Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Sintetic, audi a6 (c4) 2.5 tdi Quattro  (Skaityta 117702 kartus)

Neprisijungęs diesel_power

• Įrašai: 3129
    • Žiūrėti profilį
Re: Sintetic, audi a6 (c4) 2.5 tdi Quattro
« Atsakymas #1000: 2012 Gruodžio 17, 21:01:01 »
praidiot viskas tik laiko klausimas kada prives prie bedos. Visiem tas zibalas negerai, nes yra taip kad jis nepasisalina pilnai is sistemos ir kaupiasi, cia tiem seniem siurbliniam tai dzin, siurblys kitas 300lt ir pajiechali toliau. Bet pradek pilt tuos zibalus tai primesk kiek atsieina, 1 litras zibalo = 2ltr kaimynines saleros

Neprisijungęs slashas

• Įrašai: 8255
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1001: 2012 Gruodžio 18, 09:21:25 »
Tai, kad zibalo patys degalu gamintojai pila i dyzelini kura, taip vadinama arktini ;)

http://www.orlenlietuva.lt/lt/main/our_offer/products/diesel

Arktinis dyzelinas.

Siekiant išvengti eksploatacinių problemų, įvesti pereinamieji laikotarpiai ir iš esmės keičiama dyzelino sudėtis pereinamųjų ir žiemos laikotarpių metu. Neskaitant įvairių gamybos patobulinimų, pereinamuoju ir žiemos sezono metu į dyzelino sudėtį įmaišomas žemesnės virimo temperatūros komponentas. Galima sakyti, kad jis skiedžiamas su žibalu. Dėl to, jo frakcijų ribos ir tankis yra žemesni – labai pagerėja žematemperatūriniai rodikliai. Esminis dalykas, dėl ko taip atsitinka, – žibalo frakcijos apsunkina linkusių kristalizuotis medžiagų kristalizavimąsi, dėl to mažėja filtrų užsikimšimo galimybė, žymiai pagerėja garavimo intensyvumas, todėl lengviau užvedamas šaltas variklis.

Taip pat žiemos ir pereinamuoju laikotarpiu nenaudojamas RRME (riebiųjų rūgščių metilo esteris) priedas. Tiesa, su tuo susijęs ir tam tikras kuro sąnaudų „padidėjimas“. Sumažėjus tankiui, viename litre degalų yra mažiau medžiagos, t.y. ir energijos, taigi, sunaudojamas didesnis litrų kiekis.

P.S. kokiu santykiu jus maisote "vasarini" dyzelina su zibalu?
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Gruodžio 18, 09:23:35 sukūrė slashas »

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1002: 2012 Gruodžio 18, 10:52:57 »
as noriu pasakyt kad ziema vazinejant su salera nelabai lieka taupymo alternatyvu. Lieka degaline.

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1003: 2012 Gruodžio 18, 12:25:40 »
as noriu pasakyt kad ziema vazinejant su salera nelabai lieka taupymo alternatyvu. Lieka degaline.
Tas tai tiesa, bet lyg ir BY patobulejo, sako arktinis yra pas juos :)

Neprisijungęs offroad

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 6902
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1004: 2012 Gruodžio 18, 12:27:37 »
praeita ziema jokiu bedu prie -25 su BY. ziuresim, kaip siemet bus.

Neprisijungęs Sintetic

• Įrašai: 2712
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1005: 2012 Gruodžio 18, 13:05:30 »
Taiva reikia ziuret kokiu metu tas importinis parveztas kai ziema parveza nebuna problemu, na del sventos ramybes ipilu kokio priedo ar zibalo, bet siuo atveju zinojau kad pilu vasarini

