitnimas/laikymas t.t jokiu zniu kaip jie reaguoja tarkim i pilna akva vandens, ne tik ten keliasdesimt ltr.. youtube video yra kur visiskai pilnam akve jie su zuvim gyvena.. bandau ieskot angliskos info.. uztikau kad vienas amerikietis jau trecius metus juos su zuvim augina.. letesnes, ar apsirgusios zuvelees nuo ju nelabai begali pabegt, bet jei "sveikas" akvariumas, tai visi egzituoja be prob..

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Koki cia sugalvojai panoramini daryti?

Neprisijungęs Brutas

• Žiūrėti profilį
panasaus litrazo lenktu stiklu imt, panoramini.. siek tiek vieta koreaguosim namuose akvo, tai panoraminis kaip tik

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
panasaus litrazo lenktu stiklu imt, panoramini.. siek tiek vieta koreaguosim namuose akvo, tai panoraminis kaip tik

Turiu toki parduot 105 litru, akmenukai, saka, akmenys,sildytuvas, filtras, dangtis, lempos ir tik uz juokingus 400lt :-)

Neprisijungęs Brutas

• Žiūrėti profilį
dar plius 150lt parsivezt ji :D

Neprisijungęs Brutas

• Žiūrėti profilį
Pagaliau siandien pasikure akvas  :G trys dienos vargo po darbu po keleta valandeliu, pilnai performuotas, daug naujos irangos, visiskai naujas dekoras t.t ryt parsivezu afrikos ciklidus  :H