Taigi, po ilgo triūso Palangos vergijoje per vasarą buvo sutaupyti pinigai pirmąjai mašinai... Žinojau, kad tai bus Audi ir avant'as. Tik dvejojau tarp C4 ir B4 (gaila, nesusimąsčiau apie silkę). Nulėkėm į Tauragę su ta idėja apsižiūrėt, kokios kainos vaikšto, kokios komplektacijos ir t.t. Išnaršius visą Tauragė nei vienos C/B4... Èia buvo totalus nusivylimas.... sekantį kartą buvo užsukta į Kretingą, kur užmatytas neblogos būklės Pežas (pats netikiu, kad beveik jau buvau nusprendęs pirkt), bet ačiū Dievui buvo atsisakyta tos minties ir keliauta toliau per aikšteles... Toliau užmatėm B4 avant'ą juodą 93/4 metų 1.9TDI. pasižiūrėjom - patiko... paklausėm kainos - sako 6,5k ir galutinė. sako nenori nepirk - pats pasiliksiu ją sau... Buvo nutarta keliauti toliau... Užmatėm toj pačioj Kretingoj dar vieną beškę. tie patys metai, tamsi spalva, tik kad papuvusi gerokai ir durys vairuotojo ir keleivio baigė iškrist nuo vyrių susidėvėjimo + trūkęs stiklas. sako galutinė 5.7k. Dar po savaitės aplankytas Rietavo turgus. Praėjom visą turgų (beveik opelį išsirinkau jau
) ir užmatyta buvo C4 sedanas '93 2.5 TDI... graži, užlaikyta, paklausiau kainos - sako 8k... atšoko fantazija... Einam toliau... ir įsipaišo į aikštgelę, jau ant tako, nes vietų kur statyti neliko, pačiame kamputyje Beškė vyšniava... buvo paspartintas žingsnis ir nueita prie jos... Visa išpurtinta, kiek mūsų supratimas išnešė ir po visų išbandymų buvo nuspręsta pirkti. Taigi, Audi 80 B4 Avant 1.9 TDI 66 kW be elektros (neskaitant liuko elektrinio) su gražiais lietnykais vairuota belgo atiteko į mano kanadiečio rankas... Ir čia jau prasidėjo mano bėdos... pardavėjas pareiškė, kad nusisuka raudonus numerius ir mum derėtų grįžti taip, kaip mūsų fantazija išneša, nėjo net į kalbas... Teko išsikviesti traliuką , kas užtruko apie 2-3 valandas... Kantriai laukėm aikštelėje, dar purtinom jau savą Audukę... pamatėm, kad visgi CD changeris stovi - o buvo manyta, kad tik kasetinis magas
buvo nuskubėta pirkti kompakto... Nusipirkom - grojo - sutrumpino laukimą iki važiuojant namo... Aišku, tik grįžus namo buvo išpiderasinta, kaip pirma mašina
. sekančią savaitę sekė landžerono rudžių šalinimas... per pirmą savaitę buvo sutvarkyti popieriai, landžeronas ir pradėta eksplotuoti... deja, nespėjau susitvarkyti, išsiplauti normaliai sėdynių iki šalčių, dėl to dabar laukiu pavasario.... Atėjus laikui - buvo nupirkti skardiniai zvanai ir užmautos žieminės padangos... Prasidėjus šalčiams pastebėta, kad šaltoka kažkaip.... Pakeitėm termostatą... Nulis emocijų... Pasidomėta, kad gali būti blogos sklendės, jau atgyvenusios ir sutrūkinėjusios... buvo pradėta panelės ėmimo operacija, kuri gan truputį gąsdino, nes pirmoji mašina ir taip išskerst...
išėmimas pirmasis truko ~6-7 valandas - buvo mokomasi, kas ir kaip... išknisus sklendes - pamatyta, kad sklendžių faktiškai nė nėlikę... Viską gražiai su porolonu užklijavau (darbavausi apie valandą) ir pradėjau surinkinėti... Visas surinkimas truko apie 8-9 valandas, ant lauko, jau prie -10... baigus viską - buvo apmąstyta, kad tokiomis sąlygomis tokių darbų nė priešui žmogus nelinkėčiau... Pavažinėjus pasimatė, kad nėra poveikio - čia jau buvo smūgis.... Nu ką, šalta juk yra, ardysim dar kartą panelę, nes per durną galvą nepatikrinau pačio radijatoriaus
:[ . Išardžiau - trukau apie gerą valandą, ir akurat.... apsimyžęs radijatorius plius užsinešęs.... pakeičiau - surinkau - šildo... dar nespėjus uždėti panelę buvo nuspręsta nelipti ant to pačio grėblio dar kartą ir patikrinti ar šildo... Šildė
sudėjau viską atgal - trukau apie 2 val... Taigi, tokia ir yra kol kas trumpa, bet man patikusi mano Beškės istorija : )) o pasigaržuavimui - keletas nuotraukų iš maudynių ir pečiuko keitimo įpatumų...
P.s. kur matosi tas kompas, jis ten originaliai turi stovėt (tarp pečiuko ir ventiliatoriaus motoro už to ortakio)? nes vienas žmogus mane įtikinėja, kad ten alia čipas stovi, kas nesijaučia ant motoro ir traukos...
Kitą vasarą jau seks langų tamsinimas visų galinių ir salono valymas bei atnaujinimas, gal bandysiu sudėti truputį elektros, kad atsikratyti tų trosinių , išorės nekeisiu - "nedarysiu" iš jos (R)S2... tai ir bus Audi B4...