Neprisijungęs Wer3w0lf

• Įrašai: 1220
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1006: 2012 Gruodžio 18, 13:50:26 »
Tokia pat beda buvo vakar... Tik norejau pilna kuro baka pripilt Lt salerkos ir nespejau... Vakare i lb stacia ikalne ivaziavau per sniega ir uzhgesinau. Bake turejau ~15 ltr maisytos saleros (lt vasarine ir BY ziemine 1:2). uz poros val, kai bandziau vaziuot - neuzsikuriau, tai su starteriu per sniega isvaziavau i lygu kelia ir tada uzsikuriau - nuvariau kur reik ir grizau (uz 20lt dapiliau kuro - tik uz 20lt, nes neturejau imones korteles). Is ryto, kai norejau uzsipilt kuro, lengvai uzsikuriau, keleta km prasukau ir uzhgesau (pagalvojau, kad kuras baiges ir daviklis grybauja, nors to niekad nebuvo). Tada brolis atveze saleros ~5litrus ir dar teko su trosu padet... Pravaziavau pora kilometru link serviso ir vel uzhgesau, bet daugiau nebeuzsikuriau... Vel skambinau broliui, tai patempe iki serviso - vakar ivyko, tai sian vaziuosiu auto atsiimt... Pakeite man kuro filtra (nors naujas stovejo ir bakas plautas) ir siuo metu tvarkoma masina - nzn ar neteks i baka list Janui :)
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Gruodžio 18, 13:52:24 sukūrė Wer3w0lf »

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1007: 2012 Gruodžio 18, 15:03:04 »
praidiot viskas tik laiko klausimas kada prives prie bedos. Visiem tas zibalas negerai, nes yra taip kad jis nepasisalina pilnai is sistemos ir kaupiasi, cia tiem seniem siurbliniam tai dzin, siurblys kitas 300lt ir pajiechali toliau. Bet pradek pilt tuos zibalus tai primesk kiek atsieina, 1 litras zibalo = 2ltr kaimynines saleros

Viskas sueina, tik reikia su protu maišyti. Gi tas "arktinis" tokiu pat metodu daromas.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1008: 2012 Gruodžio 18, 15:21:17 »
yra kaip, geros baltaruskiskos ziemines salerkos kaip ir nera, kalbu to zmogaus zodziais kuris pats "prekiauja" papuola jos parvezt i LT bet penktadalis is visos ivezamos. Virs -15 jau prastokai su ja, visgi skystesne ji aiskiai matosi. Bet skaiciuokim, maisai baltarusiska su zibalu, zibalas brangus, nebent is kazkur gaunat pigiau, trauka tos ivezamos ne ta, ir suvartojimas didesnis, Cia kalbu is patirties, tevui ant 2.5tdi AEL trauka tikrai jauciasi prastesne, pas mane AFN irgi jauciasi, tai ant PD ir CR itariu tuo labiau. Tai perki zibala, maisai, gaunasi kaina vos ne kai is degalines ir ch... zn su kuo ten vaziuoji. Dar neaisku ko ten rusas primaiso. Tai toks ir taupymas... Nu cia tik mano nuomone.

Neprisijungęs Wer3w0lf

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1009: 2012 Gruodžio 18, 18:33:35 »
Tokia pat beda buvo vakar... Tik norejau pilna kuro baka pripilt Lt salerkos ir nespejau... Vakare i lb stacia ikalne ivaziavau per sniega ir uzhgesinau. Bake turejau ~15 ltr maisytos saleros (lt vasarine ir BY ziemine 1:2). uz poros val, kai bandziau vaziuot - neuzsikuriau, tai su starteriu per sniega isvaziavau i lygu kelia ir tada uzsikuriau - nuvariau kur reik ir grizau (uz 20lt dapiliau kuro - tik uz 20lt, nes neturejau imones korteles). Is ryto, kai norejau uzsipilt kuro, lengvai uzsikuriau, keleta km prasukau ir uzhgesau (pagalvojau, kad kuras baiges ir daviklis grybauja, nors to niekad nebuvo). Tada brolis atveze saleros ~5litrus ir dar teko su trosu padet... Pravaziavau pora kilometru link serviso ir vel uzhgesau, bet daugiau nebeuzsikuriau... Vel skambinau broliui, tai patempe iki serviso - vakar ivyko, tai sian vaziuosiu auto atsiimt... Pakeite man kuro filtra (nors naujas stovejo ir bakas plautas) ir siuo metu tvarkoma masina - nzn ar neteks i baka list Janui :)
Paaiskejo kame beda buvo - sietelis bake uzsikimshes buvo (salera neuzhshalo), nors bukvaliai pries 1-2 menesi man baka plove ir filtra keite. "Idomiai" darbas atliktas buvo... Pilu salera tik is svariu bakeliu ir koloneles - negalejo per toki trumpa laika uzsisikt...

