Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kuom skiriasi JAV magnetolos nuo EUROPINIU?  (Skaityta 2271 kartus)

Neprisijungęs rafinuotas

• Įrašai: 3412
    • Žiūrėti profilį
Kuom skiriasi JAV magnetolos nuo EUROPINIU?
« Topic Start: 2007 Rugsėjo 17, 20:02:10 »
Noreciau konkreciu atsakymu, nes yra toks variantas pirkti is jav masinos originalia geresne magnetola. zinau kad radio stotys ten eina kazkaip po dvi bangas ar kazkas tokio, cia esminis skirtumas? na tarkim kaip isivaizduoju pvz m1 pas mane eina ant 106.5 tai eitu nureguliuot tik lygini skaiciu t.y. arba 106.4 arba 106.6? o kitas klausimas pas mane yra bose aparatura, o pirkciau is a4 paprastos, ar skambejimui bus itakos? na bet kokiu atveju sviezesnis ir naujesnis magas turetu kazka kruciau skambet?  (!?)

Neprisijungęs Biesas

• Įrašai: 4369
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1: 2007 Rugsėjo 17, 20:26:32 »
kaip su naujais amerikiniais magais nezinau, bet senesni tai po kablelio skaiciai yra tik ne poriniai, t.y. m1 neklausysi ir visu kitu stociu , kuriu daznio skaicius po kablelio yra porinis. Va toki esmini skirtuma zinau

Neprisijungęs zexel

• Įrašai: 146
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2007 Rugsėjo 19, 08:57:47 »
grynai amerikoniškuose modeliuose RDS nėra

Neprisijungęs relax

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 3115
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2007 Rugsėjo 19, 10:43:09 »
 amerikinėse magnetolose nera rds, jos gaudo tik neporinius daznius, t.y. 100.1  ; 100.3 ; 100.5 ir t.t. bene vienintele mano is amerikiniu tureta isimtis - alpine magnetola. plius amerikines ir taip yra zymiai pigesnes uz europines.  tiek info is mano puses
« Paskutinį kartą keitė: 2007 Rugsėjo 19, 15:45:07 sukūrė Klaustukas »

Neprisijungęs zexel

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2007 Rugsėjo 20, 08:26:15 »
Dėl neporinių skaičių po kablelio tai čia man atrodo kaip kurio gamintojo. Turiu Pioneer namų kino resyverį amerikonišką tai viskas tas pat kaip pas mus (dažnis) tik RDS nėra

Neprisijungęs orzo

• Įrašai: 4660
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2007 Rugsėjo 20, 20:34:22 »
del radijos poriniu neporiniu skaiciu tai cia konkreciai nuo modelio priklauso. Pvz turiu JVC amerikanska tai ten galima pasirinkt Europos regiona radijai, o pas draugeli Pioneer tokios funkcijos neturi. Daugiau jokiu skirtumu apart mineto RDS ir fyshkes kaip ir ner :)

Neprisijungęs rafinuotas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2007 Rugsėjo 20, 22:22:33 »
rds tai cia tipo gaudo stotis automatiskai?  (!?)

Neprisijungęs spyglys

• Įrašai: 1254
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2007 Rugsėjo 20, 23:51:37 »
Radio Data System, or RDS, is a standard from the European Broadcasting Union for sending small amounts of digital information using conventional FM radio broadcasts. The RDS system standardises several types of information transmitted, including time, track/artist info and station identification. RDS has been standard in Europe and Latin America since the early 1990s, but less so in North America.

Neprisijungęs Shotokan

• Įrašai: 5448
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2007 Rugsėjo 20, 23:53:37 »
rds - radio data system.cia rodo stoties pavadinima dar kokia reklama ar pan atitinkamai ka pati radijo stotis padarius

Neprisijungęs rafinuotas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2007 Rugsėjo 21, 09:55:07 »
o net nezinojau. vadinasi amerikietiski magai beverciai isvis  :f

Neprisijungęs spydas

• Įrašai: 647
    • Žiūrėti profilį
RDSas duoda ir daugiau navarotų nei radijo stoties pavadinimas ar kokia reklama mago ekrane  ;) Aišku, visi tie navarotai - tik radijui, jei kas radijo nlb klauso, tai tam ir tie navarotai yra dzin. Kai dažniau ne po vien savo miestą, o skersai Lietuvą varau, ir radiją neretai pasiklausau, tai man pvz patinka funkcija kai ieško stoties alternatyvių dažnių ir automatiškai pereina prie stipresnio, nereikia kas 50 km pravažiavus maigyt magą ir ieškot koks čia dabar šitos radijo stoties, kur ką tik šustras muzonas ėjo  :D  dažnis šiam rajone.  :)  Kelis kartus yra pagelbėjęs RDS laikrodis  :D Smulkmenos, aišku, bet malonu kai padeda 8-P
Kai žėjaus sau naujo mago, iš štatų toks pat modelis parsisiųst būtų buvęs kiek pigiau, tačiau užmokėjau biškį daugiau tik tam, kad RDSas būtų, parvežė iš UK.  ;)

arunas-

• Svečias
jei magas alpina lygei ar tai is usa nes gali persijungti i europa ik nebus rds kuris istiesu kartais nervina kaip perjungineje radije bet ji galima atjungti

Neprisijungęs Duch

• Įrašai: 134
    • Žiūrėti profilį
Pas mane Alpine CDA9883 iš JAV, gal kas gali pasakyt kaip į Europą persijungt, kad būtų porinės radijo stotys.