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1010: 2012 Gruodžio 18, 21:10:03 »
nu as jau praeita ziema supratau kad su dyzeliu vaziuoju tik is idejos kad ale taupiai riedu, bet dyzelis su taupumu siai diena nelabai ka bendro turi...

Neprisijungęs Sintetic

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1011: 2012 Gruodžio 18, 23:42:07 »
nu as jau praeita ziema supratau kad su dyzeliu vaziuoju tik is idejos kad ale taupiai riedu, bet dyzelis su taupumu siai diena nelabai ka bendro turi...
na labai priklauso koks dyzelis ir kokia auto, kur daugiausia vaziuoji ir pan. taip kategoriskai nereikia,,,

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1012: 2012 Gruodžio 19, 00:30:57 »
mieste malantis, bet kuris ar tavo 2.5 ar koks PD 1.9 o jei su Quattro, bent jau man jei Audi tai tik su Q, vistiek tokiu oru 8-9ltr pasivalgys, kaip dyzeliui tai jau nemazai.

Neprisijungęs Wer3w0lf

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1013: 2012 Gruodžio 19, 00:54:36 »
mieste malantis, bet kuris ar tavo 2.5 ar koks PD 1.9 o jei su Quattro, bent jau man jei Audi tai tik su Q, vistiek tokiu oru 8-9ltr pasivalgys, kaip dyzeliui tai jau nemazai.
Sanaudos iki 10 ltr - ekonomnija. Benzas nuo 10 ltr valgo (dar masinos mase reik turet omeny).

Neprisijungęs Minde

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 4116
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1014: 2012 Gruodžio 19, 07:10:45 »
o benzas saltyje per klampu sniega pradeda tada maziau ryt ar gamint i baka?

Neprisijungęs Sintetic

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1015: 2012 Gruodžio 19, 08:33:26 »
beprasme cia diskusija, sanaudos tiek benzu tiek dyzeliu yra labai panasios, (as nekalbu apie 1.9 81kw kokiam mazam kibireli kuris su 5-6 ltr vaziuoja)
tiesiog kam kas patinka tas su tuo vazineja, man pvz nepatinka protezas bagazinej nu nei per kur, dar tas duju pastovus reguliavimas ir pan...
bet patinka tulus variklio darbas...  zodziu sakau kam kas patinka su tuo tas vazineja

Neprisijungęs Arnutis

• Įrašai: 155
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1016: 2012 Gruodžio 19, 09:10:01 »
beprasme cia diskusija, sanaudos tiek benzu tiek dyzeliu yra labai panasios, (as nekalbu apie 1.9 81kw kokiam mazam kibireli kuris su 5-6 ltr vaziuoja)
tiesiog kam kas patinka tas su tuo vazineja, man pvz nepatinka protezas bagazinej nu nei per kur, dar tas duju pastovus reguliavimas ir pan...
bet patinka tulus variklio darbas...  zodziu sakau kam kas patinka su tuo tas vazineja

su tiesioginem dujom tas neaktualu :)

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1017: 2012 Gruodžio 19, 09:36:54 »
su tiesioginem dujom tas neaktualu :)

Deja, turi ir jos kruva problemu ir reguliuojamos jos irgi tik kompu ;)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1018: 2012 Gruodžio 19, 10:04:26 »
nu as noriu dar pasakyt, kad nupirkt dyzeli quattro geros bukles, pilnos komplektacijos iseina kruva pinigu, nes rinkoj kainos ispustos stipriai. Man labai idomus dalykas kodel pvz a6 c6 ir kitu pvz b7 skelbimuose vien dyzeliai, benzu is vis vos kokia 10 proc.nu kalbu apie audi nuo 2003m mazadaug, uz tai kad dyzeliai pu puse lemo atsukti ir parduodami nes jau ju resursui ar purkstuku ar kitu mazgu jau i pabaiga, benza tu paciu metu nuperki uz ta pacia kaina, bet daznai kokius 200t km. maziau begusi, tokia realybe matau is paskutiniu savo paiesku masinu turguje ir t.t 

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1019: 2012 Gruodžio 19, 10:17:11 »
o benzas saltyje per klampu sniega pradeda tada maziau ryt ar gamint i baka?
nepradeda gaminti, bet esme kad tas litras daugiau ne taip kerta per kisene jai vaziuoji LPG ir nereik sukti galvos kur tos saleros gaut pigesnes ir kai traktoristui su tais kanistrais nusalusiom rankom begiot. O siaip pries dyzelius nieko neturiu. PEACE.

Neprisijungęs deleted

• Banned!
  • Įrašai: 0
    • Žiūrėti profilį
Dar suinstaliuota pildomos patogios komforto irangos
Parrot ck3200- color   (y)

cia webasto valdymui per telefa?

Neprisijungęs Sintetic

• Žiūrėti profilį
nea, cia tiesiog laisvu ranku iranga kuri per ekrana rodo kas skamnin, webasto valdymui per telefona, kitokia ji didesne ir nesimato jos, blokelis toks

Neprisijungęs deleted

• Banned!
  • Įrašai: 0
    • Žiūrėti profilį
aisku. pas mane magas su bliutufu,tai man tokio nereikia...    :D  as kaip sarka,man viskas patinka kas graziai atrodo ir blizga...   :-]  turiu originalia webasto kitoj c4 tai niekaip nerandu laiko jos permesti sau. MTM sake kad man kazkokio kuro siurbliuko truksta,nes toj audi jos kuro padavimas po masina buvo atjungtas ir uzglusintas. bet pati webasto veikia ir i taimerio nustatymus reguoja. ka manai ar verta tokia deti originalia? ji su klimatroniku veikia.

ar paprasciau ir greiciau tokia kaip pas tave?  neradau meistru kas apsiimtu permesti.pats neturejau laiko.

Neprisijungęs Sintetic

• Žiūrėti profilį
nu kaip cia pasakyt....  kai kazkada uzsimaniau webasto pirma mintis ir man sove nusipirkt is tokios pat ir susidet kad viskas tiktu kaip kad isimta.. nu ir nupirkau tokia kaip cia pastave slibina :) esme ta kad ji sena... daug laidyno reles bla bla, paemiau ir pardaviau tada jau susirinkau is daliu kita, nu ta prasme katilas, pravodke pompike bla bla, as nesakau kad ji bloga ji tiesiog nu gal kiek detaliu sunkiau gaut bet yra, montavimas gal kiek sudetingesnis, bet kai M-T-M sako sena nu tai reikia kad dar metalo idejo i ja :) jei ji veikia ir kuriasi gali detis, viendelto kad turi, nors as vistiek jauciu isimciau parduociau ir kita nusipirkciau :)

Neprisijungęs ollo76

• Įrašai: 699
    • Žiūrėti profilį
Gal kas zino,kur jungiasi nuo WEBASTO tas vienas laidelis,kad veiktu su klima?Pati autonomke veikia be priekaistu,bet nerandu kur pajungt laida,kad pasileistu vejelis.A4 2004m