Neprisijungęs asprey

• Įrašai: 610
    • Žiūrėti profilį
Pas mane Alpine CDA9883 iš JAV, gal kas gali pasakyt kaip į Europą persijungt, kad būtų porinės radijo stotys.
kazkada irgi norejau taip padaryt, bet man rodos nera tokios galimybes :V

Neprisijungęs zexel

• Žiūrėti profilį
RDSas duoda ir daugiau navarotų nei radijo stoties pavadinimas ar kokia reklama mago ekrane  ;) Aišku, visi tie navarotai - tik radijui, jei kas radijo nlb klauso, tai tam ir tie navarotai yra dzin. Kai dažniau ne po vien savo miestą, o skersai Lietuvą varau, ir radiją neretai pasiklausau, tai man pvz patinka funkcija kai ieško stoties alternatyvių dažnių ir automatiškai pereina prie stipresnio, nereikia kas 50 km pravažiavus maigyt magą ir ieškot koks čia dabar šitos radijo stoties, kur ką tik šustras muzonas ėjo  :D  dažnis šiam rajone.  :)  Kelis kartus yra pagelbėjęs RDS laikrodis  :D Smulkmenos, aišku, bet malonu kai padeda 8-P
Kai žėjaus sau naujo mago, iš štatų toks pat modelis parsisiųst būtų buvęs kiek pigiau, tačiau užmokėjau biškį daugiau tik tam, kad RDSas būtų, parvežė iš UK.  ;)

Automatinė dažnio paieška nelabai ką bendro su RDS turi, turėjau kažkada seną kažkokį kai dar RDS nebuvo tai jame buvo toks mygtukas AF (automatic freguency ar kažkaip kitaip verčiasi) ir užmiesty persijungdavo prie stipresnio dažnio.

arunas-

• Svečias
kazkada irgi norejau taip padaryt, bet man rodos nera tokios galimybes :V
turetu buti tikrai pajieksok rasi

arunas-

• Svečias
pamegink kazkure knopke palaikyti ir ten turi keistis daznei jei gerai pamenu

Neprisijungęs Duch

• Įrašai: 134
    • Žiūrėti profilį
Perskaičiau visą manualą, bandžiau žiūrėt per setup'ą, nu nieko panašaus nerandu. O gal pameni bent apytiksliai kokio pobūdžio mygtukus spaudinėt ?

arunas-

• Svečias
tikrai nepamenu

Neprisijungęs spydas

• Žiūrėti profilį

Automatinė dažnio paieška nelabai ką bendro su RDS turi, turėjau kažkada seną kažkokį kai dar RDS nebuvo tai jame buvo toks mygtukas AF (automatic freguency ar kažkaip kitaip verčiasi) ir užmiesty persijungdavo prie stipresnio dažnio.

http://en.wikipedia.org/wiki/Radio_Data_System
Èia pasiskaityk kas ką duoda, paskui galėsi ir padiskutuot kas su kuo ką bendro turi  :P

Neprisijungęs zexel

• Žiūrėti profilį

http://en.wikipedia.org/wiki/Radio_Data_System
Èia pasiskaityk kas ką duoda, paskui galėsi ir padiskutuot kas su kuo ką bendro turi  :P

Èia parašyta, kad tas AF yra viena iš RDS funkcijų, bet kartoju dar kartą - turėjau kažkokį seną grabą, neuvo ten jokių RDS ir  nieko nerašydavo, bet AF mygtukas buvo ir dažnis pasikeisdavo užmiestyje. Kitasm dalykas- pagalvok logiškai: štatuose žmonės į darbą važiuoja ne 10 km kaip mes o 100 ir daugiau, tai tavo manymu sėdi savo čeinyke ir kas 50 km radiją maigo ir dažnio ieško :-]
draugelis štatuose gyvena, turi MB S500, vakare per Skype pas jį paklausiu kaip ten iš tikrųjų su tais dažnių keitimais ir nereiks čia mums svaigt.

Neprisijungęs spydas

• Žiūrėti profilį
Štatuose yra RBDS arba radio broadcast data system, kas iš principo tas pats kas RDSas, tik tiek, kad jie tarpusavy "nedraugauja", bet AF ar kažką tokio jie irgi turi  - galėsi daba pats šįvakar draugeliui su mersu papasakot :D O kokiu principu tavo sena radija be RDSo alternatyvius dažnius rasdavo - man irgi įdomu. Sužinosi - būtinai parašyk  :D
« Paskutinį kartą keitė: 2007 Spalio 05, 09:19:26 sukūrė spydas »

Neprisijungęs Gabriel

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 2755
    • Žiūrėti profilį
turiu parsisiuntes alpine is statu, negroja tik poros stociu, bet seip visos kitos sutampa kad neporinis tai gerai,

Neprisijungęs zexel

• Žiūrėti profilį
Paklausiau aš pas tą savo bičiuką, bet aiškiau nepasidarė. Pas juos ten radija irgi viską rašo ir dažniai patys persijungia, bet visa šita fignia ne RDS o kažkaip kitaip vadinasi ir neaišku ar pas mus veiks tas dažnių persijungimas. Taip, kad kiek aš suprantu tai perkant iš JAV reikia išsirinkt konkretų modelį ir paskui ieškot info apie jį, kitaip nelabai čia ką sužinosi. Jeigu persijungia iš JAV į Europa tai viskas OK, o jei šitos funkcijos nėra - gali būti problemų. RDS tai dzin, nes jei normalus grainykas tai galima radijo stočių pavadinimus pačiam įsivest, svarbu dažniai, kad persijunginėtų.

Neprisijungęs Gabriel

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 2755
    • Žiūrėti profilį
aisku rds yra grazu ir tt as nusistatau kelias stotis ir gerai. svarbu kad magas geras